Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 7. března 2005 ve 23:00® pupak
-
HaD se vam mymi usty omlouva, k takoveto politovanihodne udalosti dochazi na serveru chytej maximalne jednou za deset let
) Vypadek byl pravdepodobne zavinen chybou na serveru.
- Pondělí 7. března 2005 v 17:13® mirmen
-
boyscout: u fídra většinou chytám jen na jeden. Pokud mám druhej prut na položenou na větší rybu, tak většinou olovo mezi zarážkami a povolenou brzdu. Případně kombinuju s lovem dravce na mrtvou a tam je odklopený řadič, takže taky není důvod reagovat během 1–2 vteřin.
- Neděle 6. března 2005 ve 22:07® vocko
-
> boyscout: To by bylo asi vesely :o)
- Neděle 6. března 2005 ve 21:37
-
mirmen>no ale pokud máš nahozený i druhý prut tak bych hctěl vidět jak ho s druhým prutem po pravé ruce v držáku, vlascem před tebou a háčkem v levém kolenu zasekneš
- Neděle 6. března 2005 v 19:03® mirmen
-
hraji: možná, jak nám přibývají křížky, tak víc a víc lenivíme. Nejvíc zlepšováků prý vymysleli lenoši
- Neděle 6. března 2005 v 19:01
-
mirmen,hraji: Chlapi vy mě zničíte, sedím v práci, venku sněží v televizi hlásí i na příští týden mráz a Vy tu s takovou idylkou. No, ale zkuste ještě něco dalšího krásně se to čte, prosíííím
).
- Neděle 6. března 2005 v 18:33® hraji
-
mirmen: tedy kdybych to nečet tady, tak si myslím, že chodíš na ryby se mnou. Jo to dělá praxe a „leta dřiny“. Dělám to velmi podobně jako ty, jen kroužek na háček mám na sedačce. I ten držák na pruty používám, jen jsem musel vyměnit ten hrot, protože ten plechový nic nevydržel
- Neděle 6. března 2005 ve 13:04® mirmen
-
jaryn: pohoda při fídrování se dá ještě víc „vyšperkařit“. Prut dávám do trubky zapíchnuté napravo vedle sedačky. Na levém koleně kalhot mám pár stehy přichycený gumový kroužek – těsnění o průměru asi 6–8 mm. Po stažení dám prut do trubky, odvinu tolik vlasce, abych zachytil háček do kroužku ( kmen je trochu prověšený, špička trochu ohnutá vahou krmítka). Vedle trubky mám misku s krmítkovou směsí. Misku na kolena, namačkám směs do krmítka a krmítko nechám ležet v misce. Uvolním zavěšený háček, nastražím, levou rukou držím háček s nástrahou, pravou položím misku zpátka na zem. Žádné motanice háček-krmítko, snadno, rychle, bez patlání. Hadr je taky po ruce, otřu pravačku, abych neupatlal rukověť a v pohodě nahodím, aniž bych vstával ze sedačky
- Neděle 6. března 2005 ve 12:39
-
mirmen: Tak to by byl sen, najít někoho tady u nás kdo se tomu věnuje a okouknout ty mazácké tahy. Táboráci a okolí kdo mi hodí laso????
- Neděle 6. března 2005 ve 12:27® jaryn
-
mirmen-dobrý nápad, ten držák používám při lovu štik na vyvěšenou. U feedera mě to nenapadlo, možná proto jsem už zlomil 2 špičky.
- Neděle 6. března 2005 ve 12:26® mirmen
-
Elanius: vláčák snese víc než fídr špice
A navíc , jinak s prutem 360 cm a jinak s vláčákem o metr kratším. přeju, ať se Ti daří. Je dobrý sehnat si „guru“ ze svého okolí.
- Neděle 6. března 2005 v 11:29
-
mirmen: Ja se věnoval hlavně vláčce a tam se ta holinka prostě nabízela jako nejjednodušší řešení při výměně nástrahy když nechceš jít z vody. Jinak někde jsem tady viděl něco podobného z tuby od silikonu udělané doma na koleně. No až budu mít proutek doma tak se holt ukáže. Těším se jak malej Jarda
))
- Neděle 6. března 2005 v 11:15® mirmen
-
Elanius: tahle zdánlivá prkotina – trubkový držák prutu, který se dá podomácku vyrobit z kusu novodurové trubky – je silně „návyková“ záležitost. A zejmena u fídra a pickeru ji rybář ocení. Špičky jsou choulostivé, kmen se často při manipulaci namotá ( zejmena pletenka) kolem koncových oček a pak stačí neopatrně zatáhnout a špička se nalomí. V trubkovém držáku máš jistotu, že prut je odložený mírně šikmo , kmen si snadno povolíš, protože navijáček máš skoro u ruky. Nástrahu si připravuješ vsedě, obě ruce volné. Doporučuju.
- Neděle 6. března 2005 v 9:50
-
mirmen: přiznám se, že při manipulaci s nástrahou většinou vrazím rukověť prut do svojí holinky a je po ptákách. Mám ho stále na dosah a i jeden dva kroky s ním popojdu k brašně s nádobíčkem a podobně.
- Neděle 6. března 2005 v 9:37® mirmen
-
Elanius: docela se mi osvědčila drobnost, držák prutu při manipulaci s nástrahou. Tahle legrácka stojí do 70 Kč a umožní, aby rybář měl obě ruce volné a nemusel si opírat prut o sebe, případně opírat o klasickou vidličku nebo sedačku ( o pokládání na zem už ani náhodou).
- Sobota 5. března 2005 ve 20:42
-
hraji, mirmen: Chlapi dík, ve feederu se fakt neorientuju a tak jsem vděčnej za každou radu. K těm dalším „drobnostem“, se s dotazy dostanu až budu prut mít doma a prvně ho prubnu. Teoreticky jsem naštudoval všechno co se dalo na netu sehnat, ale teprve praxe ukáže.
- Sobota 5. března 2005 v 18:13® HaD
-
4ALL: dnes byl přidán další volitelný vzhled s motivem candáta. Věřím že se Vám bude líbit. Pokud jste registrovaný uživatel, můžete změnu vzhledu provést zde: viz. url .
- Sobota 5. března 2005 v 15:25® hraji
-
Elanius: používám přesně tu, co sem dal mirmen na obrázku, netvrdím, že to je to jediné správné,ale mě se taky velmi osvědčila
- Sobota 5. března 2005 v 9:27® mirmen
-
Jako přední používám tuhle. Výhody:
- uložení blanku prutu je mělké.
- při razantním záběru ( samozásek kapra) je náraz na blank trochu odtlumen, hadičky, v nichž je pastový díl pro blank, jsou pružné
- velicé důležité – kloub
- při posezu, kdy je špička prutu téměř u hladiny, směřuje kmen pod úhlem 90–120°do strany. Je výhodné ( zvyšuje se citlivost a úspěšnost při záseku) , aby vidlička byla natočena do strany tak, aby při záseku blank prutu zbytečně netrpěl nárazem o bok vidličky.
- jako zadní vidličku používám typ J na fotce dole ( také na kloubu, stavitelný ve sklonu v obráceném gardu= rukovět prutu při přiseknutí „nekopne“ o vidličku)
- Pátek 4. března 2005 ve 20:10® mirmen
-
Elanius: bude to „to ořechové“, obzvlášť, je-li na kloubu, takže můžeš natáčet podle linie kmene. Výhodné je i mělké,šetrné uložení blanku prutu.
- Pátek 4. března 2005 v 19:55
-
hraji: Viděl jsem vidličku ve tvaru „obráceného ramínka na šaty“ bude to to pravé?
- Pátek 4. března 2005 v 19:23
-
hraji: Tak s tím počítám, ale doma jsem se musel dušovat, že tenhla rok už nic na ryby kupovat nebudu. No, ale pár „drobností“ mi přece moje hodná žena nemůže vyčítat ne?
- Pátek 4. března 2005 v 17:46® HaD
-
> FishFace: přesunul jsem ti to do diskuze
- Pátek 4. března 2005 v 16:26® pif
-
tak a zitra razim na plavačku,letos po třetí,zatim žádná ryba-:)))ale zítra jim ukážu,dělat si ze mě prdel. pokud nic nechytnu,tak za to muže Had,jelikož mě nic nevysvětlil-.)))
- Pátek 4. března 2005 ve 12:01® hraji
-
Elanius: tak teď si vem ještě hodně penízků a vyraz pro krmítka, zátěže, háčky, gumy, stojan a podobně
- Pátek 4. března 2005 ve 12:00® hraji
-
Elanius: to je dobře, já právě přišel od zubaře, pocity mám jiné. Já ty pruty objednával hned v té první akci i pro kamaráda. A zatím je s nimi taky velmi spokojen. Takže to určitě bude dobrý.
A kdyby náhodou ne, tak se tu veřejně zavazuji, že ho od tebe koupím za nákupní cenu. - Pátek 4. března 2005 v 11:58
-
hraji: Právě jsem odeslal objednávku na prut do E-shopu. Teda připadám si jak šestiletej kluk dva dni před Štědrým dnem
)). Kurňa já se táááák těším.
- Čtvrtek 3. března 2005 ve 22:11® spinningman
-
fishface:da se říct že jo,uz na feeder to neni ono. chci to misto bice,na ostroretky,na zimu,na řeku a na hektarove rybnicky. ale myslim že si ho kupovat nebudu,moc s nim chytat nebudu max. 1 mesic denodenne v roce. ta kaprarina me zacina lezt do penez a to nekupuju sportexi,carpsoundery a ani daiwy. musim si jeste sehnat ty hlasice,varic,boilies atd…
- Čtvrtek 3. března 2005 ve 20:47® CrazyFish
-
spinn: dáváš se i na plavanou?
- Čtvrtek 3. března 2005 v 19:35® spinningman
-
mate nekdo zkusenost s prutem Shimano TC 10 GT 5 metru???????