Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 2. února 2010 ve 21:00® spike
spike

osprey> jak much? o tom ani nevím, měl jsem za to, že jich v Moravě moc neplave.

Úterý 2. února 2010 ve 20:50® osprey
osprey

spike> O to se nebojím. Máte jich tam jak much. Mají rádi kukuřici z plechovky. Fakt.

Úterý 2. února 2010 ve 20:37® spike
spike

Jesen je krásná ryba, bohužel jsem na něho ještě nenarazil. No snad se tuto sezonu zadaří.

Úterý 2. února 2010 ve 20:15® osprey
osprey

R.P1987> Mohli je vysadit kdekoli. každopádně před třiceti lety byl jesen na vymření a různé oživovací projekty se dělaly. U nás to bylo docela dobré, ale celé to pohřbívají kormoráni.

Sice už si připadám divnej, jak o nich pořád mluvím a píšu, ale neskutečně mě štve, že když v naší řece ještě byly ryby, neuměl jsem je chytat a když už to jakž takž umím, tak tu ty ryby skoro nejsou (aspoň v porovnání s minulostí).

Dobrou, musím ještě něco spáchat:-)

Úterý 2. února 2010 ve 20:12® Poky
Poky

osprey> no já nevim o tom že by je u nás dávaly,to spíš přišly s velkou vodou,loni byla hladina párkrát pěkně zvedlá po deštích,tak spíš byly připlavený,ale fakt byly pěkný

Úterý 2. února 2010 ve 20:08® osprey
osprey

R.P1987> Ti jeseni se jeden čas docela nasazovali (aspoň u nás) a zdá se, že se chytli a množí se i sami. Já byl letos třikrát na rybách a už mám čtyři asi od 38 do 46 cm (měřil jsem jen největšího). Ovšem feeder je v tom nevinně, chytal jsem se splávkem.

Úterý 2. února 2010 ve 20:04® Poky
Poky

osprey> no tak to máš dobrý info,běžně se chytaj okolo 45 až 55,ale neni žádná vzácnost lopaťák přes 60,loni se tu objevily v solidní početnosti nádherní jeseni od 30 tak do 50,no prostě krásný ryby!!!

Úterý 2. února 2010 v 19:58® osprey
osprey

R.P1987> Tak to asi jo. Máte tam prý pěkné lopaty, tak si je užij.

Úterý 2. února 2010 v 19:57® Poky
Poky

osprey> ta řeka v Kralupech zas až tak tažná neni,jenom v období oblev a dešťů to teče svižně a co se týče hloubky tak okolo 2,5 až 3 metrů.Rok a půl sem tam chytal s obyčejnym shakespearem za pár kaček a bylo to úplně v poho,tak si myslim že tohle bude přeci jenom lepší:-)

Úterý 2. února 2010 v 19:55® osprey
osprey

lajči> Však jsem tu brzdu Zauberu chválil. Já mám sice jeho červený klon (slovy mistra Japčáka – toho červeného vykurvenca), ale i tam je brzda velmi dobrá.

Velice skvělou brzdu měly kdysi navijáky DAM Finessa (přinejmenším jeden model z té řady) a byla to brzda zadní. Ještě dneska si ten 15 let starý naviják občas beru na lov s vlascem 0.08 mm.

Úterý 2. února 2010 v 19:51® lajči
lajči

Osprey/ porovnavali sme brzdy navijakov jednoduchym testom. Nastavila sa brzda tak, ze napr 60g kosik pomaly zacal vlastnou vahou otacat cievkou navijaka. Na Zauberi kosik klesal plynule, ale na inych znackach sa posuval nerovnomernym pohybom ( chvilu velmi pomaly a chvilami rychlejsie), niektore po chvilke klesania jednoducho zastali. Jediny navijak, ktory sa priblizil ( ale nevyrovnal sa) rovnomernemu pohybu klesajuceho kosika bol Twin Power od Shimana a to je prosim vyssia rada navijakov tohto vyrobcu. Zauber pritom stoji polovicu ako spomenuty konkurent.

Jednoznacne ho odporucam kazdemu, kto hlada nieco kvalitne za rozumnu cenu.

Úterý 2. února 2010 v 19:51® osprey
osprey

R.P1987> Tak snad bude ta síla blanku stačit. Nevím, jak moc to tam táhne, ale řeka je to velká a zdá se mi i hluboká.

Úterý 2. února 2010 v 19:38® Poky
Poky

osprey> Dík za další radu já chytám převážně na Vltavě v Kralupech a občas na ten stoják zajdu,ale spíš chytám na tý řece,tak na tu 1oz nebudu nák pospíchat,aspoň si nastřádám náký chechtáky a koupim rovnou tu originálku

Úterý 2. února 2010 v 19:28® osprey
osprey

R.P1987> Dvouuncovka je na řece v trochu těžnější vodě v podstatě základ. Chytám na ni hodně.

Jedničku potřebuješ do nadjezí a na stoják.

A jedna rada – tyhle pruty vydrží hodně, ale nepospíchej na ně. Těžký krmelec házej pěkně tahem.

Úterý 2. února 2010 v 19:05® Poky
Poky

osprey> Tak už ho mám doma krasavce:-) Teď jenom čekat až povolej ledy a pominou mrazy abych ho moch jít vyvenčit.Zkusim jak to pude chytat stou 2 uncovkou a pak bych kdyžtak zkusil koupit nákou tu levnější 1oz a zbrousil jí. Hlavně už aby bylo počasí na chytání!!!

Úterý 2. února 2010 v 17:11® spike
spike

R.P1987> zas tak těžné to není.

Sám jsem si koupil špičku s o něco větším průměrem. Měla 3mm a já ji potřeboval zbrousit na 2,8 takže jemným smirkovým papírem a neustálým zkoušením jsem nakonec docílil výsledku.

Úterý 2. února 2010 v 17:05® Poky
Poky

osprey> Dík moc za radu,zkusim koupit nákou levnější špici a když to náhodou pos… tak hold koupim origoš!!!:-)

Ještě jednou dík a Petrův zdar

Úterý 2. února 2010 v 16:52® osprey
osprey

R.P1987> Shimano dělá unikátní průměry, aby jim tam nic nepasovalo. Není ale problém koupit levnou špičku nepatrně silnější a dobrousit si ji na potřebný průměr. Jenom musíš brousit opatrně a stejnoměrně. Ono to tam dlouho neleze a najednou to v té díře kloktá. Ale pokud fakt pojedeš pomalu, dáš si pozor a budeš to pořád zkoušet, napasuješ tam třeba špice od Mivardi a ty jsou levné.

Ono by ti ale stačilo dokoupit jednouncovku a máš kompletní sadu 1, 2, 3, což naprosto stačí. Některé e-shopy mají šímošpice asi kolem 520 Kč. Na to se neumírá:-)

Takový Sander třeba chytá Semu Amnesii s dvouuncovou špičkou od Shimana místo originálních Semáckých a jak si chrochtá…

Tento příspěvek byl editován 2.2.2010 16:19:19 uživatelem osprey.
Úterý 2. února 2010 v 16:45® Poky
Poky

osprey> no právě ta akce toho prutu se mi líbila,zkoušel sem to tam!!!I další parametry byly dobrý,krásně lehoučkej proutek to je a celkem i pěkně dizajnově zpracovanej,jediný co je blbý tak tuhost špiček jsou tam 2 a 3 uncovky tj cca 60 a 85g,tak se budu muset podivat po náký jemnější,ale Shimano jako takový je má hodně drahý,nevíš jestli se dá sehnat na jejich pruty něco levnějšího??????????

Úterý 2. února 2010 v 15:59® osprey
osprey

R.P1987> Venegance je nižší řada. Na úrovni Catany nebo pod ní – ona o tom víceméně vypovídá cena. To ale vůbec neznamená, že je to špatný prut.

Shimano ani levné pruty nijak nešidí a pokud ti vyhovuje jeho pozvolnější akce a celkově ti ten klacek pasuje, klidně si ho kup.

Úterý 2. února 2010 v 15:15® Ciffik
Ciffik

R.P1987> moc odpovědí se ti asi nedostane, co vím je to novinka, takže na nějaké závěry je brzo…

Úterý 2. února 2010 ve 12:25® Poky
Poky

Čau feedraři,hele nemáte někdo zkušenost s proutkem od Shimana typ Vengeance feeder medium???????Mezi jaký serie prutů od Shimana patří??????Viděl sem ho na for fishing,vypadal moc pěkně a byl za slušnej peníz,jenom nevim k čemu bych ho měl na porovnávání přiřadit.

Dík moc za vaše odpovědi :-)

Pondělí 1. února 2010 ve 21:25profil byl smazán

doufám že sem někomu s tou sítovinou pomoh ;-)

Pondělí 1. února 2010 ve 21:02® osprey
osprey

lajči: Rozhodně se nedá sehnat za ty peníze nic výrazně lepšího. A brzda je tam opravdu dobrá, podle mě lepší než u Stradicu FB.

Pondělí 1. února 2010 ve 20:59® skwor
skwor

lajči> Díky za potvrzení té domněnky. Ten naviják se mi fakt líbil. Škoda, že ho nepotřebuju :-)

Pondělí 1. února 2010 ve 20:11® lajči
lajči

Skwor/ mám doma aj Xenosy aj Zaubery a sú to už jediné navijáky, ktoré na feeder používam. Najprv ma kamoš nahovoril na kúpu prvého, čo nebolo jednoduché, lebo sa mi zdalo veľa dať za naviják cez 3000 Sk. Po dlhom lámaní sa mu to podarilo ( niekedy v lete) a do jesene som mal doma 3. Je to zatial najlepší navijak aký som kedy držal v rukách a to sa mi cez ne premlelo toho dosť. Tak jemne nastaviteľnú brzdu som ešte u žiadneho iného nevidel.

Otvorene vravím, že iný by som už nikdy nechcel.

Pondělí 1. února 2010 v 18:56® ladamaj
ladamaj

Sander>nemáš se zaco omlouvat opravoval jsem článek takže sem ho vkládal znovu proto to přeskočilo.Ok

Pondělí 1. února 2010 v 18:46® Sander
Sander

ladamaj > jéé, promiň, nekoukám…

Tento příspěvek byl editován 1.2.2010 17:47:25 uživatelem Sander.
Pondělí 1. února 2010 v 18:44® ladamaj
ladamaj

Sander>akorát jsem to poslal akorát pozor u rozměru 10×10mm to prodávaj z 0.8drátu špatné supr je 1mm dodavají mě ho na zakázku až domu a neplatím poštu ani dovoz vždy to spojí se zásilkou do odchodu takže )))).Jinak mám v recensi i různé tvary olovo zalévám nebo letuji zamačknutí moc nepreferuji uvolňuje se.

Pondělí 1. února 2010 v 18:36® Sander
Sander

ladamaj > v jakém se prodává rozměru? 1000×1000mm?