Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 15. května 2010 v 19:48® timbab
timbab

spike> Já přemýšlel nad Redem

Sobota 15. května 2010 v 19:46® spike
spike

timbab> jj s tím počítám:-) zatím jsem přemýšlel nad tím od Dragonu co má Sander ale ten bych dal spíš na to UV, nevim jestli by vydržel na heavy:-)

Sobota 15. května 2010 v 19:44® timbab
timbab

spike> Akorát na heavy to bude chtít bytelnější naviják.

Sobota 15. května 2010 v 19:42® spike
spike

timbab> jj až tam budu zeptám se:-)

Sobota 15. května 2010 v 19:40® timbab
timbab

spike> Tak ho omrkni a uvidíš jak ti bude sedět :1

Sobota 15. května 2010 v 19:39® spike
spike

timbab> zdá se mě, že právě ten mají u nás na krámě spolu s tím FishFinderem:-)

Sobota 15. května 2010 v 19:35® timbab
timbab

spike> Jo měl jsem v ruce to SHT a nejeví se špatně.

Sobota 15. května 2010 v 19:33® spike
spike

timbab> Tady je pár s vyšší gramáží, nezkoušel jsi nějaký?

http://mikado.cz/wedka.php?…

Sobota 15. května 2010 v 19:27® timbab
timbab

spike> Tak Mikad je víc než jen UV,taky mi Shi nesedí :-)

Sobota 15. května 2010 v 19:25® spike
spike

timbab> Nevím no uvidím ale přednost bych dal spíš Mikadu než Shimanu:-)

Tento příspěvek byl editován 15.5.2010 19:25:52 uživatelem spike.
Sobota 15. května 2010 v 18:58® timbab
timbab

spike> S jak kterým Mikadem,to light má napsáno 90g tak je to jasný(medium) ale heavy má 120 a o moc to nepřetáhneš.

Sobota 15. května 2010 v 18:55® spike
spike

timbab> víš jak to je s mikadem:-) to co píšou neplatí ale do léta času dost tak ještě popřemýšlám:-)

Sobota 15. května 2010 v 18:54® timbab
timbab

spike> Na heavy by to chtělo odhozovku spíš 150g.

Sobota 15. května 2010 v 18:51® pehu

osprey> Prut je super, mam z něho skvělý pocit, když na něm visí kapr, ale pořád je to picker, takže kapry 70+ radši nechám na pokoji. Co mě ale nadchlo je bojovka, nikdy jsem to neměl v ruce, ale v kombinaci s tímto jemným prutem je to perfektní. Chytám hlavně mezi stromy ve vodě a na špatně přístupných místech, jak jsem slyšel v jednom z vašich videí a tam to chce hodně přesné náčiní.

Sobota 15. května 2010 v 18:15® spike
spike

Máte někdo zkušenost s…? http://www.na-ostruvku.cz/…-360-390-420?…

Sobota 15. května 2010 v 18:11® skwor
skwor

Hany> Jo. Těch ostatních 7 to vzalo normálně.

Sobota 15. května 2010 v 18:05® Kubah

skwor> kapr? :-)

Sobota 15. května 2010 v 17:34® osprey
osprey

pehu> Ten Nexave je povedená tyčka. Taky na něj myslím. Ale výkonově má své meze. To zjistil kamarád, když na podobný proutek zapřáhl kapra 70+ a pak jen stál a držel…

Do nějakých 2 – 3 kg ale většinu ryb s přehledem zvládne.

Sobota 15. května 2010 v 17:26® pehu

osprey> Shimano nexave winkle picker 270 + exage 1000 RB, zatím nejlepší náčiní co jsem kdy měl. Chytání na tohleje opravdu radost. Když jsem odcházel z krámu tak jsem jen tak prohodil, ať mě nachystají ještě jeden na pondělí, kdybych ho zlomil. :-D

Sobota 15. května 2010 v 17:23® osprey
osprey

pehu> Oni by v obchodě jistě byli rádi.:-))

Pokud má ten prut korkovou rukojeť a naviják není moc velký, bude plavat. Mě to jednou do vody sestřelila labuť (narazila do vlasce) a plavalo to.

Sobota 15. května 2010 v 17:15® pehu

osprey> Zjistil jsem, že spařená houska z minulého dne byla moc tvrdá, když jsem ji ukrojil na kostičky. Potom na malém háčku hrot příliš nevykukoval a při záseku se háček nemohl zapíchnout. Když jsem to pak utrhnul rukou, houska mírně plandala a byla jakoby měkčí a nepravidelná a při záseku se podle mě jednodušeji zapíchla. Zapoměl jsem dodat, že s houskou utženou ručně začaly záběry tak, že jsem 2× chytal prut, který šel do vody. Vzhledem k tomu, že byl prvně u vody, bych pak asi kolegy v místním obchodě hodně pobavil, kdybych šel pro další.

Tento příspěvek byl editován 15.5.2010 17:17:57 uživatelem pehu.
Sobota 15. května 2010 v 17:12® skwor
skwor

Mě dneska dělilo zhruba půl metru od ztráty feederu i se Stradicem. Zachytl jsem ho za konec rukojeti, když už byla půlka prutu ve vodě.

Sobota 15. května 2010 v 17:08® osprey
osprey

pehu> Uschlé kostky housky dlouho drží vzduch a mohou stoupat. Pokud je to ten případ, pak je rozdíl jasný.

Spousta ryb už okoukla i různé pravidelné tvary. Třeba je rozdíl i v tom.

Sobota 15. května 2010 v 17:06® pehu

Ahoj všichni, dneska se mě stala vtipná příhoda. Koupil jsem si v patek novy prut a naviják a tak jsem dneska natěšeně utikal rano k vodě. Strašně jsem spěchal tak jsem utrhl narychlo na haček spařenou housku slisovanou a nadipoval a nahodil. Zatím jsem se uklidnil sednul si a začal připravovat housku na kostičky a dipovat. 5 minut a hned kapr cca 40cm. Prut i naviják fungovali super tak jsem nadšeně, že to jde tak rychle nahodil a pak 2 hodiny nic. Dlouho jsem přemyšlel čim to muže být a zjistil jsem, že pokud housku jen utrhnu rukou, mám kapra do 10 minut, na kostičky to pouzelo ťukalo ale nic co by šlo zaseknout. škoda, že mě už manželka volala k obědu,i tak jsem vytáhl ještě 4 kapříky. Ostatní rybáři chytli sotva 1 kapra za celé ráno a čučeli jak puk. :-D Sám jsem kroutil hlavou jaká maličkost může tolik změnit.

Sobota 15. května 2010 v 7:30® spike
spike

BlueShark> živo, myslíš patentky?

Tento příspěvek byl editován 15.5.2010 07:30:40 uživatelem spike.
Pátek 14. května 2010 ve 22:25® BlueShark
BlueShark

Rytmus je jak píše Míra. Jinak já do krmení dávám hlínu pokud možno naplavenou u břehu, trošku připomíná rašelinu a je v ní živo. Ubíráním nebo přidáváním krmiva jsem zatím neexperimentoval, i když nějaké souvislosti to určo má. Ale jednou je to tak, podruhé onak a to co včera šlo dnes vyjde vniveč…

Pátek 14. května 2010 ve 20:15® osprey
osprey

Dzumigar> Krmné místo má svůj rytmus. Ryby najíždějí v určitém pořadí, často ve vlnách, různě se chovají.

Pouhé vhazování hlíny dokáže přilákat dost ryb, hlavně menších. u nás to někteří šikovnější jedinci využívají i při čeřínkování nástražních rybek.

Pátek 14. května 2010 ve 20:11® Dzumigar

Oj pani, aj trochu Vam zavidim, ze ste v tom premenlivom pocasi na rybkach. Mne to neumoznuje praca a nejake tie prijemne problemi okolo svadby :-)) . No uz sa tesim na utorok a skusim opet pozriet nejaku tu rieku v okoli… Spozoroval som jednu zaujimavu vec pri love ako uputat pozornost ryb. Staci ak na zaciatok normalne zakrmujem len cistou hlinou a zvedavost prilaka male ryby. Niekedy az po polhodine zacnem pridavat aj krmivo k hline a potom pridu aj velke ryby (väcsia biela ryba). A uplne asi hodinu pred koncom lovu som vynechal krmenie, len prazdne krmitko som nahadzoval normalne zacali brat kaprici. Mozno som neobjavil Ameriku ale pre mna to bolo taky fantasticky objav. :-) Na to vsetko len tak nahodu som prisiel. (lenivost-pohodlnost) :-)

Pátek 14. května 2010 v 19:36® vladah
vladah

osprey> tak to jo no naštěstí ten muj flek co mám tak je vyzkoušen a vík co a jak tam je či není

Pátek 14. května 2010 v 19:32® osprey
osprey

vladah> Dvacet let jsem jezdil na kole a dodnes jezdím. Ale kdybys viděl, co plave v mých oblíbených úsecích, pochopil bys, že prostě občas jedu někam dál. Posledně mi přijela na flek, kam padly 2 l ostrého krmení jedna ryba.

Těch dvacet minut pěšky chodím stejně – od auta.