Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 1. června 2005 v 18:06® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

chose: ja taky ne:-)

Středa 1. června 2005 v 17:58® Chose
Chose

> denyg: to nepopírám,je to možný.

Středa 1. června 2005 v 17:53® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Chose: Ale me rikali, ze zase tak nenamrzaj

Středa 1. června 2005 v 17:49® Chose
Chose

Týpek v krámě mi říkal že (už vím že je to abr :-) ) abr nejni potažený teflonem,tudíž nemá tak vysokou odolnost proti oděru. třeba mám zas jiný lepčí vlastnosti,to nevím ,ale GTM je moje 1.

Středa 1. června 2005 v 17:44® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

chose: Myslíš ABRko? To je pry nove, ktere ma lepsi vlasnosti nez GTMko

Středa 1. června 2005 v 17:06® Chose
Chose

> Tomáš: jo a bacha na to,prodávají ještě jinej typ je to Taky stroft,ne GTM,ale jinej. není tak odolnej proti oděru atd. takže bacha. bude asi i levnější. kup Stroft GTM,pokud můžu radit,páč s tím druhým nemám zkušenosti.

Středa 1. června 2005 v 17:03® Chose
Chose

foto/diskuze/feeder/2005/th-img1206.jpg
Středa 1. června 2005 v 16:51® tkrizak

Nevíte někdo,která firma vyrabí vlasec strofta GTM???

Středa 1. června 2005 v 16:29® mirmen

s tímhle proutkem jsem se u vody ještě nesetkal ( nikdo ze známých ho nemá). Máš dilema, zda prodat s nějakou ztrátou nebo zda si pořídit další. Kolega teďka zainvestoval do Shimana best master v gramáži 20–60 a zdá se mu docela měkký,semipara­bolický. Třeba by Ti vyhovovalo něco takového ( stojí cca 2 000).

Středa 1. června 2005 v 16:15® willIam

mam cormoran EXTRA HEAVY 3,6m
a gramaz tam neni napsana…

Středa 1. června 2005 v 15:55® mirmen

willIam: co máš za prut,značku,gramáž?

Středa 1. června 2005 v 15:54® willIam

chytam priblizna na 15 – 20 metru vic ani nahodou ja jem si prave koupil feeder prave abych chytal mensi ryby proutek „na hraní“

Středa 1. června 2005 v 15:43® mirmen

jak daleko chytáš?

Středa 1. června 2005 v 15:42® mirmen

willIam: jo, heavy je prut na větší ryby a do tvrdších podmínek, například s pletenkou nebo na řeku. Podle toho, co píšeš, tak zřejmě přibude prut měkčí. Je otázkou, zda pro heavy nebudeš mít jiné využití . Sice se na něj menší ryby dají chytat taky, ale jejich zdolávání si tak nevychutnáš. Je mně ale divné, že na jemnou špici nemáš signalizaci záběrů menších ryb. Zřejmě se Ti je nepodařilo stáhnout a udržet na místě, protože i na heavy cejnci 20 cm záběr signalizují. V podstatě každá ryba, která dostane do tlamky sousto o vhodné velikosti ( na odpovídajícím háčku) a při citlivé sestavě ten záběr na prut přenese ( zejmena na menší vzdálenosti, do 20–30 metrů).

Středa 1. června 2005 v 15:23® willIam

pouzivam 0,16 protoze na vode na ktery chytam je obrovsky mnozstvy vazek ja jsem schopnej hcytit vetsi ryby ale ty mensi proste ne a ne minulej tejden jak byly ty vedra jsem si byl zachytat a vysledek byl dva kapri 57 a 62 karas 36 ale nic mensiho samy velky ryby pritom jsem pouzival smes bez partiklu hlavne tu smes od colmiku a do ni prisipany nejakou smes srotu! prostte bych chtel chytat mensi ryby a vic se tim bavit prave proto jsem psal ze bych se ho chtel zbavit a mozna bych koupil neco mekciho. tohle mi spis nez feeder pripomina moje 3,5 lb na kapry…

Středa 1. června 2005 v 15:06® mirmen

willIam: mně to konpí moc nesedí, spíš stahuje plotice. Zkus promíchat například hrst ovesných vloček s nějakým posilovačem na cejny ( dávkování dle návodu), do toho vmíchat spařený kukuřičný šrot ,strouhanku,par­tikl. Koulemi se dá celkem přesně vnadit zhruba do 20–25 metrů. Ta 0,16 návazec je asi horní hraniční.
V 0,16 používám na návazce colmic mimetix ( cca 3,5 kg nosnost) a zvládá na řece i kapry okolo 4–5 kg. Pokud tam budeš mít bílou rybu, tak můžeš jít do návazců 0,12–0,14. Mimetix v 0,12 má nosnost 2,05 kg a mně osobně vyhovuje víc než stroft. Je možná namístě zvážit i montáž s feeder gumou ( pokud je rozdíl mezi návazcem a kmenem značný a k tomu navíc tvrdý prut), protože Ti to jinak bude víc praskat. jinak k bílé rybě – většinou reaguje na vnadění nejpozději do 1–1,5 hodiny. Pokud by jsi chtěl vysloveně relaxačku na malou rybku, tak by šlo vnadit i rozmočeným , nadrobeným chlebem s hrstí nějakého spešl. záv. krmení, například SireneX21.

Středa 1. června 2005 ve 14:56® willIam

krmeni pouzivam Colmic smichany s prazenym konopim a nekdy nejaky ptaci zoby kmenovku mam shimano stroft 0,20 a navazec 0,16 taky stroft.

Středa 1. června 2005 ve 14:52® mirmen

Někteří kolegové chytají malé ryby i na heavy, s nejjemnější špicí například od MILO, 1/2 nebo 3/4 oz. Je ale fakt, že není takový prožitek zdolávání malé ryby na prutu, který se skoro ani neprohne. Co používáš za kmeny? Monofil nebo pletenku?

Středa 1. června 2005 ve 14:50® mirmen

willIam: jestli chceš chytat víc menších ryb, tak krm místo na cejny. Partikl kroupa nebo rýže, k tomu ovesné nebo anglické vločky, kuku šrot, strouhanka, nějaká profisměs na cejny, nástrahy spíš měkčí, například dortový oplatek nebo rohlík, dobré v kombinaci s 1–2 červíky. Návazce můžeš dávat 0,14–0,12 ( o nosnosti cca 2–2,5 kg). Ten heavy by to měl zvládnout taky ( navíc ho můžeš využívat i při říční rybařině na parmy apod.) Je fakt, že já osobně preferuju medium a medium heavy, prostě pruty v gramážích cca 20–80 gr., které postačují na ryby, které chytám. Většinou cejny do 50–55 cm a kapříky do 60 cm. I na mediu se dají zdolat kapři do 70–75 cm celkem v pohodě ( pokud nejsou na revíru četné vázky). Pokud by jsi chtěl vysloveně měkký proutek na jemnou rybařinu, tak je na místě spíš úvaha o pickeru ( například Byron 3–15 gramů), jenže tam zase není dost rezervy na větší rybu, nad 3–4 kg.

Středa 1. června 2005 ve 13:40® willIam

> mirmen: takze uz mi rozumis misto malejch ( hodne vice zaberu ) velky ( malo zaberu )

Středa 1. června 2005 ve 13:28® willIam

prave ze ne spis ty velky ja si to koupilabych se zabavil pri chytani na boilies takze jsem chtel chytat mali rybky ale moje nejmensi rybka byl karas 36 cm…

Středa 1. června 2005 ve 13:16® mirmen

willIam: proč nemáš nervy? Neberou nebo taháš jen malý rybky?

Středa 1. června 2005 ve 13:06® willIam

cau lidi nehccete nekdo heavy feeder? chci se ho zbavit cekal jsem od toho vic… nemam na to nervy

Úterý 31. května 2005 v 17:38® Chose
Chose

nej kapra mám 73cm. na chleba,ale to nebylo na feeder. tam mám nej do 50cm. loni jsem ten proutek ale testnul na 72amurovi a vydrželo fšecko. ale už moc na kapry nechodím,zalíbila se mi řeka a tloušti. standartně chytám asi takovýhle „kusy“.:-)

foto/diskuze/feeder/2005/th-img1189.jpg
Úterý 31. května 2005 v 17:29® tkrizak

chose:jakého jsi chytil největšího kapra na FEEDER???

Úterý 31. května 2005 v 17:25® Chose
Chose

> Tomáš: hodně záleží na prutu. mám žvejku,tak je to v poho.:-)

foto/diskuze/feeder/2005/th-img1187.jpg
Úterý 31. května 2005 v 17:24® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Já jej taky používám. f poho silon

Úterý 31. května 2005 v 17:24® Chose
Chose

nevím,mám šestnáctku,ale nemám od ní cívku. 0.14mm má 2.20kg. letos mi jí kapr ještě nepřerval. jo ale těch 2.2kg není nějakej reklamní trik,ten vlasec to fakt unese. je dobrej.

Úterý 31. května 2005 v 17:20® tkrizak

chose:kolik unese 0.18mm

Úterý 31. května 2005 v 17:17® tkrizak

všem vám díky za radu