Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 20. října 2009 ve 23:18® cormaxx
-
spike> Ale já to nebral jako radu,co a kde použít.Jen jsem se snažil ukázat,že když bude mít dlouhej návazec,tak mu může ryba sežrat nástrahu i s háčkem,aniž by viděl záběr. Přitom,kdyby tam byl kratší,tak se to nestane.
- Úterý 20. října 2009 ve 22:38® Jak.novi
-
spike> U vás je asi všechno pohnutý. A to hodně.
- Úterý 20. října 2009 ve 22:04® spike
-
Kubajs> jak kde u nás když jsem byl na ryby tak tloust potrabovat třeba na svestku trosku delší dobu
- Úterý 20. října 2009 ve 21:50® Kubajs
-
spike:tloušt je hltavec jak blázen
- Úterý 20. října 2009 ve 21:47® osprey
-
spike: Cože? Tloušť a dobu pro zažrání???
- Úterý 20. října 2009 ve 21:44® spike
-
cormaxx> záleží jestl chytáš tlouště nebo neco takového co potěbujudelší dobu na zažraní. Jinak na 20cm návazec chytám často cejny.
- Úterý 20. října 2009 ve 21:35® Jak.novi
-
Piranha> Dále v tví kartě čtu, že nemáš rád Hampejse. Po pravdě já taky ne.
Tento příspěvek byl editován 20.10.2009 21:36:07 uživatelem Jak.novi. - Úterý 20. října 2009 ve 21:33® Jak.novi
-
Piranha> já nenapsal, že kapr nezabírá ve sloupci. Psal jsem že je chytám průběžkou a mám vlastní zkušenosti. Pak jsem psal, že se chytá i na plavanou. Je to den o de dne jiný. Proto střídám plavku a feeder, podle konkrétních podmínek. 3patně jsem se vyjádřil a za to omlouvám.
- Úterý 20. října 2009 ve 20:46® cormaxx
-
rehulac> Dám ti příklad.Chytám na stojáku s průběžkou,háček č.14 . Jeden návazec metr,druhej 20cm. Návazec se může ve vodě různě zakřivit.Takže,kterej návazec se našponuje dřív,aby došlo k signalizaci na špici? Ryba má víc/míň času něž přijde zásek.Takže může v klidu žrát a žrát …
- Úterý 20. října 2009 ve 20:41® Piranha
-
Jak.novi> to co jsi napsal je tottalni hloupost, nezlob se na mne ale z ceho soudis, ze kapr nezbira ve sloupci.Proc by se vyrabelo a vubec vymyslelo plovouci boilies, pro se v anglii pecou tzv. kolace na lov z hladiny a sloupce.Ja velice rad pouzivam u feedru jednu metodu a to, ze kdyz mi ze dna neprijde ryba, tak nasadim delsi nvazec a dvam na hacek 2 cervy+malinkou, mini foukacku bile barvy, ta s cervy splyne a pote davam dalsi dva cervy.Ta pufka mi ty cervy zvedne do sloupce a prave diky tomu se dobre chytne i kapr. Opravdu o tom uvazuj a zkus to.Kap neni ryba dna,je to velice migrujici ryba.
- Úterý 20. října 2009 ve 20:29® osprey
-
rehulac: Zase – jak kdy. Pamatuju se, že jsem jednou musel zkrátit návazec na 20 cm, protože se mi kapři zažírali tak, že jsem ani neviděl háček.
A jsou dny, kdy nakonec chytám s metrovým návazcem, protože s kratšími mám potíže seknout záběr.
Ono nic není absolutní. Ale s delším návazcem šance na zažrání vzrůstá. Stačí si jednou zachytat s feederem duháky (bylo to nechtěné a rychle jsem toho nechal).
- Úterý 20. října 2009 v 17:14® rehulac
-
skwor> Přesně tak já nvm ae pořád se učím a s těma navazcama délka návazce-hloubka hačku v tlamce je blbost zajimal by mně názor ostatních…ae ja ho mám jasnej!!!
- Úterý 20. října 2009 v 16:32® Michal/
-
Osprey< Máš pravdu
Jediné co mě ale vždy štve a za těch pár roků už i leze na nervy je to neustálý skládání prutů. Tak jsem si objednal pouzdro na feederový prut a mám klid. Navíc jsem tím i zajistil věc další a to je ta, že pruty vozím přivázané ke kolu, takže se mi nejednou málem povedlo ulomit očko.
- Úterý 20. října 2009 ve 14:40® Jak.novi
-
skwor> Já s feederem lovim 4 roky. Tím myslíš snad mě?
- Úterý 20. října 2009 ve 14:35® skwor
-
Stejně je to zajímavý, jak je po týdnu lovu s feederem každý hned obdorník.
- Úterý 20. října 2009 ve 13:19® Jak.novi
-
rehulac> tAK TO TEDA ZAVISI A NECHTĚJ ABYCH TO ZNOVU OPISAL !
- Úterý 20. října 2009 ve 13:14® spike
-
jj jsou ale chytel mám nejraději. Na mrk nechodím, když se tam ukážu tak se mrknu na video.
- Úterý 20. října 2009 v 7:18® rehulac
-
to teda nezavísi na délce návazce..to je pěkná …
- Úterý 20. října 2009 v 5:50® spike
-
osprey> já jsem ten den ani kapra v úmyslu chtět nechytl. Měl jsem 0,12mm návazec na cejny. Ale kapři tam najeli protože to místo jsem měl zakrmené několik dní dopředu.
- Pondělí 19. října 2009 ve 22:25® čabi
-
já taky psal jen svoje postřehy a názory.Za 6–7 let aktivního feederování jisté zkušenosti mám také.Byť na větších řekách chytám pouze druhým rokem. osprey:právě kam hážeš svou sestavu je většinou hloubka a je to dál a už tam nevidíš,takže stejně nemůžeme vědět jak se to tam v tý vodě chová a leží,to by jsme se museli jít potápět
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:50® osprey
-
čabi: Moc ty sklony vznášet se nemá. Nástraha leží víceméně za krmelcem. Pokud sama neplave, zvedat ji můžou jen turbulence. Ale záleží na spoustě věcí. Doporučuju vyzkoušet v mělké čisté vodě.
A jinak samozřejmě nemusím mít pravdu. Já razím jedinou strategii. U vody koukám a myslím. Někdy se mi povede i něco vymyslet. I když to už si dost fandím
Věci, že něco je tak a tak, to taky může být v pondělí a ve středu pravda a v úterý třeba ne.
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:41® Jak.novi
-
čabi> Já napsal pouze moje zkušenosti a TEČKA
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:38® čabi
-
Jak.novi> při větším proudu ti bude nástrahu vynášet i průběžka,myslíš že se do toho proud neopře?pak se v takových případech dává před háček broček pro upevnění na dně.
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:35® osprey
-
Jak.novi> O minuty nejde. A jak jsem psal níž – každý ať si to dělá po svém. Já při příchodu všechno navážu a při odchodu rozřežu a zabalím, někdo vozí navázané pruty. A taky je to celkem jedno.
Ale já jsem si jistý tím, že mám každý uzel čerstvý a můžu tomu naložit plný kotel.
spike: A co všechno ještě vyvozuješ ze svého úlovku kapra?
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:30® Jak.novi
-
spike> Já nejsem línej. Ale je to tvoje věc.
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:30® spike
-
já u vody nerad navazuju myslím tím dělám návazce
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:29® spike
-
já u vody nerad navazuju
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:27® Jak.novi
-
osprey> Mě u vody nějaká minuta nezabije při tvoření návazců.
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:23® osprey
-
čabi: Rozmlátí to, urazí krmelec o cokoli na dně. Nejde o záběr. Tam, kde jsou obyč ryby a čisté dno, je to poměrně jedno.
A co se týče těch velkých kusů – ony často nejdou a skončí to u běžných ryb.
spike: Některé tvoje zevšeobecňující názory mě fascinují… Záleží na proudu, na délce větví, na nástraze. A opravdu nejde jen o vynášení. Jde o to, jak se to chová před záběrem, při něm i během zdolávání. Někdy je to úplně jedno, jindy na něčem záleží. Proto si taky nelámu hlavu s nějakými návazci dopředu. Stačí, když mám u vody materiál.
- Pondělí 19. října 2009 ve 21:18® Jak.novi
-
spike> Neříkám že to nejde. Ale vynáší i červa. Kapr se chytá i na plavku.