Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 7. března 2005 ve 23:00® pupak

HaD se vam mymi usty omlouva, k takoveto politovanihodne udalosti dochazi na serveru chytej maximalne jednou za deset let:-)) ) Vypadek byl pravdepodobne zavinen chybou na serveru.

Pondělí 7. března 2005 v 17:13® mirmen

boyscout: u fídra většinou chytám jen na jeden. Pokud mám druhej prut na položenou na větší rybu, tak většinou olovo mezi zarážkami a povolenou brzdu. Případně kombinuju s lovem dravce na mrtvou a tam je odklopený řadič, takže taky není důvod reagovat během 1–2 vteřin.

Neděle 6. března 2005 ve 22:07® vocko

> boyscout: To by bylo asi vesely :o)

Neděle 6. března 2005 ve 21:37

mirmen>no ale pokud máš nahozený i druhý prut tak bych hctěl vidět jak ho s druhým prutem po pravé ruce v držáku, vlascem před tebou a háčkem v levém kolenu zasekneš :-))

Neděle 6. března 2005 v 19:03® mirmen

hraji: možná, jak nám přibývají křížky, tak víc a víc lenivíme. Nejvíc zlepšováků prý vymysleli lenoši :-)

Neděle 6. března 2005 v 19:01

mirmen,hraji: Chlapi vy mě zničíte, sedím v práci, venku sněží v televizi hlásí i na příští týden mráz a Vy tu s takovou idylkou. No, ale zkuste ještě něco dalšího krásně se to čte, prosíííím:-)) ).

Neděle 6. března 2005 v 18:33® hraji
hraji

mirmen: tedy kdybych to nečet tady, tak si myslím, že chodíš na ryby se mnou. Jo to dělá praxe a „leta dřiny“. Dělám to velmi podobně jako ty, jen kroužek na háček mám na sedačce. I ten držák na pruty používám, jen jsem musel vyměnit ten hrot, protože ten plechový nic nevydržel

Neděle 6. března 2005 ve 13:04® mirmen

jaryn: pohoda při fídrování se dá ještě víc „vyšperkařit“. Prut dávám do trubky zapíchnuté napravo vedle sedačky. Na levém koleně kalhot mám pár stehy přichycený gumový kroužek – těsnění o průměru asi 6–8 mm. Po stažení dám prut do trubky, odvinu tolik vlasce, abych zachytil háček do kroužku ( kmen je trochu prověšený, špička trochu ohnutá vahou krmítka). Vedle trubky mám misku s krmítkovou směsí. Misku na kolena, namačkám směs do krmítka a krmítko nechám ležet v misce. Uvolním zavěšený háček, nastražím, levou rukou držím háček s nástrahou, pravou položím misku zpátka na zem. Žádné motanice háček-krmítko, snadno, rychle, bez patlání. Hadr je taky po ruce, otřu pravačku, abych neupatlal rukověť a v pohodě nahodím, aniž bych vstával ze sedačky :-)

Neděle 6. března 2005 ve 12:39

mirmen: Tak to by byl sen, najít někoho tady u nás kdo se tomu věnuje a okouknout ty mazácké tahy. Táboráci a okolí kdo mi hodí laso????

Neděle 6. března 2005 ve 12:27® jaryn

mirmen-dobrý nápad, ten držák používám při lovu štik na vyvěšenou. U feedera mě to nenapadlo, možná proto jsem už zlomil 2 špičky.

Neděle 6. března 2005 ve 12:26® mirmen

Elanius: vláčák snese víc než fídr špice :-) A navíc , jinak s prutem 360 cm a jinak s vláčákem o metr kratším. přeju, ať se Ti daří. Je dobrý sehnat si „guru“ ze svého okolí.

Neděle 6. března 2005 v 11:29

mirmen: Ja se věnoval hlavně vláčce a tam se ta holinka prostě nabízela jako nejjednodušší řešení při výměně nástrahy když nechceš jít z vody. Jinak někde jsem tady viděl něco podobného z tuby od silikonu udělané doma na koleně. No až budu mít proutek doma tak se holt ukáže. Těším se jak malej Jarda:-)) ))

Neděle 6. března 2005 v 11:15® mirmen

Elanius: tahle zdánlivá prkotina – trubkový držák prutu, který se dá podomácku vyrobit z kusu novodurové trubky – je silně „návyková“ záležitost. A zejmena u fídra a pickeru ji rybář ocení. Špičky jsou choulostivé, kmen se často při manipulaci namotá ( zejmena pletenka) kolem koncových oček a pak stačí neopatrně zatáhnout a špička se nalomí. V trubkovém držáku máš jistotu, že prut je odložený mírně šikmo , kmen si snadno povolíš, protože navijáček máš skoro u ruky. Nástrahu si připravuješ vsedě, obě ruce volné. Doporučuju.

Neděle 6. března 2005 v 9:50

mirmen: přiznám se, že při manipulaci s nástrahou většinou vrazím rukověť prut do svojí holinky a je po ptákách. Mám ho stále na dosah a i jeden dva kroky s ním popojdu k brašně s nádobíčkem a podobně.

Neděle 6. března 2005 v 9:37® mirmen

Elanius: docela se mi osvědčila drobnost, držák prutu při manipulaci s nástrahou. Tahle legrácka stojí do 70 Kč a umožní, aby rybář měl obě ruce volné a nemusel si opírat prut o sebe, případně opírat o klasickou vidličku nebo sedačku ( o pokládání na zem už ani náhodou).

foto/diskuze/feeder/2005/th-img718.jpg
Sobota 5. března 2005 ve 20:42

hraji, mirmen: Chlapi dík, ve feederu se fakt neorientuju a tak jsem vděčnej za každou radu. K těm dalším „drobnostem“, se s dotazy dostanu až budu prut mít doma a prvně ho prubnu. Teoreticky jsem naštudoval všechno co se dalo na netu sehnat, ale teprve praxe ukáže.

Sobota 5. března 2005 v 18:13® HaD
HaD

4ALL: dnes byl přidán další volitelný vzhled s motivem candáta. Věřím že se Vám bude líbit. Pokud jste registrovaný uživatel, můžete změnu vzhledu provést zde: viz. url .

foto/diskuze/feeder/2005/th-img716.jpg
Sobota 5. března 2005 v 15:25® hraji
hraji

Elanius: používám přesně tu, co sem dal mirmen na obrázku, netvrdím, že to je to jediné správné,ale mě se taky velmi osvědčila

Sobota 5. března 2005 v 9:27® mirmen

Jako přední používám tuhle. Výhody:

• uložení blanku prutu je mělké.
  • při razantním záběru ( samozásek kapra) je náraz na blank trochu odtlumen, hadičky, v nichž je pastový díl pro blank, jsou pružné
  • velicé důležité – kloub
  • při posezu, kdy je špička prutu téměř u hladiny, směřuje kmen pod úhlem 90–120°do strany. Je výhodné ( zvyšuje se citlivost a úspěšnost při záseku) , aby vidlička byla natočena do strany tak, aby při záseku blank prutu zbytečně netrpěl nárazem o bok vidličky.
  • jako zadní vidličku používám typ J na fotce dole ( také na kloubu, stavitelný ve sklonu v obráceném gardu= rukovět prutu při přiseknutí „nekopne“ o vidličku)
foto/diskuze/feeder/2005/th-img714.jpg
Pátek 4. března 2005 ve 20:10® mirmen

Elanius: bude to „to ořechové“, obzvlášť, je-li na kloubu, takže můžeš natáčet podle linie kmene. Výhodné je i mělké,šetrné uložení blanku prutu.

foto/diskuze/feeder/2005/th-img713.jpg
Pátek 4. března 2005 v 19:55

hraji: Viděl jsem vidličku ve tvaru „obráceného ramínka na šaty“ bude to to pravé?

Pátek 4. března 2005 v 19:23

hraji: Tak s tím počítám, ale doma jsem se musel dušovat, že tenhla rok už nic na ryby kupovat nebudu. No, ale pár „drobností“ mi přece moje hodná žena nemůže vyčítat ne?

Pátek 4. března 2005 v 17:46® HaD
HaD

> FishFace: přesunul jsem ti to do diskuze

Pátek 4. března 2005 v 16:26® pif
pif

tak a zitra razim na plavačku,letos po třetí,zatim žádná ryba-:)))ale zítra jim ukážu,dělat si ze mě prdel. pokud nic nechytnu,tak za to muže Had,jelikož mě nic nevysvětlil-.)))

Pátek 4. března 2005 ve 12:01® hraji
hraji

Elanius: tak teď si vem ještě hodně penízků a vyraz pro krmítka, zátěže, háčky, gumy, stojan a podobně

Pátek 4. března 2005 ve 12:00® hraji
hraji

Elanius: to je dobře, já právě přišel od zubaře, pocity mám jiné. Já ty pruty objednával hned v té první akci i pro kamaráda. A zatím je s nimi taky velmi spokojen. Takže to určitě bude dobrý.
A kdyby náhodou ne, tak se tu veřejně zavazuji, že ho od tebe koupím za nákupní cenu.

Pátek 4. března 2005 v 11:58

hraji: Právě jsem odeslal objednávku na prut do E-shopu. Teda připadám si jak šestiletej kluk dva dni před Štědrým dnem:-)) )). Kurňa já se táááák těším.

Čtvrtek 3. března 2005 ve 22:11® spinningman

fishface:da se říct že jo,uz na feeder to neni ono. chci to misto bice,na ostroretky,na zimu,na řeku a na hektarove rybnicky. ale myslim že si ho kupovat nebudu,moc s nim chytat nebudu max. 1 mesic denodenne v roce. ta kaprarina me zacina lezt do penez a to nekupuju sportexi,carpsou­ndery a ani daiwy. musim si jeste sehnat ty hlasice,varic,bo­ilies atd…

Čtvrtek 3. března 2005 ve 20:47® CrazyFish

spinn: dáváš se i na plavanou? :-)

Čtvrtek 3. března 2005 v 19:35® spinningman

mate nekdo zkusenost s prutem Shimano TC 10 GT 5 metru???????