Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 4. srpna 2009 v 15:58® BlueShark
BlueShark

Vyzkoušel někdo již v praxi „tyrolské dřívko“? Chci vyzkoušet u dravců, nikoliv při chytání na mušky atd. V RYBÁŘi vyšel článek, kde se zmiňují. Chci praxi :-) Kdo zná písněte prosím. Nějak mám strach, že při hodně lehkých s tím rybka může, když je živá, pochodovat po dně což je asi úmysl, ale… (stojáky či řeky?) trošku bych si přál popsat …

Tento příspěvek byl editován 4.8.2009 15:59:32 uživatelem BlueShark.
Úterý 4. srpna 2009 ve 14:30® yerrx
yerrx

lubo OV> :-D

Úterý 4. srpna 2009 ve 14:14® lubo OV
lubo OV

yerrx> poklud na toto příjdeš, nechej si to patentovat a vyděláš majlant :-)) ))

Úterý 4. srpna 2009 ve 13:23® Zcuter
Zcuter

no zkus použít boilies okolo 15–18…malý cejni ti to nevemou . . . drujá věc je překecat ty velké ať ti to vemou..

Úterý 4. srpna 2009 ve 12:32® yerrx
yerrx

jak z hejna vychytat velké cejny a malé tam nechat?

Úterý 4. srpna 2009 v 8:44® crazykapr
crazykapr

licus.10> Je to dobrej prut a jeho koupí určitě neprohloubíš :-) Na stojáky super. Na to labe bych spíše bral od Semy Cartel feeder.

Úterý 4. srpna 2009 ve 3:36® licus.10
licus.10

to all: Ahoj, chci si kopit prut sema z-force 3,6m 70g. Měl bych ho na stojáky a někdy i na Labe. Neví někdo jakou má akci a jestli jeho koupí neprohloupím? Na feeder chytám první rok tak se zatím moc neorientuji. Předem díky za odpovědi:)

Pondělí 3. srpna 2009 ve 21:53® sus1

Zdravim ve spolek,používáte někdo z vás ty vystřelovací krmítka??na ten suchar(pojistka):-) Díky.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 21:19® havel
havel

NOVĚ MŮŽETE V E-SHOPU CHYTEJ.CZ (http://edice.chytej.cz) ZAKOUPIT KALENDÁŘE PRO ROK 2010.

JEDNÁ SE O „RYBÁŘSKÝ KALENDÁŘ“ A „ORIGINÁLNÍ RECEPTY Z RYB“. OBA BYLY VYROBENY VE SPOLUPRÁCI S CHYTEJ.CZ.
http://edice.chytej.cz/…i_kalendare/

Tento příspěvek byl editován 3.8.2009 22:41:48 uživatelem havel.
foto/diskuze/feeder/2009/th-img25576.jpgfoto/diskuze/feeder/2009/th-img25577.jpg
Pondělí 3. srpna 2009 v 19:42® lubo OV
lubo OV

no a pak si vyber :-))

Pondělí 3. srpna 2009 v 17:04® plescarp

joj 10 rybaru a 10%cance ze se v necem podobnem shodnou

Pondělí 3. srpna 2009 v 16:50® lubo OV
lubo OV

Moll> co se týká navijáku Exage, tak jedni ho zatracují a druzí milují. Takže podle různých ohlasů pro, nebo proti mi to připadá, že záleží na jaký kus člověk natrefí. Osobně patřím ke skupině „proti“. Myslel jsem, že se jedná o jakéhosi nástupce úspěšné řady Sahara, ale Exage dle mé zkušenosti nesahá Sahaře ani po pás. Sahary jsem měl dvě a vyměnil jsem je jenom proto, že došlo po 7 letech intenzivního používání k provoznímu opotřebení válečků u ložiska zarážky zpětného chodu. A to fakt dostávaly zabrat cekých 7 let. Exage mám dva. Oba jsem nejprve musel hned ze startu rozdělat a doseřídit citlivost bojovky. Každý ji měl seřízenou jinak a to ještě blbě, protože páčka bojovky začínala při utahování „zabírat“ až při čtvrtého zoubku. A u jednoho z nich se poslední dobou při točení ozývá divné klepání. A to je používám teprve polovinu druhé sezóny. Už teď je jasné, že těch „saharovských“ sedmi let se určitě ty Exage nedožijou.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 14:48® skwor
skwor

osprey> Nejen Sander, já bych od Catany taky utekl :-) Jak píšeš níž, znáš Mivardi Imperium. Tyhle tvrďáky, to je moje :-)

Pondělí 3. srpna 2009 ve 14:09® osprey
osprey

Moll: Na to nemusíš být profík. Některé pruty jsou tuhé jako tyč skoro až do špičky, jiné jak hadice a další něco mezi. Ty tuhé přesněji hází a líp stojí v proudu, ty ohebnější líp zdolávají, snesou slabší vlasce a jsou lepší na stoják.

No a tohle já za nikoho nerozštípnu:-))

Pondělí 3. srpna 2009 ve 14:04® Moll
Moll

Aha, tak díky :-) No mám v plánu si ho jít osahat hned zítra :-) , pokud bude OK, tak počkám na výplatu a vemu si ho. Já se v tuhosti prutů moc nevyznám, zas takový profík nejsem :-(( Ten navijáček si beru taky a do velikosti ses trefil :-)

Pondělí 3. srpna 2009 ve 13:44® osprey
osprey

Moll: Shimano si úspěšné názvy sérií nechává. Catana BX je prostě jiný prut než Catana AX a ta je jiná než původní Catana. Jsou to 3 úplně jiné klacky prodávané pod jedním dobře zavedeným jménem.

Ale nedoufej, že ti bude sedět, dojdi si ho někam protřepat. Takový Sander by od něj utekl (má rád tuhé pruty).

Exage je klasika. Ucházejícoucí naviják a poslední dobou i za překousnutelné peníze. Má ho hodně lidí. O kus níž jsme řešili mašinku, která se prodává s přední brzdou u firem SPRO a Jaxon, je dost dobrá a stojí kolem tisícovky.

Odkazy na obě jeho verze jsou níž, příspěvky z 1.8. ve 21.41 h a 21.51h.

Ale klidně si vem to Exage, já bych volil velikost 3000.

Pondělí 3. srpna 2009 ve 13:21® Moll
Moll

Doufám, že já budu ten, komu sedět bude :-) A ještě mám dotaz na naviják Exage FB, taky od Shimana (http://www.rybarsky-katalog.cz/index.php?…) Půjde to do setu s tou Catanou ?? Doporučte kdyžtak nějaký jiný… A ještě dotaz: Co znamená BX v názvu prutu ? (Catana BX feeder)

Pondělí 3. srpna 2009 v 9:44® crazykapr
crazykapr

Moll> Je to žvejka… :-) Jelikož mám paraboly rád tak u toho vidím jediný problém a to ty špičky. To mě od Shimana odradilo.

Neděle 2. srpna 2009 ve 21:42® osprey
osprey

Moll: Celkem dobrý tenký prut s měkčí možná až parabolickou akcí. Někomu to vadí, někdo to má rád. Na častější chytání na proudné řece bych asi hledal jinde. Špičky velmi dobré, ale dost drahé.

Na druhou stranu, já mám několik feederů Shimano několik let a zatím se mi špičku zlomit nepodařilo.

Neděle 2. srpna 2009 ve 21:36® Moll
Moll

Zdravíčko ! Když tu tak probíráte pruty, tak jsem si řekl, že byste mi mohli poradit :-) Chtěl bych si pořídit taky kvalitnější proutek a zrak mi spočinul na Catana BX Feeder … (http://www.rybarsky-katalog.cz/index.php?…). Mohl by mi prosím někdo poreferovat o tomto prutu ??? díky

Neděle 2. srpna 2009 v 18:37® osprey
osprey

alef: Vem si Semu Amnesii a ten naviják od SPRa za litr v trochu větší velikosti. Vejdeš se do těch peněz, budeš mít super prut, se kterým jezdí na Labe závodníci a ten naviják vážně není zlý. Když to Sander dovlekl, docela jsme se divili, kolik muziky za ty peníze. To se jenom Shimanu povedla reklamní kampaň, kdy dokázalo vytvořit iluzi, že co není Shimano, je něco míň.

Takový levnější a tuhý prut je třeba Mivardi Imperium. Nedávno jsem to měl v ruce, nebál bych se s tím chytat. Přiznám se, že o současné nabídce jsem trochu ztratil přehled, už dlouho jsem žádný feeder nekupoval.

Přeju příjemné rozhodování a samozřejmě jsem i nadále k dispozici.

Neděle 2. srpna 2009 ve 12:51® alef

OSPREY: No budu chytat jak na Labi,tak na stojících. Určitě bych chtěl nějaké médium se špičkovou akcí,ale ne nic žvejkojidního,jako je třeba Catana.

Navijáček by to chtělo asi kvalinější -Labe je dost tažná řeka a tahání 30–50g krmítek dá navijáku asi dost zabrat.Koukal jsem třeba po shimano Seido 3000 s přední brzdou. Co ty na to???

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:51® osprey
osprey

Sander: Když zjara najíždějí do proudů, tak je to pro ně neznámé prostředí. Lítají v tom chaoticky a než náhodně něco najdou, chopí se rybář iniciativy.

V létě už jejich reakce moc chaoticky nepůsobí – za ty dva tři měsíce už přesně vědí, kde je jaká díra a pak občas chaoticky lítá rybář:-))

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:44® Sander
Sander

Hany > já dokonce 63 na 0,14 v proudu, a spousta jiných rybářů má ještě větší kapry na podobný cajk, ale to není ani tak o cíleném lovu. Měl jsem onehdá trochu štěstí, ryba byla zřejmě čerstvě natažená do proudu a byla z toho nějak mimo. I tak to bylo možná dvacet minut trápení ryby.

Na druhou stránku, včera jsem se proběhl asi 50m po břehu za kaprem, kam až to šlo, a ten by mi snad vymotal všechnu osmnáctku kdyby to neruplo. A nemusel být ani velký. Proto bych se neodvážil tvrdit, že 0,18 stačí. Je to pavučina.

Tento příspěvek byl editován 1.8.2009 22:45:13 uživatelem Sander.
Sobota 1. srpna 2009 ve 22:42® Kubah

osprey> Jo, na začátku je to nejhorší, ale i pak u břehu je to síla..

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:40® osprey
osprey

Hany: To musíš vědět ty, co si kde můžeš dovolit. Nejhorší je první minuta dvě. Když je ho kam pustit, tak dál už to není takový problém.

Pokud ho musíš zastavit na pár metrech, tak dlouhý parabolický prut, vlasec 0.25 mm a děj se vůle Boží… Radši to nedělám.

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:35® Kubah

Sander> Ona vystačí 0,18, tu dvacítku jsem motal hlavně na vláčku :-)) Jinak nízkýho říčáka přes 55 jsem vytáhnul i s 0,16

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:31® Sander
Sander

Hany > 0,18 a 0,20 na obou cívkách jednoho navijáku je moc malý skok zdá se mi. Bo tam kde nestačí 0,18 by 0,20 nemusela zachránit. Čtyři desetiny milimetru a výš na průměru bych tak dával rozdíl.

Sobota 1. srpna 2009 ve 22:30® Sander
Sander

osprey > safra, tak nějak už jsem s tou špičkou zžitej a beru ji jako původní součást prutu, ačkoliv je cizí. Dík za upozornění.

Tento příspěvek byl editován 1.8.2009 22:34:30 uživatelem Sander.
Sobota 1. srpna 2009 ve 22:29® Kubah

osprey> koukám, pěkné fotky.. Právě jsem namotal 0,20mm na náhradní cívku, kdyby 0,18mm nestačila :-)