Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 31. srpna 2010 v 15:18® cormoran
cormoran

valleyman> Taková rada nerada, ale..Jestli trváš na tom, že je chceš dát přímo na háček, zkus si těch pár „chytacích“ dát třeba do sklenice, na ně polož něco navlhčenýho, třeba vatu a zavíčkuj to. Nebo by stačilo si jich pár nasypat do navlhčený krmný směsi, tak by taky mohly změknout. Za půl dne by měly bejt normál použitelný. Za pokus nic nedáš, my to takhle dělávali se zavářkou, akorát že místo vaty jsme dávali třeba slupku od banánu, nebo nějakýho citrusu a fungovalo to..

Nejlepší by ale byla ta vlasovka:-)

Tento příspěvek byl editován 31.8.2010 15:19:13 uživatelem cormoran.
Úterý 31. srpna 2010 ve 12:56® valleyman
valleyman

spike> průměr 8mm,jsou tuším od firmy zoom.vypadají podobně,jen s větší dírkou

Úterý 31. srpna 2010 ve 12:53® spike
spike

valleyman> a jaký mají ty peletky průměr? Je to něco takového? http://www.carp-b.cz/…ty-doza-300g

Úterý 31. srpna 2010 ve 12:42® valleyman
valleyman

spike> předpokládám že jsou měkčené,háček se do nich normálně zapíchne,ale peleta praskne,a to mám malé háčky.na vlas jsem ještě nechytal,tak to zkusím.a co silikonové kroužky?

Úterý 31. srpna 2010 ve 12:19® spike
spike

valleyman> souhlasím s mannicem, pokud se nejedná o měkčené pelety dával bych je jen na vlas, budeš mít volný háček při záseku.

Úterý 31. srpna 2010 v 11:57profil byl smazán

valleyman> tak jí nenapichuj,ale dej jí na vlas.Řek bych že to je mnohem lepší ..

Úterý 31. srpna 2010 v 11:48® valleyman
valleyman

nazdar chlapi.potřeboval bych radu,koupil jsem halibut pelety na kterých je napsáno že jsou jak na vlas,tak i na háček.v návodu stojí:napíchněte na háček.....nic víc.jenže mně se při každém pokusu o napíchnutí rozlomila v ruce.zkoušel jsem ji nechat namočenou,ale pořád nic.poraďte mi jak je správně použít.v krámě mi moc nepomohli.. díky

Pondělí 30. srpna 2010 ve 20:25profil byl smazán

majkyss> Díky moc .. Ten albastar je sice pěknej člun,ale moc drahej na mě :-)

Pondělí 30. srpna 2010 ve 20:15® majkyss
majkyss

mannice> Krásný kusy!

Pondělí 30. srpna 2010 v 19:01® timbab
timbab

spike> Jj,já bych ještě něco koupil ale nevim co :-D

Pondělí 30. srpna 2010 v 18:58® spike
spike

timbab> zatím budu udržovat počet 2 proutků, třeba na jaro koupím ještě jednoho taurusa místo UVčka:-)

Pondělí 30. srpna 2010 v 18:47® timbab
timbab

spike> Jasný.Já myslel třeba picker nebo tak.

Pondělí 30. srpna 2010 v 18:46® spike
spike

timbab> letos už ne, mám dva a to mě stačí:-)

Pondělí 30. srpna 2010 v 18:32® timbab
timbab

spike> Nějaký pruty a tak :-)

Pondělí 30. srpna 2010 v 18:26® spike
spike

timbab> jak to myslíš?

Pondělí 30. srpna 2010 v 18:14® timbab
timbab

spike> A máš v plánu ještě něco co se výbavy na feeder týká?

Pondělí 30. srpna 2010 ve 13:57® timbab
timbab

spike> Vypadá slušně,musím ho najít někde na krámě.

Pondělí 30. srpna 2010 ve 13:16profil byl smazán

háček s protihrotem nucleár vel.12 NK800 a druhý bez protihrotu háček od kterého bohužel už nemám etiketu.

Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 13:16:42 uživatelem .
foto/diskuze/feeder/2010/th-img37300.jpg
Pondělí 30. srpna 2010 ve 12:45profil byl smazán

osprey> Když sem tam jel,taky sem si říkal že fotku sem původně ani dávat nebudu pokud něco chytnu.Pro mnoho rybářů to je necenná ryba,ale nevidim to tak.Ta ryba sama musí chtít,jinak se může rozhodnout vzít něco jiného,nebo odplout.Kort takovýhle vytrénovaný kusy,který už samy o sobě musej vystopovat každou chybičku. Ale na druhou stranu je tam větší pravědopodobnost protože jich je tam mohem víc,to souhlasim.Fotku jsem sem nakonec dal z toho důvodu,že sem se chtěl podělit o zážitek.

Rád bych se o něco takového pokusil i na řece po tomto,ale to můžu čekat klidně celý život :-) . U feedru,sem neměl žádnej problém,ten byl bez problému,ale u kmenáče sem váhal jak moc můžu přitvrdit 0.20,ale vzládla to :-) . Vyskenuju ten háček,ať vidíte tu velikost a sílu.Nebylo to ani záměrně,že tam dám takový háček ale řek sem si proč to nezkusit..

Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 12:48:53 uživatelem .
Pondělí 30. srpna 2010 ve 12:37® osprey
osprey

mannice> V tom případě si zachováváš zdravý přístup a tu gratulaci si zasloužíš tuplem.

Pro mě je směrodatné, co chytím u nás na řece. A že jsou to ryby malé, to mě netrápí.

Na soukromácích chytám hlavně na srazech. Skoro vždy se něco kolem 70 cm pověsí. Pokud je trochu místa a nevyřeže se to, většinou se to dá i vyndat. Ony ty feedery vydrží celkem dost.

Pondělí 30. srpna 2010 ve 12:29profil byl smazán

osprey> Sebevědomí mi to ani neposunulo,ale ten boj byl nádhernej a vim že to nebylo jen tak.Jak bych to řek „šance byli na obouch stranách“. Jedno z dalších věcí je to že prostě nešli.Co sem slyšel za těch 24h se vytáhlo prý něco kolem 14 kaprů za celý revír.

Nechystám se nějak měnit,ale udělalo mě to velikánskou radost. :-)

Díky za to a děkuju za gratulaci .

Pondělí 30. srpna 2010 ve 12:08® osprey
osprey

mannice> Podařilo se ti zachytat kapry na soukromáku. Nic víc ani nic míň. Možná ti to posunulo sebevědomí, ale nic dalšího se nestane. Když tam zajedeš zas a půjdou, tak chytneš další.

Já jsem kdysi chytil během měsíce dvě štiky kolem metru. Ale nic se pak nezměnilo. Akorát mám větší osobák, čímž bych se mohl chlubit, ale to je tak všechno. Pokud jde třeba o řeku, chytám v podstatě to samé.

A jinak gratuluju k pěkným rybám.

Pondělí 30. srpna 2010 v 11:42profil byl smazán

spike> neskutečná,ale čaj to zachraňoval :-)) a jakmile sem měl na prutě rybu,tak už sem zimu fakt nepociťoval ..Dneska sem se probudil a uvědomil sem si co se mi podařilo:)..Fakt sem hrozně rád

teď už snad půjdou jak po másle :-)

Tento příspěvek byl editován 30.8.2010 11:47:50 uživatelem .
Neděle 29. srpna 2010 ve 22:21® osprey
osprey

valleyman> Většina majitelů je se svými feederovými pruty spokojená, což neznamená, že ten prut opravdu nemůže být dobrý.

Ať slouží.

Neděle 29. srpna 2010 ve 22:18® valleyman
valleyman

tak jsem se konečně dostal k vodě s novým prutem.objednal jsem si ron thompson warlord 360 medium.jsem moc rád,že jsem se pro něj nakonec rozhodnul.vzal jsem ho na soukromák na jesetery,ale nějak jsme se jim netrefili do nálady a tahali jen kapry.zdolávání naprosto báječné,krásná parabolická akce,lehoučký a pohodlný do ruky.dlouhý odhozy s plným krmelcem zvládal výborně.určitě je spousta lepších prutů,taky nemám s čím srovnávat,ale mně jako začátečníkovi s feederem vyhovuje ve všech směrech

Neděle 29. srpna 2010 ve 21:22® spike
spike

mannice> jo zima byla měl jsem na sobě tričko, mikinu, druhou mikinu a bundu a byla mě zima:-) By mě zajímalo co budu dělat až dojdou teploty –15°C atd no brr

Tento příspěvek byl editován 29.8.2010 21:22:57 uživatelem spike.
Neděle 29. srpna 2010 ve 21:16profil byl smazán

spike> Hrozná zima,tipoval bych něco kolem 7–10 stupnů,a v noci běhat ještě ze spacáku sekat to neni sranda :-)) .Tyhle dva byli chycená a přišli když sem se věnoval plně rybám ..Prvního sem chytil na něco podobného jako háček nuclear NK800 vel.16 ale mnohem jemnější drát a uplně bez problémů.

Neděle 29. srpna 2010 ve 21:06® spike
spike

mannice> Jo krásné ryby, podle fotek ide vidět že vám asi teplo nebylo :-)

Tento příspěvek byl editován 29.8.2010 21:09:24 uživatelem spike.
Neděle 29. srpna 2010 ve 21:04profil byl smazán

spike> Určitě soukromák už sem to psal..Ale i tak velká radost,na feedr to byl neskutečnej boj a pumpička byla na maximum.

Tommy> Díky moc,jak řek spike ze soukromáku,ale já na tom nevidim nic co by úlovku snížilo na velikosti a boji :-) .Snad ani ty ne :P prostě pěknej lov :-)

Neděle 29. srpna 2010 ve 21:02® spike
spike

mannice> Soukromák co:-) ?