Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 8. září 2009 v 10:13® BlueShark
BlueShark

Flid: Co je pro Tebe u toho obrázku delší konec? :-D

Úterý 8. září 2009 v 1:29® čabi
čabi

Juraj: právěže do toho GP Moravy bych si ten proutek chtěl pořídit

Pondělí 7. září 2009 v 19:37® Flid
Flid

Libor> je to dokonce i funkční 9-) .

Pondělí 7. září 2009 v 19:30® Libor
Libor

Flid> ty jo, kuli mě takovou názornou ukázku, ale paráda, děkuju moc!, vypadá to dobře.

Pondělí 7. září 2009 v 19:19® Flid
Flid

Libor> Je to dělané narychlo,tak snad to poznáš.Jinak na ten dlouhý konec prijde karabinka a krmítko.Dělám dlouhé návazce tak se nediv :-D

foto/diskuze/feeder/2009/th-img26300.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img26301.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img26302.jpg
Pondělí 7. září 2009 v 19:00® Flid
Flid

Libor> Pokud jsem to pochopil dobře tak používám stejnou montáž jako Juraj .Dodám foto

Pondělí 7. září 2009 v 17:13® Libor
Libor

Juraj> zní to dobře a ty uzlíky jsou jako zarážka? To je ta mini helikoptéra tak úzká?

Pondělí 7. září 2009 v 17:07® Juraj

Libor> Já ne. Páter vypadá asi takto. Na kmenu obratlík, dál asi 60–70cm Raptor special 0,29. Na něm asi po 45cm uzlík. K němu na těsno mini helikoptéra a těsně za ní další uzlík. 15 – 20 cm za ním karabinka a v ní krmítko. Návazec pak smyčkou do helikoptéry a je to. Chytám tak běžně s kmenem 0,16 a návazcem 0,10 a nic neurážím při záseku. Používaná krmítka 10– 30g, vyjímečně 40 a snad jednou 50. I při záseku po náhozu s plným krmelcem (většinou 0,5 dcl)netrhám. Něco jinýho je když to při závodě veme kapr a musíš ho udržet v sektoru. Při běžném chytání s tím nemám problém.

Tento příspěvek byl editován 7.9.2009 17:08:08 uživatelem Juraj.
Pondělí 7. září 2009 v 16:40® Juraj

čabi> Teď čtu zpátky, že jedeš na GP moravy, tak si to tam budeš moct komplet osahat.

Pondělí 7. září 2009 v 16:36® Libor
Libor

Juraj> vlasec v situaci s těžším krmítkem při prudčím záseku odkouřím jak nic, zvláště když je krmítko uvízlé někde za kamenem atd., v tom vidím fakt dobrou vlastnost té gumy. Už jsem to zkusil a řekl bych že je fak dobrá věc.

Pondělí 7. září 2009 v 16:35® Juraj

čabi> Mám na amnesii stradic 4000gtm a bez problémů. Je opravdu rychlý, ale překážku v tom nevidím. Pravda je, že jsem si ho kupoval s tím, že jej přehazuji na matchku, kde tu rychlost ocením. Ale na feederu ničemu nevadí.

Pondělí 7. září 2009 v 16:28® Juraj

Hora> běžně chytám kmen 0,18 a návazec 0,12 a žádnou feeder gumu nepotřebuji. Není problém, když mám jen trochu prostor, zdolat kapra 50–60cm. Neznamená, že bych ji nepoužil, ale to až třeba v kombinaci 0,16–0,08. Jinak jsem toho názoru, že každá další věc navíc, je také příležitostí k zamotání navíc, takže není-li nutno, tak jí rád vynechám.

Pondělí 7. září 2009 v 8:56® osprey
osprey

lajči: Tak to věřím. Já u nás přes 50 g nemusím a většina českých feedrařů nedává ani tolik.

Pondělí 7. září 2009 v 7:23® lajči
lajči

Ak prud nie je silny, nie je problem, ale casto lovim na miestach, kde je treba pouzit aj 80g kosik a tam je to az moc vyrazne. Zkratka sila prudu robi svoje.

Neděle 6. září 2009 ve 22:25® osprey
osprey

lajči: Díky za odborný vstup.

Já ji na ty podoustve (nosák) dávám taky, ale ne proto, že by padaly. Jak sebou mlátí, sem tam urazí návazec proti váze krmítka. S gumou jim to moc nejde…

Neděle 6. září 2009 v 19:58® lajči
lajči

gumu pouzivam dost casto, ci uz na pretekoch, alebo len tak pri rekreacnom love ryb. Na lov niektorych druhov ryb v silnejsom prude je dokonca nevyhnutna. Napr. nosak – ma velmi jemnu papulku a moc sa na udici myka. Preto sa mu casto papula pocas zdolavania roztrhne. Pouzivanie gumy je dolezite aj z ohladuplnosti k rybe. Niekedy je vsak dovodom menej zaberov. To vtedy, ked ryby beru velmi opatrne a vadi im aj najmensi odpor systemu. Casto dost dolezitu rolu hra aj velkost pouzitej gumy. Takym zlatym stredom je asi 10 cm velka gumicka. Ak sa vsak na mieste nachadzaju velke ryby a beru len tenke vlasce ( 0,10 – 0,12), treba jej dlzku trochu zvacsit, aby viac pruzila a bola naozaj amortizatorom. Velky rozdiel je aj v znacke gumy. Niektore su velmi tvrde a malo pruzne, ine su zas az moc makke. Dobre je mat z kazdeho typu a pouzit ten spravny na dany okamih. To je vsak dolezite hlavne pre pretekarov. Pri beznej rybacke postaci aj jeden typ a treba len trochu zaexperimentovat s dlzkou pouzitej gumy.

Inak, vedeli ste, ze feeder guma bola vymyslena v Anglicku na lov velkych kaprov na klasicku polozenu pri pouziti fluocarbonovych vlascov? Potom sa len jej pouzitie trochu rozsirilo a pri feedri sa dokonale uplatnila.

Pátek 4. září 2009 ve 21:43® osprey
osprey

Libor: Jestli tě to potěší, používám tu samou. Hlavně v takových těch přechodných obdobích – jaro a podzim. A taky na ni věším krmítko u půlbalatonu.

Pátek 4. září 2009 v 19:47® Libor
Libor

kluci díky, už jí mám, koupil jsem tu 0.40 co mi dnes poradil Hora :-) , zítra ji vyzkouším.

Pátek 4. září 2009 ve 13:41® Kubajs
Kubajs

jsou situace kdy se bez ní neobejdeš ale naopak ji nemusíš nikdy potřebovat jde o typ revíru např u nás na jednom rybníku se stane že docela často zapřáhneš větší ryby a to pak feeder guma zachrání moc moc ryb šlo by to i se silnějším vlascem ale to už toho nenachytám tolik

Tento příspěvek byl editován 4.9.2009 13:45:39 uživatelem Kubajs.
Pátek 4. září 2009 ve 12:00® jarek b
jarek b

Libor>používám stejnou gumu jak ti ukázal Hora akorát s prum. 0,30 Dávám ji hlavně mezi kmen a forpas.je to dobrá věc když používáš slabé návazce třeba i 0,08.také se dá použít třeba při lovu kaprů.pokud ti to stále trhají tak stačí alespoň 5 cm gumy a výborně tlumí jejich výpady.

Pátek 4. září 2009 v 11:52® Libor
Libor

Hora> děkuju moc

Pátek 4. září 2009 v 10:51® Hora
Hora

pepos.93> však ty co se většinou prodávají v rybářských prodejnách jsou od Mivardi.

Libor> na snímku máš gumu,která je běžně v prodeji,stála mě cca kolem 50Kč.Používá se kousek kolem 15 cm.Navazuji to na malé obratlíky o nosnosti cca 8kg.Něco o tom píšou tady http://www.mivardi.cz/articles.aspx?… Osobně jsem to vyzkoušel jenom jednou,kdy jsem zkusil na kmen 0,18 dát přes feeder gumu návazec 0,12,měl jsem obavu,že to upálím při záseku.Jinak si myslím,že to nijak moc nevyužiješ.

foto/diskuze/feeder/2009/th-img26207.jpg
Pátek 4. září 2009 v 10:30® Libor
Libor

Kluci, protože radši plavačkařím moc o tom nevím. Poraďte mi s nějakou tou gumou co tlumí třeba utrhnutí krmítka při záseku apod. Jak dlouhou, průměr a jakým způsobem navazujete. Na podzim bych tomu feederu chtěl ještě dát příležitost. Díky

Pátek 4. září 2009 v 0:15® osprey
osprey

pepos.93> Tak se dobře podívej na ty levnější:-))

Čtvrtek 3. září 2009 ve 21:21profil byl smazán

cormaxx> 150? to měš stojej originály na Mivardi:D

Čtvrtek 3. září 2009 ve 21:00® cormaxx
cormaxx

sidonius> Určitě se kupují po jednom kuse.Ty levný stojí necelých 150Kč

Čtvrtek 3. září 2009 ve 20:15® sidonius
sidonius

Ahoj, nevíte, jestli se prodávájí feederové špičky po 1 ks a kolik tak stojí ty nejobyčejnější? dí­ky

Čtvrtek 3. září 2009 v 16:10® osprey
osprey

Troopik> Za tisícovku se dobrý feeder a kor v těžší kategorii neprodává. Zbývají nějaké ty akce a pruty na nejspodnější cenové hladině. Jsou použitelné, většinou mírně klackovité.

Co se navijáku týče, pokud chceš častěji házet krmítka přes 100 g, vezmi si v té nižší cenové kategorii dostatečně velký stroj. Jednak to oceníš při chytání a jednak ho tak rychle nepošleš do věčných lovišť.

Čtvrtek 3. září 2009 ve 12:57® Troopik

Hora> díky za link prohledával jsem to tady a tohoto jsem si nevšimnul…jinak starší diskuze jsem procházel jenže když člověk něco našel a chtěl jít někam podle nějakýho linku dost jich bylo už neaktivních …

Čtvrtek 3. září 2009 ve 12:41® Hora
Hora

Troopik> Tak by bylo lepší,kdyby jsi si pročetl několik stránek zpět v této sekci,hned by Ti bylo jasné na co se máš ptát a jsou tam i podobné otázky i s odpověďmi.Co se týče výběru prutu i navijáku přečti si nějaké články tady http://www.chytej.cz/…orie/feeder/?… .Jinak Ti znovu doporučuji,aby sis proštudoval strány dozadu,jsou tam odpovědi na Tvé otázky už několikrát položené.