Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 14. září 2009 ve 20:20® osprey
osprey

sus1: Nenarážím, plus minus cítím pointu, ale dožaduju se jasnějšího vyjádření. Ta věta sama o sobě moc smyslu nedává, takže se snažím ponoukat kolegu Blue Sharka, aby ji rozvinul do epické šíře. Nic víc za tím nehledej. Mohl bys najít něco, co tam není a pak by tě to za dlouhých zimních večerů strašilo nebo tak něco:-)

Pondělí 14. září 2009 ve 20:12® sus1

osprey> To na něco nařážíš nebo sis to špatně přečet??:-)

Pondělí 14. září 2009 ve 20:11® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Asi dává trvdost špičky podle bojovnosti ryby :-))

Pondělí 14. září 2009 ve 20:01® osprey
osprey

BlueShark> Téhle větě nerozumím.

„Jasný, že dáš tuhou špičku, tam jde jen o boj s rybou.“

Pondělí 14. září 2009 v 19:26® sus1

BlueShark> Normálně jsem se zeptal.:-)

Pondělí 14. září 2009 v 18:25® Jak.novi
Jak.novi

Není normalní mimopstruhová.

Územní- platí pro kraj kde bydlíš

Celosvazová- platí buď pro čechy ne moravu

Celorepubliková- platí pro čechy i moravu

Zkus na internetu zkusit trochu hledat. Začni třeba na stránkách rybářského svazu.

Pondělí 14. září 2009 v 18:11® spike
spike

JAký je rozdíl mezi Celorepublikovou povolenkou a normální mimopstruhovou?? Ctel bych s feederem totiž navštívit Kroměříž.

Pondělí 14. září 2009 v 17:43® BlueShark
BlueShark

Osprey: Jasný, že dáš tuhou špičku, tam jde jen o boj s rybou. Napnutý vlasec a větší policajt, se blíží už feederu a to jsem nechtěl. Málo kdo to rozezná…

PS: chtěl jsem tím vším naznačit a dokázat, že po zkušenostech z feederu pak jakýkoliv zatřesení policajtem (dle montáže) signalizuje záběr, což dřív začátečník nepozná a čeká, až to 82. ryba v pořadí natáhne nahoru :-D

Tento příspěvek byl editován 14.9.2009 17:45:36 uživatelem BlueShark.
Pondělí 14. září 2009 v 17:29® osprey
osprey

BlueShark: Jde to i v tažné – na feederu se dává silnější špička, alternativou je těžší policajt. On stačí nepatrný průvěs. Seká se podobně jako u feederu – zacuká a má ji…

Jen je tam ta věc s těmi hodně slabými materiály. Zkus dát policajta na vlasec o,12 s návazcem 0.08. Zlobí to.

Ale feeder mě naučil myslet do roka, policjtům na to deset let nestačilo. Možná to je ten důvod, proč je o policajtech a jedné jejich vlastnosti tolik vtipů:-)

Pondělí 14. září 2009 v 17:23® BlueShark
BlueShark

sus1: Buď to je narážka nebo špatně přečtený příspěvek. Psal jsem NETÁHLÁ VODA, myšleno voda klidná, kde není proud nebo minimální pohyb sloupce.

Pondělí 14. září 2009 v 17:09® Jak.novi
Jak.novi

spike> 6–11 používám já

Pondělí 14. září 2009 v 16:21® spike
spike

A jeste jsem málem zapomněl co za háček?? 10??

Pondělí 14. září 2009 v 16:14® spike
spike

Dík teda za ten tip mám místo kde kámoš chytá parmy aj NA twistera. Je jich tam moc.

Pondělí 14. září 2009 v 15:58® sus1

BlueShark> Jak to funguje na řece,kde je vlasec napnutej kvůli proudu??Jak ten policajt pracuje na napnutém vlasci??

Pondělí 14. září 2009 v 15:38® BlueShark
BlueShark

Vrátil bych se ještě k debatě o předšpičákách. Je to z mé zkušenosti pouhé, ale i tak se podělím :-)

Předšpičák je nekompromisně jemnější metoda lovu než feeder. Pro pocit zdolávání jsem chytal hodně na předšpičáky na feederu. Trošku to ruší zásek, ale i tak jsem si to chtěl zkusit a zalapal. Jen to pořád dokola, nahodit, nasadit, naštelovat. To pohodlí, to je problém. Pokud není voda tažná, je to jemnějsší pochytáníčko a co hlavně. Po x letech za feederem člověk tak nějak mnohem lépe pochopil jak funnguje záběr, kontakt nástrahy s rybou a prostě získal mnoho zkušeností. Pak když se vrátí ke klasice „policajt“, seká uplně jinak a proměňuje, než kdy předtím.

Nej je prostě získání citu pro záběr a zásek. A o tom vše je :-) Pouhopouhý můj názor ;-)

Tento příspěvek byl editován 14.9.2009 15:39:41 uživatelem BlueShark.
Pondělí 14. září 2009 ve 14:58® inspo

Hany> Já taky toho někdy nachodím až jsem skoro rád, že se doplazím domů. Mě jen zarazila ta rychlost. 12 km za 15 minut je fakt výkon. Já jezdím dost na kole a tohle bych asi nezvládl, nehledě na to, že když jede k vodě, tak má sebou i nějakou bagáž.

Pondělí 14. září 2009 ve 14:22® Scanix
Scanix

osprey> neni problem, mimo teto soboty jsem k dispozici tarka kdykoliv…

Pondělí 14. září 2009 v 11:39® osprey
osprey

O ostrých vím a věřím si na ně víc než na ty parmy. Jenom času se jaksi nedostává. Když vypadnu z domu, za hodinu a půl můžu na onom místě nahodit. Pod tři hodiny lovu to nemá smysl. Takže v podstatě si musím udělat čas na celodenní vycházku. Jediné, co mě k tomu motivuje, je skutečnost, že v porovnání s námi tam máte ryb jak hnoje:-)

Pondělí 14. září 2009 v 11:36® Scanix
Scanix

osprey> urcite bych to zkusil, staci dat vedet, ze dorazis a muzeme je prubnout, jo a vlacak s sebou, kousek vedle jsou celkem pekni okouni, tak je chvilku muzes potrapit a pokud mas nejaky figl na ostroretky, tak se tam prohani take pekne kousky ;-)

Pondělí 14. září 2009 v 11:03® osprey
osprey

Scanix: Tak se tam někdy podíváme?

Pondělí 14. září 2009 v 11:02® osprey
osprey

spike: K parmám tolik:

U nás na krmení hluboce kašlou, je jich v řece tak málo, že žerou jen když samy chtějí.

Kmen min. 0.18 mm, návazec min. 0.16 mm. Klidně víc. Nesnáším zdolávání parem na slabých návazcích – bojujou doposledka a mají toho pak dost a o ty největší obvykle přijdeš. Já přišel o všechny své velké parmy s návazci 0.18 mm a ani chvilku jsem neměl pocit, že mám nad rybou nějakou kontrolu (hádám ryby 70 – 90 cm, těžko říct).

Montáž průběžná, patera táhne po dně a pořád s ním za něco chytá, jinak by fungoval taky.

Návazec dávám tak kolem 40 cm.

Nástrahy máš dole vyjmenované, většinou žerou jen něco z toho. U nás jsem na sýr v životě nedostal záběr, na Berounce jim chutnal.

A až ji chytíš, dej si s ní tu práci a podrž ji dokud neodplave.

Guma je v takto silné sestavě skoro zbytečná, já ji nedávám.

Tento příspěvek byl editován 14.9.2009 11:03:04 uživatelem osprey.
Pondělí 14. září 2009 v 5:55® spike
spike

Mám na montáž dát i feeder gumu??

Neděle 13. září 2009 ve 22:08® Jak.novi
Jak.novi

spike> Nebo si kup sýrové krmení, přidej červy, hlínu a konopí. Jako nástrahu rousnici, červy, dendrobenu, sýr nebo teď na podzim kousek rybičky. Mě ta holka fousatá sežrala i boilie s přichutí mušle.

Neděle 13. září 2009 ve 20:58® Kubajs
Kubajs

spike:parmy jezdí jak přisáte na dně a pokud zaberou je to opravdu docela síla tak pozor atji neurveš

Neděle 13. září 2009 ve 20:29® Scanix
Scanix

osprey> jinak hlasim z dneska ulovek feedrare, ty vis kde, kousky 57, 61 a 68, takze tam jsou i pekny…

Neděle 13. září 2009 v 19:47® spike
spike

Myslíš kvůli lstivosti parem??

Neděle 13. září 2009 v 19:40® Kubajs
Kubajs

spike:ta plochá čtyrícítka opravdu stačí hlavně si předem povol brzdu do bojové polohy

Neděle 13. září 2009 v 19:21® spike
spike

je to přímo v pod jezí

Neděle 13. září 2009 v 18:53® Kubajs
Kubajs

spike:klasické krmení ploticové či nějaké kořenější a smíchat ho s hlínou!vybrat si proudnější místo.Montáž zavisí na typu dna a rychlosti proudu ale obecně tak nějak používám 40g ploché olovo na 0,18mm kmenu a 0,14tak 25cm dlouhý návazec!Mezi nejlepší nástrahy patří žížaly a červi

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 18:54:11 uživatelem Kubajs.
Neděle 13. září 2009 v 18:36® spike
spike

Nový prut je parádní dnes jsem byl na lovu podouství a po 5 rybě jsem už stratil přehled kolik jich je. Bylo jich nakonec 9+2 TLOUŠTI.

Osprey: Dnes jsem se od jednoho domorodého rybáře dozvěděl kde jsou v našem okrese parmy on sám tam chytl parmu 56 ale říkal že jsou tam i větší, Potřeboval bych poradit jak na ně… kmná směs, nej. nástraha a jak si mám navázat prut. Jestli to nechceš psat sem tam mi to pošli na e-ail ebo poštu chytej. Dík