Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 20. května 2005 ve 21:06® mirmen
-
Přichy, jo, ale jen velice mírně tekoucí. V silnějším proudu by nástraha byla vynášena nade dno a k jejímu "udržení v potřebné hloubce by bylo potřeba těžší zátěže, klidně i 4–8 gramů ( což zase vylučuje nosnost splávku). Tenhle splávek nebude v silnějším proudu dobře pracovat, hlavně na delší vzdálenost.
- Pátek 20. května 2005 ve 20:24® Prichy
-
> mirmen: 2gr. neni moc, to mas pravdu, ale podle tvaru bych rekl, ze je urcen prave do tekouci vody (viz. Plavana s Vincentem)
- Pátek 20. května 2005 v 19:47® Chose
-
> Tumi: NZ
- Pátek 20. května 2005 v 19:42® Chose
-
> Tumi: jo. co to půjde. ta tyčka směrem ke splávku zesiluje že? tak kam až to půjde.
- Pátek 20. května 2005 v 19:42® Tumi
-
Všem moc díky hned zítra to vyzkouším.
- Pátek 20. května 2005 v 19:38® Tumi
-
Chose:ještě jedna malá otázečka. Tu bužírku co nejvíc k tělíčku???
- Pátek 20. května 2005 v 19:37® mirmen
-
Tumi:to je splávek ( při gramáži 2 gr.) na takřka stojatou nebo jen nesmírně líně tekoucí vodu. Doporučuju následující uchycení: kmen provlékneš horním očkem a na kmen navlékneš 2 ( raději 3 gumičky) o síle dříku splávku. Odshora dolů: gumička asi 5–6 mm dlouhá – další 5–6 mm dlouhá a poslední, dolní, bude dlouhá 18 – 23 mm. Gumičkami vede vlasec(kmen) a je jimi prostrčený dřík splávku. Horní gumička je těsně pod tělem splávku, prostřední je ve středu dříku a ta dolní je nasunurta na dřík tak, že okraj gumičky o cca 2–3 milimetry přesahuje(přečuhuje) přes dřík!! Omezuje to motání při nahazování a má dobrý vliv i na vedení splávku. Splávek zatěžuj torpilkou nebo klouzavým bročkem o hmotnosti cca 1,5 gramu. Mezi torpilkou a plavačkovým mikroobratlíkem budeš mít kousek gumičky jako „zarážku“ torpily chránící uzel na obratlíku. Na obratlík půjde návazec dlouhý 40–50 cm. Po změření hloubky na lovišti ( téměř k obratlíku!) budeš dovažovat bročky ( ale musíš vzít v úvahu i hmotnost nástrahy, například 2 červů). Dovažuje se tak, aby se splávek ponořil skoro až k okraji anténky. Někdy se dává malý broček (0,2–0,3 gramu) i doprostřed návazce. Splávek je pomalu veden přes krmné místo, návazec je volně smýkán na dně ( boloňská metoda).
Dá se samozřejmě použít i na lov ve sloupci, ale je to spíš záležitost téměř stojaté vody.
2 gramy je na proudící vodu poměrně malá nosnost. - Pátek 20. května 2005 v 19:35® Tumi
-
Chose:dík moc
- Pátek 20. května 2005 v 19:32® Chose
-
> Tumi: vlasec provlíkni očkem a na anténku pod splávkem navlíkni bužírku. tou pak taky provlíkni vlasec,bužírku posuň kam až to půjde a je to zajištěný proti posunu. stačí?
- Pátek 20. května 2005 v 19:26® Tumi
-
Prosím Vás potřeboval bych vědět, jak uchitit tento splávek do tekoucích vod. Je 2 gramový. Chtěl bych chytat bez zaměrení na určitý druh ryby.
- Čtvrtek 19. května 2005 v 17:27® Prichy
-
4all: diky kluci vse vazkousim
, zatim jsem s ni byl jednou a vypada dobre
- Úterý 17. května 2005 v 16:50® mirmen
-
Přichy: nejpraktičtější je obratlík, třeba mikro, ten plavačkovej. Pokud budeš mít velký rozdíl v pevnosti návazce a kmene ( a to asi jo), tak buď chytej s více povolenou brzdou, která bude při opatrném přiseknutí procvrkávat, nebo dej power gumu ( ale sám ji moc v oblibě taky nemám).
- Úterý 17. května 2005 v 7:10® Dědek
-
> Přichy: taky používám na stojáku pletenku a napojuji ji velice jednoduše. Na pletenku přivážu grinnerem obratrzk a na něj přez karabinku dám návazec z monofilu. S tou délkou hodů je to problematické a ohledem na životnost špičky. Pokud se do toho pořádně opřeš, tak jí odrovnáš a při jemném hodu to nedostaneš dál než 40–50m. Co se týká gumy, tak jsem jí párkrát použil, ale nebyl jsem spokojenej, takže zase chytám bez ní a při troše citu to jde v pohodě.
- Pondělí 16. května 2005 ve 21:23® Maty
-
Přichy: ono také dost záleží na tom, jak daleko od břehu lapáš. Na řekách pletenku nepovažuji za nezbytnost, ale na stojáku se někdy hodí. Pokud používáš měkčí prut a nebudeš při zdolávání divočit, tak to zvládneš i bez gumy
Já jsem na jednom revíru ztrácel bez gumy 85% ryb vyříznutím (blízkozt vázek atd.) s gumou se toto posunulo na nějakých 15%.
- Pondělí 16. května 2005 v 19:20® Prichy
-
Dik, jsem zvedavej, jestli mi to pomuze v detekci zaberu (samo ta pletenka). Zitra to jdu hned zkusit
- Pondělí 16. května 2005 v 19:15® HaD
-
> Přichy: jednoduchej nebo dvojitej grinner, nebo smyčku na firelince a za smyčku grinnerem
- Pondělí 16. května 2005 v 19:09® Prichy
-
Chlapi, prosim o rychlou napovedu: koupil jsem firelina 0,10, ale rad bych ho zkusil na feeder pri chytani na velkou vzdalenost. Jen nevim, jak to privazat k monofilu a jaky uzle na montaz. Gumu jsem zatim nekoupil, tak premejslim, ze na krmitko budu muset tez navazat kus monofilu.
- Neděle 15. května 2005 ve 23:57® Chose
-
no já jsem dost zvědavej,mám prut žvejku,tak uvidím. ale připadá mi to jako dobrej nápad alespoň to vyzkoušet…
- Neděle 15. května 2005 ve 14:24® Maty
-
Chose: háčky bez protihrotu na feederu používám dosti často a je to naprosto bez problému, ryba mi z nich nepadá více než z háčků s protihrotem. Používám hlavně colmic WB800, vypadají jako ohnutý špendlík, ale jsou dost dobré
(i když drátek je silnější a někdy je potřeba použít trochu něco jiného)
- Neděle 15. května 2005 v 11:19® jarv
-
> chose: zkoušel, ale po záseku, když byla ryba cca 20 – 30m od břehu – tak se vypínala. Když jsem to ustál a přitáhl ji blíž, tak to už bylo dobrý. Ale hned po záseku si ji musel rvát hodně rychle a na fest. Přestal jsem je na feeder používat.
- Neděle 15. května 2005 v 8:05profil byl smazán
-
> chose: Zkoušel a ryby z nich padaly. Používám dost malé háčky a u nich ten protihrot zase až tak nevadí.
- Sobota 14. května 2005 ve 23:48® Chose
-
4All-zkoušeli jste někdo při feederování použít háčky bez protihrotů?Dneska jsem koupil za hříšnou cenu 5 kousků ownerů,ale nenastala příležitost je prubnout. snad zítra na řece… Co říkáte na hokej? já jedním slovem. PARÁÁÁÁÁÁÁÁDA. sqělý,zítra vyklepnem kanadu. a je to doma
))
- Sobota 14. května 2005 v 19:34® HaD
-
> chose:
))
- Sobota 14. května 2005 v 15:08
-
Plavaná je goood!!!!!!!!!!!!!!!
- Sobota 14. května 2005 v 10:25® rybar11
-
Hned zátra to jdu vyzkoušet!
- Pátek 13. května 2005 ve 21:58® Chose
-
někde jsem zaslechl že na něj jdou parmy…
- Pátek 13. května 2005 ve 21:53® Chose
-
> HaD: Zkoušel si někdy chytat na králičí bobek?
- Pátek 13. května 2005 ve 21:52® HaD
-
> chose:
) taky mě to ten produkt připomělo
- Pátek 13. května 2005 ve 21:44® Chose
-
> mirmen: mě se to nelíbí vůbec. vypadá to jak hovno.
- Pátek 13. května 2005 v 11:16® hraji
-
mirmen: v tomto případě je nástraha opravdu obří, ale jinak se to používá na neprobodnutelné koule. Lze i na tygří ořechy a podobné věci.