Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 13. ledna 2010 ve 20:51® Kubah

Sander> Ty chceš kupovat druhou Aminu? Já ji prodávám :-) Ale od včerejška je už zamluvená :-))

Tento příspěvek byl editován 13.1.2010 19:54:53 uživatelem Kubah.
Středa 13. ledna 2010 ve 20:46® Char
Char

Sander> nedavno tu Amnestii uděloval prezident, tys nestál v řadě? Byla zdarma!!!!!

Středa 13. ledna 2010 ve 20:08® Sander
Sander

Prodáte mi někdo Amnesii? Nechce se mi vysolit plnou pálku :-)

Středa 13. ledna 2010 v 18:52® slepyc
slepyc

lajči> od teďka už je nebudu ze sáčku vytahovat a přihrádky použiju na něco jiného.:-) pivo

Středa 13. ledna 2010 v 18:50® slepyc
slepyc

díky všem za cenné rady,jen jsem chtěl vědět jak na to. nejde vždy o peníze ale pokud je mezi nima pár nepoužitých je škoda je vyhodit a proto ten fígl jak poznat ostrý háček je nad zlato. ještě jednou díky všem

Středa 13. ledna 2010 v 18:18® čabi
čabi

slepyc:jakmile mi spanou dvě ryby po sobě(třeba i plotice), tak háček okamžitě vyhodím i když je třeba za 5 kč.Když takhlke za sezonu vyhodíš 100 háčků tak to nic není.To tě nemůže zrujnovat!

Středa 13. ledna 2010 ve 12:32® džigit

Hany> osobně si myslím,že vetšina povrchově upravovaných háčků,ztratí po přebroušení určité vlastnosti.U malých bych nebrousil

Středa 13. ledna 2010 ve 12:27® lajči
lajči

slepyc / najjednoduchsí sposob zistenia ostrosti hacika je piamo pri love a to pri nastrazovani cervov. Ostry hacik lahucko vbehne pod kozu cerva ( staci ho doslova len prilozit a uz je vnutri), ale ak je co len trochu otupeny, cerv ako keby pruzil a da sa napichnut len za pouzitia vacsej sily. Kazdy hacik, co som pouzil co len na jeden nahod pocas lovu po skonceni lovu jednoducho vyhodim.

Haciky su spotrebnym materialom, co si mnohi zial neuvedomuju, odkladaju a skladuju kopec doslova nepouzitelnych hacikov a potom na druhy raz, ked im zaberie mozno zivotna ryba, nie su ju schopni ani zaseknut, lebo hacik nechce vniknut do papule ryby. Ano musim priznat, ze cena hacikov je dost velka pri pomysleni, ze pocas lovu ich spotrebujes niekedy aj niekolko desiatok. ( uz to nie je tych par halierov za kus) Lenze hacik je naozaj len spotrebny material a netreba lutovat peniaze na nove. Treba si uvedomit, ze vdaka novemu, ale hlavne ostremu haciku dokazes ulovit kazdu jednu rybu.

S brusenim hacikov to uz mnohi skusali, ale nikdy nedokazes nabrusit hacik tak ako ho brusia vo fabrike. Vacsinou sa uz ostria chemicky, cize su ponorene do nejakej kyseliny, ktora ostrie dokonale stenci, cim sa dosiahne velmi hladke vniknutie do tkaniva ryb. Prave preto sa nad brusenim ani nezamyslam a radsej naviazem novy hacik z balicka. Uz ich ani len z balickov nevytahujem, aby som mal prehlad, akej velkosti vlastne su, lebo v ktabicke, nech ja akakolvek, sa mozu pomiesat a co je horsie, vzajomnym obuchavanim sa, ci uz pri chodzi rybara, rpekladani naradia, sa jeden o druhy doslova tupia a potom z krabicky vytiahnes tupy hacik v nadeji, ze je novy a ostry. V tych balickoch az k takemu obuchavaniu nedochadza, lebo ich je tam malo ( max 20ks) a aj obal na ne tlaci, cim obmedzuje ich pohyb v baliku. Ono vyrobcovia vedia preco ich balia prave tak ako ich balia.

Cize zaver z celeho je: nemysli na brusenie a investuj radsej do novych hacikov a pre buducnost, nemysli na cenu hacika ked ho ides zahadzovat. Po krmive a nastrahach su prave haciky najpredavanejsim artiklom v rybarskom obchode.

Středa 13. ledna 2010 ve 12:20® Kubah

džigit> já kupuji tyhle, a i kdybych kupoval ještě dražší, tak je nebrousím.

http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…r-50339.html

Tento příspěvek byl editován 13.1.2010 11:21:16 uživatelem Kubah.
Středa 13. ledna 2010 ve 12:19® džigit

Hany> proč co? Asi „dost peněz“.Ještě si nepotkal někoho,kdo si koupí drahé háčky a oplatí se mu to brousit? :-)

Středa 13. ledna 2010 ve 12:15® Kubah

džigit> proč?

Středa 13. ledna 2010 ve 12:14® lubo OV
lubo OV

slepyc> háček vyhazuju, když mi začnou najednou padat ryby

Středa 13. ledna 2010 ve 12:14® džigit

slepyc> někdo zkouší lepivost háčku lehkým přejetím přes bříško prstu,nebo přejede přes nehet.Háček by se měl „přilepit“ bez pomoci tlaku.Pokud se Ti to podaří vytřídit a oplatí se Ti to brousit,určitě najdeš nějaké brousky v e-shopech.Hodně štěstí „Popelko“ :-D

Středa 13. ledna 2010 ve 12:09® džigit

Hany> asi máš dost peněz :-)

Středa 13. ledna 2010 v 11:44® Kubah

slepyc> já nic nebrousím, vyhodím je.

Středa 13. ledna 2010 v 11:37® slepyc
slepyc

zdravím lidi, prosím vás je nějaký fígl podle kterého poznám kdy je háček tupý a je třeba ho vyměnít nebo nabrousit. a jak takový háček brousit? když jsem se hrabal v rybařině tak jsem si uvědomil že jsem používané háčky dával k novým (čož byla asi chyba).předem díky

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:52® spike
spike

skwor> ten nevypadá špatně, a je za přijatelnou cenu- né pro mě:-D

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:46® skwor
skwor

osprey> Mě se z těch součastných poměrně líbí Super GT-RC, což je poměrně zdařilý návrat k tomu klasickému designu. Twin mě vzhledově neoslovil.

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:15® osprey
osprey

Sander> Zato když šátráš po bojovce, tak nenahmatáš kus oblého leštěného plechu, ale něco, za co se dá vzít. Pár detailů, lehoučký facelift a koupil bych je zas. Na to abych sháněl ojetinu jich mám doma dost.

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:11® Sander
Sander

Nesouhlasím.

Design byl možná o pár let nadčasový, ale dnes už je to vážně retro :-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:09® osprey
osprey

skwor> Něco i dneska ujde. Potíž je v tom, že ti nejlepší byli evidentně převeleni tam, kde se vymýšlejí nízkoprofilové multíky. Ty se celkem daří. Ale Twin FC se taky docela povedl, i některé Daiwy se mi docela líbí. Ale je to jak psal v Přívlači Flip – hromadíš a najednou zjistíš, že bys toho ani tolik mít nemusel. Takže se musím krotit.

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:08® čabi
čabi

Taky si myslím,že designově jsou na tom líp než dnešmí kousky.

Úterý 12. ledna 2010 ve 21:04® skwor
skwor

osprey> Tenkrát se to designérům povedlo. Za to, co plodí dneska, bych je z fleku propustil.

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:33® osprey
osprey

čabi> Ale stejně si myslím, že tenkrát odvedl designér dobrou práci. A taky je vidět, že to jde i bez kovového těla a spousty ložisek.

Jenom se nesmí odrbat kvalita materiálu, přesnost opracování a účelnost konstrukce.

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:19® čabi
čabi

osprey> neboj,dám ho na light:-)

Úterý 12. ledna 2010 ve 20:15® osprey
osprey

čabi> Mohlo by slušně, ale je to ten rychlý model s převodem 6.2 : 1 a má už svoje léta, tak mu nenakládej 100 g krmelce:-)

Tento příspěvek byl editován 12.1.2010 19:15:27 uživatelem osprey.
Úterý 12. ledna 2010 ve 20:13® čabi
čabi

osprey:tak už mám taky jedno aero 3010:-) jsem zvědavej jak bude na feederu šlapat…

foto/diskuze/feeder/2010/th-img30300.jpg
Úterý 12. ledna 2010 v 18:30® spike
spike

Beer.Beda> no zkoušel jsem si jedno odlít a zvážit. Krmítko mělo 40g takže budu dělat novou fotmu aby mělo tak 20g mám tu síťovinu 10×10 za 80kč za metr. Po neděli si tu formu udělám ale musím ještě vymyslet jak tam udělat na ty očka.

Úterý 12. ledna 2010 v 18:13® Beer.Beda
Beer.Beda

spike> Já nějak nemám čas.Jezdím domů z práce dost pozdě a o vejkendu mám jiné plány.Musím to nějak vymyslet.

Úterý 12. ledna 2010 v 15:34® spike
spike

Beer.Beda> ¨tak vše mám doma i olovo a i síť, na tu jsem dnes náhodou narazil v jednom obchodě. o víkendu pokud bude čas tak budu odlévat:-)