Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 26. ledna 2011 v 10:45® kerob
kerob

kety.vydra> odchytal jsem dost plavackovejch zavodu, par feederovejch a asi 2 privlacovy a ta privlac je jedina, do ceho bych znovu a dobrovolne mozna sel. Tam muzes ovlivnit jak moc rybe ublizis, zadny posrany vezirky… proste to je s mym chapanim rybareni slucitelny.

Středa 26. ledna 2011 v 10:40® kerob
kerob

Kubajs> v tvym veku jsem aktivne zavodil, takze ti to rozmlouvat nebudu, ale doufam, ze ti taky jednou dojde, ze to pro ty ryby neni idealni.

Středa 26. ledna 2011 v 10:38® kerob
kerob

timbab> ze spatneho uhlu se na to diva ten, komu to zvlastni neprijde. Mordovat vetsinou pidiryby jen proto, aby se nakonec ukazalo, kdo ho ma nejdelsiho… jako nic proti mereni pindouru, ale ne na ukor zivych tvoru.

Středa 26. ledna 2011 v 10:04® kapr1

Tino> to jo. nápad dobrej ale provedeni na hovno.

Středa 26. ledna 2011 v 0:48® kety.vydra
kety.vydra

osprey> Jo v poho,taky mi to došlo,víceméně je to jasné…No,sype se to jako brambory to jo.Jinak,do závodů bych taky nešel-mi by asi vadil ten časový press,všechno stíhat a tak…i když,závody v přívlači,tam se ryby po změření pouštějí a nesakují…Já si chci taky v klidu zachytat.

Středa 26. ledna 2011 v 0:34® osprey
osprey

kety.vydra> Tak si představ vezírek s 20 kg ryb. Jak se to přendavá na vážení? Jak se asi cítí čudla 15 cm někde vespod? Myslíš, že se to přendavá rybička po rybičce? Nebo se to sype jak brambory?

A když jsem viděl jak vypadají pouštění cejni loni na Nových Mlýnech…

Ať si závodníci závodí, já nebudu.

Středa 26. ledna 2011 v 0:30® kety.vydra
kety.vydra

osprey> Když jsi naťuknul problematiku-jakože co se po závodech vrací do vody…Hodně dlouho jsem měl za to,že dost paseky nadělají větší oka podběráků a vezírků-myslím hlavně roztřepení ploutví a odření slizu velkými uzlíky v síťovině,ale že i závodníci můžou nějakým způsobem poškozovat ryby,to se mi moc nezdálo.Čím se dá ryba ještě poškodit při závodním rybolovu? Nic mě momentálně nenapadá a taky nejsem závodník…

Středa 26. ledna 2011 v 0:21® Kubajs
Kubajs

timbab,kerob:pokud mi to čas a finance v budoucnu umožní tak bych aspoň jednu sezonu závodního feederu zkusit chtěl,kvůli nějaký tý zkušenosti kterou při normálním chytání nezískáš

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:44® timbab
timbab

kerob> kerob> Jj přijde mi to celé mírně řečeno „zvláštní“.Ale třeba se na to jen dívám ze špatného úhlu.

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:34® kerob
kerob

timbab> tohle byl jeden z duvodu, proc jsem se na to vykaslal.

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:31® timbab
timbab

osprey> No je to takový otřesný(např cejni v belíku si to moc neužívají).Ale co jsem tak četl tak závodníci to vždy nějak okecaj.Nepřísluší mi to soudit.

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:27® osprey
osprey

timbab> Jo, taky tak. Nemám čas, peníze, motivaci a jsem líný to trénovat. Krom toho mám rád ryby a tohle jim neudělám. Viděl jsem, co se po zvážení sype zpátky do řeky…

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:25® timbab
timbab

osprey> Nezávidím jim to.Ještě že se toho neúčastním :-)) Já když to něčím zmrvím tak mám pořád dost času s tím něco udělat.

Tento příspěvek byl editován 25.1.2011 22:27:10 uživatelem timbab.
Úterý 25. ledna 2011 ve 23:23® osprey
osprey

timbab> A pak je tu i fakt, že závodníkovi se těch pár pytlíků v nákladech na závod ztratí, ví co tam sype a má o starost míň. Oni se kluci dost nalítají kvůli živé složce a ještě aby někde před závodem sháněli hlínu a koukali, jak bude kamarádit s jejich krmením:-))

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:18® timbab
timbab

osprey> Máš pravdu,člověk ví co od té kupované čekat kdežto pokud to je jako u vás tak nikdy neví a pak s tím musí skoro kouzlit.

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:13® osprey
osprey

timbab> Já chtěl jenom vysvětlit, proč to popisuju tak složitě.

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:07® timbab
timbab

osprey> To je,písku tady je taky dost ale kamení kromě regulace moc ne.

Úterý 25. ledna 2011 ve 23:04® osprey
osprey

timbab> To víš, tam je hlína…

Tady je to na každým poli jiný. Proto píšu, že je lepší si někde nahrabat něco rozumnýho. Tady se mi bez potíží stane, že u vody je pár centimetrů hrabanky a pod tím písek nebo kamení.

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:59® timbab
timbab

osprey> Jasný :-)

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:56® osprey
osprey

timbab> Polabí, že? :-D

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:54® timbab
timbab

kety.vydra> To já taky ne :-)) A s tou hlínou ze zahrady to lítá i z praku a drží.

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:51® kety.vydra
kety.vydra

osprey> Krmení s hlínou jsem ještě prakem nestřílel,nemůžu soudit tak dalece…Hlínu moc nepoužívám,k tomu sáhnu jen okrajově a dávám to stejně do krmítka.

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:48® kety.vydra
kety.vydra

timbab> Já taky :-D Ale že bych zaznamenal nějakou výraznější změnu ve vlastnostech krmení…

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:45® osprey
osprey

kety.vydra> Ani ne – vem si, že přijedeš k řece, sebereš hlínu z nějakého krtince a pak se budeš rochnit v kýblu a prát s konzistencí, protože ti to nebude pojit a podobně. Když se třeba střílejí koule prakem, je docela průšvih, když se každá druhá roztrhne.

Je opravdu jedno, jestli si tu hlínu nakopeš nebo koupíš, jde jen o to, abys věděl, co s krmením udělá a příště ti udělala to samé.

Já obvykle krmím na pár metrů a to si piš, že se s tím nemažu. Ale taky vím, že v mnoha situacích bych si měl problém i zakrmit, protože to celej život flákám na malé řece a s krmením to neumím.

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:41® timbab
timbab

kety.vydra> Ale už jsem několikrát hlínu pražil v troubě :-))

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:40® kety.vydra
kety.vydra

timbab> No právě… :-)

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:40® kety.vydra
kety.vydra

osprey> Ale to už je pro „fajnšmekry“ a závodníky,co mají styl ťip ťop vypilovaný do detailů.

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:39® timbab
timbab

kety.vydra> No samozřejmě-ještě abych kupoval hlínu :-D Ale věřím že ty kupované najdou podstatné využití např v plavačkových závodech.

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:37® kety.vydra
kety.vydra

timbab> A vystačíš si,že…? Co ti chybí? O to mi jde taky…

Úterý 25. ledna 2011 ve 22:34® timbab
timbab

kety.vydra> Jak píše osprey.Já používám lepivou tmavou ze zahrady a kalící si nakopu poblíž písáku.