Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.754 příspěvků, z toho 22754 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 26. prosince 2009 ve 20:44® paalo
-
lajči> Tak mam radeji hledat delsi feeder na hlubsi vodu?
- Sobota 26. prosince 2009 v 19:40® lajči
-
paalo / Je veľmi ťažké niekomu poradiť pri výbere udice. To, čo pasuje niekomu inému, nemusí sedieť Tebe. Všetci sme inak stavaní a každému pasuje niečo iné. Osobne som vystriedal už viac rôznych značiek a typov feedrov. Momentálne mám doma 4 + 1 picker a aj keď sú z toho tri Heavy, každý je iný. Iný vlastnosťami a celkovou tvrdosťou. Prút, ktorý mi najviac sedel, som v slabej chvíli predal kamarátovi a dodnes to ľutujem. Aj keby som taký chcel kúpiť znova, nie je to možné, lebo ho už nevyrábajú. Nahradili ho iné modely.
Najlepšie je vyskúšať si viac typov v rukách priamo pri vode, ale málokto má tú možnosť. Preto je kúpa udice doslova lotériou. Ano je dobre vedieť názory iných na ten – ktorý model, ale vždy to bude subjektívny názor daného človeka na daný model. Čiastočne Ti môže pomôcť aj takýto názor pri výbere udice, ale je otázne, či Ti ten typ udice sadne.
Písal si, že je občas problém udržať 80 – 100g na mieste, kam by si s ním chcel chodiť. V tomto prípade hľadaj jednoznačne medzi H – feedrami. Na značke zas až tak nezáleží. Ryby nelovíš na značku, ale udicu a je úplne jedno, čo je na nej napísané ( aj tak sa väčšina vyrába v jednej fabrike, len je na nich iný nápis). Hlavne musíš sledovať dostupnosť a rýchlosť servisu, lebo nie nič horšie, ako mať udicu uprostred sezóny v servise a čakať na ňu niekoľko týždňov ( zažil som to). Cenu náhradných špičiek, lebo tie sa občas podarí zlomiť aj skúseným rybárom. Stačí na to chvíľka nepozornosti.
- Sobota 26. prosince 2009 v 19:22® acam
-
džigit> Já vím že ne všichni …
Tento příspěvek byl editován 26.12.2009 18:27:46 uživatelem acam. - Sobota 26. prosince 2009 v 18:54® džigit
-
acam> všichni nee!Mně sedlo M ihned
- Sobota 26. prosince 2009 v 17:06® acam
-
paalo> Já bych zkusil tenhle: http://www.bohemiafishing.cz/…bx-xh-feeder , ale určitě bude někdo namítat, že je to žvejka atp., někteří lidé jsou na SHIMANO alergičtí …
- Sobota 26. prosince 2009 ve 13:50® paalo
-
acam> chodim na Labe kde je hloubka okolo 3m,a nekdy je problem tam udrzet 80 i 100g.Na jinym blogu mi doporucil od semi amnezii,3,90m.
- Sobota 26. prosince 2009 ve 13:21® acam
-
paalo> Určitě Heavy. Jestli tam je opravdu silný proud a velká hloubka, tak klidně i ExtraHeavy. Pro představu – prut ExtraHeavy je obvykle určený pro 150 až 180g těžkou vrhací zátěž (tj. prut výkonností srovnatelný s kaprovými speciály).
Ale je to subjektivní, nevím co je pro tebe velká hloubka a silný proud. Možná tam vystačíš i s prutem Medium. Jak už tady někomu radil Osprey – nejlepší je půjčit si od někoho prut a vyzkoušet si to. V tomto případě bych si půjčil nějaký Heavy a z toho bych vycházel.
- Sobota 26. prosince 2009 ve 12:36® paalo
-
Ahoj,jake mi muzete doporucit pruty na hlubokou taznou vodu?znacku delku atd. Chci vedet vase nazory. Moc diky
- Pátek 25. prosince 2009 ve 23:03® lubo OV
-
Black11> jak píše osprey, nechoď na to moc vědecky, můžeš nám věřit
- Pátek 25. prosince 2009 ve 20:45® osprey
-
Black11> Nekomplikuj si život. O smyčkách to není.
Teď v zimě je důležitá hlavně jemnost a správný výběr místa. Stačí i průběžná montáž a jestli chceš paternoster (mohl by být lepší) – takové to rozvětvené, tak stačí miniaturní obratlík a rozvětvíš to na něm – k jednomu očku přivážeš krmítko i háček.
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 22:51® Sander
-
Black11 > http://edice.chytej.cz/…em_123_minut
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 22:48® Black11
-
Ahoj tak k Vánocům jsem dostal nový prut – vytoužený feeder. Ale mám strašné problémy se smyčkami atd…Neznáte nějakou publikaci která by mi v tomto ohledu pomohla ?
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 17:44® osprey
-
Než zasednu ke kaprovi a salátu, dovoluju si popřát všem chytejákům krásné a pohodové svátky a ten nejlepší možný rok 2010, jaký si každý může přát. Mějte se.
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 17:22® HaD
-
Nejrozsáhlejší ATLAS RYB na československém internetu!
Po dlouhých přípravách jsme zavedli novou rubriku „Atlas ryb“ z pera M. Horáčka – Ospreye, který naleznete v záložce „Encyklopedie“. Mělo by se jednat o nejrozsáhlejší dílo na československém internetu a budeme jej nadále rozšiřovat. Současně s Atlasem ryb mírně „faceliftujeme“ design serveru s důrazem na vyniknutí obsahu a příjemnějšího pobytu u nás.
Hezké vánoce!
tým CHYTEJ.cz
- Čtvrtek 24. prosince 2009 ve 13:13® kraui
-
Přeji všem krásné prožití vánočních svátku, pořádnou nadílku pod sromečkem a šťastný Nový rok 2010 hlavně hodně rybářských zážitků!:)
- Čtvrtek 24. prosince 2009 v 1:12® Michal/
-
Přeji všem šťastné Vánoce a ať se špičky jen a jen ohýbají!
- Středa 23. prosince 2009 ve 22:26® Shimano911
-
Beer.Beda> Neboj se nic. Mám zakrmeno. Oteplilo se…
- Středa 23. prosince 2009 ve 22:07® Beer.Beda
-
Shimano911> Jestli nějaký bude.
- Středa 23. prosince 2009 ve 22:00® Shimano911
-
Dobrý večer pánové. Přeji krásné Vánoce a šťastný Nový rok bez bolehlavu… Zítra vyrážím na vánočního kapříka, který skončí zpět v řece !!
- Středa 23. prosince 2009 v 17:45® alchymistaskota
-
Tak přátelé přeji všem krásné prožití svátků Vánočních,hodně zdraví,spokojennosti,štěstí, aby našli pod tím svým stromečekem to očekávané,a v příštím roce ať to všem řádně kouše..
- Středa 23. prosince 2009 ve 13:39® HaD
-
Tak přátelé, kamarádi, rybáři! Přeji Vám klidné svátky a hodně zdraví v roce 2010!
A protože jste byli celý rok moc hodní, dostanete všichni během dnešní noci na CHYTEJ.CZ dlouho připravovaný dárek
- Úterý 22. prosince 2009 v 18:13® tom_f
-
Beer.Beda> tjn to bychom naměli co chytat na těch svazových vodách
- Úterý 22. prosince 2009 v 18:01® Beer.Beda
-
osprey> To je pro to aby si někomu schválně nevyšvihl oko.
- Úterý 22. prosince 2009 v 15:45® osprey
-
slepyc> Já dělal psychotesty pro lov na krátkou nymfu. Neprošel jsem.
Takže ji chytám načerno
- Úterý 22. prosince 2009 ve 14:20® džigit
-
slepyc> si robiš kozy? Za chvilu budu robit psychotesty na Bullteriéra
- Úterý 22. prosince 2009 ve 14:13® slepyc
-
osprey> včera jsem zhlédl 2 díl feedru a musím říct že mě to opět zajímá víc a víc. ale je to pro ryby docela nebezpečná technika. neměli by se na feedra dělat psychotesty?
- Úterý 22. prosince 2009 ve 14:00® osprey
-
Já mám ty staré – laminát i uhlík a nikdy jsem žádnou nezlomil bez ohledu na podmínky, v nicž jsem chytal.
Ale dá se to – viděl jsem u jiných.
Ty současné taky nejsou špatné, Shimano si údajně dává na tom uhlíku záležet. Ale praktické zkušenosti s nimi nemám.
- Úterý 22. prosince 2009 ve 13:47® acam
-
džigit> Jestli myslíš 0°C a níže, tak to nevím, v takový kose FEEDERovat nechodím. Já půjdu na ryby nejdřív tak koncem března. Leda, že by se nějak extrémě oteplilo už dřív, ale v to moc nedoufám … :-/
Tento příspěvek byl editován 22.12.2009 12:53:08 uživatelem acam. - Úterý 22. prosince 2009 ve 13:40® džigit
-
acam> já netvrdil,že ji budu lámat.Chtěl jsem vědět,zda máte nějaké zkušenosti s křehkostí při 0 a níže
- Úterý 22. prosince 2009 ve 13:33® acam
-
džigit> Běžným používáním jsem špičku ještě nezlomil. Jinak ano, podrobil jsem doma špičku 0.50oz z Winkle Picker jistému experimentu …
Už mám novou
Tento příspěvek byl editován 22.12.2009 12:35:23 uživatelem acam.