Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:22® osprey
osprey

breca> Hm, já si s ním jenom třepal. Myslím, že to bude jako s prezervativem a bez:-((

Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:20® breca

Osprey – to je to, co mě zrazuje, chytám se Sportexem. Pokud vezmu děličku, při 3,30 m se dostaneš na transportní délku 120 cm. U tele je ta délka do metru. To je jediné, co by mi vyhovovalo. Ale spíš mi jde o to, zda si někdo zachytal s děličkou i tele a jak velký rozdíl to pocitově byl. Jestli je v tom rozdíl jako s prezervativem a bez, tak raději budu vozit metr dvacet.

Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:13® osprey
osprey

breca> Teleskopický feeder je náhražka, ale chytat se s tím dá. Kdo si ale zvyknul na nějaký pěkný dělený model, tak to moc neocení.

Ale pokud je to nutné třeba z transportních důvodů, tak proč to nezkusit.

Čtvrtek 24. března 2011 ve 23:08® breca

Zdravím všechny feedraře. Mám takový dotaz, zda někdo máte zkušenost s tele feederem? Přemyšlel jsem si udělat do auta lehkou krátkou výbavu, kdy obchodně cestuji po celé republice a byl by čas na chvíli někde zarazit. Na druhou stranu je mi jasné, že v provedení tele rozhodně prut ztratí „elasticitu akce“, jaká je u děličky. Protože s děleným feederem chytám asi pět let, nerad bych byl z tele feederu totálně zklamán. Díky.

Tento příspěvek byl editován 24.3.2011 22:09:47 uživatelem breca.
Čtvrtek 24. března 2011 ve 22:54® osprey
osprey

Fischer> Velmi zhruba to tam znám. Pohyboval jsem tam ale spíš po těch kopcích nad řekou a krom toho, protože synkové jsou železniční fanatici, mám komplet prolezlé nedaleké nádraží.

Ryby zatím nic, možná to někdy napravím. Ta řeka se mi líbí moc a to na víc místech odshora až k ústí. Jen čas nějak není.

Z medvědů znám zatím jen stopy a trus, jeleny a divočáky vídám přece jen častěji.

Čtvrtek 24. března 2011 v 9:59@ Fischer

Fischer> Tato lokalita to byla. Loc: 49°8'15.367"N, 18°53'39.871"E

Čtvrtek 24. března 2011 v 9:53@ Fischer

Vloni na listopadu jsem byl povláčit gumky a voblery na jednom specifickéma těžko přístupném místě na velké řece. Nade mnou na skalách medvěd, v blátivé díře, kolem které jsem prošel, se čvachtali kanci a do řeky zabrodil mohutný jelen, snad šestnácterák. Nejvíc mne znervózňoval ten chlupatý nade mou. Doufal jsem, že se nepůjde napít. Zapálil jsem si havana a smradil kolik to šlo a zpíval jsem si hlasitě, jak blbec.

Čtvrtek 24. března 2011 v 9:45@ Fischer

osprey> Já zažil cca před 15 léty, v létě za slunného popoledne, jak do soutoku řeky a kanálu pod přehradou nabrodila z místa, kde je kousek od břehu frekventovaná železniční trať a u ní frekventovaná cesta 1.třídy (v té době cca 15.000 aut denně) medvědice s dvěmi medvíďaty, v jámce pod soutokem, kde zůstaly po poklesu hladiny uvěžněné ryby jich pár ulovila (stylem grizzly lovících losos) a potom se rozhlížela a větřila. Já se psem a manželkou jsme seděli strnulí ve špici soutoku, cca 100–150, od medvědů a doufali, že nepůjdou k nám. Držel jsem psa za tlamu, ať neprovokuje. Medvědice s mladými naštěstí přeplavala kanál (plavali taky krásně), přešla další asfaltku a vyrazila do hor.

Středa 23. března 2011 ve 21:34® osprey
osprey

jb> Zvěř plave docela dobře, zvlášť když není moc studená voda. Prasata plavou přes Orlík (nahoře, kde je užší) docela běžně – ale v noci.

Jedna parta sumcařů by mohla povídat, to štětinatý komando se vylodilo přímo mezi nima. Samozřejmě nastal všeobecný úprk. Zdrhalo všechno, co mělo nohy – lhostejno jestli 4 nebo 2.

Středa 23. března 2011 ve 13:15® jb

osprey> asi před dvěma roky jsem viděl plavat srnce přes slapy,v tom místě je to cca 300m/99.km/ a normálně to dal.nevim jestli ho něco vyplašilo,ale výkon slušnej

Úterý 22. března 2011 ve 13:30® timbab
timbab

KóĎA> Je lepší se jim vyhýbat velkým obloukem.Tady mají rochniště hned za rybníkem a při nočním lovu je vážně luxus poslouchat co se děje deset metrů za tebou.

Úterý 22. března 2011 ve 13:23® KóĎA

tak jsem si tu fotku znovu vytáhnul a malinko jsem vám kecal. Díra je přes prdel a není zas tak veliká. Zbytek platí, moc hezké to fakt není…

Tento příspěvek byl editován 22.3.2011 12:23:40 uživatelem KóĎA.
Úterý 22. března 2011 ve 12:15® skwor
skwor

KóĎA> To jsou k nám hosti :-)

Úterý 22. března 2011 v 10:39® sus1

Mam feedr od Mivardi a pasujou tam špičky od Semy,takže neni co řešit.Cena je 120Kč. za kus,takže …

Pondělí 21. března 2011 ve 23:37® Kubajs
Kubajs

ukáááááž :-D

Pondělí 21. března 2011 ve 23:37® osprey
osprey

KóĎA> Jo, tam je to větší problém. Dovedu si to živě představit – vpadneš mezi tlupu pruhovanejch pidižvíků, kvičí to zleva zprava a stará jde ve vteřině po tobě.

Kdysi jsem posunoval po dvoře stošedesátikilové prase, domácí a prakticky neškodné a můžu říct, že pokud by se to zvíře rozhodlo jít po člověku, nenadělá nic. Je to takovej osádlenej tank. Divočák je navíc dvakrát rychlejší a má takový ty zuby zahnutý…

Proto je potřeba dělat co jen se dá, aby o člověku to zvíře vědělo daleko dřív než je moc blízko.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:36profil byl smazán

KóĎA> o joj,no tak to nedopad moc dobře.Já si sem taky vědom,že sem měl velký štěstí..Mažu spát mějte se všichni.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:35® KóĎA

mannice> hodně hluboká tržná rána na stehně, odhadem třicet centimetrů…

Pondělí 21. března 2011 ve 23:34profil byl smazán

KóĎA> Zlomila mu obě kosti? Jak lýtkovou tak holenní?

Pondělí 21. března 2011 ve 23:30® KóĎA

no nerad bych Vám sem vylepil fotku kolegy fořta. Respektive vyfocenou nohu jeho kamaráda po setkání s bachyní a selátkama. Moc hezkej pohled to teda není…

Pondělí 21. března 2011 ve 23:28profil byl smazán

osprey> už si jí nepamatuju,ale myslim si že před rokem možná dvěma sme jí tu řešili..Já sem to hlavně vůbec nevěděl,že by u mě mohlo něco takovýho baštit jablka.Ale on se jen ládoval,to já sem mu tam spíš překážel.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:26® osprey
osprey

mannice> Jo, na půl metru je to už problém.

Proto se snažím zavčasu používat kouzelnou formuli, která mi od černé zvěře až doposud dokázala udržet zdravý odstup.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:22profil byl smazán

osprey> já už se s nima taky párkrát potkal z očí do očí.Nejživější příběh byl,když jsem usínal na židličce pod opadalou jabloní a probudilo mě cosi u prostřed noci..Tak jak sem vylítnul já z židličky odskočilo i prase,byli sme od sebe max na půl metru :-D .Taky sem nebyl daleko do toho abych skočil do vody :-))

Tento příspěvek byl editován 21.3.2011 22:23:25 uživatelem .
Pondělí 21. března 2011 ve 23:14® osprey
osprey

mannice> Proč hrůza. Normální prase. Navíc ani moc velké – tak 60 kilo. Lidi začali běhat venku s pejsky a pašíka, co se celou zimu v klidu válel v křoví kousek od vsi někdo vyplašil.

Já se zvířaty vycházím dobře, jen mě mrzí, že nebylo delší sklo. Ta fotka je výřez.

Pondělí 21. března 2011 ve 23:07profil byl smazán

osprey> nic podobnýho sem ještě neviděl ani neslyšel,tak to je pro mě docela novinka.Ale dobrý :-) Představa,že vodle mě skočí do vody divočák je zajimavá..Ryby ve vodě nejsou,ale divočáci tam plavou.Hrůza :-)

Pondělí 21. března 2011 ve 23:04® timbab
timbab

mannice> Tak hledej a stěhuj se :-)

Pondělí 21. března 2011 ve 23:00® osprey
osprey

mannice> Oni to dají i v zimě. Ale samozřejmě tam jde o zdraví. Nevím, co ho vyplašilo. Tak si chytám a najednou asi třicet metrů za zadkem šplouchanec. Říkám si, že takový čudly tu dávno nežijou, otočím se a vidím ho jak plave přes řeku. Když se drápal ven, tak už jsem fotil.

Když je něco splaší v zimě, občas berou kramle přes led, propadnou se a utopí. Už jsem takhle našel tři.

Pondělí 21. března 2011 ve 22:55profil byl smazán

osprey> Když už i divočák vlez do tý studený vody,tak to je tu asi už jaro :-))

Pondělí 21. března 2011 ve 22:53profil byl smazán

timbab> To si piš,klidně bych se tam i přestěhoval kdyby byla ta možnost..

Pondělí 21. března 2011 ve 22:49® osprey
osprey

Adam55> Nedá se říct, co je lepší. Záleží co tam máš za ryby, jak velké, jak aktivní, jak to nastražíš. Krom lovu tlouště a parmy bych se zatím radši držel menších soust.