Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 14. prosince 2009 ve 22:13® Kubah

spike> To jsem byl předminulou sobotu vláčet s kámošem z lodě na Slapech – to jsem přimrzával k lodi :-))

Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:44® osprey
osprey

Hany> Já ještě v neděli. Okounů dost, ale malí.

Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:40® spike
spike

Hany> to já radši na ty okouny ani nevyrazil:) na kole se mě v takové zimě jaksi nechtělo:-) ještě je ale letos možná prubnu ale vidím to bledě.

Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:39® Kubah

osprey> Já si byl v sobotu zavláčet, pár okounů a tlouště jsem dostal..

Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:37® osprey
osprey

Hany> Já nevytáh od rána paty. Žiju za klávesnicí, vyberu si to, až bude líp. Naposledy jsem chytal včera, na první příznaky abstinenčního syndromu budu potřebovat tak týden bez ryb. Strávím ho plodnou prací.

Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:34® Kubah

osprey> Podle počasí to fakt vypadá bledě :-(( Jsem dneska na jezírkách musel třikrát prosekat led, hnusnej mráz :-))

Pondělí 14. prosince 2009 ve 21:18® osprey
osprey

Hany> Ale jo, do včerejška to šlo. Teď je s rybama amen, makám a ještě ke všemu mi to nejde. Dnes tři hodiny zbytečný práce:-)

Pondělí 14. prosince 2009 ve 12:50® Kubah

osprey> Ahoj, tak jak se daří? :-)

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:43® osprey
osprey

Pánové, je mi ctí. Pokud se mi chcete odvděčit, zůstaňte nám věrni. :-)

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:34® slepyc
slepyc

osprey> výborný článek, vzal jsem to jedním dechem. juraj :-)

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:27® Juraj

osprey> Díky.

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:26® Juraj

slepyc> Ahoj. Nemám co dodat. Osprey přesně vyjádřil to,co bych ti odpověděl sám, jen v jeho podání je to mnohem čtivější. Jsem pyšný na takového tiskového mluvčího. :-))

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:18® osprey
osprey

Nejde o to, že jsou z řeky. Jsou opravdu z proudů. Přečti si toto, jestli to neznáš, tam se dozvíš víc. A jsou toho 4 díly. Tohle je první.

http://chytej.cz/…u-seznameni/

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:11® slepyc
slepyc

osprey> aha, tak v tom případě se omlouvám já jemu i ostatním, jenjsem to chtěl vysvětlit. kapr z proudu znamená z řeky?

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:05® osprey
osprey

slepyc> Juraj se omlouval mě, protože já pouštím kapry z proudů. Naturalizované ryby, které při 60 cm délky dokážou udělat to, že ti stoupá pára z brzdy (jednou v životě jsem to fakt viděl). Mám tu o tom nějaké články.

Tyhle ryby jsou poměrně nepočetné a svým způsobem zvláštní. Proto je nezabíjím. No a Juraj ho zabil a protože je chlap, tak nelhal a protože respektuje můj pohled na věc, tak se v podstatě omluvil.

Neděle 13. prosince 2009 ve 22:00® slepyc
slepyc

osprey> taky jsem to tak myslel, vemu rybu jednou za čas. když se mi bude dařit a chytím 10 kaprů za měsíc tak je brát nebudu,ale když vím že na mrazáku rybu nemám tak 1 nebo 2 vemu. neříkám abychom zásobovali celé příbuzenstvo a známé rybami jen proto že máme možnost,jen mi přišlo divné když jsem v některých forech četl jak někdo odsuzuje „masaře“ a teď se za přisvojení jednoho kapra juraj omlouval.

Neděle 13. prosince 2009 ve 21:51® osprey
osprey

slepyc: Jsem schopen těmito biopotravinami zásobovat celou ves a proměnit v řeku v kanál bez života. Mám začít?

Místo toho si nechám rybu tak jednou za šest neděl.

Rybářský tlak udělal z neuvěřitelně zarybněných vod, na které se slzou v oku vzpomínám, vody, kde celé kilometry toku nehostí rybu, kvůli které by mi tam stálo za to jít.

Kapr je mi ukradený, ale mizejí i původní druhy. Dravci jsou tu sbírka chuděrek, které se perou s mírou.

Neděle 13. prosince 2009 ve 21:39® slepyc
slepyc

Juraj> zdravím,opravdu je to takový hřích vzít a sníst rybu?! vždyť je to nejzdravější maso apokud je ryba dostatečně velká tak proč ne? samozřejmě nemyslím jen míru ryby.třeba kapra 40 bych nevzal protože na něm nic není ale takovych 50–60 to je slušný oběd.jasně že když budu brát od vody vše tak můžu za chvíli chytat akorát lelky ale občas vzít a sníst rybu můžu snad bez výčitek. ryby kupované v marketech jsou většinou odrostlé na granulích s růstovými hormony což se odrazí na chuti. a ryba z přírody to je v podstatě biopotravina.někdy mám pocit že na toto téma by se mělo založit zvláštní forum

Pátek 11. prosince 2009 ve 20:43® Jonny94

zdravim muzu se zeptat jesli mate skusenosti:)jaky sou dobry kaprovy a parmovy reky?:)

Pátek 11. prosince 2009 v 18:47® osprey
osprey

Juraj: Jiné roky toho mívám asi jako ty, letos ani to ne. Dnes jsem žmoulal v ruce toho okouna (Z lovu) a prostě to byla příliš pěkná a zdravá ryba na to, aby dostala za uši.

Na jaře někde namotá pás jiker větší než já.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 22:29® Jonny94

no jo kdyz je ryba dobre udelana tak nema konkurenci ale rybu si dam tak 2× rocne:D

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 22:23® Juraj

Tak se mi docela ulevilo. Každý rok si od vody odnesu tak 4–5 kapříků 50–60, 1–2 štiky 60–80, pár vysazených duháků a to je asi vše. Mám ryby rád ve vodě, ale občas dobrotě na talíři neodolám. Holt jsem mlsoun.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 22:04® Jonny94

zdravim:)u kapra je to jeste jakz takz v poradku:)horsi sou neznabozi kery masari parmy atp…:)

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 22:02® osprey
osprey

Juraj> No co, tak jsi zmasil kapra.

Já jsem před lety svého největšího svazovkového taky zmasil, takže si nemáme co vyčítat.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 22:00® acam

Juraj> Co se mě týče, v pohodě, já s tím v případě kapra problém nemám. Napsal jsem, že bych si ho „asi“ nevzal, ale co já vím. Kdybych byl na tvém místě…? Za nic tě neodsuzuju :-)

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 21:02:18 uživatelem acam.
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 21:52® Juraj

acam> Já normálně taky ne, ale ta nešťastná právě roztopená udírna udělala své. Po zmiňovaném telefonátu, jsem měl sto chutí vyrazit na lopaťáky a pak jsem si řekl, že nejlíp odolám pokušení, když se vydám na ostrý, protože tuhle krasavici bych si fakt nikdy nevzal. No a přišel kapr. Na jednu stranu jsem chtěl toho krasavce poslat zpět a na druhou mi ďábel našeptával, že když už je tady, no a ta udírna… Pak mi do druhého ucha pošeptal, že je to jen kapr a těch tu 2× do roka sypou stovky a ta udírna… No a já podlehl. Stydím se za to, ale byla to dobrota. Jsou i tací, kteří masí kde co a tvrdí opak. A to je myslím horší ne?

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 21:44® acam

Juraj> Kapr 67cm už je docela velkej, toho už bych si asi nevzal ale tak mezi 50 – 60cm někdy jo …

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 21:31® Juraj

osprey> On si tam také 3× dojel. Prostě jsem povolil vlasec a nechal ho být. Za chvíli vždy zase vyjel. Že se vlasec o nic nezachytil byla velká klika. Poprvé si to k mému úžasu nabral proti proudu a to už jsem věděl, že obligátních 50 mít nebude. Cestoval jsem za ním a podával si prut přes tři stromy. Jen co se mi tahle docela nebezbečná procedura zdařila a já si s ulechčením oddechl, namířil si to zpět a já si to mohl celé zopakovat, tentokráte však obráceným směrem. Pak následovala klasická přetahovaná s již výše zmíněným občasným zajetím do vázky. Ještě dvakrát si to zamířil nahoru (k mojí nemalé radosti však již ne tak daleko) a potom už se snažil bojovat s pomocí proudu. Nutno dodat, že jsem ho po krásném boji zcela nesportovně zmasil, neboť kámoš mi den před tím volal, že roztápí udírnu, takže kdyby se zadařilo ať něco dovleču. Byl to boj, ale představa voňavé dobroty ve mě zvítězila. Teď mě asi nebudeš mít rád, ale věř, že drtivá většina mých úlovků putuje zpět. Jen prostě miluju uzenou rybu a dostanu se k ní tak 1× do roka. Což mě neomlouvá a vnitřní boj byl velký. Sám se cítím tak trochu provinile, tak mě prosím nekamenuj.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 21:21® acam

osprey> Já to půjdu letos zkusit ještě pod jeden takovej jez. Vloni tam touhle dobou chlápek vyndal metrovku zubatou na gumu a pustil jí. Tak zkusím, jestli tam ještě je a jestli bude chtít zase papat gumičky :-D

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 20:23:05 uživatelem acam.
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 21:12® osprey
osprey

acam> No na feeder to není. Ale nedávno jsem byl, byla mlha, takové to hluboké ticho, zvláštní osvětlení, všudypřítomná vlhkost a zvuky kapek, jak padají ze stromů…

I tohle mám rád. Nesnáším moc vody a hlavně vítr. No a pokud mrzne, tak to u nás moc nežere. Takže zítra ještě vyrazím, protože příští týden to nebude mít moc velký smysl – možná tak na přehradě.