Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 22. září 2009 ve 20:40® spike
spike

osprey> o.k

Úterý 22. září 2009 ve 20:34® osprey
osprey

spike: No, počítej ještě aspoň se dvěma jinými články.

Úterý 22. září 2009 ve 20:25® spike
spike

osprey> jj to jsi psal ale zdálo se mi to už nějak dlouho

Úterý 22. září 2009 ve 20:09® osprey
osprey

spike: Co by bylo, čeká ve frontě na zveřejnění. Není jediný, co máme. Ale to jsem ti vysvětloval, stačilo jen dobře číst.

Úterý 22. září 2009 ve 20:02® spike
spike

osprey> zítra idu zkusit parmu na sýr.

co je pls s tím mohím článkem??

Úterý 22. září 2009 v 19:21® osprey
osprey

čabi: Gratuluju. A co to heavíčko?

Pondělí 21. září 2009 ve 21:51® Jak.novi
Jak.novi

spike> Pěkně vytlemenej :-D :-D

Pondělí 21. září 2009 ve 20:00® čabi
čabi

Tak jsem se včera vrátil z GP Moravy.Skončil jsem 12. z 32 závod­níků.V sobotu jsem na A1(forhont) udělal 2 s 3240g(především podoustve do 25cm,jeden cejn přes půl kila a va malí,jedna čtvrtkilová plotice a dvě oukleje).První byl Jiří Ouředníček 3620g.V nedělu jsem nemohl pořádně dostat a udržet rybu na krmným místě,měl jsem C3 a udělal jsem pouze 8 se 470g(tři podoustve a několik ouklejí,parma mi to utrhla).Chytal jsem na light feeder, špička 1,5 a 2 oz,kmen 0,16mm,forpas 0,10mm.Háček 14,16 typ katana.Oproti ostatním závodníkům jsem chytal 10 a 15m od břehu.

Tento příspěvek byl editován 21.9.2009 20:02:26 uživatelem čabi.
Pondělí 21. září 2009 v 18:09® spike
spike
:-D
Pondělí 21. září 2009 v 17:38® Jak.novi
Jak.novi

spike> Zkus poznat pravdu od srandy. Hlavně podle smajlíků.

Tento příspěvek byl editován 21.9.2009 17:38:21 uživatelem Jak.novi.
Pondělí 21. září 2009 v 15:52® BlueShark
BlueShark

spike: To byla ironie, bere jen cejny :-D a třeba jen dva za rok :-)) ))

Pondělí 21. září 2009 v 15:42® spike
spike

BlueShark> Cože mrazák to je takový řezník, to já bych vživotě parmu nevzal

Pondělí 21. září 2009 v 15:37® BlueShark
BlueShark

Já mám letos 69ku parmu nejvíc :-) Piraňha má těch větších plnej mrazák :-))

Pondělí 21. září 2009 v 15:32® spike
spike

Parma je krásná a bojovná ryba, včera jse, to poznal.

Pondělí 21. září 2009 v 15:29® MP-E65mm
MP-E65mm

Když tady každý tak krásně sní, tak já bych byl rád kdybych někdy tu parmu vůbec chytl a je jedno jaké velikosti. Tak asi tak :-)

Pondělí 21. září 2009 ve 13:37® BlueShark
BlueShark

Nějaké parmy už jsem taky pochytal a rozdíl je někde jinde. Kluci z jihu čech co tam lapou parmy povídaj o neustálém broušení vlasce, jak jde parma hned do vázek a rypákem mezi šutry. V Ústí se mi to nikdy nestalo a vždy šla ven. Možná tu je v těch místech míň šutrů nevím, ale proč by nemohlo být v jiné oblastni dostat parmu těžší než třeba u nás? Já myslím, že tam můžou bojovat úplně jinou taktikou. Fakt nevím…

Domněnka :-)

Hodně vody, jiný boj, mělká voda a kameny = peklo…

Tento příspěvek byl editován 21.9.2009 13:40:20 uživatelem BlueShark.
Pondělí 21. září 2009 v 11:07® Piranha
Piranha

osprey> Míro, ono je to u te parmy malinko rozdilny.Vim o mistech v republice, kde se parma chyta nejlepe v lete, ale tady u nas na severu v UL na Labi se chytaji od zari, ale spis berou pri mrazech okolo prelomu roku.Po zaseku do 5s vim ze mam na prute parmu a to tak ze popojede tak metr, dva zustane stat na miste v proudu.Spis nez ke mne, nebo ode mne jede bud proti proudeu nebo po proudu.Kapr ten to vzdycky vezme, kope a bere vlasec, parma pokazdy alespon u mne zustala pevne stat v proudu a stezkla.Je to mozna i tim, ze maji dost vody, jako myslim hloubku a neni treba mazat nekam na koryta do hloubky.Vim ze se tam da chytit parma i nad magickou 80ku videl jsem ji a sice uz nezije, ale urcite tam jsou, ja zatim nemel hold cest poznat kralovnu.Jinak bezne na konce 0,14 – 0,18 je hrave zdolavam.Mozna je to i tim, ze nema kam ujet do vazek.Jinak loni jsem jich chytl 43 kusu a pouze 10 jich bylo pod 50cm prevazne se pohybovali od 55 do 67cm.Dobre jsem je chytal na 0,12 s gumou, to byl fakt zazitek. Parmy maji vybornou kondici, jsou zdrave, ani jedna nejevila znamku nejakeho stradani a co je dulezite rostou.Byli roky kdy se tahali podmerky a bylo nadlickym vykonem udelat mirovou parmu, tomu i taky tak trochu dekuju a po par letech je videt vysledek, paradni torpeda.

Pondělí 21. září 2009 v 9:14® osprey
osprey

Piranha: Jenže já si na ty velké sáhl, to je ten problém. Ryby do 70 cm jsem vytáhl, často docela snadno. Měl jsem ale na prutě kusy, které se se mnou prostě nebavily.

Prostě všechny ty řeči, kde někteří píší s jak slabým cajkem se dá uvodit velká parma vzaly za své. Znám lidi, co ji nekokázali kontrolavat s 0.25 mm Stroftem (a co pak má člověk na ten feeder dát?).

Průběh zdolávání je pořád na jedno brdo – vymotá si dost velký kus vlasce a pak jezdí, dokud nenajde nějaké šutry a pak už jen cítíš, jak to tam dře. Některé to zvládly za 20 sekund, jiné jsem dokázal držet těch 15 minut, ale výsledek byl stejný. Ideální by byla pláň s rovným dnem.

Pondělí 21. září 2009 v 8:30® Piranha
Piranha

osprey> ses o 2 cm vejs a pro mne je to velka ryba.Pro mne je velka parma ta nej co jsem chytil a ryby vetsi, co chytli ostatni.65ka taky neni prcek a dokaze trhat :-) Muj cil je zatim dostat se na 70cm+

lubo OV> nemyslel jsem zavody ligy, ale klasicky gulasovky a komercni zavody.Tam je uplne fuk jestli mas pl. bednu a 2 litry cervu s patentkama a 6 kg sensasu, nebo pytlik trapera, dve krabicky cervu a pixlu kuku.Kdyz si vylosujes misto na h… tak mas aspon velikou motivaci to misto přečerovat a snazit se z nej vyzdimat aspon nejakou rybu, to pak je uzitecny kdyz si pujdu zachytat nekam, kde to neznam.Da se tam okoukat strategie a vychytavka.Mozna by i stacilo se zatim na takovy zavod podivat a obchazet okolo.A bedlive sledovat.

Tento příspěvek byl editován 21.9.2009 08:32:34 uživatelem Piranha.
Pondělí 21. září 2009 v 5:43® spike
spike

nejspíš v úterý si zajdu nějakou zkusit chytit, samózřejmě ta včerejší plave v řece dál

Neděle 20. září 2009 ve 22:48® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Ještě k tomu měla 52 cm. Je to ta parma co mám v profilu.

Neděle 20. září 2009 ve 22:45® Jak.novi
Jak.novi

osprey> letos mám jen jednu. Dostal jsem ji na palvačku a rousnici. Měl jsem nalíčeno na kapra. V tom úseku to skoro neprudí a tak mě její výskyt překvapil.

Neděle 20. září 2009 ve 22:34® osprey
osprey

Jak.novi: Nemyslím, mám pocit, že velké si flek umí vybrat, vědí co a jak a hlavně – nemáš na ni patřičnou páku. Na cajku, se kterým snadno taháš šedesátky, má takováhle ryba čas přemýšlet. Znám to z říčních kaprů – přemýšlet musí rybář a ryba musí být pod takovým tlakem, aby toho moc nevymyslela.

Uvidíme přístí rok. Třeba se někam vypravím.

Neděle 20. září 2009 ve 22:30® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Zákon schválnosti :-|

Neděle 20. září 2009 ve 22:25® osprey
osprey

Jak.novi: Přehnaná snaha škodí. Čím víc se za něčím honím, tím víc se to mrší. Už to nedělám. Při mé poslední výpravě za parmami existovala slušná šance na velkou a nakonec jsme parmu ani neviděli. Prostě jen chytej a buď připraven. Jenom ti povím, že návazec kolem 0.18 mm je na zdravou a vitální parmu 80+ naprostý nic. Dojede si kam chce a pak už cítíš jen jak to rve o kameny. Na rovném dně ji samozřejmě uvodíš, ale nevím proč, vždycky mi velká vzala tam, kde byl bordel.

Neděle 20. září 2009 ve 22:19® Jak.novi
Jak.novi

Sakra v tom prvním příspěvku je chyba. Má tam být přes osmdesát. Já blb :-93;

Tento příspěvek byl editován 20.9.2009 22:20:07 uživatelem Jak.novi.
Neděle 20. září 2009 ve 22:05® Jak.novi
Jak.novi

Sander> Můj sen je parma pře osmdesát. Tu ještě ne :-)

Neděle 20. září 2009 ve 22:04® Sander
Sander

Jak.novi > jak to může být tvůj sen, když už jsi takovou vyžehlil? :-)

Neděle 20. září 2009 ve 22:02® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Ježiš o parmě přes sedmdesát mi ani nemluv. To je můj sen. Má největší měla 72 cenťáků z Plzně.

Neděle 20. září 2009 ve 22:00® osprey
osprey

Sander: Tam by nepomohla ani svěcená voda. Naprosto regulérně jsem uvažoval o možnosti dát do sestavy 2 m ocelového lanka.