Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:41® bonsusek

tak jo no :-D tak já teda objednám zítra v délce 3.6m a ještě něco kdyby se náhodou zlomily špičky není problém dokoupit nové?

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:36® Sander
Sander

bonsusek > nejsem ten, kdo by na to dokázal objektivně odpovědět, protože pro mě je krátký 3,90…

Ale vzhledem k tomu, že budeš žehlit stojáky, je to dostatečná délka.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:33® bonsusek

díky za info, já ho tedy objednám, dám tam 0,18 Stroft, budu chytat jenom na stojákách s občasnými vázkami, nebude lepší 3,60?

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:26® Sander
Sander

bonsusek > vlasec tam dej o průměru ±0,18mm. Na kapříky stačí, na menší fišky uděláš návazec slabšího vlasce. Háčky vybírej podle velikosti nástrahy, na tři červíky nepoužiješ kaprohák, ale třeba osmičkový plavačkový háček. Jako montáž se používá většinou paternoster, tohle slovo když zadáš do vyhledávače, měl by jsi se o něm dozvědět pár informací typu jak ho udělat, jak dlouhý atp. To samé se týká montáže průběžné.

Tento příspěvek byl editován 23.8.2009 21:27:42 uživatelem Sander.
Neděle 23. srpna 2009 ve 21:23® Sander
Sander

bonsusek > ne jednu stranu chceš počkat jestli se někdo nenajde a na druhou stranu trváš na 24h doručení, to je dobrý :o)

Ten prut vypadá dobře, použitelný určitě bude, záleží na tom, co od něj očekáváš. Výběr prutu záleží na tom, na jaké vodě a jaké ryby chceš chytat. Tohoto výběru bych se do začátku rozhodně nebál. 3,30m lze jak na řeku, tak na stoják. Když budeš chtít chytat plotičky a nebude u něj dost jemná špička, můžeš ji dokoupit. V opačném případě to lze stejně. Tímto se z toho prutu stane docela univerzál.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:18® Sander
Sander

skwor > ne. Zítra je čekám.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:18® skwor
skwor

Sander> Už máš doma ještěry?

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:17® bonsusek

já vím mno zkusím počkat a co můžu na koupi feedru zkazit? bude vůbec použizelný? jaký vlasec mám použít a jaké háčky a jakou montáž?

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:14® Sander
Sander

bonsusek > to nevím, tahle lhůta by pro mě nebyla příliš zásadní. Ber to tak, že dodnes jsi byl bez feederu, tak už se to o jeden den nezblázní.

Nejdůležitější pro tebe bude informace o prutu jako takovém. Musel bys ale natrefit na někoho, kdo vlastní přímo ten samý, což je málo pravděpodobné.

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:10® bonsusek

a víc info by nešlo? splily 24 hodinovou dodávku?

Neděle 23. srpna 2009 ve 21:00® Sander
Sander

bonsusek > co bych dal za to, mít takový feeder jako první, před těmi X lety. Médium, 3,30m, do začátku příjemné parametry.

Značku Mitchell moc neznám.

U Braunstaru jsem objednával jen jednou, došlo vše jak má.

Neděle 23. srpna 2009 ve 20:52® bonsusek

Dobrý den, chci se zeptat co říkáte na tento feeder? http://www.tropicliberec.cz/…-3m-60-100gr Bude to můj 1. feeder a proto nechci moc investovat. Jinak naviják už mám ten co dostunu k feederu použiju jinde. A co jinak říkáte na značku Mitechell? A asi ho budu objednávat v braunstaru.cz jaké máte s tímto eshopem zkušenosti? došlo zboží do 24 hodin a v pořádku? díky za odpovědi.

Neděle 23. srpna 2009 ve 20:29® osprey
osprey

holatkojan: A proč zrovna mě? Jsou daleko lepší feedraři. Navštiv jakékoli závody. Ti, co tam sedí, jsou už dávno daleko přede mnou. Navíc jsem letos skoro celý rok vláčel.

Moje síla je v tom, že rozumím rybám a to ti předvést nemůžu.

Je to jednoduché – pěchuješ krmítko, házíš ho pořád do stejného místa, kde ale musí být ryby a když zabere ryba, zasekneš. Sander na to v životě nechytal a co vím, potřeboval ode mě v životě asi dvě rady. Dneska mu to jde někdy i líp jak mě.

Neděle 23. srpna 2009 v 16:46® lubo OV
lubo OV

standas> nic moc, 90cm. Já jednou chytil kapra 9 cm, vodil jsem ho 5 vteřin a bez loďky :-))

Neděle 23. srpna 2009 ve 13:27® CeP
CeP

holatkojan> no samozrejme. treba ted o vikendu bude osprey na srazu chytej.

Neděle 23. srpna 2009 ve 13:14® holatkojan
holatkojan

osprey ahoj,je možný tě někde zastihnout v akci? myslím v chytání,rád bych se koukal pač mě feeder vůbec nejde rád bych se přiučil.dík

Neděle 23. srpna 2009 ve 12:43® Piranha
Piranha

standas> ahaaaa tak to ju.

Neděle 23. srpna 2009 ve 12:31® standas
standas

Piranha> bylo to na Orlíku a s pomocí lodičky jinak bez šance.

Neděle 23. srpna 2009 ve 12:19® Piranha
Piranha

standas> mozna by se utahal i na mensi treba na 0,16 pokud by to bylo na nejakym mensim rybniku bez vazek.Treba na bele jsem neudelal na 0,20 65+ proste je to 4m siroky a po proudi pereje jako krava a zatacka s podemletym brehem nahore i dole, proste tezky.

Neděle 23. srpna 2009 ve 12:16® standas
standas

Piranha> taky ho to nebavilo ale tak si říkám kde je hranice velikosti ryb chycených na feeder.

Neděle 23. srpna 2009 ve 12:03® Piranha
Piranha

standas> prumerny no :-)) ) Ba ne Stene, pekny ale 3 hodiny?To by mne uz nebavilo, tadeji bych to ufik :-)) )

Tento příspěvek byl editován 23.8.2009 12:03:43 uživatelem Piranha.
Neděle 23. srpna 2009 v 11:54® standas
standas

Zdar feedraři,kamarád chytil kapra 90cm 11,7kg na feeder s 18kou doba zdolávání 3hod. co tomu říkáte?

foto/diskuze/feeder/2009/th-img25951.jpg
Pátek 21. srpna 2009 v 19:41® Kubah

Dneska jsem potřeboval koupit vlasce, ale můj oblíbený Colmic Power měli o jeden méně co jsem potřeboval, tak jsem vzal 200m téhle 0,18. Uvidím jak to s ním půjde… http://hanackyrybar.cz/…dsdetail.asp?…

Středa 19. srpna 2009 v 11:40® lubo OV
lubo OV

osprey> jo, myslím že slovo styl bude to správné slovo. S tím souhlasím. Ten můj názor zase vyšel z jednoduché zkutečnosti. Při různých debatách o feederu mezi kamarády, nebo náhodnými kolegy u vody se špičky často probírají. Jestli měkčí, nebo tvrdší atd. A když se jich zeptám jaké že to chtějí chytat ryby, tak řeknou, že tlouště, parmy, kapry, podoustve atd. Ty kapry ve většině případů. A rovněž ve většině případů od jara do podzimu. Na tyto ryby a na tyto roční období špička myslím až takovou roli nehraje. Myslím, prostě, že většina laboruje se špičkami, ale přitom chtějí chytat ryby, u kterých to není potřeba. Že je možná lepší se zaměřit na jiné aspekty, které ovlivňují úspěch v rybolovu.

Středa 19. srpna 2009 v 5:07® Piranha
Piranha

langrjirka> muzes i pletenku 0,06 nebo 0,08 ja pouzivam fendreela od colmicu a jako kmen mam 0,15 0,16 0,18 a dokonce i 0,20 ale ten uz mam na kapry, nebo na mista kde se dost vyskytuji.

Úterý 18. srpna 2009 ve 23:08® Kubajs
Kubajs

langrjirka:jde o to jestli na přehradě jsou či nejsou vázky?v jaké vzdálenosti budeš lovit?ale asi bych to do začátku viděl na vlasec 0,16–0,18mm

Úterý 18. srpna 2009 ve 22:47® langrjirka

dobrý den, měl bych takový dotaz, ted jsem se začal zajímat i o feederové chytání, přijde mi to jako dobrý způsob ybaření, ale nevím jaký je nejideálnější vlasec na chytání cejnů a různé takové bílé ryby, chytal bych na stojaté vodě spíše přehrada, slyšel jsem že feedrování je jemné rybření ale mám strach, že budu rhat, tak bych Vás poprosil aspon o nějakou radu zkušenějších rybářů. Díky předem

Úterý 18. srpna 2009 ve 21:43® osprey
osprey

lubo OV: Jistě – a k jakýmkoli jemným záběrům. Mě kdysi totálně pobil chlápek s pickerem, protože ani jednička mi ty záběry nepobrala.

Pokud se ryby tahají, je i věcí stylu rybáře, jakou špici si tam dá. Jemné ti dají víc času na reakci, ale hůř dopínají kmen, což je u některých montáží důležitější než ta jemnost.

Úterý 18. srpna 2009 ve 21:24® lubo OV
lubo OV

osprey> v lednu jako správný medvěd ještě spím. Na ryby vyrážím až když je cca 10 nad nulou a výše, takže cca v březnu :-)) ) Patrně směřuješ k opatrným zimním záběrům.

Úterý 18. srpna 2009 ve 20:16® osprey
osprey

lubo OV: Proč se omlouvat? Prezentoval jsi svůj názor a maximálně riskuješ, že ti někdo bude oponovat. Pak si ho budeš muset obhájit.

Já začnu – zkoušel jsi s tou dvouuncí chytat takhle někdy v lednu při oblevě na stojáku?