Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 31. března 2011 ve 13:53® Fischer

HT> Taky o tom uvažuji, když jsem si už koupil 2 stejné feedry. Winklepickerů (tak se to nejčastějí nazývá) je hromada. Je mi to blízké, je to z těch sedavých technik nejblíže k jemnosti mušky. A občas si chci posedět se psem a s fajkou a pokecat s kamarády. Když jsem ve vodě s mušákem, tak na na sebe jen křičíme, nebo se dorozumíváme posuňky. A lezu do hluboké silné vody a tam musím dávat bacha, abych se zase nevykoupal…

Čtvrtek 31. března 2011 ve 12:06® HT
HT

Takže pro mne bude lepší ten Picker, protože potřebuju něco jemnějšího, ale teď jaký? Předem díky za info.

Čtvrtek 31. března 2011 v 11:13® BlueShark
BlueShark

mannice: Musím oponovat, Progressive používám sice úplně od začátku, ale…

Špičky co tam jsou na stoják fakt ne (potřebuje jemnější – já už originály 2 roky nepoužil), ale když vidím na co občas chytají kolem mě :-D Ne opravdu, u stojáku je to předimenzovaný chlapík. To víš sám. A jestli budeš tvrdit, že Ty záběry vidíš všechny, budu oponovat, špice co jsem si do něho koupil od Mivardi, jsou nebe a dudy. Vidím to co Ty neuvidíš, to mi věř a na stoják bych lupnul ještě jemnější. Jsou pruty, co mají sadu špiček ještě sestupnější, bohužel takový prut jsem jen viděl a nedokážu říci, jaký… :-(( Ale jako TIP ok, jen dokoupit špice.

Myslím, že osprey bude mít nějaký dobrý TIP ohledně pickeru. Já ho nikdy nepoužil. Nebo časem zjemní no :-) Já první hod také měl bobky, abych ten feeder nezlomil, pak zjistíš, že je tomu právě naopak :-)

Tento příspěvek byl editován 31.3.2011 11:17:40 uživatelem BlueShark.
Čtvrtek 31. března 2011 v 7:07® Fischer

osprey> Někteří výrobci nadělali všelijakých podkategorií v názvech prutů, že je to až hrůza. Teď jsem si kdesi všiml, že se nabízí specální feedry na parmy. Zítra budou 3 kategorie feedrů na plotice (podle délky). Kamarád říká ( a už i já), když vidí nějakou novinku: „co ti Rusi nevymyslí“! Ironizuje, protože kdysi, v padesátých letech, vyšla kniha tvrdící, že všechno (parní stroj, radio…) vynalezl první sovětský člověk. Měli jistě i Rusi ty, co se přičinili (jako příklad u parního stroje Polzunov, u rádia Popov). U rybářského vercajku, ale asi už platí, „co ti Číňané nevymyslí“.

Středa 30. března 2011 ve 22:17® osprey
osprey

HT> Picker je menší a jemnější feeder. Někde u délky 3 m a gramáže do 50 g se obě kategorie překrývají.

Středa 30. března 2011 ve 21:56profil byl smazán

HT> Kup si tohle,dobrej základ na čem se dá stavět. http://www.tomi-korda.cz/…r-3-3m-3-6m/?…

Středa 30. března 2011 ve 21:51® HT
HT

Tino> No jo, jenže já nevím ani jaký je rozdíl mezi tím feederem a pickerem. Prosím tě co jsi to kupoval za ten prut? A když byl tak levný, nebyl s ním nějaký problém? Dík.

Středa 30. března 2011 ve 21:31® Tino
Tino

HT> tento problém jsem řešil loni (protože jsem loni podruhé začínal rybolovit). Koupil jsem 3,30 za pár šupů (500,–). Přes sezónu jsem zjistil, co vlastně potřebuju a co mi vyhovuje a koupil jsem si ještě jeden. A jeden picker.

Středa 30. března 2011 ve 21:29® Tino
Tino

Fischer> ano, prostě to jsou staré foťáky s měchem. Obvykle to je formát 6×9cm na svitkový film.

Středa 30. března 2011 ve 20:37® HT
HT

Ahojte, prosím o radu. Feederu moc nerozumím, potřeboval bych koupit nějaký ten proutek pro začátek. Nemám ale páru co si vybrat. Na trhu je spousta značek a technických parametrů. Poradili by jste mě něco? Chtěl bych na něj lovit jen cejny, karase, jelce a plotice. Nic velkého, bylo by to na řece i na stojáku. Cena okolo 1000,–kč. Prosím, stačily by odkazy

Úterý 29. března 2011 v 9:09® kapr1

Ahoj, jezdite nekdo chytat do Nové Včelnice na Kozlov? chcem tam ject za 14 dni.

Pondělí 28. března 2011 ve 21:36® breca

Pánové, díky za diskuzi k tele feederu. A k tomu historickému veracajku, určitě by se našlo ledacost včetně plnolámitové medvědobijky, na které se klidně nechá tahat i loď proti proudu! :-D

Neděle 27. března 2011 ve 22:59® Fischer

Tino> „Měcháč“ říkaš čemu? Fotoaparátu s měchem?

Neděle 27. března 2011 ve 21:56® Fischer

Fischer> Už je slíbený.

Neděle 27. března 2011 v 19:31® Fischer

Pokud by chtěl někdo starý mušák ze štípaného bambusu, stačí říct. Ale chce to mírnou opravu (kousek vyvázat, přelakovat, myslím že i jedna spojka není OK). Gratis.

Neděle 27. března 2011 v 15:21® Fischer

Tino> Tuším na MRK, jsem viděl před časem museum, co má kterýsi borec doma. Staré roeny a tak. Nedávno zase jeden ukázal sbírku navijáků Hardy. Fanatici. Je to krásné.

Sobota 26. března 2011 ve 21:46® Tino
Tino

něco z pravěku by se u nás našlo. Když si vzpomenu, tak nafotím tátovu sbírku. Tapy, roeny, tokoz, bambus, hliníkáč, štikáč z biče s kolovrátkem a spousty dalšího. Na tohle jsem si jen vzpomněl.

Občas vytáhnu měcháč nebo podomácku udělanou dírkovku a jdu fotit. :-)

Pátek 25. března 2011 ve 23:36® ladamaj
ladamaj

osprey>takovou prádelní šnůru používám na sumejše,chytám od 0,08–0,16max.Jinak starej cajk bych klíďo prubnul takoví štípák no bral bych určitě,duraloví pamatuji také no nakonec sem ze staré školy takže vše nezavrhuji vžádném případě.

Pátek 25. března 2011 ve 23:23® Fischer

osprey> Myslím, že si rozumíme i takhle. Elktronicky.

Pátek 25. března 2011 ve 22:55® osprey
osprey

Fischer> Krásná odpověď. My dva bychom si rozuměli.

On ten cajk má své kouzlo a pokud ho prut nebo naviják nemá, tak nestojí za nic. A jsou věci, které člověk vezme do ruky a už je nechce pustit.

Když už jsme v té feeder rubrice – je spousta slušných feederů, ale některé prostě míjím. U jiných musí levá ruka vylámat tu věc z pravé a vrátit do regálu.

Tento příspěvek byl editován 25.3.2011 21:57:26 uživatelem osprey.
Pátek 25. března 2011 ve 22:37® Fischer

osprey> Mirku já su o 20 starší a pamatuji chytání i na kovové pruty. Dokonce měl známý dědek kovový mušák. A jaké chytal ryby! Ne na vlasec 0,08, ale chytal… Teď žijeme v období, kdy je dostupné všechno, stačí jen mít dost peněz. A hecujeme se navzájem stále na lepší vercajk. Takový karbon,takto spřádaný, biovlákna , to všechno omotané křížem krážem kevlarem…(na fotografické stativy jsou výkřikem vlákna z čediče, či z čeho). Směju se tomu. A potom se zbalím a jdu to koupit.

Pátek 25. března 2011 ve 22:32® Jeff
Jeff

breca> Ahoj, mám asi dva roky telefeeder od mivardi, a třídíl feeder taky od mivardy, je to rozdíl!! Ale na druhou stranu telefeeder se chová jako 100% feeder, jediné co je horší je pak zdolávání nějaké větší ryby, ale to se zase dá doladit dobrým navyjákem. mám na něj kapříka cca 60cm, a v pohodě. Na ten tvůj účel určitě chybu neuděláš. Snad jsem to nějak tak popsal a rozumíš mi.

Pátek 25. března 2011 ve 21:53® osprey
osprey

ladamaj> Můžou, ale nemusí. Dobře odladěný předšpičkový policajt svou práci odvede a k lovu na plavanou není na menší vodě taky potřeba bůhvíco.

Chce to ale ustoupit od třicítky vlasce a háčku 2/0 k něčemu reálnějšímu a trošičku mít ponětí o tom, jak odladit montáž na položenou (např. aspoň základní představu o významu délky návazce) nebo rozmístění broků při plavané.

Znám lidi, co dokážou s teleskopem a navijákem z polské tržnice věci nevídané.

Pátek 25. března 2011 ve 20:05® ladamaj
ladamaj

Fischer>také jse začínal s bambusem a štípákem pamatuji opravdu hodně vždyť sem ještě mladej né :-)) Dnes je vše uplně jiné a starý kozlové musej přejít na novodobou rybařinu jinak maj smůlu.9-)

Pátek 25. března 2011 v 19:36® Ciffik
Ciffik

Fischer> v dnešní době seženeš i dvojdílné feedry, sám vlastním mivardi professional v dvojdíle a ikdyž 3,6m přepr. je 155cm což je o fous věší než match prut…

Pátek 25. března 2011 v 19:05® Fischer

ladamaj> Začínají se objevovat i jednodílné pruty. Feeder samorejmě ne. Nedávno mi jeden známý prodejce rybářského vercajku nabízel jednodílný prut na přívlač dlouhý 180 cm. Chovalo se „to“ dobře, ale skutečně už příliš neskladné. Jako malý kluk jsem měl jednodílný prut z bambusu. Byl perfektní. Když jsem jel na ryby, přečuhoval mi kolo v předu i vzadu. Špičku to mělo jak feedr. A těch ryb, co jsem na to pochytal. v Lulči u Libuše a v Hartlovce.

Pátek 25. března 2011 v 19:00® ladamaj
ladamaj

Fischer>určitě dělička je lepší otom žádná,ale ta skladnost převoz.Osobně mám vše v děličkách a je jich spousta ale nemám problém s převozem na autě mám box pomalu 2,5m dlouhý a kombíka passata takže tam vše nacpu a jedu klíďo na 2 měsíce k vodě za relaxem.Jinak stebou naprosto souhlasím vše mám ve 2 dílném provedení okrem Fídru ten 3+špička podle použití.:-)

Pátek 25. března 2011 v 15:19@ Fischer

breca> Všechny teleskopické pruty,jsou horší, jako dělené. Nepíšu, že špatné, nebo nepoužitelné.Ale horší, jako dělené. Odzkoušené. A nejen mnou. Jediná jeich výhoda je ta skladnost. Kdo jede na ryby na kole a chce mít pruty v ruksaku, nemá problém. I kaprařům, co chytají na malých vodách, kde nejsou žádní obři a netřeba házet daleko, teleskop jistě vyhoví. Ale na feedr mi to vyloženě nesedí, i když jsem si první koupil nedávno.

Pátek 25. března 2011 v 10:48® kerob
kerob

breca> jojo chytal jsem s telefeederem od Awa-shimy a je to jak pise Osprey. Chytat se na to da, ale je to nahrazka nedosahujici ani poloviny kvalit prumernyho delenyho feederu (chytam Aexeony od Awa a naprosta spokojenost). Ale na druhou stranu, muj strejc je z nej naprosto unesenej (ale to urcite nebude tvuj pripad) :-D

Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:26® breca

osprey – Toho jsem se obával:-D