Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:48® osprey
osprey

Ewers> Normálním rybám to nevadí. Moje oblébené cílové ryby tloušť 45 + a říční kapr (takový ten hubený z proudů, co tahá jakoby vážil třikrát tolik) se ale z oblasti dopadů krmítka dost rychle vytrácejí. Strategie je u nich nakrmit a pak už jen čekat. Vlastně to vůbec není feeder, spíš taková bobkařina s feederovým prutem.

Klasická bílá ryba, když se rozežere a má den, tak ta se do místa dopadu krmelce i sjíždí. Běžně chytám boleny, kteří mi drapli nástrahu hned po dopadu krmítka. Ale jen někde. U nás to už dávno nejde…

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:30® Ewers

timbab> Pokud ale mají ryby větší aktivitu, čím pak přikrmuješ? Koulemi. Tak že opět rána do vody a třeba ne jen jedna. Pokud nepřikrmíš, jsi bez ryb. A obráceně. Když na začátku nakrmíš moc, zase jsi bez ryb. U krmítka Ti tohle nehrozí a navíc ta rána není zdaleka taková, aby ty ryby vyplašila. Mluvím o normálních rybnících a řekách typu Berounka, Sázava apod. Na potoce nebo malém rybníčku je potřeba tu situaci hodnotit individuálně.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:05® timbab
timbab

Ewers> Ale koule nestřílíš pořad ale krmítko tam posíláš při každém náhozu.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 22:01® Ewers

MiK> s tím asi budu trochu polemizovat. Pokud prstem přibrzdíš vlasec před dopadem krmítka na hladinu, udělá to daleko menší hluk a ryby to určitě nevyplaší. Chce to jen cvik. Daleko víc neplechy nadělají nepřesně hozené nebo vystřelené koule a je úplně jedno, jestli při závodech a nebo jen při sólo chytání.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 21:17® MiK
MiK

Taky přidám svou trošku do mlýna. Pokud dohodím partikl rukou, hážu. Pokud dostřelím partikl prakem ( hrášek dobře lítá ), střílím. Krmítko když nemusím, nepoužívám. Bohužel velmi často musím. Jak píše Mira, krmítko plaší ryby a to kur.wsky.

Čtvrtek 1. dubna 2010 ve 20:30® Ewers

osprey> s Tebou bude to chytání jen na pohodu :-) Už se těším

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:32® timbab
timbab

lajči> A co říkáš na to že si nejdřív nastřelím,naházím pár koulí dopředu a pak krmítko nepoužívám?Nas­třelím základ prakem a pak jen chytám s olovem o menší hmotnosti.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:32® Roman 7

osprey> Ale mohl jsou tam i jedinci kteří při závodě usnou..

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:28® Roman 7

lajči> Moc pěkně napsané .Dalo by se na toto téma diskutovat donekonečna . Důležité je že nám ty rybí mršky koušou.Co MS feeder řešíte to nějak.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 19:27® Dzumigar

Zdravim diskutujucich. :-) Trochu opet googlim po naradi, lebo si chem kupit druhy feeder a padlo mi do oka v-feeder, alebo CORMORAN Speciland Feeder 3,60m 25–80g. Ak ma niekto s tymto skusenot a tak skuste dat vediet.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 18:57® osprey
osprey

Ewers> Ahoj. Zdravím. Byl jsem feedrovat dneska.

Lajči by mi za to dnešní krmení zvalchoval hřbet:-))

Ale fungovalo. Jen byl problém s proměňováním záběrů. Nakonec jsem to rozchodil a chytil asi 6 druhů ryb zanedbatelné velikosti.

A taková zajímavost – dokud mi to nešlo, zkoušel jsem a hledal. Pak to začalo jít (cejni cca 20 – 25 cm) a mě to přestalo bavit. Hodil jsem rybám zbytek krmení a nechal je na pokoji. Můj typický přístup – s tímhle bych závodit nemohl:-)

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 18:45® Ewers

osprey> Až opravím oktávku a až budeš mít čas, tak pojedeme na feeder. Miro, hlavně žádné velké bágly :-) Ne, jako v Brně :-)

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:43® osprey
osprey

lajči> Tak s tímto nezbývá než souhlasit. Pěkně napsané.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 17:16® Ewers

lajči> konečně někdo napsal,jak by se mělo krmit při feederu. Škoda, že takový názor k nám musí jít až ze Slovenska.

Čtvrtek 1. dubna 2010 v 16:17® lajči
lajči

Roman 7/ viem, ze u vas sa feedruje s dokrmovanim rukou a prakom a mate to na sutaziach dost nacvicene ( aspon vacsina). My krmime len kosikom a uplne to postacuje. Spotreba krmiva je omnoho mensia ako pri dostrelovani a dovolim si tvrdit, ze vysledky su porovnatelne.

Ja nemam nic proti dokrmovaniu rukou, ale ten kto to chce pouzit aj v praxi, musi najprv vediet pripravit krmivo, aby mu dopadlo tam, kde potrebuje a nie, aby krmil susedovi ( pripadne aj druhemu a tretiemu) po prude. Takto len nahadze do vody kvanta krmiva bez ziadaneho efektu. Potom vznika dost velka skupina sklamanych ( hlavne zacinajucich) feedristov, ktori od tohoto zazraku cakali ovela viac. Prave kvoli tomuto faktu radim zaciatocnikom krmit len kosikom a ked sa nauci s udicou pracovat, pripravovat si krmivo spravnej konzistencie, moze dokrmovat rucne, alebo aj prakom, ale aj to si vyzaduje patricnu prax.

Roman, musis uznat, ze velmi vela ludi si krmivo nevie spravne pripravit ( a to si dovolim tvrdit, ze sa taki najdu aj medzi pretekarmi). Na to, aby sa to niekto naucil nestaci precitat si par clankov, ci uz na nete, alebo v casakoch ( a nie ich zas az tak moc). To je len akysi navod na pouzitie ktory aj tak vacsina nedodrzi, lebo nechapu suvislosti. Lepsie je, ak im niekto ukaze ako sa to robi a hlavne aku konzistenciu na tu ktoru vodu a sposob predkladania ( kosikom, gule atd…) by krmivo malo mat. Aj tak je to len ukazka, ale aspon vidi a osaha si ako by to malo vyzerat a nakoniec si to aj tak musi vyskusat sam, ale aspon ma predstavu ako by to malo vyzerat. Som presvedceny o tom, ze zo 100 ludi, ktori si namiesaju krmivo si mozno „az“ 15-ti vyskusaju vo vode ako sa ich krmivo po dopade na dno sprava. A to je zalostne malo. Ono aj na miestach, kde je nutne lovit velmi jene a opatrne je mozne na uvod masivne zakrmit kosikom a potom lovit iba pomocou olovka, ale aj na takyto sposob sa musi krmivo patricne pripravit a predlozit tak, aby sa rozpadalo postupne aj ked ho tam naladujem ( pomocou kosika) naraz. To je vsak uz o inom ako bola povodna tema.

Takze asi toto ma vedie k tomu, aby som radil krmit len kosikom. Na tuto temu by sa dalo toho popisat na hodiny citania. Osobne si myslim, ze spravny sposob pripravy krmiva by mali na vystavach prezentovat vyrobci a distributori krmiv. Verim tomu, ze by pri stanku v ktorom by to prebiehalo bol natresk jak hrom.

Středa 31. března 2010 ve 22:18® osprey
osprey

lajči> Tak se chytá klasický feeder. Já se v tomhle ohledu zkazil. Lovím často ryby, které taková frekvence dopadů krmítka prostě zažene.

Když si chci zachytat klasický feeder se spoustou záběrů, který popisuješ, musím jet docela daleko. Jinak máš samozřejmě pravdu.

Piranha: To nadlehčování je dobrá věc.

Středa 31. března 2010 ve 22:16® Roman 7

lajči> Ahoj.Dovolím si nesouhlasit podle mě je lepší dokrmovat prakem nebo rukou. :-)

Středa 31. března 2010 ve 22:10® Piranha
Piranha

osprey> Jo Míro me nic jinyho nezbejvalo.Byl to v tom kempu jedinej volnej flek, ale za to zase na obe strany 30m ani noha.Vecer pak stejne najeli kapri ke brehu a chytal jsem na splavek.Ale mela to byt takova mala nazorna ukazka toho, ze navazec nema temer hranice.Myslim delku.Ale to zvedani cervu a vlastne vyuzivani delky navazce pomoci foukacky mezi cervama je opravdu velice ucinny.

Středa 31. března 2010 ve 21:59® lajči
lajči

najjednoduchsie je krmit iba kosikom. S kosikom dokazes najpresnejsie zakrmit a aj súpotreba krmiva je mensia. Pri rybacke nie je az tak dolezite kolko krmiva do vody naladujes, ale ako presne. Feeder ma tu prednost, ze sa pri kazdom nahodeni do vody dostava mala porcia krmiva ktora udrzuje ryby na mieste. Pre presne zakrmovanie je dobre urobit si znacku na vlasci, ci uz na to urcenym znackovacom, alebo fixou, popripadne zaklipovat vlasec na cievke, co ja osobne nepouzivam. Nikdy by som neveril ake nepresne su hody kym som si nespravil znacku na vlasci. Ak mas zvoleny smer a vies ho aj dodrzat, vzdialenost ustrazis pomocou znacky = najpresnejsie zakrmenie.

Na uvod rybacky staci 10 kosikov krmiva nahadzat ako uvodne krmenie a potom uz zacnem lovit. Spociatku prehadzujem kazde 2 – 3 minuty a ked sa uz dostavia zabery, tak si vacsinou pockam na zaber. Ak dlho neprichadza ( max. 5 min), tak prehodim. Takto to praktizujem aj na pretekoch a uplne to postacuje.

Středa 31. března 2010 ve 21:54® Roman 7

Mega-Fish> Hodně záleží na struktuře a lepivosti krmení.Lepivost zajistíš TTX, PV1 , prodávají se už krmení na řeku skoro každá značka je má .Neboj se krmení hodně navlhčit suchou směs neumačkáš.Hlínu (prosít ) dej klidně jedna ku jedné s krmením .Krmení zlevníš a nic tím nezkazíš.Koule jsou potřeba hodně umačkat .Dobře se dají utáhnout třeba v utěrce.Placky nedělej.

Středa 31. března 2010 ve 21:48® timbab
timbab

Mega-Fish> dal bych teď tak 0,5–1kg,zkus dát méně a a když bude potřeba tak přidej a vyber nějakou těžkou lepivou hlínu

Tento příspěvek byl editován 31.3.2010 21:49:03 uživatelem timbab.
Středa 31. března 2010 ve 21:43® Mega-Fish
Mega-Fish

kolik hlíny tak na 2kg tedkon v této jarní vodě?

Středa 31. března 2010 ve 21:42® Mega-Fish
Mega-Fish

osprey> Díky

Středa 31. března 2010 v 19:58® osprey
osprey

timbab> Na vymejšlení pí…ovin jsem byl vždycky kanón. :-))

Když tam do té koule zabalíš zátěž a máš postranní přívěs s nástrahou, můžeš rovnou chytat. Dělám to někdy, když chytám blízko břehu a čekám na opatrné ryby (kapr).

Středa 31. března 2010 v 19:53® timbab
timbab

osprey> zajímavá vychytávka

Středa 31. března 2010 v 19:51® osprey
osprey

Mega-Fish> Samozřejmě, ta hlína tomu určitě pomůže. Taky můžeš udělat placky, aby se to moc neposunovalo po dně.

Ale můžeš udělat i tuhle pitomost:

Na konec vlasce přivážeš klacíček – úplně malý. Kolem něj umačkáš standardní kouli. V levé ruce podržíš prut s odklopeným navijákem, v pravé kouli. Kouli hodíš od vody a až dopadne na dno, dopneš vlasec a podíváš se, kde ji máš. Hlavně ale nezapomeň odklopit ten naviják:-)

Středa 31. března 2010 v 19:46® timbab
timbab

Mega-Fish> Hlínu určitě popřípadě písek,koule házej proti proudu-jak hodně musíš vyzkoušet.

Tento příspěvek byl editován 31.3.2010 19:47:34 uživatelem timbab.
Středa 31. března 2010 v 19:43® Mega-Fish
Mega-Fish

Zdravím mám problém z krmením na řece když chytám normálně např na 15metrů krmí krmítkem ale když krmím na krátkou vzdálenost koulema vůbec netuším kam to dopadne. je tam normální prout hloubka od 1,5m do2m Mám do krmení přidat štěrk,hlínu???

Středa 31. března 2010 v 17:03® osprey
osprey

Piranha> Proč ne. Nevím, jestli by mě tohle řešení napadlo – na hloubce 8 m jsem naposledy chytal feederem zřejmě v roce 2002, ale právě v tom, že je člověk kreativní a dovede najít řešení, je kouzlo vlastně všech aktivních rybolovných technik.

Středa 31. března 2010 ve 12:52® Piranha
Piranha

osprey> Míro s temi navazci.Loni jsem byl na jedne piskovne v malem kempu (tata tam porad chtel jit) kde bylo chytani a stanovani za celkem cca 70,– vcetne auta za prdli (tata je pohodlenej).No ale vyfasovali jsme flek, kde byla hloubka okolo 8 metru.Z prvu jsem chytal klasicky na feeder a po hodine necinnosti spicky jsem zacal experimentovat.Byly dve varianty.Jedna byla matchka a anglicak na propad, to fungovalo, ale porad jsem hazel a hzel a pak dalsi varianta byla navazec 1,6m a na hcek dva ceriky + bila foukcka a zase dva cerviky.Ta mala foukcky mi ty cervy zvedala nade dno 1,6m a tam uz bylo pekne zivo.Sila navazce 0,10mm.Ryby u dna nebyly. Hazelo se to trochu blbe ale na 15m dalky to celkem slo.