Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 1. prosince 2009 v 19:53® Juraj

krčma> :-)) )

Úterý 1. prosince 2009 v 19:51® Juraj

plavan> Bojovka je dobrá taky k tomu, že hodím prut do vidle a krmelec stáhnu do kýble, naplním, napíchnu, přehodím z5 a už to letí.

Úterý 1. prosince 2009 v 19:49® Juraj

plavan> Když jsem v Praze dělal, tak mě ani nenapadlo nahodit. Z tvé fotky je patrno, že je to škoda. Zase jsem nemusel 3 hodiny čučet na „kolbenku“.:-)

Tento příspěvek byl editován 1.12.2009 18:52:29 uživatelem Juraj.
Úterý 1. prosince 2009 v 18:30@ acam1

plavan> Tak jo …, věřím ti :-)

Úterý 1. prosince 2009 v 17:34® plavan

acam1> s tou bojovkou jsi rychlejší při vytahování ryby z vody plavačkovým podběrákem, protože povolíš páčku, dáš prut do vidličky a ručku s očkem přitahuješ obouruč. Na nic jiného ta bojovka není. Předobrzda je o dost citlivější než bojovka.

Úterý 1. prosince 2009 v 17:25@ acam1

plavan> mám tři TWINy 2 x FA a 1 x FB jsem s nima spokojenej ale nemaj bojovku :-((

Úterý 1. prosince 2009 v 16:53® plavan

acam1> tak s tou tříbrzdou nemám žádnou zkušenost. Já už pomalu přešel na předobrzdy a zpátky to asi nebude možné. Ale určitě to bude naviják výborný co do chodu a brzdy. Dnes už je trochu ale problém s kvalitou. Jestli od nějakého navijáku, který si dnes koupíš, čekáš nějakou dlouhověkost, budeš dost možná zklamaný. Jinak ta přední brzda u tříbrzdového navijáku funguje tak, že se spouští až při úplném dotáhnutí bojovky i zadní brzdy. Ale jsou tam už některé prvky z předotwina, čemuž odpovídá i cena. Já bych si ale přišetřil na Twina FC, když už chceš mít nóbl strojek.

Úterý 1. prosince 2009 v 16:44® plavan

Juraj> nechytám na boilies. Normálně na 3 červy. Někdy chytím i pár kaprů večer, někdy skoro nic. Nemám te´d náladu tam hrnout krmení za stokoruny a lapit dvě podoustve. Tak čekám na kaproše s dvěma nahozenými pruty. A jelikož jsem línej, tak mi to i vyhovuje. A mám teď v mobilu internet, tak surfuji. Anebo se kochám památkami naši stověžaté matičky:-)

foto/diskuze/feeder/2009/th-img29313.jpg
Úterý 1. prosince 2009 v 15:29@ acam1

plavan> ty jsi známý znalec shimano kolovrátků, nemáš už náhodou nějakou zkušenost s „TWIN POWER CI4 RA“

Úterý 1. prosince 2009 v 15:04® Bigpista
Bigpista

krčma> Tady nikde neni na břehu plovoučka, kam to chodíš chytat? :-)

Úterý 1. prosince 2009 v 10:36® krčma
krčma

Juraj> V klidu 5O vytažený 90 jako každej normální chlap. Úhel to drží spolehlivě. Ta plastová objímka se dá sundat,a navlíknu na to držák na deštník.Pak to zapíchneš i do tvrdý země.(plovoučka)

Úterý 1. prosince 2009 v 1:24® Juraj

krčma> A propó. Ten podklad pod tím je plovoučka, nebo lino? Mám doma na chlup stejný lino(nový,tak machruju). :-)

Úterý 1. prosince 2009 v 1:14® Juraj

plavan> To chytáš na boilies?

Úterý 1. prosince 2009 v 1:13® Juraj

krčma> To vypadá dobře. Na jakou dýlku se to dá roztáhnout? A jak je spolehlivá aretace úhlu?

Tento příspěvek byl editován 1.12.2009 00:18:28 uživatelem Juraj.
Pondělí 30. listopadu 2009 ve 21:09® brko

Bigpista> tohle dělá i Fencl

Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:18® troutkiller

Bigpista> Já něco podobného koupil u Vaněčku v písku,stálo to kolem 500kč ale je to o 1000 procent lépe zpracované!Od té doby kdy sem to zachvátil už nenosím klasické vidličky:-)

Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:16® plavan

Juraj> to já bych stihnul obhospodařit klidně i šest prutů :-P Na dva pruty jsem měl včera tři záběry za 5 hodin. V sobotu dokonce za šest hodin jeden záběr. Možná jich bylo o trochu víc, ale já si jich nevšimnul :-P

Pondělí 30. listopadu 2009 ve 20:03® krčma
krčma

Bigpista> TOMI-KORDA přímo v krámu na netu jsem to nenašel,a cena asi 250.

Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:51® Bigpista
Bigpista

krčma> To vypadá taky docela zajímavě. Můžu se zeptat, kde jsi to sehnal?

Pondělí 30. listopadu 2009 v 19:25® krčma
krčma

Juraj> Čus já používám tohle,je tu možnost výšky i uhlu

foto/diskuze/feeder/2009/th-img29302.jpg
Pondělí 30. listopadu 2009 v 18:30® Juraj

plavan> Já myslel, že se sbírá bavlna a známky. :-)) Na dva feedery (pokud nechytám dravce) to prostě nestíhám. Já o ní přemýšlím k feeder křeslu, ale asi si jí budu muset nechat udělat na míru, krapet delší. ten posez je dost vysoko. Jestli teda bude pan Fencl ochoten na to přistoupit.

Pondělí 30. listopadu 2009 v 17:50® plavan

Bigpista> na řeku jsou ty Fenclovky vynikající, obzvláště v případě, že lovíš na dva pruty. Je těžké udržet pozornost při lovu kaprů třeba po dobu 5 hodin, když záběry přicházejí ojediněle. Ty vidličky ti, při jejich správném použití, ochrání pruty a ryby jenom sbíráš.

Tento příspěvek byl editován 30.11.2009 16:51:00 uživatelem plavan.
Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:29® spike-cz
spike-cz

ok, sorry. Neprobral jsem se vláknem moc dozadu. :-) Používám a neměnil bych.

Pondělí 30. listopadu 2009 v 16:01® Bigpista
Bigpista

spike-cz> Já to myslel na řeku s prutem nahoru. Na špičku k hladině bych preferoval klasické feederové vidličky…

Pondělí 30. listopadu 2009 v 15:26® spike-cz
spike-cz

Tenhle tip vidličky na feeder používám taky a je super když jsou špičky nahoru. Při poloze prutů rovnoběžně s řekou to není ono. Mám doma dělané a fakt je, že ryba z nich prut nesebere.

Pondělí 30. listopadu 2009 v 10:01® Bigpista
Bigpista

Tak tu fencovku asi zkusím. Koukám, že názory se různí, tak si asi budu muset pořídit vlastní zkušenost :-)

Pondělí 30. listopadu 2009 v 1:16® Juraj

osprey> Tak to si piš, že správně děláš mnohé. Tvoje články ze všech oborů rybařiny mě dokážou upoutat, i když se danou technikou nezabývám. Pro mě je top článek „Poslední úvahy nad feederem II.“ Tam jako kdyby mi před očima běžely mé myšlenky. Mluví mi přímo z duše. Jen bych to nikdy nedovedl tak krásně napsat.

Tento příspěvek byl editován 30.11.2009 00:18:32 uživatelem Juraj.
Neděle 29. listopadu 2009 ve 22:27® osprey
osprey

Juraj> Asi je to tím, že jsem nikdy od nikoho nebral žádné provize a píšu, co si myslím. Občas s tím mám i problémy. :-)

Mám podomácku dělanou vidli na principu fenclovky doma už 15 let (našel jsem ji u vody) a nějak mi ten systém nesedí. Ale vím, co vyhovuje těm, kdo ji mají.

Taky jsem si nikdy nemyslel, že jsem ten, kdo dělá věci správně. :-)

Neděle 29. listopadu 2009 ve 20:13® Juraj

osprey> Člověče ty by jsi měl brát kroupu za reklamu. :-)) Ty to umíš tak pěkně podat, že si tu Fenclovku asi koupím. Vychvaluje mi jí spousta lidí a dlouho o ní uvažuji, ty to ale tak pěkně naservíruješ, že mám pocit, že mi jí nikdo necpe (ta 2 že za sebou jsou hrozná, ale příhodnější spojení mě nenapadá)a sám jsem zatoužil si jí koupit.

Neděle 29. listopadu 2009 v 19:51® crazykapr
crazykapr

osprey> Já když si poprvé vybíral feeder tak jsem si taky myslel že mi někdo řekne určitý kousek, a já ho koupím :-) Ale je to o trošku složitější…