Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 15:04® zrooda
-
spike> já mám fotˇák krávu velkou.Musím pořídit nějake kompakt do kapsy.Jinak když už ho mám sebou ryby si to řeknou a ven se podívají jenom dorostenci:(
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 14:52® spike
-
osprey> jj vím co jsi psal ale kdyby náhodou tak zachytáme.
Jinak u nás bez krmné směsi čekáš na parmu moc dlouho a kolikrát nic nechytíš. Já používám krmnou směs:sýrové krmení smíchané s tmavým ploticovým krmením.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 14:41® osprey
-
zrooda> To je problém, u nás nemá moc cenu na parmy krmit. Nemáš jistotu, že tam vůbec něco je. Chytám je po jedné, letos jsem jen jednu podsekl. Dal jsem tomu asi tři vycházky. Máme jich tu opravdu málo.
Jinak krmení sýrové nebo ploticové (u nás sýrové prakticky neseženu), hodně hlíny, hodně živé složky.
spike: Já vím, že jich je na moravských řekách spousta. Ale garantuju ti, že jak přijedu, přestanou žrát, zmizí apod. Už jsem to párkrát zažil. Dělají mi to vlastně pořád.
Ale několik, spíš menších jsem jich tam přece vytáhl. Na Dyji mám 66 cm za hubu na přívlač a jednu přes 70 cm jsem podsekl, zdolal, ale neměřil.
Nevím, jestli se teď na Moravu podívám, zapomínáš, co jsem o kus níž psal o svých dopravních možnostech?
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 14:29® spike
-
osprey> to já mám flek na moravě kde jsou parmy a je jich tam mraky. Kdybys měl náhodou cestu na Moravu a jel přes bzenec dej věďet.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 14:27® spike
-
zrooda> foťák mám u sebe vždy
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 14:12® zrooda
-
osprey> Zakrmujete i na parmy?Já tam hodil jen hrst maliny a hrstku nasekanejch žížal.Je lepší zakrmit?Čím zakrmuješ na proudné vodě?
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:57® osprey
-
spike: Kdysi jsem byl na Moravě někde nad Veselím. Chtěl jsem parmu, co jiného. Zkrmil jsem tam slušný kyblík, ale parmy jsem chytil jen dvě – menší než 15 cm. Zato mi tam najelo tolik ostroretek, že jsem pak už házel kamkoli jinam, jen ne do zakrmeného fleku. Chytil jsem jich něco mezi 30 – 40 kusy a to jsem od dvacáté ryby dělal co se dalo, jen abych chytil cokoli jiného. Přes 45 nebyly, ale těch 43 cm tam byly mraky.
Jestli do tebe něco je, budeš do půl roku na padesátce
Já ji mám z vody, kterou přeplivnu, z Moravy to musí jít taky.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:31® zrooda
-
Každopádně příště beru foťák ať mám taky nějkaou fotečku.Jen mám strach aby měly ryby náladu a chtěli se semnou fotit.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:28® zrooda
-
spike> Někdy si můžem zachytat někde u olomouce.Je tam spousta krásných míst a všechny nejsou tajný.:)
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:20® spike
-
zrooda> tak klidně bych zajel s feederem a zavazovat oči mě nemusíš já se k úlovku chovám pěkně.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:15® zrooda
-
spike> Od olomouce.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:11® zrooda
-
Asi máš pravdu.Je to o to lepší pocit prošlapat si kopřivy a jinou roztomilou floru
dojít k vodě tušit tam rybu a nakonec ji opravdu vytáhnout.No a kdybys sis chtěl taky jednu nad 50 povodit a měl cestu k Olomouci tak dej vědět:) zavážu ti oči a dovevedu Tě do ráje:)
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:09® spike
-
zrooda> Z kama jsi já jsem taky z moravy a taky jsem tam vytáhl už 2parmy a jedna se mě vyhákla. Já své místa nikomu neříkám, o některých ví jen můj kámoš, který taky všechno pouští protože ryby pouštím zpět do vody. Máš pravduu že je to krásný pohled.
osprey: večer dám do diskuze z lovu fotky ze včera pak se mrkni ta osttoretka sojí za to
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 13:02® osprey
-
zrooda> Jo, trofej to rozhodně je. Já jich mám desítky a 47 cm max. U nás navíc tak nerostou, tady teče voda ze Šumavy.
A místa si chraň. Je to lepší – i proto, že to nutí ostatní myslet a hledat. Ve své podstatě jim tím prokazuješ dobrou službu.
- Čtvrtek 24. září 2009 ve 12:49® zrooda
-
Ryby chytám a pouštím taprve druhým rokem a když jsem chytil toho jesena(můj první v životě) změřil poděkoval za souboj a pustil ho zpět(supr pocit vidět jak mávne ploutví a zmizí)měl jsem dobrej pocit a to jsem netušil že přijdu domů otevřu nejmenovaný časopis a zjistím že je to trofejní ryba!Kdybych věděl že se u vody budou chovat všichni alespoň tak jak se má hned bych vyzvonil kde je moje místo,ale to se nikdy nestane a proto si budu dál těch komárů a kopřiv po krk užívat sám
No a co se té parmy týče asi sem se zamiloval nádhená bojovnice!
- Čtvrtek 24. září 2009 v 10:28® osprey
-
zrooda> Tak si tu vodu opatruj, u nás by ses musel nalítat mnohem víc, aby sis sáhl na dvě parmy a jesena uvedené velikosti.
- Čtvrtek 24. září 2009 v 10:20® zrooda
-
Včera výprava na Moravě dvě parmy 55 a 62.Ta menší na 14ku návazec.Potom jsem radši převázal na 16ku a přišla 62.Jinak vláčka 5 okounů a včera jelec jesen 56.Ktomu oukleje a pltice.Celkem jsem za ty dva dny měl nahozeno tak 4 hodiny.Proti tomu výkend 16.-18.9 na hartě kdy jsme seděli u vody od 6:00 do 22:00 a ve třech vytáhli tak 12 okounů.VIVA MORAVA VIVA FEEDER
- Čtvrtek 24. září 2009 v 5:53® spike
-
osprey> Já jezdím taky na kole a vůbec mě to nevadí. Včera jsem jel s kámošem celkem 16 km na hlavní tok moravy pokusit se ulovit parmu.
Nahodily jsme a čekaly, já jsme zasekl a na prutě bylo neco fakt velkého typuju parma 70+. Celou dobu byla o krok předemnou, pak zajela do vázky a vyhákla se.
Potom chvíli nic nebralo, vytáhl jsEm tloušťe,ouklej, a po chvilce dolávání se na břeh taky ukázala Ostroretka stěhovavá(43cm).
Parma byla jedna 27cm ale zkalamala mě ta vyháknutá určiťe by to byl osobáček.
Kamarád buhužel na položenou s policajtem nic nechytl ale dnes si má koupit feeder a to snad bude lepší.
FOTKY DÁM VEČER DO DISKUZE Z LOVU.
Tento příspěvek byl editován 24.9.2009 05:54:01 uživatelem spike. - Středa 23. září 2009 ve 23:03® osprey
-
pepos.93> To je fikce diktovaná médii a trhem.
Jeden prut s navijákem, pár splávků, krabička s broky, pytlík háčků a 2 rohlíky.
Ve feederové verzi je třeba zařadit vidličku, pár krmítek a malý kyblík s kilem krmení. (oboje vyžaduje lovit na menší vodě a umět ji číst)
A jinak jsem pořád ještě schopen dojet na kole 20 km na Orlík s 15 kg na zádech. Akorát dříve mě po tom tak nebolely záda.
Papíry na moto do 50 ccm mám od 16 let, ale ten vehikl jsem vyhodil.
Tento příspěvek byl editován 23.9.2009 23:07:11 uživatelem osprey. - Středa 23. září 2009 ve 22:11profil byl smazán
-
osprey> no mě je sice 16. ale dodělávám řidičák na moto, a auto bude hned v 18 následovat. v dnešní době si nedovedu představit jak bych se dopravoval k vodě-zjišťuji že člověk potřebuje čím dál tím víc věcí aby chytil čím dál tím menší ryby.
- Středa 23. září 2009 ve 21:29® osprey
-
pepos.93> Ahoj. Bude mi čtyřicet a v životě jsem ho neměl. A jevím se ti jako mrtvola?
Poslední dobou mám ale moc aktivit, přibývají kamarádi, je tu nová práce a stárnu. Začínám o něm vážně uvažovat.
- Středa 23. září 2009 ve 21:20profil byl smazán
-
osprey> dokáže v dnešní době žít dospělý člověk bez auta?
- Středa 23. září 2009 ve 21:10® osprey
-
paalo: Takové věci u nás nemají. Musel bych to vozit kdoví odkud. Takže to nepoužívám.
A další věc, já nepotřebuju chytat hodně ryb. A poslední – nemám auto a TTX vyžaduje kyblík navíc.
Nejsem feedrař, ze kterého by si lidi měli brát příklad, ale shodou náhod jsem byl nějak vyzdvižen lidem před oči.
- Středa 23. září 2009 v 15:58® Kubajs
-
paalo:TTX dělá hlavně krmnou směs hrubší lepé so na dně rozpadá a nepoznal jsem velký rozdíl v jejím použití to melasa to je něco jinýho na polotice a kapry zaručeně funguje
- Středa 23. září 2009 v 15:20® spike
-
paalo> ¨lorpido je kvalitní směs já ji používám do jakéhokoliv krmení a zda se mi že ta ttx-ka svým působením ve vode přilák více ryb. Někdo místo TTx-ky používá strouhanku nebo šrot.
- Středa 23. září 2009 v 11:33® paalo
-
spike>jak tu ttx zhodnotis?zaznamenal jsi nake zlepseni pri pouziti…do jakeho krmeni ho pridavas?ja ho chci dat do lorpia
- Středa 23. září 2009 v 11:25® spike
-
paalo> ttx-ku používám já ale s melasou nemám zkušenost.
- Středa 23. září 2009 v 7:50® paalo
-
osprey>pouzivas do krmeni ttxku a melasu?
- Středa 23. září 2009 v 6:16® spike
-
osprey> přibyde k nám do diskuze nový člen, je to můj skoro sůsed a nej kámoš. Ve čtvrtek si jde koupit ten ste¨jný feeder jako mám já a dnes ideme na parmu.
- Úterý 22. září 2009 ve 22:15® čabi
-
osprey> íky,na hevíčko jsem chytal pouze při tréninku,při závoě nebylo potřeba,voda vůbec netekla,chytal jsem na 20g krmítko,ale je to pěkjnej prut siolnej a parabolickej