Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 3. března 2010 ve 22:22® Sander
Sander

LuboO > teoreticky ano.

Středa 3. března 2010 ve 22:21® LuboO
LuboO

takze ked do krmiva nastruham syr a pridam masnaky, malo by to byt ucinne, aspon predpokladam.

Středa 3. března 2010 ve 22:21® Sander
Sander

timbab > tam kde je parma přemnožená bych do toho takhle taky šel :-)

Středa 3. března 2010 ve 22:20® timbab
timbab

LuboO> dávám návazec cca 30cm na průběžce a nekrmím vůbec,maximálně partikl(kuku,pše­nice)

Středa 3. března 2010 ve 22:18® spike
spike

LuboO> já používám jako krmení sýrovou příchuť, do toho dám hlínu a trochu víc vody aby víc lepilo jak píše Sander. Jinak jako nástrahu můžeš použít červy,žížaly a i kostku sýru.

Tento příspěvek byl editován 3.3.2010 21:18:37 uživatelem spike.
Středa 3. března 2010 ve 22:13® Sander
Sander

LuboO > průběžná montáž, návazec asi 60cm, do krmení bych šoupnul trošku živého – červy, hnojáky. Jako nástrahu bych zkusil rousnici – té dá parma přecejen přednost. Krmení by mělo být lepivější, aby padla celistvá koule na dno a pomalu se rozplývala. Není na škodu do krmení přimýchat i trochu hlíny.

Středa 3. března 2010 ve 22:11® LuboO
LuboO

feedermani, poradte, krmivo a zostavu na parmy, stredne prudna rieka, strkove dno, hlbka 1 – 1,5 m. Co by mohlo zabrat?

Středa 3. března 2010 v 19:42® timbab
timbab

Mega-Fish> Nech zakuklit a vylíhnout červi co jsi koupil dej to do bedny(akvárka) se síťovým dnem kolem 5×5 mm,dej jim tam kus masa nebo tak.Červi ti budou propadávat tim sítem stačí přebírat a uskladnit v lednici

Středa 3. března 2010 v 19:11profil byl smazán

nejdou mi vkládat fota :-((

Tento příspěvek byl editován 3.3.2010 18:15:56 uživatelem .
Středa 3. března 2010 v 18:54® MadMack

Mega-Fish> pokud máš takovou spotřebu tak to klidně zkus, ale jak jsem psal, červi jsou malí, smrdí jak podebraná pata a mají spíš našedivělo barvu. Je pravda že nejvíc vláčím, ale když jdu na feeder nebo s bičem tak spotřebuju max. 1,5 deci na vycházku. V lednici mám tak půl litru a většinou se dřív zakuklí než je spotřebuju. Pokud použiješ metodu 2 plechovek tak je zavěs někam do stínu, na sluníčku by maso zaschlo a ztvrdlo a červi by se nemohli krmit. A jak jsem psal níž použij tu kost. Ještě se používají plíce a játra, ale to už je opravdu smrad a rozkládající se maso by mohlo protékat do pilin. Tím by červi smrděli stále a čistící funkce pilin by pozbyla smyslu.

Tento příspěvek byl editován 3.3.2010 17:59:38 uživatelem MadMack.
Středa 3. března 2010 v 18:11® Mega-Fish
Mega-Fish

MadMack> A zase třeba 3lity není levná věc…

Středa 3. března 2010 v 16:38® spike
spike

skwor> :-) no já si teď dám chvilku pauzu, musím ještě dodělat stojan na pruty.

Středa 3. března 2010 v 16:36® skwor
skwor

spike> To Tě šlechtí :-) Pokud bude nálada, tak možná někdy v dubnu půjdu taky :-)

Středa 3. března 2010 v 16:34® MadMack

Mega-Fish> odhadem deci. Použi jsem velkou konzervu od psího krmení a dal jsem tam kloub z prasete. Velikost čevů závisí na druhu mouchy, která vajíčka naklade. Myslím si, že červy, které se normálně prodávají jsou jiný druh masařky, než která lítá u nás. Ale tím si nejsem jistý, nejsem entomolog. Ale jednou mně pár červů uteklo v autě a po týdnu na Mušově se vylíhly mouchy a byly o hodně větší než které vídám u nás. Červi nestojí horentní sumu, a pokud máš tolerantní rodiče tak je lepší pár deci koupených červů v lednici než hnijící maso v blízkosti domu.

Středa 3. března 2010 v 16:29® spike
spike

skwor> já byl letos už 10× :-)

Středa 3. března 2010 v 15:41® skwor
skwor

osprey> To ochabnutí kolem rybařiny je u mě tak nějak celkové. Loni jsem měl 121 docházek k vodě (každý třetí den na rybách) a bylo toho dost. Letos to udělám volnější a snad se do toho zase pořádně dostanu.

Středa 3. března 2010 v 15:29® Mega-Fish
Mega-Fish

MadMack> A kolik jich tak bylo? 0,5Litru?

Jinak větší uděláš tak když je tak dva dny budeš krmit masem a oni budu mackové …

A kdy ty masařky začnou klást???

Středa 3. března 2010 v 15:21® MadMack

Mega-Fish> O chovu červů jsem někde četl, že se použijí 2 plechovky. Do spodní se dají piliny, do horní se do dna udělají dírky a dá se tam maso. Bylo doporučovaný dát tam spíš kost s masem. Pak se to zavěsí někam do stínu. Zkusil jsem a nevyplatí se to. Červi jsou malí, ještě menší než pinky, hodí se max na zakrmení.

Středa 3. března 2010 v 15:10® Mega-Fish
Mega-Fish

Mě napadlo že barevný by mohly být kdyby se nabarvilo to maso práškem…

Středa 3. března 2010 v 15:01® Mega-Fish
Mega-Fish

Když jsem předtím dizkutovali o výrobě krmítek. Tak pojdte dizkutovat o výrobě červů. Kdy začnou masařky klást? Co se dá použít kromě mršiny? Do jednoho masa naklade jen jedna masařka nebo více? Kolik je schopna naklást červů? Jak červy zbavit pachu?

Úterý 2. března 2010 ve 23:17® Kubah

http://www.rybarskysvet.cz/…jovou-brzdou?od=0

Tady je máte ve slevě…

Úterý 2. března 2010 ve 23:14® Kubah

osprey> já budu pokračovat v jeho učení :-)

Ahoj…

Úterý 2. března 2010 ve 22:14® osprey
osprey

skwor> Ochabování bojového ducha značí podlomenou osobnost. Džihád je nutno vést až do úplného konce:-))

Úterý 2. března 2010 ve 22:08® Piranha
Piranha

skwor> Souhlasim ze diky tomu pootoceni se mi splavecek stahoval a kolikrat jsem si myslel, ze mam zaber.Ale nejak mi to nevadi, uz jsem si zvykla a umis se proti tomu ohradit.

Úterý 2. března 2010 ve 21:55® skwor
skwor

Piranha> To točení samotnou vahou kličky je neduh všech jejich reelů s jednokličkou (nejen jejich, moje Laguna od Daiwy to dělá taky – při plavačce to je na škodu). Mám od nich Stradica, ten je fajn a byl i za slušnou cenu. Všímáš si, začínám být vůči té firmě neutrální :-)

Úterý 2. března 2010 ve 21:24® dav

Piranha> fakt? u mě to stejný

Úterý 2. března 2010 ve 21:14® Piranha
Piranha

spike> tak at si ho nechaj a daj mi slevu litr :-))

Úterý 2. března 2010 ve 21:13® Piranha
Piranha

skwor> Lukáši ja mam dve šíma jednoho exsrace jak rikas :-D a druhou tu catanu za par kil.Musim rict ze ta catana ma lehci toceni nez ten exage.Dneska uz asi vim cim to je.U catany se mi samovolne otoci v urcitem uhlu klicka uz jen vahou te klicky, je to opravdu jemny toceni, ale exage ma tu dvoj klicku a ta tomu zamezi.Ale prekvapilo mne ze navijak takovehle cenove skupiny muze bejt na takovy urovni. Momentalne si mne ziskalo shimano temi to modely a popremejšlim i o Shimanu Super 3000 SGTM-RB.

Úterý 2. března 2010 ve 21:11® spike
spike

Piranha> finsky nuz v hodnotě 1000kč:)

Úterý 2. března 2010 ve 21:11® osprey
osprey

Piranha> To víš, že si to nějak zdůvodnili. Ale mě stačí jedna dobrá brzda, lhostejno kde.

Mám 18. rokem navijáky s bojovkama a ty bojovky jsem krom pár excesů při přívlači už dost let nepoužil – možná jednou dvakrát na kaprech, i když tam obvykle beru cívku do prstů.

Pro mě by byla jediným důvodem ke koupi toho Tri drag Twina opravdu jen ta senilita:-))