Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 7. srpna 2009 v 19:49® yerrx
yerrx

Sander> vyměníš špičku za co nejtvrdší a máš to…

Pátek 7. srpna 2009 v 19:48® Sander
Sander

skwor > ble e e, ještě k tomu Hyperloop, to mi přes prá nesmí…

Hany > to je právě to, prodlužovací díl je taky se špičkou, která má samotná už tak dost oček a dost by brzdila.

Pátek 7. srpna 2009 v 19:43® Kubah

Sander> to nevím, ale já mám místo mačovky feedery – Mikada 3,35/3,95. S pro­dlužovacím dílem je to obstojná mečovka :-))

Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 19:44:14 uživatelem Kubah.
Pátek 7. srpna 2009 v 19:43® skwor
skwor

Sander> Existuje, ale má jednu ohromnou chybu. A to že je od špatné firmy http://www.rybarsky-katalog.cz/index.php?…

Pátek 7. srpna 2009 v 19:41® Sander
Sander

Existuje něco jako feeder a máčovka v jednom? Jako že by byl výměnný horní díl na mačovku i feeder? Vyřešilo by to mou béčkovou linii na prcanice.

Dík.

Pátek 7. srpna 2009 v 18:39® BlueShark
BlueShark

I na Labi jsou tlušťky vlasců znát, na zimu opravdu s 0.16 minimum záběrů oproti 0.12 co si pučil Prášek a už se to ohybalo jak mělo. Výměna prutů a i já si zachytal. Věř nebo ne, ale je to jak kdy.

Spíš u plavaný je to mazec. S 0.18 jsem při stejném umu přemluvil hodně málo tloušťů a když už tak prckové do 25cm. Jak zeslabím návazec na 0.12 colmic mimetix, je to nebe a dudy. S polarizačkama jsem sledoval jak ten tlustej vlasec tloušti obeplouvaj a nenene, mimetix opravdu pusinka a mlask a splávek jel. Hodně jsem si s tím vyhrál. 0.14 je někdy dostačující, ale věřte, že ty 45+ jsou na mimetix a na tlustší je málokdy trefím a vyhecuju…

Pátek 7. srpna 2009 v 17:48® olda
olda

cormoran> Já chytám na Labku celoročně na 0,18 a návazec 0,16 málokdy dávám 0,12 a jde to.

Pátek 7. srpna 2009 v 17:44® osprey
osprey

cormoran: Je to jiné lokalita od lokality. jiná je řeka, jiný stoják, jiné je místo našlapané rybou a jiné takové, kde plave pár čudel.

Ten lov, co popisuješ, bych viděl někde na Labi. Už proto, že u nás je jen málo ryb, kde bych se dvanáctkou mohl říct, že jsem je vodil dlouho:-))

Pokud ti berou na šestnáctku, vůbec to neřeš.

Pátek 7. srpna 2009 v 17:35® cormoran
cormoran

osprey> Aha, docela mě to zajímalo, protože jsem si s tím v zimě trochu hrál. Zkoušel jsem první 0,12 a záběry byly celkem poctivý, ale ryby se nechaly dlouho vodit. Dal jsem tedy 0,16, záběrů bylo řekl bych stejně a i se zdoláváním to bylo lepší…:-)

Pátek 7. srpna 2009 v 17:00® osprey
osprey

cormoran: No, povídal mi to, zatímco chytal na ten picker a sem tam vytáhl cejnka. Já neměl prut, jen jsem očumoval. Druhý den jsem si vzal ten feeder s desítkou a nechytil jsem nic. Záběry byly, ale nedalo se to trefit.

Pátek 7. srpna 2009 v 16:57® cormoran
cormoran

osprey> Myslíš, že to fakt bude až tak rapidně znát, nebo šlo spíš o „náhodu“?

Pátek 7. srpna 2009 v 15:59® osprey
osprey

olda: V zimě je to s měkkým prutem (picker) někdy i nutnost. Kamarád mi vyprávěl o vycházce, kdy picker s návazcem 0.07 chytil v lednu sedm kapříků 35 – 40 cm, zatímco feeder s podobnou montáží a návazcem 0.10 na stejném fleku nechytil rybu.

Já osmičku občas provětrám, ale opravdu jen v zimě.

Pátek 7. srpna 2009 v 15:46® olda
olda

osprey> já s tou 0,08 jenom blbnu jestli něco dokážu vytáhnout jinak na to nechytám.

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:51® osprey
osprey

Hany: Stroft je v krabičce po pospojovaných stometrových cívkách, ale viděl jsem ho i po 25 m jako návazcový materiál a kolegové mají i kilometrové cívky – když mění vlasec, prostě si namotají nový až po okraj.

Je potřeba o něm vědět pár věcí. Někde u průměru 0.18 mm začíná být tuhý a některým rybářům to vadí. Taková dvanáctka je ale jeden z nejoblíbenějších vlasců pro lehkou přívlač. A pak – přestože výrobce udává výrobní toleranci kolem 0.001 mm, obvykle je ten vlasec o něco silnější (0.18 je skoro 0.20). Ale takových je dnes většina. Měřil jsem mikrometrem průměry vlasců a s údaje ma cívce se shoduje jen asi 40 % návazcových materiálů a 15 % kmenových vlasců (dělal jsem to před 2 lety, možná se zatím polepšili). Nelámu si s tím hlavu, ale je dobré to o tom Stroftu vědět.

Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 14:51:46 uživatelem osprey.
Pátek 7. srpna 2009 ve 14:43® Kubah

osprey> V jak velkém balení se ten Stroft prodává?

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:37® osprey
osprey

olda: Těch 0.08 mm je až tak na listopad a dál. Zatím netřeba.

Ten Power samozřejmě není špatný. Odchytal jsem s ním postpovodňovou sezónu 2003 a vytáhl pěkných pár desítek kaprů všetně říčňáků 60+. Nicméně byl časem nahrazen růžovým kolegou, Tubertinim a Stroftem. Dnes mi dožívá návin 0.12 mm na cívce pro lehkou přívlač. Je tam už třetí rok, takže to nemůže být špatný vlasec. Ale až na podzim začnou okouni, půjde. Má odslouženo.

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:13® olda
olda

Hany> Ten Power je ještě o chloupek levnější než Tubertini tak když se mi osvědší jako tobě tak u něho zůstanu pokud ho tedy budou u nás vždy mít.Já na feedr dávám jenom 0,18mm a 0,16mm návazec nejsem takovej mistr a stouto sestavou na Labi vytáhnu kapra docela dobře,pouze když mně chytne pýcha tak zkouším slabší návazce když ryby berou abych si zablbnul,minule jsem tam dal 0,08 mm a musel jsem tam přidat gumu jinak jsem to svojí hloupostí upálil.

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:05® Kubah

olda> Já Powera chytám už dost dlouho a nezklamal mně… Mám ho na feeder, plavačku i vláčku :-)

Pátek 7. srpna 2009 ve 14:04® Kubah

BlueShark> Jak píší ostatní, ve 200 metrech je Colmic Power a ve 150 je Fendreel…

Pátek 7. srpna 2009 ve 13:56® olda
olda

osprey> Já kupuji 200m vejde se mi to akorát na cívku 0,18mm,ten růžovej jsem taky používal akorát mi vadilo že mám málo na cívce,jinak Tubertini v 0,18 u Brauna maj málokdy aspon když tam přijdu já tak nic tak jsem vzal ten Colmic Power a zatím dobrý.

Pátek 7. srpna 2009 ve 12:20® osprey
osprey

olda: Osmnáctku ne. Průměr 0.185 mm se prodává ve 150 m a pak ještě v nějakém větším návinu. Ale ono to u feederu zas tak nevadí. Jak máš při zdolávání venku 100 m, obvykle už je to stejně v háji. Fendreel jsem zmiňoval proto, že jsem chytal a vlastně ještě chytám na oba vlasce (Fendreel i Fender Power) a ten Fendreel mi přijde opravdu lepší – hlavně moc nestárne a to s ním i vláčím.

Právě jsem se vrátil od braunstara a tam mají Fendreel na cívkách 150 m a od průměru 0.225 mm taky na 300 m.

Tento příspěvek byl editován 7.8.2009 12:24:18 uživatelem osprey.
Pátek 7. srpna 2009 ve 12:17® BlueShark
BlueShark

Olda: dělaj právě jen ve 200m, mám ho :-)

Pátek 7. srpna 2009 v 9:39® olda
olda

osprey> Ten Fendreel snad nedělají v 200m nejsem si ale ůplně jistej.

Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 21:34® osprey
osprey

Hany: Nepochybuju o tom. Ale nějak se mi nechce zabíjet ryby z řeky, abych měl co na háček. Po výlovech je rybího masa dost, v létě se rybka na háčku vyskytne tak akorát, když nějakou nechtěně umorduju.

A když mi nejdou jeden den, obyčejně druhý nebo třetí už si dají říct.

Čtvrtek 6. srpna 2009 ve 21:29® osprey
osprey

Zcuter: Radí ti dobře. Od Colmicu je ještě lepší Fendreel (ten růžový), Tubertini feeder je moc fajn, takový tužší a odolný je Stroft GTM (když ho rvu, neztrácí pevnost) a poslední dobou dost chytám na Konger Steelon. Takový maličko horší Stroft za lepší cenu.

Stroft a Steelon jsou průměrově naddimenzované.

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 19:26® lubo OV
lubo OV

Zcuter> mivardi royal feeder. Cívka má 200m a stojí kolem 100,–Kč. Používám jej třetí sezonu a nemá chybu. A to jsem na vlasce dost náročný, vzhledem k tomu, že se s feederem specializuji na kapry. Někdo tvrdí, že praská v uzlu, ale já bez zardění a sebevědomě namítám, že neumí uzly vázat :-))

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 19:23® olda
olda

Zcuter> Vlasec Tubertini Feeder 0,18mm 4,2kg 200m Colmic Power 200m používám já jeví se mi dobře.

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 19:17® Kubah

osprey> Už kolikrát jsem si na řece nejlíp zachytal na malinkatý kousíček rybího masa- cejny,plotice a kapry… Ostatní nástrahy nic.

Tento příspěvek byl editován 6.8.2009 19:18:12 uživatelem Kubah.
Čtvrtek 6. srpna 2009 v 19:15® Kubah

Zcuter> http://www.rybarskepotrebyjordan.cz/?…

Čtvrtek 6. srpna 2009 v 19:11® Zcuter
Zcuter

zdravím..potřeboval bych poradit jaký silon bych si měl pořídit..měla by to být asi 18tka, stím že bych chytal střídavě stoják řeka..v cenové relaci 200kč/200m..pře­dem dík..