Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:42® spike
spike

Juraj> jj dám s tím počítej. Nejspíš tam půjdu až v sobotu. Pak napíšu do Z lovu nebo v případě neúspěchu sem.

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:35® Juraj

spike> Jo, to vypadá nadějně. Dej vědět,jak si dopadl.

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:33® spike
spike

Juraj> od toho místa si hodně slibuju. Všude kolem jámy je 50–1m hloubka a v jámě 2m.

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:31® Juraj

spike> O.K.

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:30® spike
spike

Juraj> budu chytat na soutoku kde je jáma a voda tam stojí.

Neděle 17. ledna 2010 ve 21:26® Juraj

spike> Sebelákavější krmení je ti na pikačů, když ti nefunguje jak má. Jestli jsem to dobře pochopil, chystáš se s krmením černá plotice od Lorpia na hlavní tok Moravy. Je to tak? Pakliže ano, pak ti doporučuji najít si místo, kde voda buď úplně, nebo téměř stojí. V opačném případě by bylo dobré slepit a zatížit toto krmení pořádnou dávkou hlíny, nejlépe v kombinaci s PV-1, nebo se raději poohlédnout po vhodnějším krmení. Toto krmení je totiž velmi rozpadavé a obsahuje spoustu vzlínajících částeček, takže ti v tekoucí vodě ufujazdí do čudu a ryby s ním.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 20:28:19 uživatelem Juraj.
Neděle 17. ledna 2010 ve 21:17® spike
spike

mannice> Nedávno jsem začal vyrábět pak ti napíšu co a jak.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 20:17:29 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 ve 21:15profil byl smazán

Zdravim vás, chtěl jsem se optat na výrobu krmítek pokud někdo z vás má zkušenosti. Kde bych mohl sehnat olovo na výrobu krmítek? Nemluvím ted jen o klasických feederových krmítách,ale i o jiné druhy které se používají jak na klasickou položenou,tak na feeder. Pokud někdo má náké rady,tipy zkušenosti ..Budu rád když sem napíšete nebo na osobku,děkuju

Neděle 17. ledna 2010 v 18:29® spike
spike

kary> já mám jen jeden feeder. Ale každopádně zkusím s tou solí.

Kam chodím… většinou na hlavní tok moravy, ted mám vyhlídlé místo, které vypadá slibně.

Neděle 17. ledna 2010 v 17:02® kary
kary

spike> Jak říkám, dobrý krmení. Tak to můžeš zkusit. Namíchej si do dvou nádobek a do jedné sůl přidej. Bude ti bohatě stačit 2×0,5l krmení a do toho jednoho půllitru dej rovnou polévkovou lžíci. A můžeš na dvou prutech testovat. Kam chodíš?

Neděle 17. ledna 2010 v 16:55® spike
spike

kary> každopádně plánuju zajít příští sobotu na feeder.

U nás jsem koupil černou plotici lorpio 1kg.

Neděle 17. ledna 2010 v 16:50® kary
kary

spike> S dobrou černou ploticí nikdy neprohloupíš, to je kvalitní krmení. Ta sůl není podmínka, zrovna podoustev většinou reaguje velmi dobře na různá krmení. Ale v závodě je někdy dobré se trochu odlišit a doufat, že se jim trefíš do chutě ty a ne ostatní. Prostě to někdy zkus a uvidíš, jestli to bude mít efekt a nebo ne.

Neděle 17. ledna 2010 v 16:44® spike
spike

kary> podoustve u nás jsou ale nikdy jsem neslyšel o tom že by měli rády sůl v krmení.

O magi… není lepší si rovnou koupit třeba kořeněné ploticové krmení?

Neděle 17. ledna 2010 v 16:40® kary
kary

spike> V zimě to může být třeba i proto, že ti krmení v kbelíku nezmrzne :-) Ale vážně, některé druhy ryb prostě slané krmení mají rády. Třeba podoustvičky docela jo. Dává se i magi atd…

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 15:40:37 uživatelem kary.
Neděle 17. ledna 2010 v 16:35® spike
spike

kary> stále mi uniká princip proč se tam tedy dává.

Mám na mysli proč je pro ryby to krmení atraktivnější.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 15:36:20 uživatelem spike.
Neděle 17. ledna 2010 v 16:34® kary
kary

Ještě se vrátím k té soli. Přidává se do krmení i v létě. Na radu Ríši Konopáska jsme jí dali do krmení v Pardubicích a vyplatilo se to.

foto/diskuze/feeder/2010/th-img30407.jpg
Neděle 17. ledna 2010 v 16:14® spike
spike

Shimano911> já mám mikado feeder 360cm, je na něm napsané light ale je to medium.

Neděle 17. ledna 2010 v 16:11® Shimano911
Shimano911

osprey> právě ta cena. Sháním něco do 3500Kč

Neděle 17. ledna 2010 ve 14:49® osprey
osprey

Shimano911> Podívej se na Sportex (Mavep). Akorát to, čemu Sportex říká light, je u Shimana víceméně medium. Sportexy mají tuhé a odolné blanky. Pro lidi, co mají rádi tužší pruty je to zajímavá volba a divím se, že se Sportex mezi feedraři víc neprosadil. Asi za to může jednak cena a jednak to, že většina feedrařů jde spíš po menších rybách. Na druhou stranu, ten, kdo se s feederem specializuje na zajímavější ryby (kapr, parma,…) by se měl na Sportexy kouknout.

Neděle 17. ledna 2010 ve 14:45® Shimano911
Shimano911

Myslíte že jde sehnat feeder light v délce 3.90m ?

Neděle 17. ledna 2010 ve 14:24@ kary

paalo> Slušný vlasec za dobrou cenu, vydží mi závodní nasazení celu sezónu. Doporučuju.

Neděle 17. ledna 2010 ve 12:31® paalo

pouzivate nekdo vlasec dragon maxima? Vas nazor na nej?

Neděle 17. ledna 2010 v 8:06® mirmen

hmmm, k poměrům soli, psal jsem jedna ku jedný, ale když jsem to napsal v číslicích, tak vyšlo tohle 1:1 , hmmm :-((

Neděle 17. ledna 2010 ve 4:10® regulus
regulus

osprey> napsal jsi „… top vlastnosti, ale výrazně nižší nosnost“, proto jsem se ozval, výrazně to není ani omylem.
Kdyby se mi chtělo srát se zkouškama – měřením průměrů a zkoušením pevnosti, tak bych nejspíš došel k závěru, že spousta těch tzv. suprvlasců vlastně až tak supr není, některý by byly lehce lepší a některý možná i podprůměrný. Byly doby, hlavně po 90 roce, kdy jsem hodně laboroval s vlascama a mockrát jsem si natloukl hubu. Už jsem to tu kdysi psal, skoro 10 let se držím vlasců které mají stabilní parametry, vím co kupuju a co od toho můžu očekávat a konec konců jsou pro moje účely dostačující, jinými slovy mě vyhovují, nicméně možná nejsou nejlepší. Jedním ze základních parametrů, je to, aby když si koupím vlasec 0,12, měl opravdu tento rozměr s rozumnou tolerancí, tzn., aby neměl 0,14 nebo i víc. V této kategorii (plavaná, feeder, UL) tu nosnost, abych pravdu řekl moc neřeším, dycky jsem chytával na o něco tenčí vlasce, jsu na to zvyklej. U technik, kde je značná pravděpodobnost větší ryby se naopak tak moc nezabývám průměrem, ale spíš mne zajímá co to udrží.

Neděle 17. ledna 2010 v 1:51® mirmen

K soli .. na ostroretky prý dávají i 1:1 .. proč sůl … údajně kvůli minerálům + zesílení chuti krmiva ( delší stopa )

Zkoušel jsem taky 1:1, ale nevypozoroval jsem nějaký podstatný rozdíl oproti 1:2.

Neděle 17. ledna 2010 v 1:12® osprey
osprey

mirmen> A hergot… Já slyšel tak polívkovou lžíci do kila.

Sám se s tím moc neobtěžuju. Radši chodím se splávkem. A na podoustve to teď mám moc daleko. V létě si jich užiju dost:-)

Neděle 17. ledna 2010 v 1:11® spike
spike

mirmen> nevím ale mě se jeví 30dkg celkem moc

Neděle 17. ledna 2010 v 1:08® mirmen

osprey> ještě bych měl dodat, že na revíru, na který nnejčastějí v zimě chodím, jsou i podoustve a na slané krmení reagují v zimě dobře. Většinou se stáhne i nějaká plotice, cejnek, jen ojediněle jiná ryba. Něco jiného je už rybařina koncem února, kdy lze přo několikadenních teplotách nad nulou ( kolem poledního ) a při vzestupu teploty vody o cca 0,5–1°C občas lapnout už i nějakého kapříka, většinou mezi 35–45 cm.

Tento příspěvek byl editován 17.1.2010 00:11:13 uživatelem mirmen.
Neděle 17. ledna 2010 v 0:56® mirmen

osprey> v 1 kg krmení mám asi 30 dkg soli

Tento příspěvek byl editován 16.1.2010 23:56:34 uživatelem mirmen.
Neděle 17. ledna 2010 v 0:37® spike
spike

osprey> projistotu se zeptám ještě nějakého plavačkáře tady na chytej jestli neví zhruba v jaké konzistenci, a jaký tam má teda kompletně účel.

Jinak co se týče toho vína už vím proč při pokojové teplotě je horší