Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 6. října 2009 ve 21:23® spike
-
osprey> já mám na feeder 2 navijáky jedenb má přední brzdu, druhý má přední,zadní a volnoběžku
- Úterý 6. října 2009 ve 21:14® Michal/
-
cormaxx< Za ty prachy bych už měl Catanu i s navijákem
Jinak mám takovej menší dotaz: Jaké krmení se hodí k lovu ostroretek? Klidně to můžou být i ryby 20+, protože na velikosti nesejde. Rád bych si chtěl chytnout první a tak si nejsem jistý, jestli krmení s hodně výraznou vůní, jako třeba perník, nebo něco míň ostřejšího.
- Úterý 6. října 2009 ve 21:07® cormaxx
-
spike> http://obchod.lastia.cz/…power-ci4-ra Tady ho máš.Cena je celkem ulítlá
Zdá se mi,že když jsem na něj koukal včera,tak tam měli menší cenu…
- Úterý 6. října 2009 ve 21:00® lubo OV
-
spike> s bojovkou
- Úterý 6. října 2009 ve 20:48® osprey
-
spike: Je to úplně jedno.Já mám tři kritéria.
- Musí mít slušné vlastnosti (chod, brzda, zarážka zpětného chodu)
- Musí hodně vydržet (naházet do řeky kýbl žrádla ve stogramových krmelcích je docela záhul)
- Nesmí být moc hezký a drahý, protože je věčně zapatlaný od krmení
Proto většinou chytám se staršími navijáky, se kterými jsem odvláčel několik sezón. Klidně mám na jednom prutu naviják s přední brzdou a na druhém se zadní. Je mi to úplně jedno. Už jsem měl na feederu i multiplikátor
Ale mám pro tebe zajímavý nápad – příští roku bude Shimano prodávat toho Twina se třemi brzdami. Jdi do něj – ať sáhneš kamkoli, určitě tam nějaká bude
- Úterý 6. října 2009 ve 20:28® osprey
-
spike: Úplav je kus klidné vody podle břehu.
Jestli mi chceš chválit toho násaďáka, tak šetři slovy. Kdybych tam teď chodil, nachytal bych jich plno. Mě zajímá ten, co mi spadnul. Ten už byl zabydlený a o dost lepší.
siky123: Já už to tu psal asi třikrát. Ve filmu jsem zlomil prut při druhém záseku. Ve skutečnosti jich bylo nejmíň osm, protože se hledala pozice kamery, aby to bylo dobře vidět.
- Úterý 6. října 2009 ve 20:11® spike
-
osprey> Mám dotaz:co je na feeder lepší za naviják…s přední nebo adní brzdou??
- Úterý 6. října 2009 ve 20:06® osprey
-
Azbest: Já vím, že jsou i u nás. Taky mi ty největší vzaly na jemný cajk a vydrbaly se mnou. Když už bych ale na ten Dunaj jel, tak na plotice a cejny do 50 cm ne.
Metrovku jsem ale ještě na prutě neměl.
- Úterý 6. října 2009 v 18:07® skwor
-
Jeden z nich si během zimy asi pozvu na feeder nebo picker. Spíš to vypadá pro světlejší z obou motátek.
- Úterý 6. října 2009 v 9:47® Azbest
-
osprey> ony tam sice opravdu velký parmy budou,ale byl jsem tam už dvakrát skoro na týden a neviděl jsem chytit větší,než 70cm. Oprotitomu letos na závodech jsem měl na Labi na prutu regulérní metrovku.Měl jsem ji u břehu,viděl jsem ji-měla přes metr,ale nedostal jsem ji. Nebýt toho,že se omotala,tak bych ji ani neviděl. Pak stačil jeden pohyb a vlasec prasknul,jako když vystřelíš.Nevídaná síla ve spojení s vahou a proudem-to se na normální vercajk vytáhnout nedá.Rozhodně ne v tom místě,kde jsem chytal.
- Úterý 6. října 2009 v 7:14® spike
-
osprey> jinak pěkný kapřík na light??
- Úterý 6. října 2009 v 7:13® spike
-
osprey> jj mě taky bylo zajímavé jak se ten prut zlomi. Jinak včera mi došlo to DVD a jsem s ním spokojen a získal jsem další zkušenosti. Jen otázka čemu že se to říká úplav??
- Úterý 6. října 2009 v 6:45® siky123
-
osprey> No nepovídej, resp. povídej. Zajímalo by mě, jak to bylo doopravdy s tím zlomeným prutem.
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:58® osprey
-
Macekb> Tykáme si.
Jasně, všechny dvě. U toho druhého jsem se fakt pokoušel o reálný rybolov. Místy to dost nešlo, což není moc vidět.
A pak je tam ta slavná scéna s lámáním prutu
Taky to bylo trošku jinak.
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:41® Macekb
-
mimochodem koupil jsem dvd feeder2 a moc se mě to líbilo, už mam tedy všechnyvaše dvd:)
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:37® osprey
-
No právě. Navíc já mám zkušenosti i s tím natáčením. Jeden den to zkoušíš, normálně to jde. Druhý den ti běhají za zadkem tři lidi, ty děláš co můžeš a ono kulový…
Od té doby vím, že to, co se předkládá na filmovém záznamu, jsou útržky reality, které jsou skutečné realitě často dost vzdálené. Někdy třeba ne. Někdy jen málo. Ale divák málokdy zjistí, jaké je to doopravdy.
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:33® Macekb
-
Jo to známe z vlastní zkušenosti viď:)
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:31® osprey
-
Macekb> Ono na feederu nic moc složitého není. Najít ryby, vybrat montáž a krmení a pak už jen házet do jednoho místa, rozkrmit je a tahat ven.
Paradoxní je, jak často se ale něco z toho nedaří tak, jak by člověk chtěl
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:24® Macekb
-
Viděl jsem lov parem na Dunaji na fishing and Hunting, docela pěkný kousky.Chytal na červy pater se sýrovim krmenim pruty heavy myslím žádná složitost
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:16® osprey
-
lajči: Fakt ve mě probouzíš chuť se tam vypravit. A věřím, že jednou na to dojde.
- Pondělí 5. října 2009 ve 23:13® osprey
-
Azbest: Mě tam nejvíc zajímají ty parmy a navíc velké. Bylo mi řečeno, že nápor na pruty je tam při lovu parem velký a moje Speedy, ač heavy, se trošku poddávají tahu proudu. Amnesie je ostřejší kolík.
Na tom Slovensku je těch hlaváčů a hlavaček několik druhů. Takhle pažravé jsou všechny.
- Pondělí 5. října 2009 v 19:42® spike
-
Prutos> tak na ně někdy zajedem co ty na to
- Pondělí 5. října 2009 v 19:04® Prutos
-
Azbest> Hlavačky máme ve velice hojném počtu i u nás na dolním toku Dyje. Při poklesu hladiny se dají chytat do ruky…resp. sbírat po břehu
- Pondělí 5. října 2009 v 16:02® lajči
-
zdravim pani a Azbesta zvlast. Ten Dunaj je fakt parada, ako pise Azbest, a hlavne v tom useku, ako sme boli na preteku v Sturove. Ja mam tuto rieku kusok od domu v Bratislave, ale do Sturova si velmi rad zajdem, aj ked je to trochu od ruky. Co sa tyka lovu na Dunaji, nie je to ziadna velka veda a vobec netreba mat tie extra Heavy pruty. Tie som skor potreboval inde ako na dunaji. Ja na Dunaji velmi casto lovim s mediumkou a najjemnejsou spicou a nie je problem. Vsetko zavisi od toho, kam si sadnes. V tych miestach, kde je vyfoteny Azbest, je prud dost silny, lebo sa tu rieka zataca a prud sa opiera do brehu. Aj napriek tomuto javu mi na pretekoch stacilo 60g krmitko. Je vsak pravda, ze som sa netlacil daleko do prudu, kde nestacila ani 100g zataz. Treba si jednoducho najst to spravne miesto na lov a viac ako kdekolvek inde treba krmit jeden bod. Kazda lod splachne cast uz nahadzaneho krmiva a treba ho tam potom jednoducho dodat, inak sa caka na zaber velmi dlho. Vrelo odporucam tuto rieku niekedy navstivit, najlepsie na tie uz spominane preteky ktore su v septembri ( zari), kedy je uz aj hladina Dunaja vacsinou ustalena.
Inak Azbest, teraz by tam bolo super. Hladina je nizka a verim tomu, ze by sme tam lapli omnoho viac ako na preteku. Akurat dnes sme o tom hovorili s Milanom, ze by lahko padla aj 30kg hranica a nie len u par jednotlivcov.
Tento příspěvek byl editován 5.10.2009 16:04:30 uživatelem lajči. - Pondělí 5. října 2009 ve 12:59® výča
-
Azbest> něco podobnýho jsem chytal v chorvatsku na pláži.
- Pondělí 5. října 2009 v 11:52® Azbest
-
Tvrdit ani prodlužovat pruty není nutné. Já chytám stabilně na Sema Amnesia 3,90 a loni jsem na Dunaj bral i Mosella Heavy 4,20,ale letos jsem ji klidně nechal doma.Chytají tam i na 3,60.Lepší je trochu tužší prut-s lightkou bych tam fakt nelezl. Chytá se tam hlavně na červy,ale hodně rozšířené jsou do krmení kukly bource morušového (Priatka morušová) a sýrové parmové krmení. Jsou tam obří podoustve,cejni,jeseni,parmy…a hlaváči někdy až 5cm
Tento příspěvek byl editován 5.10.2009 11:54:45 uživatelem Azbest.Tomu tam říkají také „prísavník“,protože má na břiše z ploutvě vyrobenou přísavku. Vypadá trochu jako bílá vranka (žeby bílá vrána mezi čudlama?),ale je to hroznej surovec. Narval do sebe klidně šestku hák s 20-ti červama.
- Pondělí 5. října 2009 v 11:25® sus1
-
spike> Z toho si nic nedělej,takovejch je nás víc,co víme prd.
a proto se tady ptáme jeden druhého.
- Pondělí 5. října 2009 v 11:23® spike
-
sus1> aha ale každopádně dunaj je pro mě velká nezmámá v oblasti lovu ryb. Nevím na co tam ryby berou,jaký je tam proud,hloubka,dno ale jednou bych tam zajel na týden zacytat.
- Pondělí 5. října 2009 v 11:19® sus1
-
spike> Na Dunaji bude asi třeba mega hevy prutů a možná i 4,20m
Tento příspěvek byl editován 5.10.2009 11:21:03 uživatelem sus1. - Pondělí 5. října 2009 v 11:18® spike
-
osprey> jak to myslíš přitvrdit na prutech??