Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 17. března 2005 ve 22:24® Chose
Chose

denyg-jo myslím si že dávat návazec je dost rozumný. nevím jaký máš zkušenosti,ale mě se návazec fakt osvědčil. ono pak když háčkem chytneš klacek a urveš anglána za 150,– tak to docela zabolí. takhle to (nebo by aspoň mělo) praskne v uzlu a ztratíš háček + kousek vlasce.. a hlavně přidáš novej návazec a jedeš dál,nemusíš dělat celou sestavu. takže souhlas s mirmenem

Čtvrtek 17. března 2005 ve 22:12® pupak

denyg – ve svejch 14 letech zas tak straaasne dlouho nechytas tak zklidni hormon a bud uctivejsi:-( ((

Čtvrtek 17. března 2005 ve 22:10® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

mirmen:Ty jo,seš chytrej. ja na ten muj,podle tebe „naprosto nemožný a blbý“ chytal strááášně dlouho a v životě jsem neutrhl rybu. hmmm?

Čtvrtek 17. března 2005 ve 21:25® mirmen

Rico: pokud Ti můžu poradit, tak rozhodně neposlouchej to, co ti „radí“ denyg. Kvalitní wagler není levná záležitost. Proto by měl být umístěn tak, aby jsi ho neupráskl při náhozu, zdolávání ryby aj. Je nesmírně důležité , aby kmen nebyl zeslaben. Proto raději bez broků, ale posuvný uzel z bavlnky nebo dentální nitě , případně dva Kratší uzlíky z bavlnky , pod to korálek, pak waglera a další ( zda zarážku a dělenou zátěž nebo brok zátěž na dno apod.) v závislosti na tom, zda chytáš na zvedavý záběr nebo ve sloupci. Broky na kmen příliš vhodné nejsou, při někvalitním, tvrdém broku snadno narušíš kmen. Izolepa příliš vhodná není. Neprochází dobře očky prutu, očko wagklera se k ní může „přilepit“. Nevymýšlejte náhradní řešení tam, kde se osvědčuje klasika. Návazce by jsi měl mít z vlasce asi o 0,5–0,8 kg menší nosnosti než kmen. Lépe je připravit si je doma, několik od každé velikosti háčku ( velikost háčku závisí na velikosti nastraženého sousta). K vodě je vhodnější mít více nástrah, počínaje lisovaným rohlíkem ( osvědčeným), přes hnojáčky, bílé červy aj. Navazovat se s návazci u vody ( pokud je chladno, přeháňky aj.) není moc příjemné.
A ztrácet čas navazováníám v případě, že do zakrmeného najelo hejno ryb, je naškodu.

Čtvrtek 17. března 2005 ve 21:00® Rico
Rico

> denyg: jdu v sobotu

Čtvrtek 17. března 2005 ve 20:51® Rico
Rico

> denyg: na co chci jit? na ploticky celny treba i kaprik prijde :-D

Čtvrtek 17. března 2005 ve 20:25® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Ricco:ja taky nee,souhlas,neco jako chytej. cz,jo?Mas dalsi osobku. na co chceš lovit?

Čtvrtek 17. března 2005 ve 20:24® Rico
Rico

> denyg: oki gumove zarazky:D jo a co se tyce webu tak na tom zacnu pracovat mam i napad ale nedaval bych to jenom a pouze o privlaci …

Čtvrtek 17. března 2005 ve 20:20® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

Rico:Už jsem ti to psal,ale zvopáknu to,kdyztak odepis osobkou. navazec delat nemusíš,ale koupit si dvě špulky a ty na sebe navázat!Jako zarážka může posloužit ten brok i izolačka,ale lepší je,když si koupíš-dělá to třeba Carp system-gumové zarážky.

Čtvrtek 17. března 2005 ve 20:14® Rico
Rico

muze jako zarazka wagglera poslouzit izolacka nebo malinky brok???

Čtvrtek 17. března 2005 ve 20:13® Rico
Rico

4 all: Jeste sem se chtel prosim zeptat mam delat navazce na tu 0,148 ku vlasec? je ho jen 150 m a kdyz to mudu vazat primo na nej tak si myslim ze brzo bude pryc… poradte mi prosim at v sobotu muzu k vode:D (jsem otravnej ale nezlobte se na me) diky moc

Čtvrtek 17. března 2005 v 18:42® Zlinsky_lovec
Zlinsky_lovec

rico:Mam jej a je skvělej,ale na vláčku jsem přesedlal na strofty. ale tento typ jsem měl asuuuuuper!

Čtvrtek 17. března 2005 v 18:28® Rico
Rico

jo a jeste bych se chtel zeptat kdyz mam zmineny vlasec tak jak to mam udelat abych mel plnou civku? Mam, tam napomotat jiny vlasec na dno civky tenhle privazat na nej??? diky za odpoved…

Čtvrtek 17. března 2005 v 18:02® Rico
Rico

chtel bych se zeptat na vas nazor: koupil jsem si na plavacku vlasec TRABUCCO T-FORCE 0,148 co na nej rikate?

Čtvrtek 17. března 2005 v 15:25® Chose
Chose

vasik-jinak já většinou žádné esence nepřidávám. nemám s tím dobré zkušenosti…

Čtvrtek 17. března 2005 v 15:24® Chose
Chose

a co je na tom voňavýho? je to jodovej prášek s se septonexem,roz­ředěnej v lihu… nějak se mi to nezdá…

Čtvrtek 17. března 2005 ve 12:37® vasik

Já to nazkoušel. Při setkání a hodnocení co kdo používá padla tato informace. Já přidávám magi. jsem spokojen. skouším i jiné polévkové koření. Také se mi to nezdálo má to prý zajímavou vuni ale jen pár kapek.

Středa 16. března 2005 ve 23:16® Chose
Chose

Vašík-ještě jsem o tom neslyšel. myslíš jodisol-desinfekci????
a v čem by to jako mělo být lepčí než bez?

Středa 16. března 2005 ve 23:10® Rico
Rico

> mirmen: zase moc dekujuuuuuuuuu, ,,, chtel bych te poznat osobne!!!

Středa 16. března 2005 ve 20:33® mirmen

Rico: můžeš ho namočit na den do vody a potom převařit, pár minut, až se rozšklebí. Nebo lze nasypat do termosky a zalít vroucí vodou a nechat do druhého dne(nezalívat až po vrch , ale nechat cca 1/4 termosky volnou). Jenže – plotice můžeš stáhnout hrstí krmení, do které je přidáno namleté semínkou pro vůni a podnícení žravosti. Dokonce se prodává v sáčcích cca 0,5 kg asi za pajdu. A pk klidně chytat i na rohlík , červa, kousek hnojáka nebo sendvič. Můžeš si i vyrobit konopné těsto, z pár lžic konopné moučky, strouhanky a třeba i kouska sýra, fantazii se meze nekladou. Kaprovité ryby včetně plotice na to reagují docela dobře.

Středa 16. března 2005 ve 20:06® Rico
Rico

4 all:cetl jsem v jedne knize ze se chytaji plotice primo na konopne seminko ale uz nerekl jestli na varene nebo syrove.. co o tom vite???

Středa 16. března 2005 v 15:38® vasik

Přátelé jak se díváte na přidávání jodisolu do štotu ,pár kapek. Doporučoval mi to jeden rybář,prý na to má úspěch. Moc se mi to nezdá ale má se vyskoušet vše.

Středa 16. března 2005 v 10:11® CeP
CeP

vcera jsem si domu konecne dovezl delsi dobu dobu ocekavany univerzal Mikado Ultraviolet Twin Feeder. musim podotknout, ze jsem objednaval verzi 330/390, ale bohuzel dle sdeleni dovozce snad pry vyrobce nepocita pro letosek s vyrobou ci dovozem teto kratke verze. po kratsim vahani jsem se tedy rozhodl, ze potvrdim objednavku za stejne penize i na verzi 360/420. vcera jsem si tedy mohl prut osobne prevzit primo u dovozce. na miste jsem se zameril na dukladnou kontrolu vyvazani a neposkozeni ocek, linearitu jejich osazeni a kontrolu vad. nastesti nebyly zadne. spojky tesne a az na mensi otrepy na spodnim konci vkladaneho mezikusu je prut bez sebemensi chybicky. jeste setaveni pro zkousku v kratkem svihu. pri kratsi sestave s nejmekci laminatovou feederovou spickou se mi jevi jako prut s mirne tvrsi akci. prilis zkusenosti s timto urcovanim sice jeste nemam, ale porovnam-li s mym Trabuccem Gold Medalist MH a brasulakovym Colmicem je rozdil
v tvrdosti ne velky, ne citelny, ale poznatelny. jeste prodlouzit vlozenim mezikusu a tentokrat nasadit nejtvrdsi uhlikovou spicku. celkova charakteristika se mirne meni na jeste tvrdsi a s potesenim mohu konstatovat, ze podle ocekavani budu moci pouzit Mikado v teto sestave jako matchku na anglana. 3 laminatove a 2 uhlikove spicky nemaji zadne oznaceni, ale nevadi. zvykl jsem si ze ani u renomovanych znacek neni oznaceni uplne poctive a dve stejne spice se chovaji diametralne jinak. jen by mohly byt trochu mekci. myslim ze nejmekci je nekde kolem 1,5 oz. tezko rict…
z celkove dobreho dojmu „na suchu“ bych jako malou vytku videl mirne dopredu polozene teziste, ktere je vyznamnejsi zvlaste v dlouhe sestave, ale zase hodnotim bez nasazeneho navijaku. uz se tedy tesim jak se proutek ukaze v boji a doufam ze soucasny prubeh pocasi mi to brzy umozni.

Středa 16. března 2005 v 0:09® Rico
Rico

> mirmen: jo a encyklopedii ryb :-))

Středa 16. března 2005 v 0:08® Rico
Rico

> mirmen: dekuju… Ja mam knihy Lov Kapru na ceskych vodach od kucery pak příručka rybáře od Pascal Durante a pak Přívlac na mimo pstr vodach od fikara :-D

Středa 16. března 2005 v 0:08® Dědek64

Mirmen
S tím upálením tenkého návazce, při rychlém prutě to je sice pravda, ale záleží jak sekáš. Když sekáš dlouhým „sekem“, tak rybu můžeš upálit i na měkčím průtě. Ale mě naučili sekat krátce a JEN špičkou tvrdého prut, takže se mi nestává, že bych návazec na větší rybě upálil kvůli tvrdšímu prutu. Já mám prakticky plaváčkové pruty všechny tvrdé – rychlé. Bude to asi také o zvyku. Kluci musím končit. Když, tak nechejte vzkaz. Čus a všechny zdravím

Středa 16. března 2005 v 0:04® mirmen

Rico: to se jenom zdá. Doporučuju Ti investovat například do knih Sportovní rybolov- Lov na položenou I. a II. od autorů Kolendoviče a Zalewského. Nenech se zmýlit názvem „… na položenou“. Ty knihy mají mnohem širší záběr, věnováno plavačce i fídru. Zásady míchání krmiva, vhodnost na stojaté či tekoucí vody aj.
U krmiva je důležité, aby rybu přilákalo, udrželo, nepřesytilo. Aby se dobře ve vodě rozpadalo (proto síto) a pracovalo. Sbírání zkušeností se Ti víc než bohatě vrátí v počtu záběrů i úlovků. Platí, že suché se promíchává zasucha a postupně kropí, ne nalít litr vody a pak zase do kaše dosypávat suché. Krmivo musí být načechrané, přitom se dát lehkým zmáčknutím do koule (tím se vytlačí část vzduchu) zpevnit tak, aby tvar vydržel let vzduchem, náraz na hladinu a cestu ke dnu. Dá se ale krmit i řídkým krmením, které vytváří obláčky už při dopadu na hladinu a pak se chytá „na propad“ nebo ve sloupci, ale to už je zase o něčem jiném. Pokud uvažuješ o partiklu v krmení, tak to znamená, že budeš lovit s nástrahou na dně nebo jen několik centimetrů nade dnem.

Úterý 15. března 2005 ve 23:25® Rico
Rico

> mirmen:ja ti na stotisickrat dekujůůůůůůůůůůůůů… akorat si to musikm jeste projit ta priprava je slozitejsi :-D DD

Úterý 15. března 2005 ve 23:19® mirmen

Rico: v chladné vodě většinou znamená, že míň krmení je víc !! Takže nedat ani zdaleka tolik, jako v létě, kdy potěr a bílá drobotina dokáží vyluxovat 5–10 kilo krmení bez problémů.

Úterý 15. března 2005 ve 23:17® mirmen

Rico: vezmi do úvahy, že voda je chladná ( v rozmezí +4°C v hloubce a o něco míň u odtávajících krajů. Určitě je nevhodné používat těžký partikl (kukuřice,hrách), který je lepší v odbě, kdy už ryby intenzivnějí tráví ( od 8–10°C výš). Partikl- zrno, by měl být jen v menším množství, aby udržel hejno ryb (plotice,cejn,o­jediněle kapřík) na místě , ale zároveň je rychle nezasytil. Proto raději hrstku krup nebo rýže ( můžeš ochutit i obarvit). Do suché směsi dát zhruba 1/4 speciálu na bílou rybu, stejné množství kukuřičného šrotu, stejné množství strouhanky. Chceš-li, aby částice krmení byly vynášeny do sloupce, přidej hrst strouhaného kokosu, který obsahuje olej a proto po rozplavení stoupá. Rovněž je dobré dát pár lžic praženého a namletého konopného semínka. Hrst ovesných vloček je také ku prospěchu. Suché složky promíchej,) a trochu navlhči , přidej spařený kukuřičný šrot, všechno důkladně promíche,přidej partikl ,nech chvíli (15–20 minut stát). Nesmíš přemočit, raději méně . Během odstátí směsi se vlhkost trochu rozloží. Koule má mít velikost pomeranče a nemá se rozpadnut při nárazu na zem, při volném pádu z 1 metru výšky.

Jinak – výborné je i krmení rozmočeným chlebem (bochník den předem do kbelíku s vodou), pak v hadru vyždímat – pozor, ne na kaši) na drobnou „drť“. I chlebová drobenka se dá promíchat se suchou směsí, posilovačem, hrstmi partiklu. Chce to prosévat nebo jemně mnout v ruce, nesmí z toho být nerozpadavé těsto. Hůř se nahazuje, je to jen na vnadění na krátké vzdálenosti. Velice účinné.