Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 3. září 2009 v 11:49® Kubah
-
osprey> Zatím jsem s ní byl u vody jen na chvilku, ale pár kapříků a cejnů si povodila… Zpracování paráda. Osedlal jsem ji Zauberem.
- Středa 2. září 2009 ve 21:41® osprey
-
Hany: Rozveď prosím své dojmy do epické šíře pro kolegu čabiho, má tenhle prut na seznamu kandidátů
- Středa 2. září 2009 v 17:24® Kubah
-
Tak dneska k mým 4 feederovým prutům přibyla Amnesia v 3,90
Už byla se mnou u vody, je parádní…
- Středa 2. září 2009 v 17:07@ Troopik
-
čau. chtěl bych poradit s výběrem prutu a navijáku. co se týče prutu chtěl bych chytat s krmítkem tak nějakej s větší zátěží (aspoň 100g) s možností dlouhýho hodu. moc konkrétní představu nemám spíš bych chtěl poradit na co si dát při koupi pozor(co je opravdu na prd, doporučit nějakou značku a tak podobně…) cena by se měla pohybovat kolem tisícovky. u navijáku jsem na tom obdobně nemám vůbec žádnou představu. předem díky za rady …
- Středa 2. září 2009 v 15:52® kamos007
-
osprey> ok. já na podvinutí používám vlas 0,25 co mám už starej z kapřáku co se už nanic nehodí a navrh dávám 100–150 m 0,16 mm.
Jináč díkes za odpověď.
Tento příspěvek byl editován 2.9.2009 15:53:10 uživatelem kamos007. - Středa 2. září 2009 v 15:29® osprey
-
kamos007: Stejně to leží ve vidličkách a nějaké dokonalé vyvážení si nech na dobu, kdy si další naviják koupíš bez rozpaků. Normálně to použij.
Cívku podviň nějakým levným silnějším vlascem a navrch dej asi 150 m kvalitního kmene. Kdybys to navíjel plné třeba osmnáctky, stálo by to pomalu jak ten naviják
- Středa 2. září 2009 ve 14:32® kamos007
-
ještě foto
- Středa 2. září 2009 ve 14:01® kamos007
-
Zdraví mel bych jeden dotaz: mám feeder dlouhý 3m a nemám k němu naviják tak jsem dával ten co mám na vláčku, ale nechce se mi to furt přehazovat jak kkt a mám doma 2 fungl nepoužité navijáky co jsem vyhrál na závodech. Okuma longbow II 640 a druhý je Okuma longbow II 650. tak bych tam dal tu 640-ku který je o něco málo menší ale pořád se mi ti zdá na takovej proutek moc velkej naviják co na to říkáte? Nebo si mám koupit něco menšího, ale zase škoda peněz
Díkes všem za odpovědi.
Tento příspěvek byl editován 2.9.2009 14:03:12 uživatelem kamos007. - Středa 2. září 2009 v 1:08® osprey
-
čabi: Tak ti nevím, co ti poradit. Pere se v tvých požadavcích závodní lov a chytání větších ryb a když to tak čtu, tak to extra heavy asi nepotřebuješ.
Pár postřehů – se Speedmasterem heavy jsem házel krmelce těžké 100 – 120 g. Musí se to házet tahem a neuspěchat. Ten prut je taková semiparabola, dost rychle přechází do ohybu, silný je až spodní díl. Asi by ti takový prut stačil. Jeho nevýhodou bude menší přesnost hodů proti prutům se špičkovou akcí, které reprezentuje právě Amnezie. Výhodu, kterou je větší jistota při zdolávání velkých ryb na závodech moc nevyužiješ.
Ty navijáky jsou co kus to originál – bojovka, přední brzda, bait. Stradic je na feeder zbytečný (i když plně použitelný) – je zbytečně rychlý a drahý. pokud toužíš po přední brzdě a po Shimanu, vezmi si Technium – má pomalejší převod s masivnějším ozubením, takže si myslím, že vydrží to samé, co ten Stradic a ještě na něm ušetříš.
Bait podle mě není na závody. Je na lov větších ryb, kdy máš míň záběrů. Na hrubou práci je skvělý.
Z toho, co tu máš, by asi bylo pro závodníka nejlepší to Aspire s bojovkou. Velikost opravdu ty 4000. Na závodech se často bojovka používá při hodech s těžkým krmítkem, které jinak protáčí brzdu – seřídíš si normální zadní brzdu a před hodem vždycky bojovkou přibrzdíš, aby ti pod váhou krmelce neprokluzovala brzda. Po odhození bojovku vrátíš do původní polohy.
A vůbec, odkud jsi? Pokud bys přijel můžeme nějaké věci vyzkoušet. Půjčil bych od kamaráda možná i tu Amnesii.
- Úterý 1. září 2009 ve 23:40® čabi
-
Zatím uvažuju o jednom z těchto tří navijáků: aspire 4000RA,stradic 4000fc nebo baitrunner aero gte5000c
- Úterý 1. září 2009 ve 23:32® čabi
-
Osprey: vím to extraheavy je už dost extrém.Já mám právě rád paraboly.Mám i první verzi beasta,ale jen light,pak mám medium nexave,taky myslím že ten původní.Sice je ten prut o něco víc ohlý v proudu než třeba ta amnesie,ale zase podle mě je ryba snadněji ohne víc než tu emnesii.Právě jsem s takovými pruty nikdy nechytal a nejtěží krmítko jsem použil 30g,takže to bude pro mě zase uplně nová věc.Kdyžtak zkusím zavolat Milanovi Tychlerovi aby mi poradil. Jo a ještě jakou myslíš,že bych měl zvolit velikost u navijáky na tyto pruty?Ber to podle velikosti u navijáků shimano,jiný stejně kupovat nebudu.
- Úterý 1. září 2009 ve 23:06® osprey
-
čabi: On je problém, že Beastmaster už se dělá ve třetí verzi a já mám ty první. Co se ale akce týče, tak Speed i Beast jsou spíš zdolávací pruty s dlouhou akcí, z hlavy neřeknu jestli parabolickou nebo semiparabolickou, ale silný proud je dost ohýbá. Amnesie je ostrý tvrdý prut, který je v proudu daleko stabilnější.
Navíc původně jsme se bavili o kategorii extra heavy. To jsou pruty do velmi silných proudů, na těžké zátěže dost za hranicí 100 g a na velké ryby. Klidně s tím můžeš na sumce – do nějakých 130 cm se s ním nebudeš ani moc párat.
Myslím, že bys měl mezi závodníky najít někoho, kdo ty vody zná a on ti doporučí konkrétní model. Mě fakt překvapilo, že bys na závodech použil kategorii extraheavy.
Hodně závodníků používá na Labi a Moravě právě ty Amnesie. Když je srovnám se svým Speedmasterem heavy, tak jsou tužší, stabilnější, přesněji hází. Speed je příjemnější na manipulaci (přinejmenším pro mě) a líp zdolává ryby.
Tento příspěvek byl editován 1.9.2009 23:07:29 uživatelem osprey. - Úterý 1. září 2009 ve 22:49® čabi
-
osprey: no já to nechci jen na tu Moravu,třeba i na Vltavu,když tekla trochu víc v Budějkách tak na mediu 3oz uhlíková špička byla málo jinak amnesii jsem ještě neměl.Speedy heavy jsou měkčí než beasty heavy?
Tento příspěvek byl editován 1.9.2009 22:50:26 uživatelem čabi. - Úterý 1. září 2009 ve 22:24® osprey
-
čabi: Amnesii jsi držel? Závodníci ji rádi, není to přehnaný utahovák a je poměrně stabilní – dík své akci možná víc než moje Speedmastery heavy. Ale je to každopádně naprosto mimo kategorii, o které se bavíme.
Jenom mě ale napadlo, že pokud mají být při závodech rovné podmínky, tak pod jezem se všichni nevejdete a jinak je ta Morava sice hluboká a tažná, ale extraheavy klacek se mi nezdá.
- Úterý 1. září 2009 ve 21:53® čabi
-
osprey: právě potřebuju nějakej klacek na GP Moravy,pokud to potáhne moje medium mi stačit nebude.Příští týen zajedu do gammarusu a po nějakých se podívám
- Úterý 1. září 2009 v 19:49® osprey
-
čabi: I mě zaujal v nabídce Shimana nejvíc ten Beast – silný klacek se zdolávací akcí schopný zvednout několik kilo, ale existují ještě větší utahováky. Čekám na nějakou výstavu, abych se zorientoval v nabídce. Donedávna mi to nevadilo, dnes potřebuju mít přehled. Pokud to vezmeš jako bernou minci, tak s těmihle Beasty prý chytá v extrémních podmínkaách Milan Tychler (říkal mi to) a ten si může vybírat.
- Úterý 1. září 2009 v 17:39® čabi
-
Piranha:
Mik: a kde s ním chytáš? na jakým proudu a jaký největší krmítko jsi použil a jak se ten prut choval s ním? Já zatím uvažoval o speedu nebo nexave bx…
- Úterý 1. září 2009 v 16:12® MiK
-
čabi> mám od shimi BeastMaster XH, tedy až do 150g.Zatím spokojenost, ale mám v něm dost velkou rezervu. Zatím jsem na něj až takové monstrum nezapřáhl. Ale to asi nebude tím prutem
- Úterý 1. září 2009 ve 14:42® Piranha
-
bonsusek> ee vzdyt si delam prdel.Ja na zavody taky rad jezdim, ale tady na severu jich je strasne malo.Bejt jich vic tak jezdim kazdej tejden.Mam rad tu atmosferu a takovou tu utajenou nevrazivost mezi zavodniky pred startem a behem lovu, kdyz nekdo zacne tahat a to snazeni a ruzna strategie, to ja zeru.Mit team lidi stejne ujetych jako ja tak jdu do registrovany na divizi a zacnu.Bohuzel nikdo neni
- Úterý 1. září 2009 ve 14:04® bonsusek
-
Piranha> čuchám závist
- Úterý 1. září 2009 v 11:54® Piranha
-
čabi> k cemu to je, ani kosicky si z toho nenaleju
) ale do knajpy jako pulitr bych to kamosum vzal
- Úterý 1. září 2009 v 9:02® čabi
-
Potřeboval bych poradit s výběrem heavy až extra heavy prutu.Na velký řeky.Cena cca 5tis.Máte někdo s nějakými zkušenosti?
- Úterý 1. září 2009 v 8:57® čabi
-
libor: je to z Třebíčskýho awa-shima cupu a divize MRS
- Úterý 1. září 2009 v 8:49® Libor
-
čabi> nikdy jsem z vody tohle na feeder nevytáhl
, jinak gratulace!
- Úterý 1. září 2009 v 8:45® čabi
-
Zdarec chlapi,tak jak vám jde letos feedrování? Mě asi taklhe
- Pondělí 31. srpna 2009 ve 23:07® osprey
-
Smyčka má smysl, pokud nese slabší návazec. Jestliže je jen z kmene, snižuje uzel pevnost sestavy dost znatelně a při použití těžších zátěží dokáže dynamicky se bránící ryba ten paternoster úplně rozmlátit. Je to dobré na bílou rybu, na cokoli bojovnějšího tenhle druh spoje nepoužívám a dávám obratlík nebo kroužek.
- Pondělí 31. srpna 2009 ve 21:21® Prutos
-
Sander> jojo, souhlasím. Někdy umí prasknout…obvykle když to nejmíň potřebuješ
- Pondělí 31. srpna 2009 ve 21:05® Michal/
-
Sander< Moje řeč.
- Pondělí 31. srpna 2009 ve 21:05® Michal/
-
Prutos> Vyzkouším a dám vědět. Dík.