Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 27. ledna 2010 ve 20:16® Sander
Sander

spike > dnes mi dal hecht základní materiál, olovo a gumový kroužky seženu v pátek, doufám. Docela bych se do toho i pustil.

Středa 27. ledna 2010 ve 20:15® spike
spike

Sander> když má být o víkendu taková zima tak předpokládám že nikam nepůjdu. Místo toho raději budu odlévat olovo.

Co ty taky budeš tavit?

Středa 27. ledna 2010 v 16:39® osprey
osprey

siky123> Ano, budu tam. Někde… Víc nevím.

A legenda? Nenech se vysmát. Psal jsem to už mnoha lidem. Znáš mediální obraz, ne člověka.

Středa 27. ledna 2010 v 7:48® siky123

osprey> Ahoj, jedeš na For Fishing? A kdy? Rád bych pozdravil „živoucí legendu“ naživo :-) . Jinak, co se týká těch vzpomínek, když jsem byl malej kluk, chytali jsme v naší malé říčce mraky okounů na žížalky a v létě jelce na třešničku. Nikdy jsem si nelámal hlavu, jestli tam mám vlasec 0,30 nebo 0,16 mm a bylo to jedno i těm rybám. Je to sice regulovaný tok, ale byla to krása. Před pár roky tam ale vymátili všechny vrby a chábzí okolo vody a teď tam o rybičku skoro nezavadíš.

Úterý 26. ledna 2010 ve 22:43® osprey
osprey

malej.uzasnak> Měl jsem v životě spoustu navijáků a na kapra i na štiku byly vhodné úplně všechny. Jenom se musela vybrat technika lovu taková, aby to ten naviják skousnul.

Úterý 26. ledna 2010 v 19:02® malej.uzasnak

mohu se zeptat jestli tento navijak je vhodny treba na kapra nebo štiku: mp 440

http://www.aukro.cz/…loziska.html

Úterý 26. ledna 2010 v 10:33® Beer.Beda
Beer.Beda

slepyc> Můžeš tam naložit i míň to není problém.Došponuješ i 5g.Neohýbáš špičku na tvrdo.Jen lehce takže je to ok.

Úterý 26. ledna 2010 v 10:23® slepyc
slepyc

zdař bůh všem, prosím vás lidi jak je to se zátěžema u feedru. na jednouncovou špičku musím používat minimálně 30tigramové olovo nebo se dá ta špička dopnout i s menší gramáží? předpokladejme že chytám na stojáku bez spodních proudů. díky za odpověď

Pondělí 25. ledna 2010 v 19:25® spike
spike

Nedalo mně to a šel jsem zkusit novou formu na olověné zátěže ve tvaru slzy co jsem si o víkendu udělal.

Výsledek přikládám na fotce. Konkrétně tato slza váží 52g a po zbroušení istrých hran bude vážit tak 50g.

foto/diskuze/feeder/2010/th-img30575.jpg
Neděle 24. ledna 2010 v 0:52® vasekmaj
vasekmaj

spike>když natom budeš jako táta tak jsi na auto odkázán.Pokud to jde tak naložím vše do člunu a mastíme pryč od bobkařů kvůli klidu a hlavně se nikdo nepokusí nás obrat nebo napadat nato má táta asistenčního psa a je fakt dobrej.

foto/diskuze/feeder/2010/th-img30532.jpg
Sobota 23. ledna 2010 ve 23:43® spike
spike

osprey> S tím souhlasím dostanu se do míst kam autem ne. A mít někde zaparkované auto 4km od místa kde chytám tak to by asi nešlo.

Sobota 23. ledna 2010 ve 23:25® osprey
osprey

spike> Já mám na dosah dvě – 3 km a 4 km daleko. A na kolem jsem vydržel jezdit do svých 40 let. A nehodlám to odbourat zcela. Je to nejmobilnější způsob dopravy – přenesu přes oranici, přebrodím s ním řeku nebo aspoň náhon (tam, kde to jde, pochopitelně)…

Sobota 23. ledna 2010 ve 23:13® spike
spike

Kubajs> mě přímo za zadkem neteče. Nejblíž to k ní mám na jih asi 4 nebo 5 km jinak nejvíc jezdím na východ 8km. Vše na kole(občas autem,dnes vlakem)

Sobota 23. ledna 2010 ve 23:00® dav

Kubajs> tak tak, o překvápko není nouze:->

Sobota 23. ledna 2010 ve 22:57® Kubajs
Kubajs

nechápu moc lidi co jim teče u zadku řeka a choděj na rybníky zkrátka na řece chytíš všechno co je možné v přirodě a ve zdejších klimatických podmínkách vidět a tyhle překvápka mám docela rád když se ti místo kapra u nohou po dlouhým boji ukáže pěknej bolen nebo parma

Sobota 23. ledna 2010 ve 22:41® dav

spike> moje řeč:-)

Sobota 23. ledna 2010 ve 22:16® spike
spike

osprey> Já mám raději řeku než rybníky. Jediný stoják co navštěvuji je zatopené štěrkoviště.

Řeky mám raději protože je tam větší různorodost ryb.

Sobota 23. ledna 2010 ve 22:11® osprey
osprey

spike> Věř, že na řece Moravě je ryb dost. Byl jsem tam a chytal. Sice jen tři dny, ale ryb jsem chytil plno, kromě jednoho dne, kdy jsem sumcovláčil.

Vykašli se na rybník, pokud se naučíš s tou vodou žít, budeme ti ty ryby, co chytneš, závidět. :-)

Sobota 23. ledna 2010 ve 21:32® spike
spike

Sander> máme ve městě rybník. Prodává se na něj speciální povolenka za 300kč na rok. Já si ju ale nekupuju protože to nemá cenu.

Když se tam před dětskýma závodama nasadí 200kg kaprů na 0,3ha rybník nadruhý den po závodech si tam člověk nesedne, protože je voda obsypaná masařema. Týden po závodech jsou kapři pryč. Jediné co se tam snad drží jsou štiky a je tam jeden albín sumec. Letos by se rybník měl rozšiřovat.

Tento příspěvek byl editován 23.1.2010 20:32:51 uživatelem spike.
Sobota 23. ledna 2010 ve 21:27® Sander
Sander

spike > ono se to snadno říká, ale oni by ti důchodci vysvětlili, že tudy cesta nevede :-)

Sobota 23. ledna 2010 ve 21:26® spike
spike

Sander> no omezil bych o polovinu násadu prasečkyna a místo toho nasadil původní druhy.

Třeba u nás se do řeky nesadí úhoři a ani jsem neslyšel o násadě prasečkyna. Místo toho nám do řeky na úsek asi 4km vysazují pravidelně mníky. V srpnu vysadili 3000 ks do 10 cm.

Sobota 23. ledna 2010 ve 21:18® Sander
Sander

spike > ryby jako podoustev, jesen, cejn, atp., se do řek vysazují, ale to množství je samozřejmě dost omezené. Polož si otázku, co by z toho svaz měl, kdyby kupoval ve velkém násady takových ryb? Muselo by to být na úkor prasečkina a dravců, rozpočet má také své hranice.

Tento příspěvek byl editován 23.1.2010 20:18:56 uživatelem Sander.
Sobota 23. ledna 2010 ve 21:15® spike
spike

osprey> Podle toho co čtu asi dříve nebyli takové populace masařů,vyder a kormoránů.

Možná by to šlo ještě trochu zlepšit sazením původních rybých druhů do řek.

Muselo by se ale nějak zakročit i proti těm predátorům(vydry a kormoráni)

Sobota 23. ledna 2010 ve 21:10® osprey
osprey

Sander> Já už žiju v takové světě vzpomínek. Nic jsem neuměl, ale nevadilo mi to, ty ryby tam byly a když jsem chodil k vodě dost dlouho, nakonec jsem vždycky něco zajímavýho chytil. Ale byl jsem spokojenej, že tam prostě plavou.

Teď? Teď jsem schopnej otravovat i těch posledních pár čudlí, co tu plave, ale je mi těch ryb líto.

Mluvím o proudných úsecích typu Kestřany a Sudoměř. Ve velkých nadjezích je situace trochu lepší, ale to, co jsem zažil v letech 1992 – 1995, to už nikdy neuvidím. A už tenkrát to prý podle pamětníků nebylo nic moc.

Sobota 23. ledna 2010 ve 21:02® Sander
Sander

osprey > neskutečný…

Sobota 23. ledna 2010 ve 21:01® osprey
osprey

Sander> Tys neviděl ty závěje šupin, co tam tenkrát ležely – opravdu co krok to ryba. A u vtoku náhonu se prý někdy v době mého příjezdu sem na jih chytali na švestky tloušti i přes 3 kg.

Pak přišly povodně 2002 a od té doby se to nesebralo.

Kdybys viděl Otavu před 20 lety, nechtělo by se ti dneska žít. Když jsem se v létě projel kolem řeky, počítal jsem kapry na stovky a byly to ryby 55 – 60 cm. Parmy skákaly z vody běžně, po lakušníkových trsech jsem přešel řeku. Krmit na bílou rybu byla hovadina – brala bez krmení tak, že jsi necítil potřebu na tom něco vylepšovat.

Sobota 23. ledna 2010 ve 20:53® Sander
Sander

osprey > hmm…nepředsta­vitelný pro toho, kdo to nestihl.

Sobota 23. ledna 2010 ve 20:50® osprey
osprey

Sander> Před deseti lety jsi tam vysypal kilo šrotu a následující hodinu splávek přes to místo nepřeplaval. A feeder – asi takový jako na tom místě, kde byl na podzim sraz JČ bašty.

Dneska většinou chytíš pár rybek.

Pořádná bílá ryba roste 8 – 10 let. Za tu dobu ji vypláchne povodeň nebo ji něco sežere. I těch vyder už na téhle říčce ubylo – nemají co žrát.

Sobota 23. ledna 2010 ve 20:49® spike
spike

Jinak co se týče těch vyder tak jsem se dnes rozhlížel u vody a kromě stop srnek a zajíců po vydrách ani stopa.

Sobota 23. ledna 2010 ve 20:43® Sander
Sander

osprey > nikdy neříkej nikdy, na tom úseku je aspoň myslím zachován určitý potenciál, ale třeba to co pamatuji na místní pstruhovce, tak to už je myslím jistota, protože je to ze všech stránek jiná, horší řeka. Stačilo 15 let. Tam ti bylo ryb…