Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 13. září 2009 v 17:32® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Teď na podzim se chci věnovat těm našim holkám zubatým.

Neděle 13. září 2009 v 17:22® osprey
osprey

Jak.novi> To se dá dohnat, ne? :-))

Neděle 13. září 2009 v 17:15® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Každá technika má pro a proti. Tento rok většinou střídám feeder-přívlač a občas se mezi ně vsune klasicka polozena, ať s předšičkáčem nebo průvěšákem. Jen mě mrzí, že jsem se plavanej tento rok moc nevěnoval.

Neděle 13. září 2009 v 17:01® osprey
osprey

Jak.novi> Tam jde o to, že u feederu jsem poměrně brzy začal ladit všechny věci kolem a u policajta jsem to nikdy nedělal. A pak má člověk najednou feeder a policajta pošle na smetiště dějin. Ale montáž je montáž bez ohledu na to, čím se detekují záběry a u policajta se dá vyhrát s váhou, velikostí průvěsu, vzdáleností od špičky apod. Budu si na to zase muset někdy udělat čas. Jenže toho je málo a přívlač je prostě přívlač…

Feeder ovšem nad policajty jasně dominuje u tenkých kmenů i návazců – po tenkém kmeni mají policajtíky snahu se posunovat a při lovu s návazcem 0.10 mm a míň se zase feederem líp zdolává – je tam ta měkká špička a celkově jsou light feedery velice dobré na jemné zdolávání. Prut se špicí, která musí „utlačit policajta“ při přitahování ryby k rybáři, bude vždycky trošku tužší.

Neděle 13. září 2009 ve 14:56® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Mě se občas po předšpičkáčovi posteskne, tak odložím feeder a chytám na něj. Výsledek úlovků je pomalu stejnej. Předšpičkovej polda má tu výhodu, že je levnější než feederový špičky. :-)) Takže když ho ztratim, což se mi při záseku u nějakej modelů stalo, tak mě to bude mrzet míň, než když zlomím špičku. A věř mi že už jsem jich pár zlomil. Byl jsem nemehlo, budu nemehlo a navždy nemehlem zůstanu. :-))

Tento příspěvek byl editován 13.9.2009 14:57:03 uživatelem Jak.novi.
Neděle 13. září 2009 ve 13:27® osprey
osprey

jak.novi: Neupínej se na mě. Buď svůj, dívej se kolem sebe i po ostatních.

Nejsou hvězdy hodné absolutního následování, jsou jen lidé, od kterých si můžeš vzít to dobré, co v nich je, protože každý máme své horší stránky.

A s mým feederovým uměním to není zas tak slavné. Závodit nechci a ve chvíli, kdy pochopíš, co a jak, tak se feeder stává prostě jen technikou k k lovu ryb. Dá se samozřejmě dělat líp nebo hůř.

Ono s tím, jak feeder přišel do Čech, mnozí poprvé začali nad chytáním na položenou přemýšlet. Já si třeba dnes, oklikou přes několik let za feederem, začínám myslet, že lov s předšpičkovým policajtem je hluboce nedoceněná technika. Vážně.

Neděle 13. září 2009 ve 13:19® Shrek
Shrek

osprey> Míro,nevim jestli Ti náhodou nepomůžu,ale co se týče toho polského kaprového krmení – nebyl to náhodou Dragon s příchutí ořech?U tohoto krmení jsem měl totiž podobný pocit Tebou popsaný.

Neděle 13. září 2009 v 9:52® spike
spike

Poslední den víkendu… no nic je třeba si ho pořádně užít u vody s feederem.

Sobota 12. září 2009 ve 21:19® Jak.novi
Jak.novi

osprey> Taky zdravím. Sice to tu jede, ale bez tebe to není ono. Jsem šťasten že jsi se k nám feederákům vrátil :-))

Tento příspěvek byl editován 12.9.2009 21:20:08 uživatelem Jak.novi.
Sobota 12. září 2009 ve 21:02® Kubah

osprey> Boland mně dost překvapil, chytám ho rád… Dnes jsem upekl perníkovou placku ( dával jsem odkaz do Domácí krmná směs ) tak jí suším, a zítra ji nastrouhám, přidám strouhanku a partikl a uvidím :-)

Sobota 12. září 2009 ve 20:56® spike
spike

osprey> taky zdarvím byl jsem si mpěkně zachytat a s feederem jsem spokojený

Sobota 12. září 2009 ve 20:34® osprey
osprey

Joj, tady to jede! Srdečně zdravím.

Hany: Bolanda jsem měl, přivezl jsem si z Brna dvě tříkilovky a schytal. Docela dobrý.

Největší průvan jsem udělal jednou nějakým cejnovým Milem a pak nějakým polským kaprovým krmením, u toho jsem měl pocit, že si ryby přijdou pro nášup až na břeh. Jenže jsem ho už nesehnal – nevýhoda venkovana ze zapadlé vísky…

Sobota 12. září 2009 v 19:28® Jak.novi
Jak.novi

spike> Záleží na tobě. Já také vlačím, ale nahodit mrtvou rybku na candáty a další dravce je nádhera.

Sobota 12. září 2009 v 19:24® spike
spike

Už jsem o tom slyšel ale já mám na dravce jiný prut přívlačový…

Sobota 12. září 2009 v 19:23® Jak.novi
Jak.novi

spike> Až budeš více pokročilý, tak určitě zkus feeder na dravce.

Sobota 12. září 2009 v 19:15® spike
spike

Jinak feeder si nemůžu vynachválit je to prostě nádhera jak se zdolává i zdánluívě malá ryba ale v prutu cítíme každý její výpad. A ještě hezčí je když pak ryba svobodně odplouvá.

Sobota 12. září 2009 v 19:11® Jak.novi
Jak.novi

spike> No to by mě zajímalo jaký 8-(

Sobota 12. září 2009 v 18:40® spike
spike

Vy tan máte taky nějaké ryby co my ne…např… nevím:-?

Sobota 12. září 2009 v 18:22® Jak.novi
Jak.novi

spike> Nevychloubej se. To se nedělá :-D

Tento příspěvek byl editován 12.9.2009 18:22:55 uživatelem Jak.novi.
Sobota 12. září 2009 v 18:21® spike
spike

Jak.novi> na moravě je skoro vše…

Sobota 12. září 2009 v 18:20® Jak.novi
Jak.novi

spike> Vy moraváci se máte. Vy tam máte podoustve i ostroretky. My jen ty podoustve.

Tento příspěvek byl editován 12.9.2009 18:21:43 uživatelem Jak.novi.
Sobota 12. září 2009 v 18:19® spike
spike

aNo tak to je v pohodě podhoustev z Moravy:-)

Sobota 12. září 2009 v 18:15® Jak.novi
Jak.novi

spike> To poznáš podle úst. Ostroretka je má rovné a nemá je vysunovací. Podoustev má jakoby takový půlkruh a má je vysunovací. Má je podobný cejnovi. Mají i jiné ploutve a šupiny.

Sobota 12. září 2009 v 18:04® spike
spike

Jak.novi> Tak to teda fakt nevím co je to za druh protože ty ryby jsou si podovné a na moravě se hlavně chytajáí ostroretky

Sobota 12. září 2009 v 17:49® Jak.novi
Jak.novi

spike> Na tej fotce to neni ostroretka, ale podoustev.

Sobota 12. září 2009 v 17:29® spike
spike

Jsem doma dnešní první lov na feeder. Vsadil jsem na ploticové krmení a chytil jsem: 3ostroretky, 1 cejnka a proudníka. Všichni plavou zpět v řece.

Tento příspěvek byl editován 12.9.2009 17:29:23 uživatelem spike.
Sobota 12. září 2009 v 16:40® pipa
pipa

Piranha> to ti nestačili ty plny keble,co sis odvez ze srazu :-D pivo

Sobota 12. září 2009 v 16:24® Jak.novi
Jak.novi

jarek b> :-D :-D

Sobota 12. září 2009 v 16:09® jarek b
jarek b

spike-ani sportovec ani Lance Armstrong ale hodně hrachu předtím než vyrazí:-))

Sobota 12. září 2009 ve 14:26® Kubah

inspo> Má kolo… Já jednou šel s plnou polní 10km pěšky, protože nejel autobus :-) Auto jsem ještě tehdy neměl a naši nebyli doma :-)