Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 19. prosince 2010 v 17:01® osprey
osprey

kapr1> Když můžeš měnit místa:-)

Lovíš v úplně jiných podmínkách. U nás by ses možná nestačil divit.

Neděle 19. prosince 2010 v 16:46® Kubajs
Kubajs

Celkově se o toto téma dost zajímám jestli krmení dlouhodobé či krátkodobé mění sílu a množství záběrů a s určitostí se to určitě udát nedá a dospěl jsem k celkem odlišným rozdílům jak na řece tak na stojáku

Neděle 19. prosince 2010 v 16:44® timbab
timbab

kapr1> Ty ten feeder bereš jen jako kaprařinu že?:-)

Neděle 19. prosince 2010 v 15:48® kapr1

A co tygří ořech chytáte na něj nekdo???

Neděle 19. prosince 2010 ve 14:42® kapr1

osprey> Takže když budu pořád měnit místa, tak to pude pořád dobře ne??? Já za těch pár letošních rybolovu chytal vždy na jiném místě a neřešil jsem jestli dám jednu nebo pět zrnek. dal jsem co se vešlo a kapři brali pořád.

Neděle 19. prosince 2010 ve 13:58® osprey
osprey

kapr1> Je jedno čemu věříš, pro mě je důležité, čemu věří ti kapři:-))

Hloupé, hladové a několik dní beztrestně se krmící ryby sežerou kdeco. Když někde chvíli krmím, většinou je první vycházka dobrá s důraznými záběry. Zajímavé to začne být potom.

Neděle 19. prosince 2010 ve 13:55® timbab
timbab

kapr1> Velcí kapři se chytají i na jedno zrnko pšenice,rozdíl v tom je :-)

Neděle 19. prosince 2010 ve 13:54® kapr1

osprey> Aha diky to by dávalo smysl. Jo ale stěma zrnkama kukuřice to platí tak u malejch ryb ale nevěřim že kapr v tom vidí velkej rozdíl. Ten jich na jedno nasátí musí polknout několik.

Neděle 19. prosince 2010 ve 12:16® osprey
osprey

kapr1> Sežerou, ale budou ho ohrabávat, neb to bude novinka. Když to bude jen další peleta, šluknou ji bez váhání, neb už jich předtím zbaštili dvacet. Ono totiž není důležité jen to jestli sežerou, ale jak sežerou.

Můžu tě ujistit, že je veliký rozdíl i to, když na fleku nakrmeném kukuřicí dáš na háček jednu nebo dvě. Přinejmenším u nás to rozdíl je.

Aby to nebylo jednoduché, je fakt, že občas jedna odlišná nástraha vyprovokuje k záběru nějakého toho zvědavce anebo díky ní zjistíš, že kapři dnes mějí chuť na něco jiného.

Sobota 18. prosince 2010 ve 20:06® Sander
Sander

kapr1 > toho bych se nebál, zas tak chytří nejsou :-)

Sobota 18. prosince 2010 ve 20:05® kapr1

osprey> proč ne? co rybám vadí na tom když najdou jedno boilie a kolem spoustu pelet??? to jako to boilie schvalně nesežerou??

Sobota 18. prosince 2010 v 19:00® osprey
osprey

kapr1> Proč bys krmil peletama, když máš na háčku boilie? A chytit můžeš vždycky. Já už chyti dvě ryby i na holý háček (regulérně za tlamu). Ale proto se krmí – aby se ryby slezly a s důvěrou sežraly nástrahu.

Sobota 18. prosince 2010 v 18:39® kapr1

Poky> těkže to co mám na háčku musím i krmit?? jinak to nejde? třeba jak jsem psal když dám na haček boilie a krmit budu peletama tak nic nechytnu???

Sobota 18. prosince 2010 v 18:20® osprey
osprey

kapr1> Jde o to, co chceš, aby to dělalo. Dává se pletenka, svlékací šňůrky, vlasec, fluorocarbonový vlasec.

Musí vzniknout sestava s požadovanými vlastnostmi, takže v první řadě je třeba vědět, co se od kaprové montáže dá chtít. Nějaké montáže na kapry tu jsou i ve videích a podvodní záběry jak kapři žerou koule taky. Zkus se podívat.

Sobota 18. prosince 2010 v 18:07® Poky
Poky

Du se podivat na hokej a pak na pivko,tak se tu mějte.Čus

Sobota 18. prosince 2010 v 17:46® Poky
Poky

kapr1> boilie na háček a přikrmit peletama určitě de,ale mezi těma peletama musíš mít i koule na který chytáš.Z čeho uděláš návazec sice jedno je,to můžeš i z bavlnky,ale jde o funkčnost toho návazce,vono se to těžko vysvětluje nákym psaní po netu,chce to praxi,zkušenosti a něco o tom vědět.kvůli tomu návazci zkus zabrouzdat do diskuze o kaprařině,tam sou zkušenější borci co ti určitě rádi poraděj,já se věnuju kapřařině jenom okrajově a párkrát za rok když jedeme celá banda k vodě na delší dobu :-)

Sobota 18. prosince 2010 v 17:06® kapr1

Poky> Proč návazec se dává pletenka??? neni to jedno?

Sobota 18. prosince 2010 v 16:53® kapr1

Diky za rady. Jo a šlo by třeba na haček boilies a krmit peletama???

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:57® Kubah

kapr1> sice od sousedů, ale tenhle styl feederu se mi líbí :-)

http://www.mrk.cz/…ka-videa.php?…

Tento příspěvek byl editován 18.12.2010 13:58:16 uživatelem Kubah.
Sobota 18. prosince 2010 ve 14:54® osprey
osprey

kapr1> Chytám s vlasci 0.20 – 0.25 mm, podle vody a velikosti ryb. Největší ryby jsem samozřejmě nachytal při těch několika málo návštěvách soukromáků. Montáže jsou takové jemnější kopie kaprařských. Háček podle velikosti koule – obvykle č. 4 – 6 opět „kaprařského typu“. Všechno to platí pro stojáky bez vázek. Tam ani desetikilová ryba není problém.

No a čím větší koule, tím blíž to má ke kaprařině. Nevím proč, s peletami mi to tak nejde. Zkoušel jsem je taky (od Sensasu) a prostě nemám tolik záběrů a už vůbec ne tak velké ryby.

Pokud jde o krmení, jak se dá směs, slézá se kolem toho havěť. Lepší je držet se jen velkých nástrah – naházet nebo nastřílet koule a pelety a dost pomůže PVA pytlík s hrstí téhož (dá se do něj celá montáž a nějakých 40 m se to s heavy feederem nahodí).

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:50® Poky
Poky

kapr1> co se týče krmení,tak všechno de,ale já takhle nikdy nechytal,to ti musí říct někdo kdo stim má náký zkušenosti,ale každopádně v krmení bych nebyl zaujatej jenom v sensasu!možná by v tomhle případě byl lepší method mix

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:47® Poky
Poky

kapr1> dobrý háčky sou od owneru-chinu with eye velikost-č.1,a na menší koule č.2 a vlasec bych volil tak 0,20,záleží jaký velikosti ryb se daj na daný vodě čekat,takže nikde by stačila 0,18 a jinde zase 0,22,každopádně návazec určitě z pletenky,nebo kombinaci pletenky a flourokarbonu,to zase záleží na jednotlivci co má víc osvědčený

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:45® kapr1

Poky> A dá se třeba krmit nějakou směsí od sensasu tu mít i v krmítku a na háček dát boilies???

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:41® Poky
Poky

kapr1> to těžko říct,ale já je neviděl nikde,ale třeba když budeš brouzdat po netu tak se ti podaří je objevit.Ale já bych koule na feeder nedával,to spíš radši ty pelety,řek bych že na kratší chytání sou účinější jak koule,ale hodně záleží na jaký vodě budeš chytat.Na soukromáku je to celkem jedno jestli máš kouli nebo peletu,ale na svazovce bych volil pelety a to jak tvrdý,tak i ty měkčený

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:38® kapr1

osprey> takže jde použít i vjětší boilie? No a jekej na to použít háček? Jo a jekej bych měl na to použít asi vlasec třeba tak 0,22 nebo menší?

Sobota 18. prosince 2010 ve 14:35® kapr1

Poky> JO pelety to vim ale boilies asi u nas nemaj.

Sobota 18. prosince 2010 ve 13:20® osprey
osprey

kapr1> Já jsem dobře používal na feeder i 14 – 18 mm. Když do pekla, tak s plnou parádou. Desítky cucá kdejaká havěť:-)

Sobota 18. prosince 2010 ve 13:01® Poky
Poky

kapr1> NEVIM JSTLI DĚLÁ KOULE,TŘEBA JO,ALE U NÁS SEM JE JEŠTĚ NEVIDĚL,ALE VIM ŽE DĚLAJ PELETY

Sobota 18. prosince 2010 ve 12:59® kapr1

Hele sensas asi nedela boilies co???

Sobota 18. prosince 2010 v 11:57® Poky
Poky

kapr1> jakýkoliv boilie v prúměru co uvádíš se dá dobře použít na feeder,pak ale záleží na tom jestli bude taky dobrý pro ryby.Jestli by možná nebylo lěpší zkusit náký peletky,třeba od dynamite baits maj je myslim na ravenu www.ravenbrno.cz zkus se na ně mrknout.Já je teda zatim nepoužívám,ale chci je příští sezonu určitě zkusit,jinak hodně lidí co znám si je chválí