Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 29. září 2009 ve 22:02® lubo OV
-
Dejwík2504> chápu, prasátko je prasátko. Nebo steak. To já znám
)
- Úterý 29. září 2009 ve 21:57® Dejwík2504
-
lubo OV> já jím tak sardinky s cibulí, uzenou makrelu a hotně mi hodně ještě chutná pstruh, víc nejím, nějak mi to nejede
- Úterý 29. září 2009 ve 21:55® lubo OV
-
Dejwík2504> ale to bys měl. Ryba je zdravá a když se umí upravit, je chuťově vynikající. Celý život jsem ryby nejedl. Až jednou jsem byl na služební cestě v Drážďanech a v hotelu byla i rybí restaurace. Jmenovalo se to Fischhaus. Můj kolega mi doporučil marinovaného lososa jako předkrm a rybí špíz. Chrochtal jsem blahem. A to jsem do té doby fakt rybu měl jenom kvůli tradici kousek na vánoce. Od té doby tvrdím, že ryba je vynikající pokrm, akorát u nás ji ne každý umí upravit.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:55® Sander
-
Libor > to bych nedal do pusy, nejlepší kapr je z vepřového, třeba na svíčkové
- Úterý 29. září 2009 ve 21:54® osprey
-
Dejwík2504> Myslet si můžeš co chceš. Myslíš si, že když plavačkář nacpe do vezírku 10 kg bílé ryby a pak je slavně pustí, že všechny vesele přežijou? Víš jak snadné je je zmrzačit podměrečnou štiku? A když projde po pstruhovce borec s rotačkou s protihroty a potrhá padesát podměrečných chudinek, myslíš si, že všechny přežijou a těší se, až si tu zábavu zopakujou?
Já když chci pro ryby udělat něco dobrého, tak je nechytám. A to myslím vážně. Nechytám ryby zubožené povodní, vyhýbám se podměrečným dravcům atd.
V životě jsem chytal ryby mnoha metodami, některé ani neznáš (chodil jsem na výlovy, pomáhal při vědeckých výzkumech) a občas jsem se o ně i staral, vysazoval je nebo je zachraňoval. Viděl jsem ryby umírat na tisíc způsobů, takže nemám důvod si svět pod vodou idealizovat.
Je jasné, že když ryby nejíš, tak je pouštíš.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:53® Dejwík2504
-
Prutos> ty jsi z Valtic? Já jezdím do Břeclavi jednou za 2 týdny, tak jestli bys třeba neporadil kde chytat nebo jestli bys někdy nezašel na ryby, kdyby jsi chtěl tak beru aj kamoša
- Úterý 29. září 2009 ve 21:48® Prutos
-
Dejwík2504> Mysli, jsme v demokracii (prej)
V podstatě tím nikomu neškodíš. Tím že ryby nejíš máš situaci, kdy je ryba na břehu, vyřešenou poměrně snadno.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:46® Libor
-
Sander> di ty brepto, dobře , dostaneš cornflakes.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:41® Sander
-
Libor > už při tom pomyšlení na uzené bahno se chytám za žlučník
- Úterý 29. září 2009 ve 21:39® Dejwík2504
-
osprey> ryby nejím, takže nevím jak ty ale já si myslím své
- Úterý 29. září 2009 ve 21:39® Libor
-
Sander> počkej až přijedeš, vyudím ti prasečkina a nebudeš chtít nic jinýho.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:37® lubo OV
-
osprey> tak to se stydím. Mám chyceno letos přes 100 kousků a vzal jsem si jich 9. Proti tobě jsem tedy masař
- Úterý 29. září 2009 ve 21:37® Dejwík2504
-
osprey> já to beru jinak
- Úterý 29. září 2009 ve 21:35® osprey
-
Chlapi, nechte toho, tečou mi sliny. Ještě jsem letos kapra pro samý chyť a pusť neměl.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:32® lubo OV
-
Sander> myslím, že se mýlíš. Kapr kolem 45 cm má výtečné maso, pokud se vhodně umí upravit. To máš jako s ženskými. Jak praví klasik: „Není ošklivých žen, jsou pouze ženy, které se neumí udělát krásnými“
Tento příspěvek byl editován 29.9.2009 21:35:43 uživatelem lubo OV.)
- Úterý 29. září 2009 ve 21:32® Prutos
-
Sander> je dobrej a basta!
osprey> už už jsem se chtěl taky do diskuze vložit,ale udělal jsi to lépe. Každopádně souhlasím.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:29® lubo OV
-
osprey> nenapsal bych to lépe. Přesně k tomuhle jsem se chtěl v těch otázkách s těmi kluky dopracovat. Hlavně pod tu poslední větu se podepisuju.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:26® osprey
-
Dejwík2504> Zdarec, na tobě, koukám, hodně zapracovali…
Ryba není kámoš, je to volně žijící zvíře a tím, že ji chytáš, ji jenom trápíš a týráš. Ona na tom nevidí nic pozitivního a může ji to stát i život. S tím se smiř.
To, že chytáme ryby, je přežitek z dávných dob. Dnes už to neděláme pro obživu, ale pro pocity, ke kterým se jinak nedostanem. Chytit rybu, vzít si ji domů na jídlo a nechat ty ostatní na pokoji je to nejlepší, co bychom mohli udělat. Jenže my umíme a chceme nachytat hodně ryb. A pokud je budeme všechny brát, brzo v té vodě nic nebude. Proto je rozumné co nejvíc ryb pouštět.
Není nic špatného nechat si občas rybu – zejména druhy vysazované za tímto účelem v lovných velikostech (kapr, duhák). Občas to té vodě dokonce prospěje (když do potoka vysadíš pár set duháků, je to malá ekologická katastrofa – naštěstí jsou rychle pryč).
Masař je ten, kdo chytá vysloveně pro maso, neumí rybu pustit, hromadí je v mrazáku, rozdává, prodává a podobně. Tyhle lidi nemám rád stejně jako ty.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:26® Sander
-
Prutos > kapr neni českej, a už vůbec ne dobrej.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:25® Prutos
-
Sander> Hele, nepomlouvej dobrého českého kapra. Jedinou rybu, kterou bez výčitek kdykoli sejmu.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:23® Sander
-
lubo OV > určitě ne, to bílý co je z kapra po vykuchání se nedá nazvat masem, takže buď v klidu.
- Úterý 29. září 2009 ve 21:21® lubo OV
-
Dejwík2504> hm, dobrá odpověď
Já mám rád ryby a proto si kapra od vody odnesu (smažený kapr na studeno nemá u mě chybu). Jsem masař ?
- Úterý 29. září 2009 ve 20:53® Dejwík2504
-
lubo OV> na to mám odpověď, my jakožto sportovní rybáři máme radost z toho že tu rybu můžem pustit, rybář ,,masař´´ se ničím neprovinil…Ale my si ryby nenecháváme a máme maličkou naději že se s ní ještě někdy setkáme. Je to rovnocený soupeř a už předem výhrává, protože se vrátí do vody. Není to jenom kus masa jak si někteří myslí
- Úterý 29. září 2009 ve 20:45® lubo OV
-
Ještě bych měl jednu otázku. Opět předesílám, že to není nic proti ničemu a nikomu. Jenom mě to zajímá, jestli kolikrát víme, o čem mluvíme. Jaká je podle Vás definice pro „masaře“ ?
- Úterý 29. září 2009 ve 20:41® lubo OV
-
spike> já mám takovou všetečnou otázku. Předesílám, že to není nic proti nikomu. Jestli jsem to z tvého přízpěvku pochopil správně, tak jsi seděl vedle rybáře, který regulerně chytil jednoho kapra a vzal si ho domů. Zajímalo by mě, čím se provinil?
- Úterý 29. září 2009 v 19:09® spike
-
Dejwík2504> jj asi tak Já rybě za souboj poděkuji svobodou.
- Úterý 29. září 2009 v 17:29® Dejwík2504
-
spike> oprava
: kamoše a rybaření jako sport a zábavu
- Úterý 29. září 2009 v 17:28® Dejwík2504
-
spike> přesně tak, beru tu rybu jako kámoše rybaření a jako sport a zábavu, ne jako zdroj obživy
- Úterý 29. září 2009 v 16:56® spike
-
výča> je to každého věc ale radši mám když vidím rybu svobodně odplouvat než na talíři
Tento příspěvek byl editován 29.9.2009 16:58:17 uživatelem spike. - Úterý 29. září 2009 v 16:39® výča
-
spike> to jo no.masaři