Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 15. března 2010 ve 20:35® spike
spike

Jak.novi> srovnal jsem jen konzistenci čerstvého medu s melasou. Do krmení bych ten med asi nepoužil:)

Pondělí 15. března 2010 ve 20:34® Jak.novi
Jak.novi

Roman 7> Melasa je v tomto brzkém jarním období dobrý přípravek do krmení. Ale nepřidávej ho rovnou do krmení, ale nalej ho do vody, kterou budeš krmení vlhčit. Tím se aspoň dostane do celého krmení. S tím medem nevím, melasa je těžší než voda a rozhodně ti udrží to krmení na dně. Nevím jak je to hustotou medu.

Pondělí 15. března 2010 ve 20:11® spike
spike

Roman 7> skus smíchat vodu s medem(dalo by se to srovnat s tou melasou). Ta melasa s vodou bude mít vyšší hustotu než samotná voda a když se nasákne do té krmné tak ta bude taky těžší:)

Pondělí 15. března 2010 v 19:57® Roman 7

spike> Proč sladit v zimním období krmení? Nezatíží nic stejně ji nejdříve musíš rozmíchat s vodou (tekutou) a nebo dopředu namočit (sypkou) a pak až vmíchat do krmení.

Pondělí 15. března 2010 v 19:47® spike
spike

Roman 7> myslím, že teď už ju použít můžeš a navíc je vcelku hustá a když se nasákne do krmení tak ti ho zatíží.

Pondělí 15. března 2010 v 19:31® Roman 7

Ahoj.Dotaz –je vhodné použít v zimně do krmení melasu ?

Pondělí 15. března 2010 v 18:44® skwor
skwor

Sander> Díky. Tohle je poslední šance, jinde to už zkoušet nebudu.

Pondělí 15. března 2010 v 18:43® Sander
Sander

skwor > no sláva :-) Tak držím palce.

Pondělí 15. března 2010 v 18:30® skwor
skwor

Sander> Tak jsem to Imperium risknul znova, jenom z jiného eshopu.

Pondělí 15. března 2010 v 15:43® Kubajs
Kubajs

cormaxx:tak Srpina všechno mrtvý!!zkoušel jsem 3tůně a ani záběr

Pondělí 15. března 2010 v 1:10® cormaxx
cormaxx

Kubajs> Kde si byl? Já byl v pátek na hoďku na Srpině a ouplně mrtvo:-( Ale má se udělat hezky,tak se to snad zlepší.

Neděle 14. března 2010 ve 23:02® osprey
osprey

Dzumigar> Pokud jsem při zimních vycházkách v pohybu, snažím se dělit čas na dvě poloviny – nachytat něco tam, kde to už znám a vyzkoušet nová místa, která neznám. Ten věčný průzkum je nutný. Kdybych chytal tak jako před lety, už bych dávno skončil.

Proto taky nikdy nenachytám žádná kvanta ryb. Pořád je tam ten čas, kdy něco zkouším a většinou přitom nic nechytím.

Možná tě čeká totéž. Já nejvíc uznávám lidi, co si svou cestičku prošlapali sami.

Neděle 14. března 2010 ve 22:52® Dzumigar

osprey> Nuz zatial co si napisal, tak pre mna vychadza jedno, v priebehu roka trocha viac spoznat koryto potoka. Alebo sa postasti a pridem k nim na blint.

Neděle 14. března 2010 ve 22:44® osprey
osprey

Dzumigar> Záleží které ryby. Každý druh je jinde. Měl jsem místo, kde jsem v zimě hodně chytal a protože bylo členité, každý druh tam preferoval určitou oblast – s přesností na metry. Podoustev (u vás nosáľ) nejhlubší jámu v proudu, jak dno stoupalo, následovali cejnci a za nimi tloušti s ploticemi. Na hraně proudu postávali cejni a jeseni. Vedle byla tišina a v té byly hlavně menší ryby – nebo ty, které jsem neuměl chytit. Jak se blížilo jaro, celé se to přesunovalo.

Většina těch ryb je dnes mrtvých, letos tam nezimuje skoro nic. Budu muset hledat jinde. Letos to ale nešlo – moc tuhá zima.

Tohle je výhoda malých říček – na ty ryby dosáhneš. Čím větší voda, tím je to těžší. Zase můžeš najít opravdu hodně ryb pohromadě. I když aktivní ryby jako jelci jsou spíš rozptýleni v určitých úsecích řeky a hromadí se jen někde.

Neděle 14. března 2010 ve 22:43® timbab
timbab

spike> Foťák chodí ale je v objektivu bordel zejtra ho někam šoupnu ať se na něj podívaj.Ani jsem ho po vylovení a ponechání nezapsal do povolenky :-D

Neděle 14. března 2010 ve 22:38® spike
spike

timbab> sice jsi napsal, o puštěných tlouštích ale puštěný foťák jsi nějak zapoměl:-)) jak to s ním vypadá?

Neděle 14. března 2010 ve 22:37® Dzumigar

Kubajs> A neboj ja pevne verim, ze do tyzdna sa to pomeni…

Neděle 14. března 2010 ve 22:36® timbab
timbab

mě to včera šlo,od pidizáběrů od plotic až po ohnutí do pravýho úhlu od tloušťů,jestli se oteplí jak předpovídaj tak by to mohlo bejt mnohem lepší

Neděle 14. března 2010 ve 22:33® Kubajs
Kubajs

Včera jsem byl taky a za 2.5hodinky ani záběr snaha byla ale ryby pstě nešli

Neděle 14. března 2010 ve 22:20® Dzumigar

osprey> Ved v tom je kuzlo. Raz som cital tvoj clanok, kde si spominal dedu ako sa posuva po brehu spolu s rybami. No a ked sledujem tvoje videa tak mas celkom pekny odhad kde co je. Ja take skusenosti nemam a v podsate zacinam od piki. Ono v tomto musim Ti dat za pravdu, ale taku formu svojho casu traveneho pri rybolove akosi nepraktizujem. V podstate i vo vybave ci vselijakych inych pomocok mal by byt trosku gazdovsky rozum. Ryby v takom to pocasi ake mietsa oblubuju..? Momentalne som bol pri usti rieky.. Ale asi by stalo ist vyssie po pri toku a pozriet sa tam .

Neděle 14. března 2010 ve 22:11® osprey
osprey

Dzumigar> Nejsem. Fakt ne. Jenom dneska máš mraky lidí, co se vyznají v náčiní, v krmení, závodí apod. a zapomínají na vodu a ryby.

Já jenom vím, jak funguje řeka a umím s tím feederem zacházet dost slušně na to, abych sám sobě nepřekážel.

Neděle 14. března 2010 ve 21:55® Dzumigar

osprey>> Teda tam kde som chytal to bolo prvykrat. Kedze som sa trochu prestahoval tak spoznavam revir. Kludne moze byt, ze tam ani rybky neboli. Ich polohu som len urcoval podla plavajucich kacic na hladine. Cize kde je kacica asi je i ryba. Este sa musim vela ucit hlavne ich najst, kde sa v takom pocasi nachadzaju.

No, nepotesilo ma to, ale skor povzbudilo k dalsiemu badaniu. Dla mna si taky GURU na feeder.

Neděle 14. března 2010 ve 21:41® osprey
osprey

Dzumigar> Klidně to může být i počasím a navíc ryby jsou v tuhle roční dobu pořád ještě namačkané v některých úsecích. Pokud je to místo, kde jsi lovil, během zimy normálně úspěšné, pak je chyba v počasí nebo tom, jak jsi chytal.

Jestli to byl náhodně vybraný flek, možná tam ani ryby nebyly.

A jestli tě to potěší, já včera na feeder taky neměl záběr.

Neděle 14. března 2010 ve 21:37® Dzumigar

Ahojte, Ako ste stravili dnesny den. Ja som bol na love na Malom Dunaji, no neni sa s cim chvalit ani zaber. Rozmyslal som cely cas, kde robim chybu. Napadlo ma ci nepridat do vnadiacej zmesi podomacky vyrobeny karamel? Alebo, ze by to bolo pocasim? Ja uz neviem, no dnes ani tuk.

Neděle 14. března 2010 ve 20:39® Mega-Fish
Mega-Fish

No toto to je Krása…doufám že to vyjde a budu skákat radostí…http://ww­w.novinky.cz/do­maci/194670-zima-konci-pristi-vikend-bude-18-stupnu.html

Pátek 12. března 2010 ve 23:54® rudla 69
rudla 69

Sander> Měřím to jenom digitální posuvkou.Každopádně už léta nakupuju tak,že chci 0,14 koupím 0,12.U jiných značek mi to vycházelo ještě hůř.Kamarád (muškař) mi poradil stroft a od té doby ho používám.

Pátek 12. března 2010 ve 22:39® osprey
osprey

rudla 69> Každopádně i moje měření potvrzuje nezávisle na Sanderovi, že Stroft je daleko mimo tu svou toleranci. I když je to i otázka metodiky měření. Třeba ta jejich metodika začíná tím, že se dá ten vlasec mezi dva kusy kovu a pak se po něm chvilku dupe.

Na druhou stranu i přes tuto drobnost považuji Stroft GTM za dobrý vlasec a klidně si ho kupuju.

Pátek 12. března 2010 v 15:18® Sander
Sander

rudla 69 > kde ji uvádí?

Dříve tam byl nápis ±0,002mm myslím, dnes už tam není, hádej proč? :-)

Včerejší desítka 0,122, dnešní dvanáctka 0,149, nevešli by se do tolerance ani kdyby v ní bylo o desetinné místo méně.

Loni jsem ty Strofty měřil ve větším průměrovém rozsahu, ale ty hodnoty nemůžu najít.

Pátek 12. března 2010 ve 14:34® spike
spike

Piranha> Tak ať berou:)

Tento příspěvek byl editován 12.3.2010 13:35:17 uživatelem spike.
Pátek 12. března 2010 v 8:21® Piranha
Piranha

Tak hoší, jdu si pro hejbací rejzi a nejakej vonnej prášek a zitra konecne nastartuju feederovou sezonu.Jistí to labe resp. jedna velika hlubsi … :-) Tak snad se špice bude hejbat.