Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 10. dubna 2005 ve 21:47® Ciffik
Ciffik

no na stojaku u ostravy. jestli si z oklí tak se domluvíme, není šance aby si něco nevytáhl…

Neděle 10. dubna 2005 v 18:17

ciffikk:to mi ani neříkej a kde na řece nebo na stojáku?ja sem byl zatim jen na řece

Neděle 10. dubna 2005 v 17:29® Ciffik
Ciffik

no ja nevím já už mám 12 kaprů za dvě vycházky a z toho 1 mírovej. je to půl na půl …6 na plavačku a šest na těžko

Neděle 10. dubna 2005 ve 14:42

Barthy: Jo jako zábava dobrý to zase jo, ale ten kapřík by přijít mohl!!chtěl sem jen vědět jestli sem v tom sám!:-)

Neděle 10. dubna 2005 ve 12:09® Ebobo
Ebobo

Já kapry nechytám-jenom když jdou :-) . Jsem vláčkař

Neděle 10. dubna 2005 v 11:49® Barthy

Ladis ja na kapřika taky neuspěl ale ty plotičky se tam věšej snad ještě ve vzduchu krásná zábava a vo to snad jde tak jaký pak nuly

Neděle 10. dubna 2005 v 11:42

ale copak?

Neděle 10. dubna 2005 v 11:35® Ebobo
Ebobo

> Ladis: Ne,nikdo nemůže bejt větší nula než jsem já. =)

Neděle 10. dubna 2005 v 11:34

zdravím všechny tichý blázny:-) jak vám jde zatím rybolov ja zatim nic moc jen samy plotičky tloušti ale žádnej kapřík sem nula jenom já?:-)

Sobota 9. dubna 2005 v 18:45® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Cau Ebobíku

Sobota 9. dubna 2005 v 16:19® Ebobo
Ebobo

hm. jinak cau denygu :-)

Sobota 9. dubna 2005 v 15:32® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

ebobo:Mirmen je fakt třída,od něj si nechej poradit,jinak já mám kormorána,3 metry a je skvělěj

Sobota 9. dubna 2005 v 15:28® Ebobo
Ebobo

> mirmen: Tak to rád slyšim-jsem myslel „do ví co“ to bude stát… Ty máš nějaký zkušenosti s lovem plotic a jiných bílých ryb?Co je účinný za nástrahy a návnady. atd.

Sobota 9. dubna 2005 v 15:24® mirmen

Ebobo: 3–4 metrový bičík na drobotinu je investice za pár set Kč. Moc bych si s tím hlavu nelámal a koupil cokoliv , co bude seďet v ruce. Stejně to při té délce bude vážit jen 10–15 deka.

Sobota 9. dubna 2005 v 15:08® Ebobo
Ebobo

Jsem v první řadě vláčkař a chtěl bych si pořídit(lehký)bič nad 3m,na plotice. Na značce nezáleží,. prostě mi jenom napište jakou zn. byste mi doporučili(popř. kdybyste uvedli typ,cenu)

Pátek 8. dubna 2005 v 16:39

hraji>myslíš, že jim po tom jako bude tak zle že vylezou na břeh aby se mohli vyblejt? :-)) )

Pátek 8. dubna 2005 v 10:31® Dědek
Dědek

> CeP: já s ním celkem úspěch měl, různě jsem ho nadipoval, ale nemůžu říct, co bylo nejlepší. Asi úplně čistý. Dělá to krásné cárečky a oproti rohlíku dost dobře drží.

Čtvrtek 7. dubna 2005 ve 13:46® hraji
hraji

CeP: tak to je bomba, za tím polezou na břeh.

Středa 6. dubna 2005 ve 21:59® CeP
CeP

dnes jsem zkousel trochu kuchynske alchymie. dal jsem ovesne vlocky namocit do mleka a ochutil to nekolika kapkami magi. suchej chleba jsem macel taky v mlece a pak rozmixoval na kasicku. trochu chlebove kasicky jsem pridal do nasaklych vlocek, dukladne promichal, umackal v misce a na tri minuty strcil do mikrovlnky. vysledkem byl krasnej bochnicek soudrznych, gumovite testovitych vlocek. cast bochnicku jsem pridal do chlebove kasicky a pomixoval a pak cele pridal do krmeni. rohlicek nelisuju, jen oplachnu vodou a strcim do pytliku. krasne znekne, zvlacni a dobre se strazi.

Středa 6. dubna 2005 ve 21:45® CeP
CeP

> Dědek: ten oplatek jsem loni zkosel a uspech velmi nevalny.

Středa 6. dubna 2005 v 15:45® Dědek
Dědek

Já používám cukrářský oplatek. Mírně navlhčím, nechám zvlhnout, sroluju,nakrájím a dám do sáčku do kterého přidám třeba jahodový puding. Vše protřepat. Má to tu výhodu, že ti vydrží na háčku hodně dlouho.

Středa 6. dubna 2005 v 15:33® mirmen

OakenHead: další vynikající nástrahy jsou hnojáčci ( lze jich napíchnout 3–5 – dle velikosti háčku a cílené ryby ), kteří jsou vynikající nástrahou na většinu kaprovitých ryb. V jarní „výbavě“ by nemělo chybět pečivo. Buď lisovaný rohlík nebo zainvestuj do kleští a vymačkávej z čerstvého pečiva přímo u vody ( pečivo uchovávej v sáčku a ve stínu před rychlým vyschnutím. Dobře se chytá i na „sendvič“ , kdy na háček napíchneš červíka, kuličku pečiva a zase červíka. Obdoba je s hnojákem. Funguje i sýrové těsto. Například :rozmačkáš kousek romaduru v misce, kam přileješ 2–3 lžice mléka. Když je to na kaši, tak přisypáváš strouhanku a vidličkou propasírováváš. Pak na stůl, na folii ( nejdřív pár lžic vody, kterou rozetřeš po desce, na to folii, ta přilne a nezašpiníš stůl) nasypeš trochu strouhanky, vyklopíš obsah misky a uhněteš těsto do požadované hustoty. Začátkem května už můžeš úspěšně chytat například na sladkou konzervovanou kukuřici apod. Dá se chytat i na kroupy, arašídové těsto, konopné těsto, krupičné těsto s různými přídavky chutí a vůní ( anýz,med … ). Pokud chceš nástrahu pro rybu zvýraznit, můžeš do skleničky ( s víčkem) dát například lžici medu, půl deci vody, protřepat a nechat rozpustit, pak k tomu přidat špetku nějakého profi posilovače, např. na cejny ). Pokud máš nastražené pečivo, tak před nahozením nástrahu do skleničky na 2–3 vteřiny namočíš. Lisované pečivo můžeš doma nakrájet na kostičky, dát do mikroteňáku a vsypat zase nějaký práškový posilovač na cejny, 1–2 lžičky. Sáček protřepeš a u vody jen nastražuješ ( opět bacha na vyschnutí). Fantazii se meze nekladou. Všeobecně platí, že je dobré mít k vodě alespoň 3 druhy nástrah. Pokud jsi dobře vybral místo lovu a podle potřeby dobře zavnadil, tak by neměl být problém chytat na jaře a začátkem léta alespoň 5–10 bílých ryb za vycházku ( podle revíru, jeho obsádky).

Středa 6. dubna 2005 v 15:25® Ciffik
Ciffik

> OakenHead: zkus parenej lisovanej rohlik. funguje to za necele tri hodiny 6 kapru

Středa 6. dubna 2005 ve 14:43® OakenHead
OakenHead

Chtel bych se zeptat kohokoliv, na co se da chytat tedka na zacatku sezony. S kamosem zkousime zatim jen bile cerviky … Pripadne muzete pripojit nejake finty, jak danou nastrahu pripravujete a tak. Diky

Středa 6. dubna 2005 ve 13:48® hraji
hraji

tedy na chytej nikdo nechodí chytat na feeder nebo všichni už všechno vědí.

Neděle 3. dubna 2005 ve 13:42® mirmen

Yuri, nemám s tím zkušenost,poradit musí někdo jiný, ale zřejmě to je profiřešení . Hollo elastic system.

Neděle 3. dubna 2005 ve 13:40® mirmen

Yuri: možná máš něco podobného?? viz. url

Sobota 2. dubna 2005 v 1:14® HaD
HaD

> Yuri: nevim, nemám zkušenost

Pátek 1. dubna 2005 v 17:17® Yuri

HaD:koupil jsem si tu rychloupinaci koncovku na bic, a bohuzel nevim jak ji mam na spicku nasadit, neprileha ke spicce, jinak by manipulace mela byt snadna, predem diky za jakoukoliv odpoved

Pátek 1. dubna 2005 ve 13:18

29. dubna rybník Krátký Rybník o rozloze 5 ha na okraji Převažuje kapr,plotice Plavaná v blízkosti břehu. Velmi kvalitní a 
MO ČRS – města Lanškroun. a cejn. V druhém závodě ve větších hodnotné ceny.
Lanškroun Příjezd od Svitav přes kruhový Kapr okolo 40 cm. vzdálenostech na wagglery. 1. televize + pohár;
objezd a nebo od benzinové Plotice 15 až 20 cm. Kaprové krmení s dostatečným mobil a podobně.
pumpy – pěšky. Parkování Cejn převažuje okolo množstvím živé nástrahy (červ, Kvalitní občerstvení:
je možné u rybníka a  přilehlých 30 cm. patentka). Sele, ryby, klobásy a 
komunikacích. Kapr – 1 cm = 1 bod. Během závodu se dá ulovit 20 držťkovka.
Voda nepříliš hluboká – u břehů (stejně lín, amur.) a více kaprů. Účast polských
do 1 m, ve větších Plevelná ryba 1 kus = Na plevelnou rybu běžné cejnové závodníků.
vzdálenostech asi 150 cm. 3 body. Do hlavního nebo ploticové krmení opět s Další den závody dětí.
U paty hráze asi 2 m. bodování se započítává dostatečným množstvím živé Dobrá atmosféra,

Břehy bez porostů s velkými jen kapr, lín a amur. nástrahy. perfektní organizace.
olšemi zejména ze strany od Plevelná ryba se hodnotí Během závodu lze ulovit asi 200
benzinové pumpy. samostatně – vyhodnocuje kusů plevelné ryby.
V úseku přítoku, chaty a na se jen vítěz. Nástrahy – bílé červy při
hrázi se neloví. oslabení braní v kombinaci s 
Prezentace 5,00 hod., místa se patentkou.
losují. Množství krmení není omezené,
Závod od 7,00 – 2 závody s krmí se až při zahájení závodu.
hodinovou přestávkou. Místa se
mění podle vylosování.

Pozvánka na rybářské závody LANŠKROUN – rybník Krátký.

Termín. Místo. Popis revíru, program. Výskyt ryb. Způsob lovu, krmení a nástrahy. Poznámky.