Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 22. ledna 2010 ve 12:37® osprey
osprey

A ještě jedna věc. Je dobré umět při lovu kaprů využít jemné záběry, ale snaha by měla směřovat k tomu, aby záběr byl poctivý. Pozoroval jsem to na provnaděných flecích – v počáteční fázi jsou záběry jemné, nenápadné a jsou sotva vidět. Když se ryby nechají na pokoji a získají k fleku důvěru, tak za den až dva už prostě žerou… Obvykle to pak končí záběry jdoucími „do jízdy“.

Pátek 22. ledna 2010 ve 12:33® osprey
osprey

čabi> Na dálku bych se pletenky nezříkal. Průtažnost vlasce dělá hrozné divy. U zdolávačky nakrátko bych použil řaději vlasec, třeba i naddimenzovaný (0.22 mm a třeba i víc). Dík pružnosti ta sestava pohltí největší rázy a ryby se mi zdolávají s větší jistotou. Jenom se musí počítat s rezervou, protože se to opravdu viditelně natáhne. Když zastavím naviják a mám kapra na druhé straně řeky, tak to společně natáhneme minimálně o dva metry, často i o víc. Ale pak už to jen tak houpe, zatímco s pletenkou je to jako když držíš sbíječku:-)

Pátek 22. ledna 2010 v 11:24® čabi
čabi

Juraj> to víš že bych chtěl,taky se na to řádně připravuji,loni to bylo jen takový rozkoukání se :-) hlavně aby se dařilo s rybama no…

Pátek 22. ledna 2010 v 11:22® čabi
čabi

osprey> závody jsou jedna věc a normální chytání druhá to vím.Letos však chci nejen závodit a trénovat chytáním malých ryb,ale také bych se rád častěji vydával vyčkat si na nějakou větší rybu(nejvíce asi kapra).Tak pátrám jaký průměr pletenky by byl nejlepší jednak pro opatrné záběry a jednak pro využití v extrémějších podmínkách ve feederu.Tím myslím chytání u vázek a chytání na velkou vzdálenost.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 22:47® osprey
osprey

čabi> Ještě jedna věc. Chytám jinak a jiné ryby než ti, kdo závodí – a taky bych na závodech neobstál (netrápí mě to, ale je to realita).

Snažím se lovit spíš malý počet velkých ryb (i bílých). Počet a gramy mě nezajímají, jde mi o to chytit alespoň jednu pěknou rybu. Samozřejmě ne vždy se to daří. A když to nejde, jsem rád, když bere aspoň něco.

Na zdolávání větší ryby je monofil lepší.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 22:29® Juraj

čabi> Koukám, že chceš mít v merku i ty nejemější záběry. Že ty chceš vyhrát divizi i v jednotlivcích? Ale to jsme dva. :-)) )

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:33® čabi
čabi

osprey> aha:-)

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:25® osprey
osprey

čabi> Žádnej. Nepoužívám. Čím těžší cajk, tím radši mám vlasec.

Mám tu Whiplashku 0.06 mm, co jsem s ní přerazil prut při natáčení (nevěřit, je to mnohem víc – opticky je silnější než vlasec 0.20 mm) a když mám pocit, že je třeba tam dát pletenku, tak ji tam dám.

Zaskakovat může Stren 0.12 mm z přívlače nebo mám na cívce už dlouho Milo 0.08 mm. Ta ještě neviděla vodu.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 21:21® čabi
čabi

osprey: jakej průměr pletenky pužíváš na heavy feeder?

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:34® spike
spike

Sander> to je taky fakt

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:29® Sander
Sander

spike > pes bude o víkendu ničit běžkařský stopy na Šumavě. A jak jsem psal níž – být na rybách, když to bude stát po všech stránkách za prd, nechci.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:26® spike
spike

Sander> aha. Vyjeď na ryby vem psa a spojíš 2 věci v jednu. Budeš na rybách, vyvenčíš psa, a při tom jak je žravý tak třeba zas dojde o kilo těžší. To by byli 3 věci v jednom dni spojené v jednu.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:22® Sander
Sander

spike > určitě, jen nevím jestli to bude zrovna na ryby :-)

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:18® spike
spike

Sander> Jinak co ty o víkendu paty z domu vytáhneš?

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:15® Sander
Sander

spike > he, originální vysvětlení, to se musí nechat :-)

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:13® spike
spike

Sander> protože při –7°C jsem na kole už jel a vydržel jsem to. Víc nevím jestli bych vydržel, nezkoušel jsem. Ale když je člověk dobře oblečený tak to vydržet ide.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:12® osprey
osprey

spike> Jsou to vždycky jen ryby a já můžu dělat moudrého jen pokud jde o vody v mém okolí. Na jiných jsem v zimě nechytal.

Teplota klesající dolů a navíc hluboko pod nulu je pro mě špatný signál. Rozhodně ale neznamená, že by se nedalo chytit vůbec nic.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:10® Sander
Sander

spike > a proč zrovna –7? –3 je teplo? :-D

Jinak teď je u nás rovných –6.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:07® spike
spike

Sander>určitě bych nejel pokud by bylo víc jak –7°C, hustě sněžilo, nebo bych byl nemocný. To jsou 3 důvody a tak jsem nějak došel k číslu 70%:)

Tento příspěvek byl editován 21.1.2010 19:08:28 uživatelem spike.
Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:03® Sander
Sander

spike > 70%? Jak jsi prosímtě došel zrovna k tomuto číslu? :-D

osprey > ono na tom vcelku nesejde. Když to nevyjde, svět se točí dál. Nebudu to lámat přes koleno a chytat se stébla trávy. O tom to není. Musí to být fajn po všech stránkách, fišku beru jako třešničku na dortu.

Čtvrtek 21. ledna 2010 ve 20:02® spike
spike

osprey> Nevím jak to chodí ted v zimě a při takových výkyvech teplot.

Kdybych to v sobotu házel přímo do zimoviště ryb, mám šanci něco chytit nebo ryby budou až tak moc pasivní že se ani nehnou?

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:52® osprey
osprey

Sander> Je jasné, že tam nic moc. Ale dalo se pohledat. A ty jsi motorizován. Speciálně jak byly ty dva dny, kdy bylo nad nulou. Relativně málo zamrzlá je ta řeka, co jsme na ní feedrovali v létě – městský úsek.

Myslel jsem, že půjdu na chvilku i dneska, ale počasí se mi nelbilo natolik, že jsem radši upravoval fotky z loňska. Mám v tom strašný bordel a na jaře už to neudělám.

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:46® spike
spike

Sander> já jen uvažuju ale na 70% pojedu.

Tento příspěvek byl editován 21.1.2010 18:46:30 uživatelem spike.
Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:40® Sander
Sander

spike > neblbni, tolik dní příprav a ty to takhle snadno vzdáš?

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:10® Sander
Sander

osprey > aby to nezůstalo bez odpovědi, která zmizela – ten lipan je z doby mezi svátkama, myslím že z 30.12., a i když bylo –12, první fišku roku 10 z toho ten mráz neudělá :-)

Díra v ledu tu místy je, ale bez ryb. Viz nedávno zmiňované okolí mostu v K. atp. I kormoráni už to vzdali. Zkus si představit, že by jsi šel teď na fišku třeba do úseku kus nad tebou – od té skály po most (určo víš jaký mám namysli). Jedna ryba by byla celkem náhoda.

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:08® spike
spike

Mega-Fish> Já jsem si udělal úplně jednoduchou formu na krmítka ze dřeva.

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 19:07® spike
spike

osprey> právěže uvažuju nad tím nejít. Je zima, od pondělí je pod nulou a to aktivitě ryb moc nedá.

I když mám natuty najíté zimoviště vidím to bledě.

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 18:55® osprey
osprey

spike: (až sem vlezeš) Pokud chceš o víkendu na feeder a bude platit ten trend, co je teď – postupný pokles teplot, považuj to za mizerné podmínky. Není to důvod, abys nešel, ale kdyby to bylo blbé, tohle bude jedna z příčin.

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 18:49® osprey
osprey

Mega-Fish> Bez formy – pletivo, drát, plech nebo roztepané olovo.

Čtvrtek 21. ledna 2010 v 17:55® Mega-Fish
Mega-Fish

Zdravím Mám dotaz ohledně výroby formy na krmítka(feedrová pochopitelně) jak a z čeho je vyrábíte díky…