Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.753 příspěvků, z toho 22753 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 16. září 2005 v 16:25® OakenHead
OakenHead

To jsou takové menší či větší barevné či jednobarevné kuličky, které jsou jakoby foukané. Prodává se to v igel. sáčcích. Když dojdeš do ryb. krámu, tak tam budou v regálu hned vedle foukané kukuřice, bonbónků a tak. Některé jsou i docela chutné, zvláště když dostaneš brutální hlad, tak jsou super … Kdyby rybám chutnaly tak jako mě;-) .

Pátek 16. září 2005 v 16:19® Mlady_Rybar

HRAJI: Díky moc, ale co to sou ty extrudy?

Středa 14. září 2005 v 7:35® hajan

maty: jak kdo chce....., většinou mám záběr v podobě rázného svižného ohnutí. To nesekatelný třepání se mi při lovu na rybu nestává. Šedesátka to veme jako hovado a prostě to vohne, když si na místě, je to dobrý, když ne a candoš se nepřisekne sám, tak to pochopitelně okamžitě pustí a seš kyselej.

Úterý 13. září 2005 v 16:05® Maty

hajan: také se nechci přít, ale na 3oz špici se Ti to může jevit ještě jako nesekatelné třepání, ale na 1oz už to bude pěkný sekatelný záběr. Pokud máš malý ostrý trojháček, tak zásek většinou sedí i v kostnaté tlamě candáta. Navíc pokud to umocníš pletenkou, tak nemusíš skoro ani sekat.

Úterý 13. září 2005 v 10:32® hajan

maty: Jo vlasec 0,20. Já chytám z 99% na řece, ale stejně bych dal i na stojáku 3oz. Nechci se přít, je to věc názoru, ale kandidát má dost kostnatou hubu, takže si myslím, razantnější zásek není vůbec na škodu. Měkčí špice nic neřeší, protože při použití malýho sousta, musíš stejně reagovat ihned. Když to stihneš, tak odpor tvrdší špice nemá candoš stejně čas rozpoznat, protože jak to veme do huby, tak jí má. Buď visí anebo ne. Fór je vtom, že na to musíš furt čumět, a mít „prst na spoušti“. Zdary.

Úterý 13. září 2005 v 9:44® Maty

hajan: Co Tě vede k 3oz špici na candoše (možná na velice proudné řece) jinak na vodě mírně tekoucí či stojaté používám raději 1oz. žádné silné vlasce (kaprařské apod) ale stačí kmen 0,16 –0,18 či pletenka 8lb. forpas + malý trojháček. Seká se ihned při prvním rozpoznatelném záběru. Ryba je většinou lapnutá pěkně za krajíček.

Pondělí 12. září 2005 v 9:15® hraji
hraji

Mlady_rybar: v podstatě na cokoliv, je třeba vyzkoušet. Asi vůbec nemůžeš čekat, že ti někdo napíše, že máš u třetí švestky nahodit jahodové boilies a určitě chytíš kapra Jožku. Uvědom si, že součástí tvých rybářkých znalostí a dovedností je i to, přijít na to, co teď ryby berou. Nám se osvědčily o víkendu malinkaté extrudy. Vůbec nechtěli kapři kukuřici.

Neděle 11. září 2005 ve 12:48® Mlady_Rybar

Chtěl bych se zeptat, na co by teď na feeder a lavanou mohly jít ryby na ÚN Hracholusky. díky.

Pátek 9. září 2005 ve 20:08® mirmen

slajs: špičku můžeš zlomit i při hmotnosti zátěže jen 10–15 gramů, stačí, aby se pletenka nebo silnější monofil omotaly při nahazování kolem předposledního očka. Švih udělá své.

Zato i s nejjemněšjí špičkou můžeš na kratší vzdálenosti dopravit těžký krmelec docela bezpečně,je to o technice hodu.

Špička je spíš o signalizaci záběru. Nesmí být příliš přepnutá (příklad – 1/2 oz na prudké řece) nebo příliš tvrdá a nesignalizující jemné záběry (příklad 2 oz na stojáku v zimě).

Čtvrtek 8. září 2005 v 9:22® jarv

> slajs: Podívej se sem: Fórum Chytej. cz >> Feeder >> Feederové špičky

Čtvrtek 8. září 2005 v 8:31® zruseno-

Ahoj lidičky. Začínám s lovem na feeder a zajímala by mě problematika výměnných špiček. Na prutu je napsaná akce 50g. Znamená to, že můžu použít maximálně 50g zátěž na všechny tři špičky a nebo je zátěž určena gramáží špičky, t. j 14,28,42 g?

Pondělí 5. září 2005 v 10:45

prosba – prosim poradte kam na jizni morave na weekend na kapriky. jde nam o to, abysme si zachytali a treba i odnesli nejakou vetsi rybu. sme za to ochotni i neco malo zaplatit neco jak na 6 musove. hledame podobne zarybnenou vodu s podobnymi pravidly, ale uvitali bychom nejake lepsi prostredi pro straveni weekendu u vody. Co vy na to?? nevite o necem??? pokud mozno poslete i www nebo aspon nejakej kontakt. diky moc

Pondělí 5. září 2005 v 10:45® hajan

Chytám na feeder normálně, převážně candoše. Nejtvrdší špice – 3oz, forpas vlasec nebo kaprařská šňůrka, dva jednoháky, mrtvá ryba nebo její část. Je to paráda, ale musej brát. Jinak je to vo ničem.

Neděle 4. září 2005 ve 12:48® Hora
Hora

Chytal už někdo dravce na feeder?Jaké máte zkušenosti,poraďte jakou špičku,lanko apod

Středa 31. srpna 2005 v 10:47® mirmen

Spona: nejsem si jistý, zda to není larva nějakého Zlatohlávka (zák. chráněného). Nález zřejmě ze zetlelého hnoje nebo kompostu??

Úspěchy na ni nic moc, kdysi jsem zkoušel na řece i na stojáku. Úspěšnější je 5–6 hnojáčků na háčku střední velikosti.

Pondělí 29. srpna 2005 ve 14:31® Tomik
Tomik

ale jestli je to larva chrousta tak potom je to chráněný!!!!

Pondělí 29. srpna 2005 ve 13:58® ywan

> Spona: neviem presne čo to je, ale asi larva chrústa, raz, možno 2 krát som na to chytal – podaril sa kaprík, mrena, nejaké ostrieže…

Pondělí 29. srpna 2005 ve 12:33® Spona

Neznáte někdo tuto larvu. A jaké ryby jí mají nejraději?

foto/diskuze/feeder/2005/th-img1406.jpg
Neděle 28. srpna 2005 ve 12:14® CeP
CeP

> Luban: pche! to ani nahodou! apropos. kdo ti pujcil toho candoura. nebo ze by snad vycpana trofej?? ;-) ))

Neděle 28. srpna 2005 v 11:46profil byl smazán

CeP:závisťou si až zelený-:))))

Sobota 27. srpna 2005 v 15:54® CeP
CeP

> Luban: aha. takze nejenom dusevne uvalene, ale i zlomyslne…

Sobota 27. srpna 2005 v 10:03profil byl smazán

pife:mne sa páčilo ako tam všedci na nás čumeli,že mi ťaháme kapre a líny a oni za celý deň ani drbanec-:)))

Sobota 27. srpna 2005 v 8:07® pif
pif

no,zajímavý bylo,že šli kamošovi na feeder,sem tam i na těžko,plavačka nic,přitom sem to tahal po dně. až potom se to otočilo.

Sobota 27. srpna 2005 v 7:37® mirmen

Prostě neměly svůj den. 2 týdny zpátky jsem měl podobně hluchou několikahodinovku na řece. Ani na rousnici, ani na mrtvou – nic,nic,nic. Od 20 do 24. hod bez jediného potahu. Přitom řeka plná drobotiny, hrouzků,plotic,cej­nů..... . Někdy jim něco zavelí a nereagujou, kdyby čert na koze jezdil.

Sobota 27. srpna 2005 v 7:35® mirmen

pif – stalo se mi, že jsem je nenatáhl vůbec :-)

Sobota 27. srpna 2005 v 7:11® pif
pif

včera se mě na plavačku podařilo natáhnout ryby na flek až po pěti hodinách,stalo se vám to nekdy?rybník 1.5 ha,takže žádnej obr.

Úterý 23. srpna 2005 ve 20:40

Morous – dnes my ty krmítka přišli z Feederklubu, za 50,–Kč 2ks a vypadají moc dobře.

Pondělí 22. srpna 2005 v 10:00® pif
pif

tady je hafo moraváků,ale stydí se-:)

Pondělí 22. srpna 2005 v 9:10

hm jak u vody mrtvo!

Pondělí 22. srpna 2005 v 9:09

tos je tu nejakej moravak?