Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 21:02® acam

osprey> Nějaký plány mám, tak uvidíme 9-) Teď už na ryby nechodím, tady je pořád mlha, vlhko, sychravo, fuj. Už aby bylo zase jaro. :-)

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 20:04:24 uživatelem acam.
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:53® osprey
osprey

acam> Jasný. Škoda…

Snad ti to svatej Petr vynahradí příští rok na rybách.

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:29® acam

osprey> Už jsem to odpískal. Do dneška nic nepřišlo a já už nevěřím, že to někdy přijde. Bombardoval jsem je cca. tři měsíce. Kašlu na to, už se tím nezabývám, akorát bych byl z toho výš co viď …

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 19:30:08 uživatelem acam.
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:18® osprey
osprey

acam> Jo, hloubka je prevít. Chytal jsem jednou na Dyji, proud nic moc, ale že tam byly čtyři metry, dvojka špička se nechytala ani náhodou.

Dotaz na netu je inspirace. V reálu platí to, co člověku funguje:-)

Srovnala se ta věc s tím Twinem?

Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 20:15® acam

osprey> To není omluva. Jen jsem chtěl říct, že kdybych si to přečetl, tak už bych neměl co dodat. Ta hloubka je jednoznačný argument, proč je lepší si to odzkoušet.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:57® osprey
osprey

acam> Hlavně se neomlouvat. To, co jsi napsal, má hlavu a patu a já s tebou jen dál diskutuju. Od toho tu ty pokecy jsou.

Rozdílné názory, přístupy a pohled na věc, jsou základem a náplní každé diskuze.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:47® acam

osprey> Měl jsem to rozepsaný, někam jsem odběhl a pak jsem to dopsal a poslal. Mezi tím jsi zareagoval, ale to já nevěděl. Kdybych si to přečetl, tak už bych na to nereagoval. Samozřejmě je lepší si to nejdřív odzkoušet, pokud je možnost.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:41® osprey
osprey

acam> Záleží na dost věcech. Znám úseky, kde je můj heavy Speed se čtyřkou špicí tak tak a to to nemám hozené nijak daleko. Záleží na hloubce vody a spouště věcí. Nejlepší, když si to vyzkouší a uvidí to hned.

Ale samozřejmě docela dobře můžeš mít pravdu.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:38® acam

sajmon> To záleží na tom, jak moc silný proud tam je. Ale já myslím, že nějaké medium by ti tam mohlo stačit. Obvykle jsou tyhle proutky dodávaný s 3oz špičkou. Já používám v parmovém pásmu 2oz špičku a nemám problém.

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 18:41:11 uživatelem acam.
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:29® osprey
osprey

Juraj> Pěkný šupináč. Nevím, jestli bych ho u nás na dvanáctku vyndal. Myslím, že by si dojel, kam by potřeboval. Máme to tu pořád jěště docela členité.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 19:27® osprey
osprey

sajmon> Půjč si jakékoli medium a na pár místech zkusmo nahoď. Pokud to ustojí v pohodě, kup si nějaké medium – je to na zdolávačku o něco příjemnější. Jak bude mít potíže, je to jasný signál, že musíš heavy.

Hodně tuhý prut, jehož blank ustojí skoro cokoli, je Sema Amnesia.

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 18:11® bukaj
bukaj

sajmon> Shakespeare mach 2 medium/heavy

Čtvrtek 10. prosince 2009 v 1:33® Juraj

sajmon> Ani jeden z těch prutů neznám.Do tebou popisovaných podmínek , bych volil prut kategorie heavy, pokud není moc stromů, tak 390cm. Snad budeš mít kliku a narazíš na někoho kdo ty pruty zná. Nějakou catanu jsem v ruce měl, ale to byl tuším light a ten bych ti pro tvé potřeby opravdu neradil.

Tento příspěvek byl editován 10.12.2009 00:34:40 uživatelem Juraj.
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 0:24® sajmon

Prosím chtěl bych jen poradit. Sháním feeder na řeku, která je široká tak maximálně 20 metrů kde je po větší část toku relativně silný proud. Nevím jakou zvolit gramáž prutu, aby byl prut dostatečně citlivý a zároveň aby prut vydržel silný proud. Uvažuju mezi Mikado NSC feeder 110 g, nebo Mikado UV feeder/90 nebo shimano catana. Prosím poraďte

Středa 9. prosince 2009 ve 23:26® Jak.novi
Jak.novi

Jonny94> S tou úslavou a kaprama je to tak trochu pravda. Není jich tam moc, ale dají se chytit. Mám chatu, která leží 5 m od řeky, tak když jsem na chatě, chytám na ní od rána do večera. Tak jsem měl možnost ty druhy ryb trochu prouzkoumat.

Středa 9. prosince 2009 ve 23:12® Juraj

osprey> Já letos v proudech zkoušel a párkrát se zadařilo. Tenhle byl největší, i když to už nebyly proudy asi tak jak si je představuješ, bo je tam 2,5–3m hloubka, ale voda tam letí jak blázen. 67cm, návazec 0,12, háček č. 14. Zdolávání 40 min.(zrovna jsem šel po ostrých, a tohle bylo trochu překvápko).

foto/diskuze/feeder/2009/th-img29470.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img29471.jpg
Středa 9. prosince 2009 ve 23:03® Prutos
Prutos

Háčky Colmic Nuclear používám taky. Vystačím si s dvěma typy a jiné v podstatě nepotřebuju.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:51® Jonny94

osprey> no levny to zrovna neni:Dale za kvalitu se musi cvakat holt:)

Středa 9. prosince 2009 ve 22:39® osprey
osprey

Jonny94> Háčky – Owner, série Colmic Nuclear a to, co potkám a líbí se mi.

Vlasce Colmic Fendreel, Stroft GTM, Shimano Technium, Tubertini Feeder.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:38® Jonny94

osprey> pripadne mi sem hodit nakej vodkaz:)

Středa 9. prosince 2009 ve 22:36® Jonny94

osprey> Heled a muzes poradit treba nakou osvedcenou znacku federovych háčků,vlascku apod..?

Středa 9. prosince 2009 ve 22:35® osprey
osprey

Jonny94> I já bych potřeboval víc zkušeností, s tím si hlavu nelam.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:27® Jonny94

osprey> oukej no nevim tak sem asi spatnej rybar:Dmam jeste malo skusenosti:Da zrovna sem se chtel zeptat na jaky rece lovis ty Turbokapry ale radsi nic:D

Středa 9. prosince 2009 ve 22:25® osprey
osprey

Jonny94> Nikdy neříkám, kde jsem byl. Druhové spektrum tam ale máte mnohem lepší, než si myslíš.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:21® Jonny94

osprey> kde jsi byl na Uslave?rikam no u nas je to spis na nakyho toho dravce ale kapru rapidne ubyva na rece na rybnik se nasazuje pravidelne 2× rocne a na reku moc ne.No coz o to cejni a tlousti sou u nas pekni no ale chtelo by to veci pestrost druhu

Středa 9. prosince 2009 ve 22:18® osprey
osprey

Jonny94> Ono se tam vždycky něco nasype a pár starších ryb se vždycky najde. Navíc v některých úsecích se skoro nechytá a jsou tam třeba slušné bílé ryby – když jsem byl letos na Úslavě, chytil jsem tam celkem prd, ale jeho součástí byla podoustev 42 cm. Taky dobré.

Ale pamatuju na naší řece hejna 3 – 5 kg kaprů. Když jsem projel nadjezí, potkal jsem jich v létě několik, dohromady desítky ryb. Když za veder najely ryby do proudů, byly jich někdy i stovky – jen kaprů. Za poslední roky jsem nic podobného neviděl.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:14® Jonny94

Sander> ale jak rikam u nas na rece krom sumecku dlaove velikosti a jezdiku moc ryb neni:D

Středa 9. prosince 2009 ve 22:13® Jonny94

Sander>za poslednich 5let sem si vzal jesli 5 kapru tak je to moc rybarina me bavi protoze nikdy nevim co ti zabere jesli standartni rybka nebo trofej.Na par vyjimek co chytim to Pustim,k vode zpravidla chodim abych si provetral hlavu,nezalezi mi ani tolik jesli neco chytim,i kdyz je pekny kdyz se povede slusna rybka.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:10® Sander
Sander

Jonny94 > záleží na tom, co od té rybařiny člověk očekává. Pokud maso, pak je v řiti, pokud prožití pěkných chvil u vody, zdolávaček pracně přechytračených ryb, pak se nabízí spousta jiných druhů ryb, které v té vodě zpravidla ještě jsou.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:07® Jonny94

osprey> :-D :D:Dale dit je to jen par let Z5 a ryby ,,sou mrtvyy":Dtak kam to speje?za dalsich 5 let muzem chytat uz jen lelky ne?:)