Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 6. prosince 2009 ve 23:12® osprey
osprey

BeerBeda: Není to nic těžkého. Musíš uhlídat dvě věci – udržet kulatý průřez a nepřehnat to. Jak se budeš blížit ke konci, pořád to znovu a znovu zkoušej. Najednou to tam vlítne a je potřeba, aby ti se tam ta špice nekvedlala. S trochou soustředění to není těžké uhlídat.

Třepení a podobné věci se nedějí.

Neděle 6. prosince 2009 ve 22:22® cormaxx
cormaxx

Libor> To jsem rád:-) Ale myslel jsem to vážně.Chtěl jsem multifeeder.Dokud jsem s nim nešvihnul,tak jsem si byl jistej,že ho musím mít.Pak přišla ledová sprcha.Ale věřim,že jsou lidi,kterým to vadit nebude.Ale mezi ty se já neřadim…

Neděle 6. prosince 2009 ve 22:07® Juraj

Piranha> Dobře, ale to nesouvisí s lovenou rybou, ale se vzdáleností, proudem ap. Klidně budu lovit kapry se špičkou 1/4oz. Může to být i v nejparnějším létě, prostě když naznám, že je vhodné jí momentálně použít, tak zkusím, co to udělá. Neznám žádný návod, co je vždy správně. Ty jsi naprosto logicky popsal situace, jak by to mělo být, ale myslím si, že to s cílovou rybou naprosto nesouvisí.

Neděle 6. prosince 2009 ve 21:35® Sander
Sander

Beer.Beda > tak to je úplně největší máček, stačí jen šikovně pracovat nejdřív s hrubším a poté jemným smirkem. Průběžně zkoušet jestli to tam jde a jak. Pokud je to laminát, kde se obrousí i pár čísel černého či jinak zbarveného těla špičky, stačí ten kousek počmárat liháčem.

Neděle 6. prosince 2009 ve 21:31® Beer.Beda
Beer.Beda

Sander> Myslím konce špiček(nejsilnější část) Aby pasovala na další díl.

Neděle 6. prosince 2009 ve 21:25® Sander
Sander

Beer.Beda > netřepí, nelakuji. Začátek jemným smirkem, konec reflexní barvou.

Neděle 6. prosince 2009 ve 21:24® Beer.Beda
Beer.Beda

Hoši kdo z vás si zabrušuje špice k feederu?Netřepí se a nebo je nějak zalakujete??

Neděle 6. prosince 2009 ve 21:09® Libor
Libor

cormaxx> :-) , pobavil si mě

Neděle 6. prosince 2009 v 19:07® cormaxx
cormaxx

Piranha> No ty Catany jsou pěkný,lehký,dobře zpracovaný.Ale u Braunstara se ve stojanu klepe ještě teď od doby co jsem jí tam položil.

Neděle 6. prosince 2009 v 17:38® Piranha
Piranha

Ten vlacak tu nemel co delat nejaky jsem se preklepl a je to tu

Neděle 6. prosince 2009 ve 13:29® megast1

Mrknu na to díky.

Neděle 6. prosince 2009 ve 13:02® Piranha
Piranha

Tady je ten novej, starej je green kolibris

foto/diskuze/feeder/2009/th-img29388.jpg
Neděle 6. prosince 2009 ve 12:52® Piranha
Piranha

megast1> shimano dela i levnejsi a stejne pekny a dobry Catany, ktere jsou taktez multi feedery, tudis maji volitelnou delku z 3,30 na 3,60.Jsou to hezky klacky.

Neděle 6. prosince 2009 ve 12:51® Piranha
Piranha

BlueShark>

Juraj>

Kdyz pujdu na plotice z jara nebo v zime, tak si nevezmu s sebou 3,5 oz spicku kdyz mam 1/2 oz. A pokud pujdu v srpnu chytat s feederem na vlas s kukurici kapry nebo amury, tak si vezmu silnejsi spicku.Za 1. pokud hazu dal, tak potrebuju dopnout vlasec a 1/2 ozka se ohne jeste pred dopnutim vlasce.A za 2. pokud chci hazet dal a take vic krmit tak pouziju objemnejsi kosicky a ty taky jsou i tezsi a pri hodu s nim musim dat i tvrdsi spicku, abych tech 50m odhodil. Nevim co je na tom tak nepochopitelnyho. Ano, muzu chytat treba na 1 az 2 oz. na tu dalku s mensim kosickem a snurkou a pak si kvalitnim prakem nebo raketou nakrmit dal, ale ten kdo zacina na feeder nebude mit asi vse potrebne ihned. Ptal se ze chce nahazovat 50+ m a to je podle mne temer strop na feeder, ale s pouzitim M/H nebo H se to da udelat.Je to takova feederova kaprarina kterou preferuje treba Martin Mataku z Mrku.Daji se pouzit k tomu i baitrunery, zaroven tak se daji sundat a osedlat mensim 2500kovym navijackem a na slabsi spicky zalapat cejnky, plotice a vubec vse.

Neděle 6. prosince 2009 v 11:09® megast1

čus.chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti s tímto prutem:http://www.tahoun.cz/…multi-feeder Potřeboval bych prut kterej se dá složit do malé délky a dalo se s ním lovit na řekách i stojatých vodách.Chytám převážně standartní kapříky a nevím jestli tenhle prut by stál za to.díky.

Sobota 5. prosince 2009 ve 22:58® Juraj

Piranha> Připojuji se k BlueSharkově otázce.

Sobota 5. prosince 2009 ve 21:19® BlueShark
BlueShark

Piranha: Ač mám Progressive nikoliv Valiant, jsou to super klacky. Jinak od kdy je jemnější špička na menší ryby a silnější na větší? :-))

Sobota 5. prosince 2009 v 8:43® lubo OV
lubo OV

Piranha, Osprey: podle recenzí vypadá dobře. Díky za tip. Musím se na něj kouknout v obchodě trochu blíže. Pokud je i na delší náhozy…, uvidíme. Díky :-))

Pátek 4. prosince 2009 ve 20:04® osprey
osprey

Ten Colmic se mi zdá být dobrý za současné peníze. Ale nedržel jsem ho a tudíž se nemůžu vyjádřit např. k té akci.

Sema Cartel bývá v diskuzích chválena, ale rovněž jsem ji naživo neviděl.

Pátek 4. prosince 2009 v 19:55® Piranha
Piranha

lubo OV> treba comlic Valiant 3,90, bracha ted kupoval, je to eMko, ma 4 spicky jak na maly rybky na rybniku, tak i tvrdou na vetsi ryby a reky.A navic kazdej klacek ma tvrdej tubus na rameno a vypada velice elegantne.Jsou ted v akci.

Pátek 4. prosince 2009 v 9:35® lubo OV
lubo OV

Ahoj všichni, mám dotaz. Chtěl bych si pořídit nové feedery těchto parametrů: medium, parabolická akce, nához na delší vzdálenosti min. 50 m. Cena do 2000 – 2500,–Kč/ks. Délka min 3,60m, ale dal bych přednost 3,90m vzhledem k potřebě těch delších náhozů. Cílová ryba běžný kapr 40 – 65 cm. Feederové pruty jsem naposledy kupoval cca 8 lety a ani jsem jejich vývoj nesledoval, takže se moc neorientuji. Propátral jsem na netu různé recenze a názory, ale zajímal by mne i ten Váš. Zatím pošilhávám po prutu Sema Cartel 3,60m, který dle popisu prodejců daným podmínkám vyhovuje. Můžete mi prosím poradit? Díky.

Tento příspěvek byl editován 4.12.2009 08:36:14 uživatelem lubo OV.
Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 22:27® osprey
osprey

Ciffik> Mivardi Professional ve verzi 330 cm do 70 g a ve dvojdílu jsem doporučil několika přátelům, bo se mi ten klacík velmi líbil. Sám ho nemám, už tak mám doma těch feederů dost.

Ostatní taky nejsou špatné, ale tenhle mi prostě sedl. Ze zdejších stálic je touto zbraní vybaven kolega hecht.

Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 21:50® krčma
krčma

Ciffik> Mám dvojdíl (foto udělám v sobotu) zdolávání vědších kousků je v pohodě na M mam 57 kapra- 0.12 návazec (na stojáku.) Akce je plynulá,žádná žvejka.

Čtvrtek 3. prosince 2009 ve 20:28® Ciffik
Ciffik

krčma> bavime se o tom profesionalu?…mas dvojdil nebo troj? jak se ti libi? nemas nejake fotky? co zdolavacka a akce?…

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 18:14® krčma
krčma

Ciffik> Mám 360M, 360H ,a na příští sezonu chci 390H špičky stojí kolem 200. Za tu cenu dostaneš nadstandard.(ap­solutní spokojenost)

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 18:08® plavan

Shimano911> jaký používáš kmenový vlasec a jaký má průměr ? A jaký feeder se ti to prodražuje ?

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 17:50® Ciffik
Ciffik

Shimano911> buď rád, já jsem co se špiček týká asi absolutní špička…hned první vycházku s prvním a zatím jediným feedrem mivardi imperium jsem zlomil 1 ozku, koupil jsem náhradní, kterou jsem zlomil o pár měsíců pozdějc podotýkám obě vlastní chybou, pak jsem tubus se špičkama nechal na rybačce 20 km od baráku, tak jsem pro ně další den valil a byli tam, nicméně když jsem je nechal u odry a vracel se pro ně další den, tak už tam nebyly…takže teď už mám jedinou 1,5 ozku s kterou úspešně lovím skoro půl roku…po nových špičkách se podívám asi přes zimu…

jinak právě koketuju s myšlenkou nad něčím z vyšších řad, líbí se mi třeba mivardi professional, bohužel si ho nemůžu nikde v okolí osahat…

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 16:47® Jak.novi
Jak.novi

Shimano911> No tož já jich zlomil už pět :-))

Čtvrtek 3. prosince 2009 v 16:36® Shimano911
Shimano911

Mám prokletý feeder. Třetí špička zlomená. A to jenom kvůli tomu,že se mi za tmy omotal vlasec kolem očka a začal jsem navíjet. Ten prut už má neskutečnou cenu :-D

Úterý 1. prosince 2009 ve 20:03® osprey
osprey

Obecně dovoluje bojovka měnit nastavení brzdy a přitom ponechat nastavené základní seštelování. Když třeba házím těžké krmelce, dám ji doprava nadoraz, aby mi to neprokluzovalo a pak ji vrátím.

Jinak poslední dobou mi doma přibývají spíš kolovrátky s přední brzdou.