Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 6. října 2009 ve 23:46® Macekb

osprey> ráno se tam zajdu podívat na ty mrchy z proudu, myslýš že je možný že ten splávej prostě nějak upřednostňujou je v tom tak markantní rozdíl než u tý položený furt nad tím přemejšlým

Úterý 6. října 2009 ve 23:32® osprey
osprey

Cejn uprostřed velké řeky a kapr na dálku. Někdy bílá ryba, ale tam to jde řešit paternosterem. Ale když ne, tak těžší krmelec a krátká smyčka (3 cm) a může to být ono. Není to jediná alternativa, jde to vychytat i jinak.

U toho cejna – jsou dny, kdy to chtějí fakt na dně a paternoster má tendenci vynášet nástrahu do sloupce.

Úterý 6. října 2009 ve 23:23® Macekb

osprey> takže jsi pro její použití? Napiš v jakých podmínkách by jsi po ní sáhl?

Úterý 6. října 2009 ve 23:12® osprey
osprey

Tam jde o jednu věc. Ta smyčka eliminuje tu níže popsanou nevýhodu průběžky. Jak ryba protáhne ten kus vlasce, co tvoří smyčku, zarazí se natvdo o zátěž. V podstatě se sekne sama. Vynikající pro lov na dálku, délkou smyčky se nastavuje ta vzdálenost, kolik si ryba může vzít, důležitá je i hmotnost zátěže. Zůstávají zachovány výhody průběžky – např. při zdolávání se ryba nemůže opřít proti váze zátěže.

Úterý 6. října 2009 ve 23:04® Macekb

osprey> Jo napiš budu rád našel jsem něco ale právě nic konkrétního

Úterý 6. října 2009 ve 23:01® osprey
osprey

Macekb> A víš jak přesně průběžka ve smyčce funguje? Pokud ano, dojde ti, k čemu je dobrá. Pokud ne, popíšu ti to. Ale napiš mi to, ať nepíšu zbytečně co už víš.

K té průběžce obecně – ona nevytváří samzasekávací efekt, protože hářek není natvrdo svázán se zátěží. Takže se s ní špatně reaguje na krátké rychlé drbance. Ale má jiné výhody.

Úterý 6. října 2009 ve 22:57® Macekb

osprey> ta peůběžka je mě jasná ale nevím můj názor je že není tak citlivá.Co říkaš na průběžku ve smyčce ?

Úterý 6. října 2009 ve 22:54® Kubajs
Kubajs

Macekb:potom můžeš zkusit nasadit jinou nástrahu například 2–4kukuřičky s větším háčkem

Úterý 6. října 2009 ve 22:51® osprey
osprey

Macekb: Tak jak ti radí. Paternoster s lehoučkým krmítkem, spoj přes libovolný kovový prvek (obratlík, mikrokroužek) – líp se mění uzly a opotřebené části. Občas se stane, že kapr zatlačí krmelec do bahna a při záběru to pak utrhne jak řepu (vlastní zkušenost). Jak se to stane poprvé, měním páternoster za průběžný (prostě ten návazec s krmítkem jezdí na obratlíku po kmeni).

Úterý 6. října 2009 ve 22:48® Prutos
Prutos

Macekb> Většinou vážu přímo z vlasce. Má to jednu nevýhodu. Ryby co hodně mlátí hlavou (např velcí cejni) dokáží ten uzel rozbít. Pak je asi lepší vázat to přes koužek či obratlíček.

Úterý 6. října 2009 ve 22:43® Macekb

Kubajs> jo taky to takhle dělám ale jak to tam hodím je tam cejn a dost malej ty kapři nemají čas se ki tomu ani dostat.

Úterý 6. října 2009 ve 22:34® Kubajs
Kubajs

Macekb:jde o to kolik toho bahna na dně je mě se do bahna vyplatil balaton a chytám i na stojáku s balatonem špičkou vzhůru a funguje to krmítko popřípadě olovo spadne do bahna a nástraha je kousek nade dnem či na dně

Úterý 6. října 2009 ve 22:25® Macekb

Prutos> Používáš na patera obrtlík nebo nějakej kroužek nebo vážeš přímo na kmen

Úterý 6. října 2009 ve 22:13® Prutos
Prutos

Macekb> do bahna na stoják dej lehký krmítko na páteru, bahno ti nebude tolik kazit přenos záběrů

Úterý 6. října 2009 ve 22:08® Macekb

Chci jít zítra na rybník zachytat cejny a kapříky, je tam dost bahna … jakou poradíte montáž a taktiku?

Úterý 6. října 2009 ve 22:04® Prutos
Prutos

sus1> to je ale pořádné prut pro pořádný rybáře…třeba pro Sandera..nebo pro mě. Aj Osprey by ho chvílama uživil. Na ty čudle co nechytáš by ti stačil teleskop s jemnéší spicó :-)

Úterý 6. října 2009 ve 21:58® osprey
osprey

Michal/> Zatím jsou ještě nějaké v proudech, ale už se to hýbe dolů. Nebude lehké je najít – pokud o nich nevíš.

Úterý 6. října 2009 ve 21:55® Michal/
Michal/

cormaxx< Všecko bude i kolotoč nam někdo koupí :-D

Osprey< Díky. Mám doma ještě nějakej zbytek levnější směsky na kaprovitou rybu a tak s tím něco zkusím. Hodlám se na ostroretky kouknout teď jak bude ten svátek, tak doufám, že se vydaří :-)

Úterý 6. října 2009 ve 21:39® sus1

Sander> Si piš.:-1

foto/diskuze/feeder/2009/th-img27049.jpg
Úterý 6. října 2009 ve 21:36® Sander
Sander

sus1 > ok, jsme domluveni :-93;

Úterý 6. října 2009 ve 21:35® sus1

Sander> Minulej tejden,to stačí.A nerej­pej,jo??!!!va­dí mě to.:-))

Úterý 6. října 2009 ve 21:33® osprey
osprey

siky123: Dostal jsem nový a zbyly mi špičky, takže jsem na tom vlastně vydělal:-)

A ta DVD byla hodně ovlivněna možnostmi. Nemůžeš opakovat nezdařené vycházky apod. Kdyby se to mělo natočit tak, abych já byl spokojen, asi bych HaDa zruinoval:-)

Úterý 6. října 2009 ve 21:32® Sander
Sander

sus1 > co gut? Jsi nám tu neukázal šupinu co je Chytej Chytejem woe :-D

Úterý 6. října 2009 ve 21:29® sus1

osprey> Používam ji na feedru Amnésie a gut.:-)

Tento příspěvek byl editován 6.10.2009 21:34:31 uživatelem sus1.
foto/diskuze/feeder/2009/th-img27048.jpg
Úterý 6. října 2009 ve 21:29® spike
spike

siky123> jinak s dobře seřízenou brzdou to ide

Úterý 6. října 2009 ve 21:28® cormaxx
cormaxx

Michal/> Mně se tam líbí ten Beast Master BX Multi Light Medium a to hlavně kvůli proměnné délce 2,6–3,3m .Pro něco takovýho bych měl využití.Jen mít navíc 2500:-D

Úterý 6. října 2009 ve 21:28® spike
spike

siky123> jninak jak osprey na tom DVD chytal ty říčňáky tak to se mě letos taky stalo. Vytáhl jsem s 0,12mm návazcem říčňáka 50 a musím uznat že ty jízdy jsou fakt dobré.

Úterý 6. října 2009 ve 21:27® osprey
osprey

spike: To je dost na to, aby ses rozhodl sám. Hodně lidí používá bojovku proto, že před náhozem těžkým krmelcem si dobrzdí a po náhozu ji zas povolí. Velmi elegantní a šetří to čas – proto hodně závodníků chytá s bojovkami.

Úterý 6. října 2009 ve 21:25® siky123

osprey> Tak to mi uniklo, promiň. Nic to nemění na tom, že DVD je výborný a zlomenej prut asi naštval, že?

Úterý 6. října 2009 ve 21:24® osprey
osprey

Michal: Já jich letos pochytal docela dost a prakticky jsem velký rozdíl v braní podle použitého krmení neviděl. Naposledy jsem jich chytil osm na polské krmení Starfish řeka (líbilo se mi od pohledu skrz pytlík a bylo levné).

Říká se, že snad prý mají raději výraznější chutě (koření, sýr), ale klidně vlezou i do sladkého cejnového krmení a baštily mi i Lorpio Kapr Secret. Obvykle to řeším tak, že kupuju krmení ve stylu Feeder řeka a přidám hodně červů.

Důležité je chytat tam, kde jsou a házet jeden krmelec za druhým do stejného fleku. Přijdou mi trošku línější na rozežrání, ale nakonec berou spolehlivě.

Já mám spíš problém s hledáním kusů kolem 50 cm. Ty umím chytit jen když samy chtějí a ony moc nechtějí…