Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 14. srpna 2009 v 10:17® BlueShark
-
Osprey: Kam chodíš kamaráde, že i 4uncovou? To je mazec
Jinak můžu potvrdit, špičky se vybírají jedině v ruce a zkoušením. Mě sedí Mivardi 0.5uncová na Labe
- Pátek 14. srpna 2009 v 6:40® kamos007
-
Ciffik> přesně já mám špičky 14 a 28 g a ta 28 je 2× měkčí.
- Čtvrtek 13. srpna 2009 ve 20:55® osprey
-
Ahoj dave
Špičky sice mají deklarovanou ohybovou zátěž v uncích (1 oz je cca 28 g a při uvedené zátěži by se měla špička ohnout do pravého úhlu), ale tím to končí.
Ten údaj neříká nic o akci špičky (kde se ohýbá, respektive jak velký kus) a navíc si s tím výrobci vůbec hlavu nelámou. Vyrobí se nebo se objednají nějaké špičky, nějakou metodikou se změří, jak se chovají a pak se to v těch uncích nějak označí. Některé firmy se snaží být poměrně seriózní, jiné to flákají (zejména takové ty s hodně levnou produkcí), jak je napadne.
Závěr: Údaj v uncích je přibližný a slouží pro základní orientaci majiteli prutu. Srovnávání špiček i jejich „uncáží“ nemá velký význam – spíš jen přibližně naznačuje, že dotyčný používá špičku buď jemnou nebo hrubší nebo hodně silnou.
Mimochodem, používám všechny síly špiček, dost často chytám i se čtyřuncovou a má toho holka chvílemi „plné brejle“.
- Čtvrtek 13. srpna 2009 ve 20:06® lubo OV
-
yerrx> já chytám na větší ocásek, sekám hned a lanko nedávám. Předpokládám tedy, že se ptáš na lov candáta
- Čtvrtek 13. srpna 2009 v 19:21® wab
-
Ciffik> je to pravda s tou tuhostí třeba 0,5 od semy je tužší jako 0,75 od šíma taky mě to dost překvapilo
- Čtvrtek 13. srpna 2009 v 17:19® yerrx
-
když chytám na mrtvou je lepší celá nebo půlka? a sekat hned nebo to chvíli nechat? lanko nebo bez?
- Čtvrtek 13. srpna 2009 ve 13:32® Ciffik
-
vetřelec> no prave sice na tom maji napsanou tvrdost ale v realu si ty spicky vubec neodpovidaj…
- Čtvrtek 13. srpna 2009 ve 13:05® cormaxx
-
skwor> Já na stojáku používám z 50% 1,5 Oz
Ale to je dáno vzdáleností,šňůrou a velkym krmítkem…
- Čtvrtek 13. srpna 2009 v 10:46® vetřelec
-
Ciffik> Není protože tuhost špičky je udána v Uncích (OZ). Takže se nemůže stát že jeden výrobce špičky s tuhostí 1,5 OZ bude jiná než u jiného výrobce také s 1,5 OZ.
- Čtvrtek 13. srpna 2009 v 10:43® Kublaj
-
Zdravím, nemáte někdo doma nevyužitou cívku na Spro Redarc vel 10 nebo 20 či cívku v této velikosti z nějakého klona jako Bluearc, Sirio, TD FD 720,…
- Čtvrtek 13. srpna 2009 v 10:06® Ciffik
-
nevim mozna tomu za rok feedrariny nerozumim, ale skutecne nechapu jak se muzou ctyri lidi bavit s jak tuhejma spickama na co a nikdo neuvede znacku atd…co ja vim tak tohle ma kazdej vyrobce jinak, kazda spicka je jina…podle me takle srovnavat je blbost…
- Středa 12. srpna 2009 ve 14:47® jarek b
-
vetřelec> ta spicka je opravdu dost na stojak. osobne chytam na stojaku na prubezku krmitko 25g a forpas cca20–25cm prum0,14–0,16(ted v lete) spicka0,5oz a nemam s tim problem. pokud bych nemohl zaseknout tak bych vyzkousel treba toto-jednoho cervika na malej hacek 12 mozna i 14 a podelne ho napichl aby byla jistota ze kdyz to rybka vezme bude ho mit v tlamce.takto nejlip zjistis co ti tam najelo za ryby a podle toho se muzes prizpusobit.
- Středa 12. srpna 2009 v 11:52® skwor
-
vetřelec> Ano, špička se vybírá podle podmínek. Na stojáku použávám v 90 případech ze sta 0,75ku, odchytám s ní i klidnější úseky na řece. 1,5 mám do podjezích.
- Středa 12. srpna 2009 v 11:50® yerrx
-
skwor> no tak jo ale píše že dává 15g krmítko......jinak já to podle ryby vybírám, určitě bych nešel na ostrou třeba s 1,5…
- Středa 12. srpna 2009 v 11:49® vetřelec
-
skwor> Podle mého se vybírá podle vody a taková špička bych řekl že na stojatou vodu je až dost
- Středa 12. srpna 2009 v 11:46® skwor
-
Špička se nevybírá podle lovené ryby. Je to podle něčeho jiného.....
- Středa 12. srpna 2009 v 11:40® yerrx
-
vetřelec> 1,5 OZ je na kapra normálka…
- Středa 12. srpna 2009 v 11:36® vetřelec
-
vetřelec> Jako montáž používám půl balaton s 20 cm dlouhým návazcem se zakončením 10 feederovým háčkem. Krmítka používám v hmotnosti 15 g. Tuhost špičky je 1,5 OZ což si myslím že je až dost. Pokusím se zakoupit špičku s menší tuhostí. Kmenový vlasec mám 0,18
Tento příspěvek byl editován 12.8.2009 11:38:24 uživatelem vetřelec. - Středa 12. srpna 2009 v 11:26® yerrx
-
vetřelec> když je to velká ryba tak se to většinou plynule ohne, ale ty malé to vezmou a začnou s tím prudce škubat a špička začne skákat a vibrovat
- Středa 12. srpna 2009 v 11:18® olda
-
capricorn66> Dobrý na přepravu ale jinak nevím,mně se tele feedr nepáčí, jinak jsem nikdy nevlastnil takže neporadím.
- Středa 12. srpna 2009 v 11:14® olda
-
vetřelec> Možná nemá záběry,nebylo by dobré zmněnit místo?někdy stačí i pár metrů.
- Středa 12. srpna 2009 v 10:53® capricorn66
-
ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s feedrem, který není dělička ale teleskop
- Středa 12. srpna 2009 v 8:06® lubo OV
-
vetřelec> taky se někdy stává, že drobná rybá se rýpe jen v krmítku, což se taky na špičce projeví jako záběr. I když zde jde spíš o prudké krátké cukání špičkou, což nezkušené oko nemusí rozeznat od záběru. Kolikrát to ani nepozná zkušený feederař. Osobně jsem na to přišel tak, že po nahození, kdy byl v krmítku šrot a na háčku větší kukuřice nastražená „na vlas“, začala špička takto cukat prakticky ihned po nahození. Když mě to sekání do prázdna přestalo bavit, nechal jsem to tak a do pěti minut cukání přestalo, jak už drobotina neměla z krmítka co dolovat. A deset minut na to jsem vytáhnul kapra. Pochopil jsem tehdy, že se fakt jednalo jen o nájezdy drobotiny na šrot v krmítku, ale nástrahu nechávali na pokoji, protože ta kukuřice byla na ně příliš velká. Ale jak radili ostatní, v první řadě bych to skusil s tím menším háčkem.
- Středa 12. srpna 2009 v 1:14® osprey
-
vetřelec: Ryba musí nástrhu nasát naráz a při jakémkoli dalším pohybu si zaškrábnout háček do tlamy. Vyžaduje to různé laborování s délkou a silou návazce, hmotností zátěže, velikostí háčků apod.
Pokud se nedaří ryby sekat, je něco z toho špatně. Hodně lidí dává příliš velké háčky nebo nástrahy. Záběr oukleje, ktrá si z takhle velké nástrahy rve kousky, vypadá na špičce často výrazněji než záběr kapra, který to nasaje a zas vyplivne, takže se špička jen nepatrně zhoupne. S vyladěnou sestavou se dají ty ryby chytit obě a docela snadno.
Zkus popsat sestavu, kterou házíš do vody a můžeme to probrat..
- Úterý 11. srpna 2009 ve 23:19® vetřelec
-
yerrx> Někdy je den kdy zabírají razantně na stejnou nástrahu jako v den druhý ale oproti prvnímu dnu berou jako kdyby oťukávaly.
- Úterý 11. srpna 2009 ve 23:04® CeP
-
vetřelec> kdyz mas zabery a nedari se seknout, cili ryby nedobira, tak navazec spis prodluzuju a treba i zvetsim hacek. nebo jinej tvar hacku.
- Úterý 11. srpna 2009 ve 22:57® yerrx
-
vetřelec> zkus zmenšit háček… jinak mě se to stávalo taky a nakonec jsem přišel na to že duležité je i postavení prutu proti vodě
- Úterý 11. srpna 2009 ve 22:51® vetřelec
-
Dobrý večer, sedím u vody od 16:00 do 23:00 a na feeder se mi nepovedlo vytáhnout nic. Záběry téměř stále. Zkracování návazce nepomohlo. S feederem jsem letos začal prvně a dost mě zaujal ale tyto výpravy za rybami mi tento dojem hodně kazí. Neměli by jste radu? Děkuji
- Úterý 11. srpna 2009 v 16:11® olda
-
NOSKY> Já nevím ale když dáš k rybce ještě žížalu můžeš mít falešný záběry na tu žížalku od plotic atd.Budeš pořád sekat a budeš mít nerv.Tato kombinace se my jeví jako k prdu.
- Úterý 11. srpna 2009 v 15:30® osprey
-
NOSKY: Nevím, co jsi zač. Ale první s čím začni, je snaha se přesně vyjadřovat. Tady nikdo nechápe, co chceš kombinovat. Jestli chceš mít na jednom prutě rybičku a na druhém žížalu, není to problém. Jestli to chceš patlat dohromady, jsi sám proti sobě.
Nevím, kolik máš nafeedrováno ty, ale tady se s tebou baví lidi, kteří toho za feederem odseděli dost.
Problém feederu je v tom, že musíš sekat dost brzy a dělat nějaké kombinované balíky, to povede jen k tomu, že budeš mít problémy se zásekem.
A mám radost, že se ti tak líbila moje fotka hlavatky