Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 4. prosince 2010 v 11:19® Horalcz
Horalcz

skwor> Mám i přívlačák,pěkně mi sedl do ruky a líbil se mi.Je úžasně pružnej 5–25g,210 cm.Moc pěkná akce.Při tahání štiky 58 na marmyšku bez lanka,super ohyb a super souboj.Uhlídal dost výpadů.Když to tak vezmu,tak mám od Kingfishera 3 pruty a jsou gut.Ale ten feeder bych doporučil,za ty grošíky si myslím dost dobrej prut.

Sobota 4. prosince 2010 v 11:16® skwor
skwor

cormaxx> Mám obecně radši mírně předimenzovanou gramáž (4cm smáčky tahám na 3–14g prutu a podobně), takže tohle mi nevadilo.

Sobota 4. prosince 2010 v 11:12® Horalcz
Horalcz

osprey> Já ho kupoval na výstavě v Brně před 4 roky,za 1000,– .Ale je opravdu slušný a opravdu dobře maká.A to používám všude střední špičku.Doporučil bych ho.Ale jak už někdo napsal,že stejně záleží na tom komu co padne do ruky.

Pátek 3. prosince 2010 ve 23:44® osprey
osprey

Hany> Museli bychom proběhnout nějakou výstavu a probrat hranice toho pohodového prutu. Ty Kingfishery mohou spoustě lidí vyhovovat.

Pátek 3. prosince 2010 ve 22:23® cormaxx
cormaxx

skwor> Ten prut má s UL klackem společnou jen udávanou gramáž.Ale špatnej není…

Pátek 3. prosince 2010 ve 22:04® Kubah

osprey> Mezi 1200–1500Kč? Jedině Z-force :-)

Pátek 3. prosince 2010 ve 22:00® skwor
skwor

osprey> U Kingfisheru se dají sehnat překvapivě kvalitní věci za pár korun. Na výstavě mě hodně oslovil vláčák Kingfisher pageantry 2,1m 3–10g ve slevě za šest stovek. Kdyby mi doma něco podobného chybělo, tak se mnou jel domů.

Pátek 3. prosince 2010 ve 21:58® osprey
osprey

Horalcz> Viděl jsem na výstavě. Rozumný prut za pěknou cenu. Je fakt, že se v relaci 1200 – 1500 Kč dají sehnat velmi pohodové pruty.

Pátek 3. prosince 2010 ve 21:51® Kubah

Horalcz> Adventurer medium jsem viděl v krámě a řekl bych, že na tu cenu bude slušný..

Čtvrtek 2. prosince 2010 v 18:12® Horalcz
Horalcz

Zdarec pánové,já,bratr a kamarád máme už 4 roky Kingfishera.Já mám Adventurer light a kluci mají medium.Já jsem s ním nadmíru spokojen,maká úžasně,pěkná akce a sedne do ručky.A ryby jsem na něj taky vytáhl pěkný.Parma 65cm,kapra 60 a cejna 62.Nemůžu snad nic vytknout.náhradní špičky stojí sice 150 kč kus,ale jsou k sehnání.

Středa 1. prosince 2010 ve 21:22® osprey
osprey

kerob> Reklamace to nebyla, všechno jsem poctivě zničil, respektive špičku já, sedlo pes – přeběhl mi přes to. když jsem si to položil u vody a cosi rozmotával.

Abych si to udělal, musel bych koupit speciální epoxidový lak a on není zas tak levný, aby mi pak stál doma. No a díl je díl, ten si nenapískám, musel jsem jim to poslat.

Středa 1. prosince 2010 v 11:44® kerob
kerob

osprey> Pokud to byla reklamace, tak po 30ti dnech mas ze zakona pravo na vraceni penez. Pokud to reklamace nebyla, mohl sis to nechat opravit kdekoliv jinde. A trosku se jich jeste zastanu v jedne veci – je to italska firma, spoustu veci proste neresej, takze je klidne mozny, ze nahradni spice do ty bolonky proste neni dostupna, fabrika nasekala bolonky a na dily se vysrala a s tim ceskej zastupce proste nic neudela. Jinak ja mam se servisem v Trabuccu docela dobrou zkusenost… kdykoliv jsem potreboval treba ocka na matchky apod, tak nebyl problem, ale opravovat jsem si tam nikdy nic nenechal, to delam sam.

Středa 1. prosince 2010 v 0:08® osprey
osprey

Juraj> Psal jsem, že mi toho mraky chybí. Mivardi mě mrzí, ale je toho víc, co tam chybí – prostě jsem psal, na co jsem si vzpomněl.

Jde ale o to, že feederů je na trhu hromada, koupit nějaký prut není problém. Daleko větší potíž je v některých případech reklamace, servis, náhradní čpice a podobně.

Ani já nemám s Trabuccem dobré zkušenosti. Už nedostanou šanci. A to nedělají špatné věci. Ale měnit špičku na boloňce tři měsíce a dát tam nějakou jinou, čímž se zmršila akce celého prutu a vyvazovat nové sedlo navijáku celou zimu (takové to boloňkové – původní mi rozšláp rotvajler – neodvážil jsem se ho kopnout), tak to mi žádná firma dělat nebude.

Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:42® Juraj

Sander> Tak to pardón. Přehlíd jsem to jak pole lán.

Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:41® Juraj

skwor> Osprey má pravdu v tom, že o čem se nemluví, jako by nebylo. Mě osobně zajímá nejen kvalita prutu, ale hlavně záruční a pozáruční servis. Proto si myslím, že hledat feeder od Abučka je spíš pěkná blbost. Pár let zpět se známý pokoušel vyreklamovat naviják Abu, tuším, že některý z cardinalů. Jak to nakonec dopadlo už nevím, ale když mi líčil jakou přestřelku s dodavatelem skrz krám vede bylo mi ho líto. Tenkrát to vozil Kajman, dnes nevím. Mám jednoho 103 cardinala, který téměř nepoužívám a má dost. Je to nejnižší řada, ale tenkrát jsem za něj vysolil necelých 1800 a to by se chvíli mohl chovat jako naviják ne? Chci tím říct, že na trhu je opravdu dost značek a mezi těmi solidními jistě lze najít prut dle gusta každého. Netřeba hledat nesmysly z bůhvíjakým zázemím a je lhostejno na jak světovou značku si u nás hraje. Stejně je to na dovozci do ČR. A to je místo, kde většina značek dostává pěkně na frak. Obvzlášť vyhlášeným neuznávačem reklamací je např Trabucco. Ale myslím, že by jsme jich našli celou řadu. Já si prut za plnou palbu jinde než u Semy nekoupím, protože to je pro mě přístupem k zákazníkovi firma s velkým F. A to neříkám proto, že bych tam měl procenta, nebo nosil jejich logo atp.

Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:28® Sander
Sander

Juraj > Semu šestou vodshora.

Úterý 30. listopadu 2010 ve 22:26® Juraj

osprey> To teda!Kde máš Mivardi a Semu?

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:27® Koudy
Koudy

skwor> zkušenost mám jen s řadou Phazer…Enticer znám pouze ze stojanu…pruty Enticer jsou určitě chytatelné, zpracování pěkné.ale pokud se nepletu první vodící očko je podobné očku na matchce…nevim proč to tak dělají ale je to tak… Ale co se týče řady Phazer tak kámoš chytá na verzi 330.a je velice spokojený…prut je to s tuhší páteří,označení bych řek MH. Nej ryba na něj zdolaná,co jsem viděl, byl amur 73cm na labi a zvládl to naprosto s přehledem,včetně prvního náporu s podržením ryby.Ale nevim jestli se dá ještě sehnat,letos jsme měli na stánku jen délku 390…

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 22:04® osprey
osprey

skwor> Taky proč by se vědělo – proto je tak důležitá reklama. Vždycky se o nějaké značce začne mluvit a koupí si ji další lidé a taky o ní mluví a tak se to nabaluje. A o čem se nemluví, to jakoby neexistovalo. Přitom velká část produkce se vyrábí v těch samých fabrikách, takže kvalita je srovnatelná.

Vem si, kdo všechno dělá feedery: Shimano, Daiwa, Hardy, Greys, Sportex, Sema, Abu, Milo, Colmic, Dragon, Mikado, Shakespeare, Trabucco, Awa-shima, SPRO, Cormoran, Browning, Mitchell, DAM, Garbolino, Albastar,…

A to mi toho mraky chybí. Myslíš, že je někdo, kdo by dokázal objektivně posoudit kvalitu všeho, co trh nabízí? Já se poctivě snažím, ale půlku jsem toho ani nedržel v ruce.

Přesto si myslím, že s většinou z těch prutů se dá víc než uspokojivě chytat.

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:54® skwor
skwor

osprey> Proč ne, to není špatný nápad. Letos jsem tam narazil na zajímavé věci, o kterých se na webu přitom moc neví. A cena byla leckdy příjemná.

Tento příspěvek byl editován 29.11.2010 20:54:56 uživatelem skwor.
Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:52® osprey
osprey

skwor> Ona většina firem dokáže udělat kvalitní věci, ale je otázka, co se k nám vozí. Třeba takové feedery od Shakespearu vůbec nejsou špatné, ale u nás se to leckdy bere jako béčková firma. Dokonce jsem si říkal, že by bylo fajn udělat na veletrhu takovou menší tlupu, oběhnout vystavovatele a poznatky hodit na web.

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:46® skwor
skwor

osprey> Díky. Nikde jsem o nich nic nenašel, tak mě to docela zajímalo.

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:42® osprey
osprey

skwor> Myslím, že ten až tak super není. Snad jsem ho i držel, respektive měl bych ho držet. Pokud si to dobře pamatuju, působil takovým běžným dojmem.

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:38® skwor
skwor

osprey> Teď jsem při brouzdání na netu naraazil na Enticer. Nic jiného jsem tu od nich snad neviděl…

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:35® osprey
osprey

skwor> Taky jsem něco držel. Bohužel nevím, jak vysoko si to v rámci firemní nabídky stálo. Ale byl to veskrze průměrný prut.

Jenže ono je to tak, že třeba v přívlači je našinci podsouván nějaký Conolon Speedlock, zatímco firma vyrábí věci jako Jabay (snad jsem to napsal dobře). Prostě nedováží se taková šíře sortimentu, aby si člověk udělal obrázek. A proto si netrofám vyslovit soud ohledně otázky, zda Abu umí či neumí vyrobit špičkový feeder.

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:31® skwor
skwor

Neměli jste někdo v ruce feeder od Abučka?

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 21:17® ladamaj
ladamaj

Sander>ohyb okolo nebo v síťce moc nepoužívám moc se neosvědčil má tendenci se uvolňovat.Takže jsem udělal formu a pletivo buď zalévám nebo pájím je to pracnějšší ale kvalitní.Dělal jsem je i pro členy chytej už jsem se zmiňoval ale i na prodejny a bez reklamací.Jinak ty na litá kola sou opravdu suprovky také mužeš narazit na zinek také jde použít ale né odlévat ale natvarovat je to pracnější ale ekologické lepší než šutry.

Pondělí 29. listopadu 2010 ve 20:17® osprey
osprey

sidonius> Zajdi do sběrny, pokud opravdu seženeš ty staré olověné trubky a vykoupíš je, máš vystaráno. Jinak prodávají olovo někteří výrobci forem – kilo jsem kdysi viděl asi za 60 Kč.

Pondělí 29. listopadu 2010 v 19:55® stump
stump

michallos>Nedostal se ti při zasouvání špičky do spoje písek nebo jiná nečistota? To je pak každá rada drahá. Když se bojíš Konkoru, zkus silikonový olej. Ten tomu neublíží. Dobrý zdroj suchého tepla je fén na vlasy. Určitě je dobré táhnou a otáčet současně.

Pondělí 29. listopadu 2010 v 19:38® Sander
Sander

ladamaj > ahoj, ano, pokud není zapotřebí ohyb kolem síťky, závažíčka na kola jsou asi fajn.