Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 19. července 2005 v 9:17® Maty

chose: ano to už je lepší. Navíc když se tahaní násaďáci, kteří berou důvěřivě, tak je to fakt skoro jedno :-)) Jinak já také víc preferuji feeder, ale je to tím, že mám rád řeky a tam to zatím s plavanou moc neumím, ale snažím se to dohnat :-)

Úterý 19. července 2005 v 6:29® CeP
CeP

> chose: to uz je lepsi. prostě ten den byl úspěšnější…

Pondělí 18. července 2005 ve 23:47® Chose
Chose

> maty: lapali se převážně kapříci do 45cm… já netvrdím že feeder je úspěšnější,prostě ten den byl úspěšnější…

Pondělí 18. července 2005 ve 21:20® pilot

Teď jsem se vrátil,byl jsem na Orlici v HK na plavačku,jsem utahanej jako pes a výsledek 5 okounků na žížalku,2 ježdící a 11 běliček- no už asi nic neumím a proto si jdu lehnout. Zítra jdu raději napivo nebo zkusím houby. Lámejte pruty braši – Petrův.

Pondělí 18. července 2005 v 16:41® CeP
CeP

> maty: jasne, uplnej souhlas. jestli nekdo na gulage matches z rozjivenosti zavesi kacu velikosti tenisaku na 0,25 vlasec, pak je troufalost mluvit o plavane…

Pondělí 18. července 2005 v 16:30® CeP
CeP

samozrejme ze zanik plavacky je nesmysl. a stejne tak je zavadejici ze by snad mel byt feeder na zavodech uspesnejsi. samozrejme za jistych podminek muze byt uspesnejsi. ale taky za jistych podminek masar se srkackou nareze feederu ze pujdete domu s buckou. mohu prohlasit ze na stojaku mne brasulak s bicem spolehlive prechyta kdy si vzpomene a je to hlavne o rychlosti. ja nez navinu vlasec, odhackuju, znova nahodim, vypnu vlasec. brasulak uz bicem taha druhou, treti rybu. proto na stojaku prvorade rozbaluju matchku s anglanem a teprve pak, pokud to nejde anebo neni pocasi – vitr – vlny, vyndam feeder. pak je samozrejme feeder vetsinou uspesnejsi…

Pondělí 18. července 2005 v 16:12® Maty

pif: No šak Ti pomáhám :-) Už jsem zažil pár lovů, kdy byl feeder úspěšnější než plavaná, ale stále tvrdím, že plavaná je ve velké většině případů úspěšnější metodou (tedy pokud se umí:)

Pondělí 18. července 2005 ve 14:29® pif
pif

maty,no tak,helfni mě,sou na mě dva-:))))

Pondělí 18. července 2005 ve 14:26® Maty

chose: A co se na těch závodech lapalo za rybu?

Pondělí 18. července 2005 ve 14:08® Chose
Chose

> pétasumec: no já taky,ale plavačku spíš na řece-šoulačka…

Pondělí 18. července 2005 ve 14:04® petasumec
petasumec

Mě je to vcelku jedno, kjá chytám na obojí :-)

Pondělí 18. července 2005 ve 13:50® Chose
Chose

> pif: jasný,plavaná si myslím že určitě nezaniká,u nás chytá na plavačku skoro každej,tak jsme udělali takový menší srovnávací závody a feeder zvítězil. ale třeba kdyby se těch závodů udělalo 10 tak by byl výsledek jinej. možná sem měl jen dobrej den…:-)

Pondělí 18. července 2005 ve 13:38® pif
pif

chose,já ti to neberu,ani nevnucuju. jen mě zarazilo,že plavaná zaniká.

Pondělí 18. července 2005 ve 13:36® Chose
Chose

> pif: já mám teda dost opačnou zkušenost…

Pondělí 18. července 2005 v 9:18® Maty

pétasumec: Tvoje úvahy o zániku plavané jsou přinejmenším podivné. Feeder určitě za poslední roky vyzkoušeli minimálně tisíce rybářů a ne stovky a přesto se plavaná nemá čeho obávat. Pokud je na závodech (i normálních gulášových) zkušený plavačkář, tak feederaře v 90% ti případů přechytá. Záleží také hodně na způsobu bodování apod..

Neděle 17. července 2005 ve 20:35® pif
pif

pétasumec,co to plácáš?porovnáváš neporovnatelný,kaž­dej způsob je krásnej a má svoje přednosti. na menšich rybnících je plavaná určitě uzpěsnejší,než fídr,si mysllím

Neděle 17. července 2005 v 16:30® petasumec
petasumec

feeder je nová metoda a v posledních dvou letech si k sobě přitáhla tovky ybářů kteří této metodě propadly. Plavaná pomalu zaniká !!! Ale máš pradu je to dobrá metoda al na závodech je feeder možná i lepší !!!

Sobota 16. července 2005 v 11:13

Myslim si ze leto je ta nejlepsi doba pro lov na plavanou, takze plavackari napiste! Podle mne je to nejlepsi zpusob rybolovu na zavodech, protoze si toho zachytate nejvic. Takze jak je mozne ze jsem tady jedinej kterej o plavane pise, kdyz mozna toho vite vic nez ja.

Středa 13. července 2005 ve 20:17® nurse02
nurse02

> pétasumec: Mas osobku

Středa 13. července 2005 v 17:56® petasumec
petasumec

Čaus kuci, nemáte někdo kontakt na Milana Tychlera ?? Myslím tím třeba e-mail !!! Díky

Úterý 12. července 2005 v 16:19® piskot
piskot

mirmen:Ještě dodám,že se mi třeba bezvadně chytá s Jaxonem Orionem a nezanevřel jsem na něj ani když už ho mám po druhé zlomenej a v reklamaci. Stejně tak se zamlouvá Sirius,kterej se láme stejně často. Už ne tak dobře se mi chytá se Shimanem Technium DF i když je designově nádhernej a asi se jen tak nezlomí. Asi je tö o osobním zvyku na ten daný proutek. Až Mivardi praskne pochopím,že to prostě nechápu.

Úterý 12. července 2005 v 16:06® piskot
piskot

mirmen:Myslím,že Ti plně rozumím a taky si myslím,že jsi nezdělil nic nového. Schodou okolnosti mám ten podběrák taky a vím ,že dlouho nevydrží. A jak to tak můžu vědět,no jednoduše,protože podobnej podběrák už jsem měl,ale pod jinou značkou. Tudíž je jeden výrobce a zrovna u podběráků se na ně lepí různé značky. Stejně tak si myslím,že je i spousta značek kde něco je fajnovka a něco je šmejd. Prut jsem ozkoušel zatím asi 40 prutohodinami a zatím jsem spokojen,jen budu měnit špičky od Mila,nebo Jaxona. Nemám rád akci v záběru celé špice,ale jen třeba první třetiny což špičky z nastavovaného materiálu umožňují karbon/laminát. Toliko k tématu. No jsem zvědav kdy se podběrák rozpadne :-)

Pondělí 11. července 2005 ve 21:13

čau lidi. můžete mi někdo poradit?chtěl bych si koupit nějakej anglickej splávek. slušnej ale ne moc drahej. máte s nějakým splávkem dobrý zkušenosti?

Pondělí 11. července 2005 ve 20:14

mirmen -to by mě nenapadlo ,zničený podběrák v záruce nechat opravit u kamaráda kováře ,ale zkusím to ,až se mě porouchá třeba televize:-) Podle mě je důležitý ten podběrák reklamovat ,protože když se nedovědí co prodávaj za šmejd ,tak ho nemůžou stáhnout z trhu a koupí si ho někdo jinej .

Pondělí 11. července 2005 v 19:13® mirmen

Roman Srb: vyhodil jsem hlavici a kamarád upravil jinou, celokovovou. Na to, abych věnoval dvě hodiny ježdění a hádání se v prodejně – " zda jsem to „nezavinil nešetrným zacházením“,ma to mám málo času. Podle chlapa, který léta pracuje s kovem ( obrábí, ková atakdále, je už podstata problému v konstrukci, kdy na tento typ hlavice má být nasazena ramena o max. délce 45–55 cm. Firma si sama může za to, že dá své jméno na výrobek, který je hezký na pohled, ale nevydrží. MIVARDI už nikdy.

Pondělí 11. července 2005 v 18:37

mirmen- jak jsi dopadl při reklamaci toho podběráku.

Pondělí 11. července 2005 v 18:24

Ladis. Když zábava, tak rybařina, když rybyřina, tak feeder. Stojí to za pokus začít s touto metodou a chytíš časem pěkné ryby i tam, kde původně „nebyly“ Kup medium, naviják se solidní brzdou (bojovka je dobrá) malé háčky a tenké vlasce a hurá na ně !

foto/diskuze/feeder/2005/th-img1306.jpg
Pondělí 11. července 2005 v 16:27® mirmen

piskot: od mivardi jsem koupil podběrák,třímetr s rameny cca 80 cm. Po několikadesítkách rozložení praskl ocelák, který drží rameno. Při demontáži praskl i díl, na kterém jou ramena zavěšena. Vzal jsem to dílny ke kámošovi, který se trochu vyzná v kovech a opracováních a ten mi řekl – koupil jsi naprostý SHIT. Takhle dlouhá ramena se síťkou ( a natož v ní několikakilogramová ryba) musejí být už zavěšena na plném profilu nebo jiném materiálu ( ocel,mosaz..) a ne nějaké lehké slitině, která je dobrá tak na rybu do 2–3 kg. prostě MIVARDI je SHIT a nic pod touhle značkou ke mně do báglu už v životě nepřijde. Připadá mi, že si dali svou značku na nějaké levné shit výrobky a to, jak jsou konstrukčně uspořádány a zda něco zákazníkovi poskytnou, to je zřejmě nezajímá (protože by jinak nikdy v životě nemohli na trh dát tenhle typ podběráku). A zda se o něco zajímají u prutů nebo navijáků ( kromě zisku??), to docela pochybuju.

Tolik k MIVARDI.

Pondělí 11. července 2005 ve 13:12® HaD
HaD

> Ladis: vůbec s feederem neváhej, je to nádherný způsob lovu. pr mě je to taková „plavaná na těžko“, prostě aktivní a kontaktní lov

Pondělí 11. července 2005 ve 13:00® Mirek

> Ladis: Promiň, překlepl jsem se. Myslel jsem, jak píše maty, délku 3,60m. 3,90m se dělají taky, ale když univerzál, tak medium, 3,60m!