Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:30® spike
-
osprey>
zajímavá taktika tu jsem nezkoušel. Akorát by mě zajímalo proč ty ryby byli v proudném úseku, když kousek vedle byl krásný vracák
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:20® osprey
-
spike> Brzda povolená byla, navíc záběr byl padák.
Ale je to klasická situace. Dokonce tuhle taktiku občas používám k vyprovokování záběru. Jednou to byl takový sukces, že jsem měl mokrou nohu od kolena dolů…
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:15® spike
-
osprey> Jak já říkám zákon schválnosti, pro tyto případy povoluju brzdu, buď to vezme a pojede nebo to nevyjde
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:13® Padis
-
osprey> to je klasika rybky vědí kdy mají zabrat.Taky se mě to už stalo.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:10® osprey
-
spike> Já nedávno tři hodiny chytal a dvě minuty konal malou potřebu. Nemusím ani říkat, v které chvíli přišel jediný záběr vycházky…
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:06® spike
-
osprey> No ono voda už nějak teplá není a tak se není čemu divit. Ale každopádně to tam zkusím, a vezmu si oba feedery. Dnes se mně s obouma nechtělo tahat, měl jsem ještě zastávku v krámku na vlasec
Škoda toho tutového záběru, takový jsem neměl včera ani na průběžku, jen jsem viděl jak se feeder naklonil k hladině a pak se prudce narovnal. Celou dobu se čék dívá na tu špičku a sotva se podívá někam jinam tak je záběr.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:03® osprey
-
spike> Tak je házej, to je právě to, co dělá feeder feederem.
A házej je tam, kde jsou prokazatelně ryby – tj. tam, kde už jsi ty záběry měl. Ono v tuhle roční dobu je spousta míst bez ryb a ty potvory jsou líné na krok, krmení nekrmení.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:02® timbab
-
spike> Ćervi a rohlík,nebo oboje najednou.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 21:00® spike
-
osprey> Musel bych házet 50g krmítka abych to udržel docela to táhne(teče přes 70q), doby kdy jsem v létě chytal s 30g jsou pryč. Ale s tím krmením to zkusím, snad o víkendu.
timbab> Na co teď chytáš? Poslední dva dny chytám na klasické malé hnojáčky, na háček dávám 2–3ks podle velikosti.
Tento příspěvek byl editován 15.11.2010 20:00:43 uživatelem spike. - Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:56® timbab
-
Dejwík2504> Tak kapr se dá.
spike> Na 40m se dá taky krmit přesně.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:56® osprey
-
spike> Proboha! S krmelcem přeci jsi přesný. Máš ho na tom vlasci přivázaný. Ono je jedno, že budeš mít rozptyl, to čtvrtkilo rozházené v nějakém větším okruhu žádnou škodu nenadělá a uvidíš, co to udělá s braním.
Ber to tak, že dva malí cejni jsou adekvátní výsledek tak u nás na Blanici a to bych stejně nebyl moc spokojený. Na Moravě to musí vypadat jinak.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:55® timbab
-
osprey> To krmení není od věci.V neděli jsem schytal 2 kila a bez krmení to ani nedrblo.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:53® Dejwík2504
-
timbab> Uvidíme, třeba něco příjde.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:52® spike
-
osprey> Problém toho fleku kde jsem poslední dva dny odchytal je vzdálenost, musím chytat na nějakých 30–40m, a k tomu je proud takže špička hodně nahoru abych vypnul co nejvíc vlasce. Pokud zkusím krmit tak asi pohledám flek do nějakých 20m abych byl přesný.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:49® osprey
-
spike> Mírné zakormování se už teď vyplatí. Kup si kilovku něčeho dobrého tmavšího a použij tak 250 g na vycházku. Nezruinuješ se a dělá to zázraky.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:48® timbab
-
Dejwík2504> No to v listopadu už nebejvá
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:45® Dejwík2504
-
timbab> na řeku. Zkoušel jsem vodu, na koupání už to není.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:44® timbab
-
spike> Jj jasný
Dejwík2504> Jdeš na řeku nebo stoják?
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:41® Dejwík2504
-
Zítra se vydám pro nějakého Vánočního. Snad se na mě nevyprdnou.
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:40® spike
-
timbab> Dorost do 20cm, před koncem chytačky jsem měl během 10 minut 3 záběry
asi jsem narazil na hejno
- Pondělí 15. listopadu 2010 ve 20:37® timbab
-
spike> A jak byly ti cejni velcí?
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 18:16® spike
-
Tak jsem dnes vyrazil na hodinku chytání k řece jen s jedním prutem, slabším vlascem než včera a zkoušel jsem paternoster. Celkem cca 4 záběry(jeden tutový jsem totálně propásl
) a na břehu 2 cejni. Na to že jsem zase chytal bez krmení celkem spokojenost
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 17:27® kerob
-
skwor> aha, netusil jsem, ze tech par prolisu by nekdo mohl povazovat za neco jinyho nez designovej prvek…
, to ze jsou brzdy stejne, jsem myslel konstrukcne, bo ani tvar, ani barva a ani ty prolisy na ovladaci brzdy nemaj na funkci brzdy vliv. Vubec si nevybavuju, ze bych nad timhle nekdy premyslel, nejak to resil a dokonce ze bych si kuli tomu koupil jinej navijak. V tomhle smeru nevidim v praxi zadnej rozdil, prijde mi to uplne nepodstatny – zajima me funkce a to ta, ktera je nejdulezitejsi (co nejhladsi navijeni vlasce)… coz jak vidim neni tvuj pripad.
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 17:02® skwor
-
kerob> Líp řešená – delší úchop brzdy a bojovka není hladká (u Stradica RB mi nemá žádný výstupek a občas mi po ní zklouzne prst). Aspire má sice hladší chod, ale nemůžu si pomoct… prostě se mi nelíbí
- Pondělí 15. listopadu 2010 v 16:33® kerob
-
skwor> ta brzda je naprosto identicka
. Ale kazdopadne je aspon mnohem hezci nez ten Twin, ten mi (se zadni brzdou) prijde jako nejosklivejsi designovej nedodelek, kterej kdy Shimo vypustilo do sveta. Skoda, ze ses nenechal zlakat na Aspire, oproti GT to je uplne jina liga – mam oba.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 22:22@ Pepa.
-
cau lidi potreboval bych vedet kdo jste vydeli toto dvd Základy Lovu na feeder s Mírou Horáčkem potreboval bych vedet tu pisnicku na konci jak je u tech sumcu spivaji tam jsem slabej potreboval bych nazev pisne a kapelu dik moc za odpoved na email pepa.komarek@seznam.cz
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:26® timbab
-
lubo OV> Nj zatím jen do 70 cm.Větší nějak nejdou.V podstatě Nevím jakej by mohl nastat problém.
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:21® lubo OV
-
timbab> počkej, až ti na toho pátera zabere větší kapr. To pak bude mazec
)
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:09® timbab
-
osprey> Ale když to vezmu celkově během sezóny tak na čitelnost záběrů je lepší páter.S průběžkou jsem se jaksi nesžil.Jak říká kamarád: „Průběžka je dávno překonaná montáž“
- Neděle 14. listopadu 2010 ve 21:05® osprey
-
timbab> U pátera přijde ryba dřív do kontaktu se zátěží a pokouší se setřepat. U průběžky protahuje vlasec zátěží, takže je to plynulejší. Ta zátěž na pevno u paternosteru se ale podílí na samozáseku, takže dobře odladěný páter pobere víc takových těch rychlých letmých záběrů. Např. na plotice je to pro mě ideální věc.