Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:05® osprey
osprey

Jonny94> Jak to říká ten trpaslík ve Warcraftu III: „Jsou mrrrtvíííí.“

U nás je třetina kaprů oproti stavu před 15 lety a velikostně jsou poloviční. A na ten zbytek si lidi kupujou buď boilies nebo feedery.

Středa 9. prosince 2009 ve 22:02® Jonny94

osprey> nevim cim to je ale tak 3–4roky Z5 se u nas na Plzensku-Uslava daly chytit krasni kapri sice takovy z nadjezí ale coz o to stejne krasne potahanicko a dneska jako by v rece nebyla jedinna ryba vubec nechapu cim to je:(:)

Středa 9. prosince 2009 ve 21:59® osprey
osprey

Juraj> Máš pravdu. Hledat, zkoušet, přemýšlet a hlavně – pořád se dívat.

Pro zajímavost – letos v červnu prošla řekou povodeň a říčňáci v proudech nebyli. Chytil jsem jediného 55 cm a pár zbloudilých mimin. Jinak jsem tam seděl jako trubec.

Našel jsem sice ryby v nadjezí, ale nechtělo se mi tam – seděli tam dědci a nějak mi tam chybělo to, co od těch lovů očekávám. Já si nechodím chytit kapra…

Středa 9. prosince 2009 ve 21:56® Jonny94

osprey> asi je to opravdu jenom o zvyku ohmatat si prut zjistit co vydrzi kdy ma dost a naopak kdy je este rezerva ale jak rikam feeeder sem drzel v ruce jednou za zivot cca 2 min:Dtakze sem zvedavej:D

Středa 9. prosince 2009 ve 21:54® Jonny94

Juraj> jako tesim se na jaro jako blazen pac ten prez zimu to bude asi bida a listek na par chvil taky budu muset odevzdat:)takze si moc nezachytam ale tak je mi jasny ze to neni nahodit sednou si k tomu a cekat az mi zabere naka trofej ale sem jako celkove zvedavej jak se s tim bude chytat jak to vubec je pocit kdyz mas na jemnym prute rybu:)jak rikam doted sem chytal na kapracky klacky:)

Středa 9. prosince 2009 ve 21:50® osprey
osprey

Jonny94> Tady neházíš tak daleko a ten pohyb vedeš tahem. Prut se ohne, ale nakonec to úplně katapultuje.

Za tou jemnou špičkou začíná solidní kaprák, takže se neboj. Je to jen trochu jiná technika hodů. Házel jsem i 120 g. Sice na heavy, ale s dvouncovou špičkou, kterou mám i na lightu. Fakt je to jen otázka zvyku. Taky zdolávací křivka prutu je úplně jiná. Víc se to ohýbá. Ale síly je v té střední a dolní části prutu na rozdávání.

Středa 9. prosince 2009 ve 21:48® spike
spike

Jonny94> ničeho se neboj já jsem s feederem začínal letos a není to taková záhada nahodit s ním. Chce to jen lehce padáčkem žádné takové jak s kaprařským náčiním na hody přes 100m

Středa 9. prosince 2009 ve 21:48® Juraj

Jonny94> Feeder za tebe ryby nenachytá. Chce to začít jinak přemýšlet. Litovat člověk může leda sebe. Když budeš chtít za feederem prožívat nádherné chvilky, tak tě to samo donutí. Kdo pasivně čeká a myslí si, že změnou prutu půjdou ryby na břeh samy, bývá zklamán. Kapři z proudů jsou nádherné články, které chytí za srdíčko. Realita,ale může být na hony vzdálená představě. Proto se nenech odradit případným neúspěchem a neboj se zkusit i tu největší pitomost, co tě napadne. Když to nevyjde, nic se neděje. Občas bývám překvapen, jak může fungovat něco, o čem ti nejlepší feederaři v zemi budou svorně tvrdit, že je to blbost. Důležité je to po prvních případných neúspěších nevzdat. Tak držím pěsti, ať ti to za feederem jde.

Středa 9. prosince 2009 ve 21:46® Jonny94

osprey> hlavne se jako bojim nahazovani s krmelcem:Dsem zvykle na kaprovou delicku kera se pod 60tnikem hnedle ani lehce neprohne a tedko takovej proutek:D

Středa 9. prosince 2009 ve 21:28® osprey
osprey

Jonny94> Pokud ti nevadí koukat na špičku a natřelovat krmelcem na flek žrádlo, pak asi zklamán nebudeš.

A bacha – tam je jemný jen konec prutu. Pokud umíš využít sílu blanku a nechytáš zrovna na vlasec o,12 mm, klidně postavíš s lightem padesátku kapra na ocas. Už jsem to jednou udělal.

Středa 9. prosince 2009 ve 21:19® Jonny94

osprey>me prave na zacatek medium doporucil kamarad kerej ho ma a chyta na nej uz dva roky a ja mu porad rikam ze feeder nechci ze bych si ho nikdy nekoupil proste me vubec tenhle zpusob lovu nelaka ale pak sem slysel od kolegu rybaru docela chvalu skouknul tvoje DVD precet clanky a zacina se mi to celkem i zamlouvat :-) obycejna polozena je takova ze kdyz zaprahnu kaprika 50–60 tak ho muzu rvat protoze vim ze by mi to eventuelne nemel utrhnout ale na tom feederu to asi chce holt nakou tu davku citu,vychutnat si ten boj atd…ty tvje clanky vo kaprej z proudu me okouzlili a presvedcili ze sem si ten feeder nakonec objednal snad toho nebudu litovat:)

Středa 9. prosince 2009 ve 21:04® osprey
osprey

Jonny94> O citu to není – když dáš dost silný vlasec, můžeš být i dost hrubý. Light se ti bude jenom víc ohýbat.

Ale obecně je medium takový odzkoušený střed a univerzál. Takže ho pro začátek vem. Navíc pak zjistíš, kam se dál posunout.

Taky jsem začal mediem a dneska už žádné nemám – jen lighty a hevíčka. Trochu zvláštní situace, ale plně mi to vyhovuje. Ovšem nikomu to nedoporučuju – podobná rozhodnutí si musí člověk zdůvodnit sám.

Středa 9. prosince 2009 ve 14:47® Jonny94

osprey> hele a myslis ze kdyz sem drzel feeder jednou v ruce ze do uplneho zacatku si mam koupit Medium?nevim jesli bych mel dostatek citu pro Light,cet sem vsechny ty tvoje clanky a krasny poctenicko a inspirace

Pondělí 7. prosince 2009 ve 22:48® osprey
osprey

Jonny94> Zvaž kde budeš chytat, ale co mě tak napadá – jako pruty – Sema Cartel, Mivardi Imperium, Colmic Valiant v akci u Braunstara. Bez pořadí, prostě se na ně koukni.

Naviják je celkem libovolný, pokud neházíš 100 g krmelce. Taky jde o to, jakou brzdu preferuješ.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 22:28® Jonny94

zdravim chlapy heledte zacinam s feedrem a potreboval bych poradit jakej prut a k tomu navijak. Predstavuju si prut cca 1500 navijak cca 1500 pls poradte vy uz ste v tom zbehli diky moc

Pondělí 7. prosince 2009 ve 22:16® osprey
osprey

Jeff> To já jen tak ze zvyku. I kdybys byl masař jako hrom, já to neovlivním.

Nevadí mi, když si někdo občas vezme rybu a taky to sem tam dělám. Ale vidím, jak se rybářské možnosti kolem mě smrskávají jak kus ledu, který někdo hodil na roztopená kamna.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 21:04® Jak.novi
Jak.novi

Jeff> Podle mě skoro každej, si už někdy vzal rybu.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 21:02® Jak.novi
Jak.novi

Jeff> Jo díky za odpověď. Ale předspičkáč se může feederu často i vyrovnat.

Pondělí 7. prosince 2009 ve 20:10® Jeff
Jeff

Jak.novi> měl jsem předšpičáka To osprey: ryby pouštím, nemám stím problém, jsem spíš na vepřové:D Samo, pár ryb jsem si vzal, spíš na revanž pro babičky, které hlídají dětičky když jsem na rybách a žena má jiný program. Strašně rád chytám třeba líny a ty bych nikdy nezmasil.

Pondělí 7. prosince 2009 v 19:40® osprey
osprey

Beer.Beda> Pokud budou ty špice fakt dobré, tak se to broušení vyplatí. Já si navykl na ty Shimaňácké – a ještě k tomu ty staré. Nelámu je a mám jich pár navíc, takže vydržím roky.

Pondělí 7. prosince 2009 v 19:40® Jonny94

zdravim chlapy heledte zacinam s feedrem a potreboval bych poradit jakej prut a k tomu navijak tak tak za kazdy sem ochoten dat 1500stovaku hodte mi sem pls nakez odkaz :-) s cim mate skusenosti osvedceny acinicko:)diky petruv:)

Pondělí 7. prosince 2009 v 19:30® Beer.Beda
Beer.Beda

osprey> Je mi to jasné.S těma špicema jsem to vymyslel tak, že mi je objednaji a buď si je vezmu nebo ne.Jak jednoduché.Alespoň nemám starost s broušení.Nebudou to shima, protože jedna špice vyjde na třetinu ceny mého prutu z akce.Bude to klasika ca 200kč.Barva by měla být totožné s originálem.Řekl jsem aby mi vzali 1/2 3/4oz. 1,2,3oz mám tak abych měl na stojáka, který taky velmi často navštěvuji na jihu.

Pondělí 7. prosince 2009 v 19:25® osprey
osprey

Beer.Beda> Já se stydím, ale ti ostatní byli buď moc malí nebo moc pěkní na to, abych je vzal po hlavě. :-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 19:17® Beer.Beda
Beer.Beda

osprey> No fuj.:-O Takové zvířectvo, co zvířectvo.Nevím jak to napsat.Že se nestydíš. :-))

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:39® Jak.novi
Jak.novi

osprey> :-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:27® osprey
osprey

Jak.novi> Není nikde psáno, co je a není říčňák. Ta hranice je plynulá. Nejlíp to poznáš, když po brutální zdolávačce podebereš kapra on je třetinový proti tomu, co sis celou dobu myslel. Ale žádný poznávací znak neexistuje. Takže je otázka, co pustíš nebo nepustíš. Já letos napytloval jednoho lysce. Měl deformovanou páteř a byl pokousaný od vydry. Vzato kolem a kolem, jsem horší než bezdomovec – dojídám po zvířatech:-)

Pondělí 7. prosince 2009 v 18:13® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Říčňáci by si podle mne svobodu mohly zasloužit.

Pondělí 7. prosince 2009 v 17:48® osprey
osprey

Jeff> No ono to tak nějak je…

Hlavně až zjistíš, že dokážeš ryby nachytat, budeš se je muset naučit i pouštět. Ono jich v té vodě není tolik a vyrubat vodu do mrtě nedá zas tak moc práce. I když kapr není ryba, která by mě až tolik trápila.

Pondělí 7. prosince 2009 v 17:02® Jak.novi
Jak.novi

Jeff> A na tom teleskopu jsi měl předšpičkáče, nebo průvěšáka.

Pondělí 7. prosince 2009 v 15:38® Jeff
Jeff

Ahojte, tak jsem si koupil feeder a je to paráda.Zatím jsem zvolil Mivardy Telefeeder 3,3m, nechtěl jsem hned moc investovat, páč jsem nevěděl jestli mi tahle technika sedne, ale jakmile se všechno pořádně naučím, hlavně montáže, vnadící směsy a budou úspěchy, určitě bude lov s feedrem u mě převládat. Začal jsem se o něj zajímat, protože jsem u vody nedokázal ani s předšpičákem zaseknout záběr. Teď jsem vzal feeder a proměnil jsem během dvou hodin tři záběry ve tři kapříky, paráda. Hlavně jsem zkoušel:měl jsem teleskop a feeder,stejné vlasce-20, stejné montáže-průběžná montáž, stejné krmítka, stejný háček, stejnou vnadící směs a nástrahu-kukuřici. nahazoval jsem na stejné místo asi metr od sebe, záběry byly cca stejné, teleskop ale ani jeden neproměnil, kdežto feeder všechny. Asi je opravdu už na studené stojaté vodě, kde ryby berou opravdu opatrně obtížné chytit rybu klasickým lovem na položenou, a to nás tam bylo asi 5 rybářů a opravdu jsem viděl jak sem tam někdo máchne prutem a pak nadával že to už není možný, záběr a zas nic. Technika feederu, kdy je vše „našpónované“ je dokonalá. Asi to co jsem napsal nebude pro 95% lidiček tady žádnou novinkou, ale já jsem nadšený, tak proto toto.

Tento příspěvek byl editován 7.12.2009 14:39:06 uživatelem Jeff.
foto/diskuze/feeder/2009/th-img29432.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img29433.jpg