Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 31. srpna 2009 ve 21:04® Sander
Sander

Prutos > tenhle uzel je občas pěkná svině.

Pondělí 31. srpna 2009 ve 21:01® Prutos
Prutos

Michal/> zkus ubrat to jedno provléknutí, případně pak změnit vlasec

Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:56® Michal/
Michal/

0.18

Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:54® Prutos
Prutos

Michal/> na jak silnym kmeni to vážeš?

Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:52® Michal/
Michal/

Prutos> Nasliním ji taky, ale pokud zatáhnu víc za krmítko, nebo ten návazec, tak to potom puká.

Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:49® Prutos
Prutos

Michal/> smyčku protahuju jen dvakrát, samozřejmě nasliním a rovnoměrně dotáhnu

Pondělí 31. srpna 2009 ve 20:47® Michal/
Michal/

Nějak to tady vázne, tak se chcu zeptat jak navazujete paternoster. Myslím ten uzel, který se potom rozstřihnea na jeden konec krmítko a na druhý návazec. Šak víte. Klasická třikrát protažená smyčka, kterou mám na mysli mi často při utahování pukne a obratlík ani mikrokroužek se mi tam dávat nechce. Jak to teda navazujete vy ostatní?

Pondělí 31. srpna 2009 v 15:20® osprey
osprey

bonsusek: To ti nikdo neřekne – zapomněl jsi sdělit mimo jiné na co jsi ho koupil a co jsi za něj dal.

Na základě své zkušenosti, že většina majitelů feederových prutů je se svými hůlkami víceméně spokojena, si myslím, že nejspíš budeš taky.

Pátek 28. srpna 2009 ve 22:36® Flid
Flid

bonsusek> kingfisher mám a zatím dobrý.

Pátek 28. srpna 2009 ve 21:20® lubo OV
lubo OV

bonsusek> teď už je to přece jedno, když už ho máš ne? A jestli jsi koupil dobře, to zjistíš nejlépe sám u vody :-)) ))

Pátek 28. srpna 2009 v 19:19® bonsusek

caute, dnes jsem koupil kingfisher monster 3.6m, co myslíte koupil jsem dobře?

Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:39® osprey
osprey

Prutos: Nemluvím. Jdu si strčit do pytle feeder, když už jsme v té otázce. Pak k němu naházím ten milión dalších věcí. Dobrou.

Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:33® Prutos
Prutos

osprey> Ani mi nemluv…tak, ale tak ukrutně se mi nechce cokoli chystat…

Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:31® osprey
osprey

Prutos: Toť otázka hodná mistra ohebné špice. Sedni na net a spočítej si to – dvě 12, dvě 8 DR a dvě Haka.

Já ještě ani nenašel batoh a vstávám ráno v půl páté. Něco bych si na tu trachtaci pobalit měl.

Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:29® Sander
Sander

Já dnes chvilku feederoval kus pod městem, tam jak nedávno brali velcí cejni. Chytil jsem hovno. Feeder je uplně blbá metoda, asi už sem nepudu.

Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:12® Prutos
Prutos

osprey> sím…já se ptám. Co ti visím na nilsy? (taková feederová otázečka :_))

Čtvrtek 27. srpna 2009 ve 22:10® osprey
osprey

Chvilku jsem tu nebyl a on tu mezitím chcíp pes! Jak je možný, že sem nikdo nic nepíše?

Kůže líný – nikdo není u vody, nefeedruje, nechlubí se, nic neřeší, na nic se neptá?

Úterý 25. srpna 2009 v 8:32® BlueShark
BlueShark

standas: Já měl toho 11kiláče z Labe za 45 minut na 0.16 forpas. Ale asi si na mě sedla štěstěna, protože se po té třičtvrtě hodině výpadů do proudu konečně unavil a šel břuchem hore :-D Nebýt kamarádů co jen navedli podběrák u břehu (zdi) o 150m níž, než jsem ho sekl, asi bych ho nedostal. Nešlo ho absolutně bezvládného přitáhnout ani o kousek ;-)

Tento příspěvek byl editován 25.8.2009 08:32:57 uživatelem BlueShark.
Pondělí 24. srpna 2009 ve 20:00® marek2293
marek2293

bonsusek> ahoj. Ten prút, na ktorý si sem hodil odkaz má môj kamarát. Celkom šikovný prút, ale na môj vkus je trochu tvrdý, ale každému vyhovuje niečo iné. Na stoják to má dosť tvrdé špičky, no tie si môžeš dokúpiť. Akcia nie je parabolická ale skôr by som povedal že sa ohýba iba vrchná časť prútu asi po koniec prvého dielu od špičky. Ale je pravda že naňho ešte nezdolával väčšiu rybu :oD. Ale keĎ ho chceš na Kapríky a ako píšeš máte tam viac „vázek“ tak by mohol byť aj dobrý. Na prúty nie som nejaký odborník takže to ber s rezervou ;o)

Pondělí 24. srpna 2009 v 19:25® mirmen

bonsusek> pokud budeš chtít napodobit tubu např. od Hodonského, budeš potřebovat některé věci nakoupit :

• látku a pevné nitě ( nejlépe na autoplachty )např. v Řempu
  • kvalitní zip a 2 jezdce .. na úrovni kvality pro stany, jinak zapláčeš ( prodejce neznám, kdysi jsem zakoupil v maloprodejně výrobce batohů .. firmy CORAZON )
  • řemen a případně i rychlospojku
  • vnitřní výstelku tubusu ( lze MIRELON z Baumaxu či OBI )
  • vnější zpevněnou část těla tubusu ( Hodonský používá pevnější hmotu na výstelku , než je Mirelon , proto nemusí už tubus nijak vyztužovat )

K tubusu od fy HODONSKÝ lze zakoupit i suchým zipem přichytitelné pouzdro na naviják

Finanční náklady na kvalitní materiál pro výrobu odhaduju na cca 200 – 250 Kč . Finanční náklady na cestování za jednotlivými maloprodejci materiálu nezapočítávám. Rovněž ani čas na výrobu kvalitního tubusu ( hrubý odhad časových nákladů 10–15 hodin na obstarání i výrobu ). PODLE MNE JE VÝHODNĚJŠÍ STEJNÝ ČAS INVESTOVAT DO PŘIVÝDĚLKU A ZAKOUPIT KVALITNÍ HOTOVKU.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2009 19:26:02 uživatelem mirmen.
Pondělí 24. srpna 2009 ve 14:29® Libor
Libor

bonsusek> párkrád jsem viděl novodurovou trubku , která měla vyřízlou drážku cca 2cm, prut se do ní nasunul a z drážky koukal naviják. Jinak já mám takový obal který je pevný. Dá se do něj dát prut i s navijákem. Ty si ale asi chceš něco vyrobit viď.., kdyby tě to zajímalo, pošlu odkaz nebo fotku. To co ti radí Vasekmaj je taky dobrý, myslím že má na mysli izolaci na topení(trubky), drží to formu a je to podélně rozřízlé, jen je třeba dávat pozor na očka prutu při ukládání. Doporučuju tuto izolaci pak ještě něčím zpevnit, třeba k tomu přidělat nějakou pevnou tyčku apod.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2009 14:33:21 uživatelem Libor.
Pondělí 24. srpna 2009 ve 14:10® vasekmaj
vasekmaj

bonsusek> Mi s tátou jsme to vyřešili že používáme pěnové trubky co jsou na trubky na vodu dělají se různé rozměry.dá se to sehnat v baumaxu ale je lepší si vzít prut sebou aby se to dalo vyskoušet je to opravdu dobrá věc už to používame dlouho.

Pondělí 24. srpna 2009 ve 14:04® bonsusek

nevíte jak a z čeho vyrobit tubusy na dělené pruty? aby byla montáž i naviják na prutu?

Pondělí 24. srpna 2009 v 6:43® Piranha
Piranha

bonsusek> ten feeder je docela tezkej v ruce ale na zacatek postci.Bejt tebou beru od Mitchellu universe feeder 2, ten je jako papir, mel jsem ho nez jsem koupil Middy.Ma plne parabolickou akci a dezignove je opravdu peknej.Libi se mi ten odkrytej blank.Ted je v akci za 14 stovek i s navijakem na www.braunstar.cz

Neděle 23. srpna 2009 ve 23:26® Flid
Flid

hecht> Jo to máš pravdu :-D

Tento příspěvek byl editován 23.8.2009 23:27:15 uživatelem Flid.
Neděle 23. srpna 2009 ve 23:00® hecht
hecht

osprey> Měl jsi mu říct, ať si dá pozor na boty. Taková naštvaná bota dovede zlomit i feeder :-))

Neděle 23. srpna 2009 ve 22:06® osprey
osprey

bonsusek: Feeder je v podstatě kaprák s výměnnými špičkami. Vůbec není snadné ho zlomit, toho bych se rozhodně nebál.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:59® Sander
Sander

bonsusek > prut samozřejmě zlomit lze, a někdy docela snadno. Ale při záseku to bývá zřídka kdy, spíše je to věcí nešetrného zacházení, něco ve stylu šlápnutí, přivření do dveří atp. Může se i stát, že na tom prutu bude nějaká závada a prut praskne. Máš zde ale 24 měsíců na reklamaci.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:48® bonsusek

jn to není špatný nápad a nemusím se bát že prut zlomím? přece jenom přecházím z položené kde byly pruty hodně tvrdé, nějak feederu nevěřím

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:45® Sander
Sander

bonsusek > dokoupení špiček je závislé na průměru oné špičky, který tato firma preferuje. Ale nemyslím si, že by to byl takový problém. Běžně je k sehnání spousta špiček všemožných průměrů a tuhostí za 150 kaček v každém druhém obchodě. Pokud neseženeš ten samý průměr, můžeš vzít i průměr o několik desetin větší (bacha, nikdy ne naopak), který pak opatrně zbrousíš, nebo ji někomu dáš zbrousit.