Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 6. února 2010 ve 21:10® osprey
-
Sander> Přesně tak. Udělej si ještě pár hodně objemných. Na větších vodách je to dobré. Rychle s tím naházíš do vody hromadu krmení.
- Sobota 6. února 2010 ve 21:09® spike
-
Mega-Fish> ta autobaterie je celkem dobrá volba. Dřív jsme si z ní ty olověné články brali, pak vyklepaly ten bordel a zůstala ti čistá síť z olova.
Nevím už jestli bylo měké nebo ne ale moc ho v té baterii není.
- Sobota 6. února 2010 ve 21:06® Sander
-
osprey > ta větší krmítka tak pěkná nebudou, i když ani ta malá nejsou zdaleka nic extra. Dělám to tím samým způsobem. Pěkně v obýváku, u televize, s větším kladivem mezi nohama. Sousedi maj asi radost…
Ale naším cílem není estetika, ale funkčnost. Fišce je jedno, jestli je to olovo kostrbatý.
- Sobota 6. února 2010 ve 21:06® Mega-Fish
-
Diky za odpovědi všem
Dám vědět jak jsem to vymyslel jen a by už příšla sítovina ted nemám co děla už a by byl březen…
- Sobota 6. února 2010 ve 21:02® osprey
-
Mega-Fish> Autobaterie je dost humus, ale snad by to šlo. Je tam ale dost plastu, elektrolyt, olovo je tam čisté jen místy a tak…
A proč to nemám tak hezké? Upravuju plátky na míru kladivem a ohýbám kombinačkami.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:55® Sander
-
Mega-Fish > tyhle trubky se budou shánět špatně. Kdyby mi je kolega neposkytl, vážně nevím z čeho bych teď dělal závaží. Ta autobaterie by mohla být také použitelná, co si vzpomínám, jako kluk jsme jednu starou a vyschlou rozebrali, vyklepali olovo a lili do půjčené formy na olůvka. Bylo celkem měkké.
Krmítka na fotce jsou zatím ta nejmenší velikost, závaží 12g až 15g, záleží jak přesně stříhám z toho plátku.
Kroužky seženeš v autoservisu za kačku jeden (což je díky známým konečná cena jednoho krmítka). Čeká mě ještě asi 25 krmítek 30–35g, stejné množství 20–25g a asi ještě přes 10 těch malých.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:50® Sander
-
olda > mám už snad dostatek.
Ale díky, máš to u mně schovaný.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:49® Mega-Fish
-
osprey> Promin že furt otravuji(furt se ptám)
a co myslíš co stará Autobaterka šlo by to olovo ohýbat?
A proč vypadají ošklive? jenom udeláš trochu tlusčí nebo širší plátek ne?
a kde se dají sehnat ty kroužky…?
- Sobota 6. února 2010 ve 20:36® osprey
-
Mega-Fish> Dnes se voda do olova nedává. Potřebuješ znát někoho, kdo předělával rozvody vody v baráku z první republiky. A nedovolit instalatérovi, aby si ty staré roury odvezl. Je o ně zájem, což vidíš i tady.
Já nějaké staré trubky mám, stejnou technologií jako Sander dělám krmítka už docela dlouho, jenom jsou obvykle těžší, takže je třeba použít víc násilí na tvarování olova a není to tak pěkné.
- Sobota 6. února 2010 ve 20:16® Mega-Fish
-
Sander> Pěkné,se ti povedli kolik stojí ta trubka a kde se dá sehnat?
Kolik G? jsou stím malým plátkem?(bych měl odhad až budu dělat já krmítka)
- Sobota 6. února 2010 ve 20:11® olda
-
Sander> já mám z vod.trubek asi 2kg olova odlté do takového špalku škoda že nejsi poblíž bych ti to daroval
- Sobota 6. února 2010 ve 20:09® slepyc
-
díky všem.
- Sobota 6. února 2010 v 19:52® spike
-
Sander> mám doma 5–10cm odřezky měděných trubek, kdybych je rozřezal a rozklepal výsledek by byl asi podobný.
- Sobota 6. února 2010 v 19:51® Sander
-
Jak.novi > díky. Tohle smotnout je máček, ale bez ochotných lidí bych neměl nic – třeba olova jako takového se sežene tuny, ale použitelného moc ne.
- Sobota 6. února 2010 v 19:47® Jak.novi
-
Sander> Máš to fajnový. Já mám obě ruce levé, tak nevím nevím jak by to dopadlo.
- Sobota 6. února 2010 v 19:44® Sander
-
spike > ta trubka byla samozřejmě olověná
- Sobota 6. února 2010 v 19:43® spike
-
Sander> aha takže to nakonec není olovo:) nebo je olověná?
Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 18:44:09 uživatelem spike. - Sobota 6. února 2010 v 19:41® Sander
-
olda > jo, ještě na tom něco práce bude.
spike > vodovodní trubka.
- Sobota 6. února 2010 v 19:39® spike
-
Sander> vypadají dobře, co je to za matroš to olovo?
- Sobota 6. února 2010 v 19:38® spike
-
slepyc> buď při záběru povolí návazec, nebo sekneš a stihneš vlasec odklipovat.
Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 18:39:38 uživatelem spike. - Sobota 6. února 2010 v 19:38® olda
-
Sander> Možná bude od tebe odebírat Braunstar máš toho dost
- Sobota 6. února 2010 v 19:35® Sander
-
Teda, to olovo trošku flákám, aby to odsejpalo, ale jinak myslím že budou krmítka žehleníschopná.
- Sobota 6. února 2010 v 19:35® slepyc
-
spike> a co když ti tam ten kapr přece jen přijede a veme třeba jen 3 červy. to veme asi i s prutem ne?
- Sobota 6. února 2010 v 19:34® Jak.novi
-
slepyc> Při lovu větších ryb je dobré pouří lihovou fix a tou si na vlasci označit vzdálenost.
- Sobota 6. února 2010 v 19:27® timbab
-
slepyc> do klipu vlasec nedavám,přijde mi že to ten vlasec mrví,když už tak označit fixem ale nepoužívám ani to
- Sobota 6. února 2010 v 19:24® spike
-
slepyc> co se týče zaklipování vlasce tak je to dobrá věc když chytáš na jednom místě třeba slabší ryby (cejn, plotice).
Klip bych nepoužil určitě při lovu kaprů nebo parem.
Tento příspěvek byl editován 6.2.2010 18:24:25 uživatelem spike. - Sobota 6. února 2010 v 19:16® slepyc
-
a co si myslíte o zaklipovaném vlasci? jak moc to namáhá vlasec a jak moc samotný klip?
- Sobota 6. února 2010 v 19:11® timbab
-
slepyc> Když už jsem dělal směs doma tak jsem použil vodu ze studně.Myslím že chlorovanou vodu nebude potřeba převařit,nechal bych jí jenom chvíli odstát.
- Sobota 6. února 2010 v 19:05® Jak.novi
-
slepyc> Já bych jí nepřevařoval. Vodu z kohoutku jsem párkát použil a žádný rozdíl nevypozoroval.
- Sobota 6. února 2010 v 19:05® Jak.novi
-
slepyc> Já bych jí nepřevařoval. Vodu z kohoutku jsem párkát použil a žádný rozdíl nevypozoroval.