Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 22:51® osprey
osprey

lajči> Ty jsi přímo encyklopedie. Kam se na tebe hrabu:-))

Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 21:53® lajči
lajči

Vidim, ze diskusia je tu velka a aj tema je velmi zaujimava.

Co sa tyka toho srotu. Je dobre ho sparit, ale aj prepeceny v trube je v celku dobry. Ci si ho pripravim tak, alebo onak, vysledok je podobny a to: zvyraznenie aromy Kukurice ktoru ryby doslova privadza do sialenstva. Sposob pripravy zalezi od pouzitia. Ak chcem krmivo viac lepive, pouzijem spareny srot, ak rozpadave, je lepsi prepeceny. Spareny je pre ryby lepsie stravitelny, lebo sa viac – menej tie male kusky kukurice uvaria. Je velmi dobry na pripravu krmiva na riecny rybolov, ale osvedceny je aj pri love na stojaku.

Prepeceny srot ma sice dost vyraznu aromu, ale horsie sa s nim pracuje, nakolko pri peceni straca aj to malo vody co v sebe mal a velmi dlho trva kym ju znovu absorbuje ( hlavne vacsie kusky). V krmive spociatku posobi disperzne a az po dostatocnom prevlhceni zacne lepit. Cim jemnejsie je mlety, tym skor sa prevlhci.

Co sa konopneho semena tyka, najjednoduchsia priprava je uvarenie a nasledne pouzit pocas rybolovu. OSPREY spravne podotkol, ze je velmi dobre pouzit aj vodu v ktorej sa konope varilo na miesanie krmiva. Tato voda obsahuje dost konopneho oleja, ktory sa z krmiva dost rychlo uvolnuje do vody a tym aj siri vonu konope vo vode. Samotne varene semena az tak na seba vonou neupozornuju, lebo sa cast olja z nich varenim vylucila, ale aj tak su pre ryby dost lakave. Len jednu vec nesmiete robit. Davat varene konope do krmiva ( myslim do kybla s krmivom na zaciatku lovu). Konopne semena sa davkuju do krmiva postupne a to z jedineho dovodu. Krmivo ktore pouzivame do kosika je vzdy suchsie ako uvarene semena a ak do neho nasypem tieto male olejnate zrnka, tak sa k nemu krmivo sprava ako spongia a vysava z nich vlhkost. Po kratkom case su semena tak suche, ze zacnu plavat no a ryba, ktora si na nich pochutnavala, tak zacne zbierat tieto vyplavovane semena a presunie sa uplne inde ako by sme chceli. V zavislosti od prudu to moze byt aj niekolko metrov od hacika. Toto iste plati aj pre repku a ine drobne olejnate semena.

Priprava prazeneho konope je dost zlozita. Clovek totiz musi utrafit tu spravnu teplotu pri ktorej sa konope prepecie bez toho, aby semena strielali a lietali po trube. Ak ich upecieme, pouzijeme ich zasadne mlete, lebo inak budu plavat. Aj ked su mlete, a zamiesane v krmive maju tendenciu plavat, ale ovela skor sa prevlhcia a zostanu v krmive. Obcas vyplavena lahka supka unasana prudom dokaze rybu nasmerovat na miesto hostiny v podobe krmiva.

Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 21:43profil byl smazán

skwor> :-)) ) u vody potřebuju klid :-)) )

Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 21:06® skwor
skwor

mannice> Flašku a babu :-)

Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 21:03profil byl smazán

acam> to ani neříkej:)..Na víkend nevim co vzít

Čtvrtek 8. dubna 2010 ve 20:39® acam

mannice> Neni. Mě to tady na kuku takhle z kraje moc nebere. Napařenej rohlík jasně vítězí.

Čtvrtek 8. dubna 2010 v 18:45profil byl smazán

acam> to je provokace vid :-D

Čtvrtek 8. dubna 2010 v 17:20® acam

Zkoušel jste už někdo letos Bonduelle?

Středa 7. dubna 2010 ve 23:22profil byl smazán

osprey> Dobře,dobře,dobře snad sem toho zas tolik nechtěl ..Ale i tak díky

Středa 7. dubna 2010 ve 23:01® osprey
osprey

mannice> Jak už jsem psal. Nevím. Nedělám to. Nepotřebuju chytit víc ryb. A ten čas, který bych na to musel vynaložit, prostě nemám. Pražené konopí se dá i koupit.

Já ho kupuju celé jako partikl, namočím, uvařím, dám do krmení a tou vodou, co se to v ní vařilo, rozmíchám to krmení. A dělám to tak dvakrát do roka.

Středa 7. dubna 2010 ve 22:55profil byl smazán

osprey> A například s tím konopným semínkem,se to vypražuje na jaký stupeň a dobu?Abych se měl od čeho odrazit :-) ..Mám sklep teda větrat? Bude tu puch?:))

Tento příspěvek byl editován 7.4.2010 22:56:07 uživatelem .
Středa 7. dubna 2010 ve 22:47® osprey
osprey

mannice> Nevím. Pokud tě to trápí, budeš se muset vydat na nelehkou cestu zvanou „pokus – omyl“.

Středa 7. dubna 2010 ve 22:35profil byl smazán

osprey> Nebo to mám nazvat kůlna :-D ? Každopádně,zajímalo mě jestli poznám rozdíl v příjmu potravy..

Středa 7. dubna 2010 ve 22:32® osprey
osprey

mannice> Rozhodně ti v tomhle neporadím. My troubu ve sklepě nemáme:-D

Tento příspěvek byl editován 7.4.2010 22:46:12 uživatelem osprey.
Středa 7. dubna 2010 ve 22:31profil byl smazán

sus1> :-D možná to teprv příjde :-D

Středa 7. dubna 2010 ve 22:28profil byl smazán

osprey> Chtěl jsem to právě vyzkoušet jestli bude nějaký rozdíl pak v krmení..troubu máme ještě jednu ve sklepě,tak v tom neni problém.Jen sme chtěl znát tu dobu,abych to zas nějak nepřepísk:).Držet se pravidla do zlatova,to asi nebude to pravý:))

Středa 7. dubna 2010 ve 22:24® sus1

mannice> Hergot?! 22 let a ty nevíš,že do trouby patří jenom ,,kocour" ???!!:-))

Tento příspěvek byl editován 7.4.2010 22:25:32 uživatelem sus1.
Středa 7. dubna 2010 ve 22:23® osprey
osprey

mannice> Do trouby bych to nedával. Tepelná úprava sice zvyšuje kvalitu surovin, jde ale o to, jak moc se to vyplatí. Šrot se mi jeví jako nejlepší prostě spařit.

Středa 7. dubna 2010 ve 22:21profil byl smazán

osprey> Měl jsem namysli právě ty různé kukuřičné šroty,a pak dál i ostatní příměsy..U ko­merčních jsem věděl,že je už ta směs upravená

Středa 7. dubna 2010 ve 22:19® osprey
osprey

mannice> He? Komerční směs, pokud za něco stojí, už obsahuje komponenty tepelně upravené.Maximálně si tak můžeš umlít a upražit konopí nebo něco podobného – a jsem opravdu zvědav, jestli tě to doma nechají udělat i podruhé:-))

Středa 7. dubna 2010 ve 22:10profil byl smazán

Zkoušel někdo teda v troubě vypéct směs?Pomáhá to?

Středa 7. dubna 2010 ve 22:02® osprey
osprey

Libor> Proto to musí být kukuřičný, který lepí ještě celkem rozumně. Udělá ti objem a je levný. Krmení pak vyžaduje dobře zpracovat. Ideální je prohnat ho přes síto.

Středa 7. dubna 2010 ve 21:58® sus1

osprey> Přesně.:-) 10 Kg v Proagru za 85Kč.

Středa 7. dubna 2010 ve 21:58® Libor
Libor

jo, spařit,aha, to jsme jako kluci dělali, ze šrotu je pak dobré lepidlo.. .

Středa 7. dubna 2010 ve 21:57profil byl smazán

osprey> jj to spaření celý krmný směsy dělám,taky ale někdy neni čas a přemýšlim jestli klasickej šrot nezpomaluje průběh trávení.A když né šrot,tak určitě větší kousky kukuřice která je sušená (ztvrdlá)

Středa 7. dubna 2010 ve 21:56® osprey
osprey

sus1> To je ten samý. Nálepku „Only for fish“ si tam musíš nalepit sám:-))

Nejlepší je kukuřičný.

Středa 7. dubna 2010 ve 21:55® sus1

osprey> Pamatuju si,že se to dělalo se šrotem pro prasata.

Ani sem neslyšel,že by to někdo dělal.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2010 21:56:07 uživatelem sus1.
Středa 7. dubna 2010 ve 21:54® osprey
osprey

sus1> To spaříš doma, cestou se to rozleží a zchladne, u vody uděláš finální úpravy.

Středa 7. dubna 2010 ve 21:51® sus1

osprey> V tom případě ale musí mít sebou rychlovarnou konvici.:-)

Středa 7. dubna 2010 ve 21:51profil byl smazán

Myslim v peci,jako pro lepší průběh trávicího traktu ryby.O tom jste neslyšeli? Asi sem se špatně vyjádřil,proty co pochopili jinak,tak omluva ;-)