Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 10. září 2009 v 16:19® sus1

osprey> Já sem to napsal zkráceně a asi ostřejš,nedávno.:-)) Nou koment.:-))

Čtvrtek 10. září 2009 ve 14:54® Piranha
Piranha

osprey> pokud je to tak jak pises ok, ale s jednou veci jsi me opravdu sklamal.Osobka je k tomu aby se zasilaly zpravy o kterych nechci aby vedela sirsi verejnost, tohle byla od tebe podrazarna a asi jsi mne chtel tim nejak ponizit pred vsema. Takhle pak muzes kopirovat treba mista rybaru o ktery se s tebou podelej pres osobku.Nema vubec teda cenu nejaky osobky vubec zrizovat. To by mne hamba fackovala zverejnovat osobni veci, resp. osobni zpravy. Tod vse.

Čtvrtek 10. září 2009 ve 14:22® osprey
osprey

Scanix: Mám na mysli momentálně frontální video serveru MRK.cz.

Můj vztak k MRKu je takový, že jsem s ním kráčel roky od hodně starých časů, mám rád lidi tam i majitele MM. Nechal jsem tam i slušný kus práce. Jenže MRK je na Moravě a já se jako Jihočech spřáhl i s chytejáky. Nějakou dobou jsem seděl jednou prdelí na dvou židlích. Teď jsem zaměstnanec chytej.

Pramení z toho pár problémů, ale nehodlám zastírat, že MRK je navštěvovanější, je dál a je tam daleko víc živo. Snažím se vybudovat tady něco podobného a přesto osobitého. Neobejde se to bez srovnání a různých komentářů. Ale byl bych rád, aby tady jednou byly dva silné a kvalitní servery, každý v něčem jiný, ze své vzájemné konkurence si dělaly legraci a lidi chodili nejlíp na oba, protože oba budou mít co nabídnout. Ale nebude na to stačit rok ani dva.

A tady hodlám být velmi otevřený – konstruktivní kritiku chci vidět veřejně a veřejně ji budu řešit.

Tento příspěvek byl editován 10.9.2009 14:22:53 uživatelem osprey.
Čtvrtek 10. září 2009 ve 13:27® Scanix
Scanix

Tez Passion For Angling (6 epizod) je jak z pohadky ;-)

Čtvrtek 10. září 2009 ve 13:24® Scanix
Scanix

osprey> mas na mysli videa z http://www.martinbowler.co.uk/index.cfm?…

Jsou pekna, dokonce jsem vlastnikem 3 dilu Catching The Impossible a je to jiste prijemne na dlouhe zimni vecery ;-)

Čtvrtek 10. září 2009 v 11:07® osprey
osprey

Tak jsem věnoval hodinu sledování Martinova třináctiminutového videa (pro ty, kdo nečetli níž, je to mým připojením). Už vím, jak krmítko s přehazovačkou vypadá – tedy znal jsem výklopné krmítko z knížek už dřív (nikdy jsem ho ale neměl a nepoužil), ale nevěděl jsem, co je zač ta přehazovačka.

Co se týče možnosti nákupu, v diskuzi pod videem jsou tři odkazy, na jednom z nich ho ještě nemají vyprodané:-)

Tento příspěvek byl editován 10.9.2009 11:08:16 uživatelem osprey.
Čtvrtek 10. září 2009 v 5:34® spike
spike

Měl tam pletenku a navíc silnou tak neani nedivím že mu praskl prut L, sumec se prý držel dna a snažil se ho zvednout.

Středa 9. září 2009 ve 22:16® osprey
osprey

Protože bych nerad, aby se věci vykládaly jinak než jaké jsou, dám sem osobku kolegy Piranhy a veřejně na ni odpovím.

Piranha: Miro s tim krmitkem s prehazovackou jsi malinko ujel na feederu.Pisi ti to radeji pres osobku, protoze sei te vazim jako cloveja a rybare, ferovyho rybare, ale to, co jsi napsal, resp. odpovedel, mi smrdi malinko aroganci.Posledni dobou a hlavne od te doby, co jsi na serveru ziskal statut administratora se mi zcda, ze jsi malinko spejchnul, jak se u nas na severu rika. Myslim si, ze by se to dalo vysvetlit i jinak a ne s odkazem na konkurencni server, nebo hur. Opravdu dalo. Ja sam jsem byl ,,vláčen,, diky tomu, ze jsem odpovedel na x-tý dotaz na feeder diskuzy, jaky prut na feeder.A sam, jakoz to velkozmocnenec na federove diskuzi odpovis podobne.

osprey: Ale já to fakt nevím a nemám pocit, že jsem zpychnul. To video je jediné místo, kde jsem o krmítku s přehazovačkou slyšel nebo četl. Nevím, co to je. To není arogance. Já to NEVÍM.

MM je pořád kamarád, jenom holt konkurent a to video jsem fakt neviděl, protože mi to jde tak pomalu a blbě, že opravdu nemám čas se hodinu koukat na desetiminutový video. A je to vina MÉHO připojení, MRK za to nemůže.

A letos jsem byl feederovat asi osmkrát. Jsem feedrař na baterky a nevím, kde má krmítko přehazovačku. Nic víc.

Pomlouvat server, kde jsem strávil šest let a kam dosud chodím nechci a nebudu.

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 23:47:10 uživatelem osprey.
Středa 9. září 2009 ve 22:11® Juraj

čabi> Tak se omlouvám, na GP nejedu, bo parťák nemůže a sám se tam nepotáhnu. Pořádně tam zachytej a pochlub se pak jak si dopad. Ať se ti špičky ohýbají.

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 22:13:23 uživatelem Juraj.
Středa 9. září 2009 ve 21:39® Kubajs
Kubajs

spike:myslím že to je hloupost aby mu praskl prut i kdyby picker protože by musel mít pletenku a to nepředpokládám že by měl na kapry nebo tak 0,35mm vlasec a prut třídy light toho vydrží hodně moc takže je nepravděpodobné že by praskl prut místo vlasce

Středa 9. září 2009 ve 21:05® Piranha
Piranha

osprey> Míro, osobka.

Středa 9. září 2009 ve 20:55® spike
spike

Bude ale náročné je chytit protože řeka je jen 5m široká ale za to hluboká proto se budu muset chovat opravdu tiše. Kámoš se tam na ne vidal, chytal je na žížalu a zapřáhl sumca. Po 30 minutách zdolávání mu praskl prut třídy L.

Osprey: oslal jsem ti na e-mail ten článek..

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 20:56:01 uživatelem spike.
Středa 9. září 2009 ve 20:28® osprey
osprey

spike: Tak to jsi šťastný člověk, já jich pět neviděl ani za léto. Povodeň to z těch proudů vyhnala a už se asi nevrátili.

Jo, opravil jsem ti překlep v příspěvku, když už tu jsem, tak se neděs.

Středa 9. září 2009 ve 20:18® Kubajs
Kubajs

spike: i tak si pořid jen jeden opravdu ti bude stačit nemusíš se bát že si nezachytáš opravdu je to o krmení

Středa 9. září 2009 ve 20:12® spike
spike

Dík za radu to u nás není problém s říčními kapy dnes při lovu tloušťů na tu švěstku jsem viděl 5kusů a jeden měl hodně přeš 60cm, byl to macek.

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 20:26:17 administrátorem osprey.
Středa 9. září 2009 ve 20:11® jarek b
jarek b

spike-Najdi si líp zarybněnej revír namíchej krmení a chytej na masňáky a věř tomu že ti bude jeden stačit a pak se jenom uč.nemá smysl hned zkoušet chytat třeba kapry na nějakou selektivní nástrahu a dva pruty mohlo by tě to zle vyučit :-))

Středa 9. září 2009 ve 20:07® osprey
osprey

Jsem žádán – a tolikrát. Hergot! :-)

alef: O krmítku s přehazovačkou je video na MRKu. Já ho neviděl, nemám tolik času a nevím, co je ta věc zač. Holt si budu muset doplnit vzdělání. Za současného stavu je jasné, že když nevím, co to je, nevím ani kde to mají.

mirmen: Gratuluju, já mám letos 52 a 53 cm. Ale zas tak moc jsem jim nedal, takže vlastně ještě můžu být rád.

spike: Tak to sis vybral vzor:-)) Už mnoha lidem jsem vysvětloval, že já a můj mediální obraz máme společný jen ten ksicht pod čepicí. Ale dobře ti tak.

Začátečníkovi stačí jeden prut – i já nosím na spoustu vycházek jen jeden. Na bílou rybu, pokud bere, ani není víc potřeba. Na kapry a parmy tahám běžně dva, protože u nás se mi klidně stane, že záběr ani nedostanu (parma u nás mizí a říční kapři se občas blbě hledají).

Kup si jeden opravdu dobrý prut, nauč se s ním perfektně chytat a potřeba dalších klacků vyplyne z tvých potřeb během lovu. Mě se takhle stalo, že nemám doma jediné medium – skáču z lightu rovnou na heavy a vystačím si.

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 20:08:50 uživatelem osprey.
Středa 9. září 2009 v 17:45® Kubajs
Kubajs

spike:podle zarybněnosti revírů v tvém okolí!!pokud jsou v tvém okolí dobře zarybněné vody použij jeden většinou i ten jeden je moc ale pokud je to s tvými vodami a rybami na úrovni nic moc klidně si dva pořid

Středa 9. září 2009 v 17:25® spike
spike

osprey> Zdravím jak už jsem psal chtěl bych se věnovat lovu na feeder. Ctel bych se vás jakož to mého feederového vzora zeptat jestli pro mě jakož to pro začátečníka bude lepší chytat na 1 prut nebo na 2pruty. Děkuji

Středa 9. září 2009 v 17:03® mirmen

osprey> ahoj, Míro, navážu na „tloušťománii "… přibyl "zářez“ na pažbě , 56 cm, na mrtvou rybku na řece při lovu candátů po setmění … na feeder

Tento příspěvek byl editován 9.9.2009 17:03:33 uživatelem mirmen.
Středa 9. září 2009 v 15:13® alef

osprey> Zdravím,chtěl bych se jen informovat,zda je někde k sehnání krmítko s přehazovačkou (na zakrmování)???

Středa 9. září 2009 ve 14:44® osprey
osprey

paalo: Kdyby to bylo všechno tak jednoduché… Pravidla jsou v rybařině od toho, aby byla neustále porušována.

V proudu můžeš dát delší návazec proto, že ho ten proud narovná – na druhou stranu musíš počítat s tím, že se opravdu narovná po proudu. Není problém dát metrový, pokud to situace vyžaduje ajzěj něco zatáhne, asi to uvidíš.

Na stojáku ti bude ryba s metrovým návazcem rejdit kolem zátěže a dokud ten metr nenatáhne, nevšimneš si, že tam je. Proto jsou na stojáku návazce obecně kratší.

Návazec na kapra na řeku může mít něco mezi 10 cm a metrem – podle proudu, montáže, nástrahy, rozežranosti ryb, roční doby. Nikdy jsem se nesnažil lidem říct, co tam mají navázat, ale učil jsem je přemýšlet, aby se dokázali rozhodnout sami.

Můžeš začít s průběžnou zátěží a návazcem kolem 25 – 30 cm někde v nadjezí a 40 – 50 cm v proudu. Pokud to půjde, není co řešit. Pokud to nepůjde, budeš si stejně muset poradit sám.

Středa 9. září 2009 v 11:40® paalo

osprey> Ahoj vcera jsem nemohl reagovat mazal jsem na odpoledni. Tak cim vetsi proud tim delsi navazec?Nebo jak je to treba na kapra na rece?

Úterý 8. září 2009 ve 21:01® Juraj

Hora> Samozřejmě, že není problém to upálit, když budu chtít. Jemně sekat, seřízená przda atd. Když ti ale ryby neberou vůbec, nebo málo, tak někdy zkus jít do 0,12, nebo 0,10 a uvidíš, co to udělá. Zároveň s tím zmenšuju háček a sousto. Pokud záběry začnou a nejsem spokojený s velikostí ryb, zkusím na stejném vlasci sousto a háček zvětšit. Potom bývají prodlevy mezi záběry o něco větší a ryby také. V tomto případě nesekám první zachvění, i když si to jednou zkusím, ale většinou to vyjde do prázdna. Někdy to takto funguje – a někdy taky ne.

Úterý 8. září 2009 ve 20:52® Juraj

Libor> NZ

Tento příspěvek byl editován 8.9.2009 20:52:46 uživatelem Juraj.
Úterý 8. září 2009 ve 20:47® Hora
Hora

Juraj> běžně používám vlasec síly 0,18 a 0,16 mm,slabší(0,14) jen jako návazec při plavané a ještě slabší skoro vůbec,proto ta guma.Jinak pokud máš takové zkušenosti je to fajn.Od toho je tato sekce,aby si tady rybáři vyměňovali zkušenosti.S os­tatním souhlas.Mám radši montáže bez zbytečných věcí navíc.

Úterý 8. září 2009 v 17:29® Flid
Flid

Libor> nz :-D

Úterý 8. září 2009 ve 14:20® Libor
Libor

Juraj> Flid> díky hoši, minihelikoptéra se objevila na seznamu mých ńezbytně potřebných věcí v rybařině:-)

Úterý 8. září 2009 ve 14:09® Juraj

Flid> Jo to je přesně ono. Navážu si je pěkně do foroty, a když to celý strhnu(vyjímečně), tak je to otázka mžiku.

Úterý 8. září 2009 ve 14:05® Juraj

Libor> Přesně tak. Silnější vlasec omezuje zamotání a návazec, byť klidně z fireline crystal se prostě nezamotá, i kdyby měl metr pade. Jakýkoliv tah to díky helikoptéře rozmotá. Ty uzlíky nevadí, protože návazec je vždy o dost slabší.

Tento příspěvek byl editován 8.9.2009 14:06:14 uživatelem Juraj.