Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.754 příspěvků, z toho 22754 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:10® džigit
-
Márten> tam jde hlavně o to,jestli nesypou každý rok nějakou novinku,nebo to označení sedí nějakou dobu-průměr atd.
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:07® osprey
-
garnatovec> Pochutnat si 3–4 do roka na cerstve rybe neni nic, za co bych se mel stydet – pod to se ti klidně podepíšu.
Možná i 5× nebo 6×. Ale bohužel, mnozí nepochopili.
Čeká to na novou generaci. Snad to bude lepší.
- Pondělí 21. prosince 2009 ve 20:06profil byl smazán
-
džigit> Já mám na SM ty samé SGSD špičky a osobně nevidím důvod, proč by tam neměla pasovat nějaká jiná méněuncová SGSD špička. Možná by tam pasovaly ještě špičky SGLD – laminátové, ale nejsem si jist. V tom značení se moc neorientuji. Každopádně bych se vsadil, že špičky Nxxx tam pasovat nebudou.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 19:58® džigit
-
Márten> No snad ne.Chtěl jsem dát jemnější špičku než dodávané 1,0 Oz-3,0 Oz. Objevil jsem na Tropicu Liberec,psal o vhodnosti a zda pasují jim i na Gammarus a nikdo mi zatím neodpověděl.Označení je podobné,já mám napsáno Shimano SUPER TIP AX 1.00 oz CARBON SGSD.Oni to mají podobně,ale… Začal jsem s feedrem nedávno a nevím co a jak…
Tento příspěvek byl editován 21.12.2009 18:59:54 uživatelem džigit. - Pondělí 21. prosince 2009 v 18:06profil byl smazán
-
džigit> No, BeastMaster nemám, mám SpeedMastera, ale třeba pomohu, pokud to nebude něco specifického pro BM.
- Pondělí 21. prosince 2009 v 15:35® džigit
-
Ahoj,používá někdo Shimano Beastmaster AX Medium? Měl bych nějaké dotazy ohledně špiček.
Tento příspěvek byl editován 21.12.2009 14:35:47 uživatelem džigit. - Pondělí 21. prosince 2009 ve 13:17® Ciffik
-
janis8> vyplň si prosím profil a máš poštu…
- Pondělí 21. prosince 2009 v 11:53® garnatovec
-
osprey> S tou osvetou mas pravdu!!! Priznam se, ze i ja si odnesu od vody nejakou rybu, ale prave z tech mensich. Pokud jsi zminoval tlouste, tak ty si odnesu 2–3 rocne a docela si pochutnam. Ale mam svou miru, takze jak prekroci 30 cm, tak jde zpet. Takze z tech 50 centimetrovych mam jen fotky a tesi me to vic. Jsem presvedcen, ze pochutnat si 3–4 do roka na cerstve rybe neni nic, za co bych se mel stydet, ale vetsi kusy by se z meho pohledu mely poustet vzdy.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 23:57® janis8
-
Ciffik---- přiznám se když jsem chytil tu první která mela 63 tak jsem ji vzal,protože to byla první v životě,ale ostatní rád pouštím..už za ten boj na prute si to zaslouží…klidně můžem nekdy pres tyden se tam chystám tak streda nejspis..jeste bych tady napsal kdy tam budu.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:41® osprey
-
garnatovec> Ne, rybářskou osvětu je třeba dělat. Jinak bych ty ryby pytloval i já. Musí se vytvořit tlak na to, aby se něco změnilo – a ten udělají lidi. Ovšem zároveň s jednou informací (jak vnadit) musí přijít i druhá (tohle uděláte párkrát a jak ty ryby nepustíte, máte vodu bez obsádky).
Dodnes vyprávím lidem, jak jsem kdysi měřil tlouště, jestli má míru (25 cm), abych si ho mohl odnést. No a teď už jsem tlouště asi 10 let nevzal. A to chytám i padesátky.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:23® garnatovec
-
osprey> Tak to je z meho pohledu prusvih, dat jim do rukou feeder, tak uz staci jen vedle pristavit mrazak
A k tomu vnadeni, neslo mi o to nachytat diky vnadicim smesim kila ryb za par hodin. Spis shrnout a prohloubit základy (slozky, lepivost, doporuceni pro ruzne typy vod apod.). Ale v ramci toho, cos psal, ze je masaru stejne a mozna vic, tak beru prosbu o toto DVD zpet, abychom meli vubec co chytat. Ale moc dekuju za odpoved.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:12® osprey
-
garnatovec> Neklesá a někteří koupili feeder.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:05® garnatovec
-
Kolegove, chtel bych se Vas zeptat, jestli pozorujete ve svem okoli ubytek masaru, nebo je to nejak tak standartni, zvlast s rostoucim zajmem o feeder.Ja doufam, ze jejich pocet klesa, ale chtel bych znat postrehy z Vaseho okoli. Diky
- Neděle 20. prosince 2009 ve 22:05® osprey
-
garnatovec> I já si potřebuju doplnit mezery.
Jenže mě nezajímá nachytat kila v čase tří hodin, na čemž jsou založeny všechny plavačkářské a feedrařské vnadicí strategie u závodníků, kteří to umí nejvíc. Moje strategie je najít ryby, když berou – navíc co nejzajímavější.
V tomto případě se to buď musím ty závodnické finty někde naučit nebo sehnat někoho, kdo už to umí a propůjčí se k tomu.
- Neděle 20. prosince 2009 ve 21:53® crazykapr
-
Ciffik>
přidal bych se xD
- Neděle 20. prosince 2009 ve 21:39® Ciffik
-
janis8> tak nějak jsem si odvodil, že je pouštíš…nešli bychom někdy? čím víc pouštěčů tam bude sedět tím míň masařů se tam vleze…zvlášť s feedry…
- Neděle 20. prosince 2009 ve 20:29® osprey
-
garnatovec> Díky za reakci. Pokusím se to zapamatovat pro případ, že mě David zaúkoluje.
Ale lovit candáta a nevláčet, to pro mě bude těžké…
- Neděle 20. prosince 2009 ve 20:29® garnatovec
-
A mozna jeste jednu vec a to je strategie vnadeni. Vim, ze osprey rikal, ze by se nemohl rovnat se zavodniky, ale dvd o vnadeni, komponentech, prizpusobeni typu vody, proudeni,… by podle me taky nebylo spatne. Priznam, ze v teto oblasti si potrebuji doplnit mezery, ale mozna je to jen muj nedostatek a ostatni by to az tak nezajimalo, nevim…
- Neděle 20. prosince 2009 ve 20:28® crazykapr
-
osprey> Jako já bych to do toho RŘ dal klidně taky…ale nevím, jak přesně charakterizovat rybí zimoviště aby se to nedalo nějakým způsobem obejít
Myslíš že jsou hodně náchylné na změny teplot? Žijí v proudu, a tam se ta voda moc neohřeje
- Neděle 20. prosince 2009 ve 20:26® garnatovec
-
Rad bych se jeste vratil k tomu DVD. Jasne, ze bych si tam umel predstavit mozna vice stojaku, nez v DVD č. II. a ted nemyslim soukrome reviry. A jak kolegove psali, tak to mozna zobecnim a reknu dravci na feeder, hlavne candati, atd. A klidne bych tu strategii lovu zopaknul na jinych revirech apod. Ale je asi pravda, ze plavana v teto otazce je aktualnejsi…
- Neděle 20. prosince 2009 v 19:11® janis8
-
Ciffik :- jj přesně na to klasické zimoviště,ale letos jich tam snad je daleko víc než kdy jindy..a jinak pokaždé jsme tam byli sami,asi to jeste moc lidí nevedelo ze to bere a ani do toho mrazu se jim nechtělo.ale počítám tyden a bude to obsazené celé zase a tím padem o ničem. a fotky bohužel nemám,protože jsem byl debil a foták jsme nechal doma a taky jsem neveřil ze to tak pude,ale jestli jeste vyrazím tak ho urcite vemu a dodám.
- Neděle 20. prosince 2009 v 18:43® osprey
-
crazykapr> Proto tam nechodím. V létě jsou rozlezlé, najdu si je. Zatím tam nikdo nechodí, tak nechci být ten, kdo to odpálí.
Osobně bych taková ta vykřičená zimoviště, kde se ryby mačkají jedna na druhé, hájil. Rybářský řád o tom sice cosi blekoce, ale v reálu je to k ničemu.
A parmy zmizí snadno. Ony jednak hodně migrují (v obrovském rozsahu) a druhak – nemůžu se ubránit dojmu, že jsou dost měkké na zacházení.
- Neděle 20. prosince 2009 v 17:37® crazykapr
-
osprey> Ono se to rozkřikne rychle
Já tady pořád hledám lokalitu kterou bych mohl navštěvovat pravidelně, a kde bych si alespoň trošku zachytal…zatím bezvýsledně
Chodili sme pod jeden jez, dvě sezony jsme si parádně zachytali parmy, mezi nimi i pěkné kousky. Od minulého roku jsme tam nevytáhli jediný parmátko…jsou pryč
- Neděle 20. prosince 2009 v 17:24® osprey
-
crazykapr> Já ho u nás našel – nebo mi spíš bylo ukázáno. Ale v jednom z míst, kde jsem to čekal. Na těch ostatních možná budou taky – aspoň někde. Ale nechodím tam. Je tam moc vidět. Já jich sportovně pár vytáhnu a za dva roky bude po nich…
- Neděle 20. prosince 2009 v 16:43® crazykapr
-
janis8> To by mě zajímalo kde je takové místo tady v okolí… Jen ze sportovních důvodů
- Neděle 20. prosince 2009 ve 13:58® Ciffik
-
janis8> můžu se zeptat? chodíš na klasické ostravsko masařské zimoviště parem, nebo někam jinam? pokud jinam buď rád a nikomu to místo neříkej…jen by mě zajímalo v případě, že chodíš na soutok jestli už se tam masí jako každej rok…loni mi z toho bylo na blití..
- Sobota 19. prosince 2009 ve 22:58® Jak.novi
-
janis8> A byly by nějaký fotečky ?
- Sobota 19. prosince 2009 ve 22:33® janis8
-
dnes jsme opět zavítal na odru na feeder s hnojáčky a opět braly jen parmy,chytil jsme jich 7 vsechny kolem 50–65cm a nesčetně moc jsem jich vypnul..byli jsme 3 a dohromady jsme jich nachytali kolem 20ceti..je to parada na to jaký je mráz
- Sobota 19. prosince 2009 v 16:52® osprey
-
Ciffik> U nás máme dvě hejna parem a několik úseků se slušnými tloušti. Stačí jen pár návštěvníků navíc a nebudu tam chtít ani chodit.
S dravci už to tak dopadlo.
- Sobota 19. prosince 2009 v 16:33® Ciffik
-
osprey> no vidíš…na to bych úplně pozapomněl…mě se ta myšlenka natolik líbila, že jsem to tu napsal…zamyslel jsem se nad tím až po tvém příspěvku…beru zpět…pěkný by to bylo, ale nestojí to za to…parma, ostrá a podoustev je pro mě něco, jak pro věřícího svatá trojice…