Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 30. července 2009 ve 20:28® lUbiC.xD

jj děkuji, feeder jsem si asi definitivně vybral Mitchell Premium Feeder 3,6m 60–100g z braunstar.cz vlasec Stroft 0,20mm, myslím že by to mělo být účinné a jinak díky za všechny rady co jste mi dali a ještě co říkáte na můj konečně vybraný prut?

Čtvrtek 30. července 2009 v 19:49® Hora
Hora

lUbiC.xD> vypadá to,že jseš z Ostravy,podle tvé poznámky.Jestli můžeš,tak si zajdi ke Kotlářovi do Marjánek,má tam celkem solidní výběr,další solidní prodejna je v Hrabůvce na Klegové(ve věžáku)za poliklinikou, mladej prodavač co tam teď obsluhoval Ti určitě jako závodník ve feederu poradí dobře.Jinak další prodejny ryb.potřeb máš v Havířově( vím tam o 2) a v Hlučíně vedle náměstí.Ať se Ti daří.

Čtvrtek 30. července 2009 v 17:39® osprey
osprey

Piranha: Pořád ještě používám pletenku Whiplash 0.06 mm, co jsem kdysi namotal, ale je placatá, silná a chlupatá, takže žádné terno. Je jak lovecký salám – v jednom směru těch 0.06 mm má…

Je hromada nových lepších a kulatějších pletenek. Docela se mi líbí zelený Stren nebo Power Pro. Průměr tak 0.08 až 0.10 mm.

Je dobré si šňůry osahat. Metodika měření není silnou stránkou jednotlivých výrobců.

A dej si na konec ten kus vlasce. Nebudeš litovat – už proto, že předřít pletenku 0.08 nedá moc práce.

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:36® osprey
osprey

LUbiC.xD

Hezká je ta věta „od těch, co tomu rozumějí“:-)) Já nevím, jestli tomu rozumím, ale chytám s tím. A vím jedno. Při tvém přístupu ten rozdíl pravděpodobně nepoznáš.

Ale snažil jsem se. Poslal jsem tě na MRK pro recenzi. Protože jsi tam ještě nebyl, tak jsem ti tam došel, je tam jediná, tady ji máš. Tohle je od MAJITELE toho Colmicu.

„Do začátku bych řekl velmi dobrý proutek.Dobrý poměr cena/výkon.Při zdolávání pěkně pracuje.Zatím jsem na něj nejtenší návazcový vlasec použil 0,08 a šlo to dobře netrhal se.Největčí rybu si zatím povodil amura 62 a držel se dobře.Za 2 dávám kvůli špičkám obě se mi podařilo zlomit nejsou moc kvalitně udělané ale za tu cenu to odpovídá.Jinak na tento feeder pasují náhradní špičky s průměrem 3,00mm.“

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:29® lUbiC.xD

jj právě že jo, protože si chci vybrat za tu cenu opravdu to nej abych neprohloupil a nechám si poradit od těch co tomu rozumí…moje podmínky..cena do 1000kč, budu chytat pouze na stojatých vodách, kapry, líny cejny atp. chci mediuma tot asi vse a jinak díky za ochotu a ještě něco jen přes e-shop nebo k obchodě kolem ostravy

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:29® sus1

osprey> Místo navijáků si asi objednam prášky na hlavu.:-)

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:28® sus1

lUbiC.xD> Hergot,tak zajdi zejtra do toho krámu a uvidíš.Nebo u vás žádnej neni???

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:27® osprey
osprey

lUbiC.xD:

Na co ti ten prut máme doporučit? Na cejny, kapry, řeku, stoják?

A chápeš, že čím pokročilejší feedrař, tím spíš nebude levné pruty znát? Já feedruju spoustu let, dokonce o tom píšu články, ale nemůžu znát každou hůlku někde na webu.

A jak velký si myslíš, že je mezi nimi rozdíl?

A když se tady s tím budu prdět, hledat a nakonec ti jeden vyberu, uděláš to pak podle mě?

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:25® lUbiC.xD

já vím že by bylo lepší si ho osahat ale přes e-shop to nejde :-(( ale hodně se mi líbí Feeder Colmic Progressive 3,6m Medium 30–80g co ty na něj?

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:22® osprey
osprey

lUbiC.xD:

Karbon a grafit – budeš se divit, ale to je to samé.

Karbon = uhlík (myšleno uhlíkové vlákno)

grafit – původně tuha (nejběžnější forma přírodního uhlíku), z něj se dělá uhlíkové vlákno a z něj uhlíková tkanina

Výrobci tahle slova používají, jak se jim to hodí. Někdy snad karbon znamená lisované uhlíkové vlákno a grafit tu tkaninu, ale vůbec to neřeš. Obojí se dá vyrobit dobře i blbě a pro tebe jako uživatele je rozhodující jen to, že prut je z uhlíku. Jak to umotali, do toho stejně nevidíš – ale když to vezmeš do ruky (pořád tě k tomu nutím), tak okamžitě poznáš slušně udělaný prut.

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:21® lUbiC.xD

já vím ale díky za vyčerpávající odpověď, tak tedy moje poslední otázka který z těchto 2 prutů by jste mi doporučili? 1.Feeder Colmic Progressive 3,6m Medium 30–80g z braunstar.cz 2.Mitchell Premium Feeder 363 3,6m 60–100g http://www.hobby-g.cz/…60-100g.html?… ???

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:17® osprey
osprey

lUbiC.xD:

Ahoj. Musím ti říct, že máš velice zkreslené představy. Nedá se šíct, která firma je lepší, nedá se říct, že čím víc špiček, tím lepší feederový prut.

Feeder je především jiné chytání než běžná položená s teleskopem. Dá se „vybrousit“ do detailu a když to máš vychytané, často stačí, aby ryba nástrahu jen ochutnala a má smůlu.

Na to, abys to takhle vychytal, potřebuješ dost umět. Prozatím ti bude stačit nějaký jednodušší feeder, jaký se teď snažíš vybrat.

Kolem 1000 – 1300 Kč už se objevují první slušně použitelné pruty. Je v podstatě jedno, která firma tyhle levné pruty dělá, protože třeba francouzský Mitchell nebo německý DAM už nedělají v Evropě skoro nic a zboží kupují z Číny, nejednou i ze stejné fabriky.

Prohlédl jsem si ten Mitchell, co jsi si vybral. Nevypadá nejhůř a špičky vypadají relativně rozumně – jsou laminátové a ne moc tlusté. Víc ti o něm neřeknu, protože bych ho musel mít v ruce. Ale jestli je to na hranici toho, co si můžeš dovolit, je to jeden z kandidátů. Zajímat by tě mohla také Shimana Alivio a Hyperloop, která nejsou drahá a dá se s nimi chytat, podívej se na nabídku firmy Sema a na Poláky (Jaxon, Mikado,…).

Jinak viděl jsem, že sonduješ i na MRKu. Kouni se do tamních recenzí – někteří rybáři tam o svých prutech napsali spoustu věcí.

Jinak – měl bys napsat kde a co s ním chceš chytat. Já mám doma 4 různé feedery, ale tři z nich ve dvou kusech. Jsou hodně rozdílné. Pokud chceš jeden prut, měl bys mít trochu jasno, co s ním budeš dělat. A opravdu si zajdi do obchodu a nech si dva různé feedery sestavit a vyzkoušej si je ať víš, co vůbec chceš.

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:15® lUbiC.xD

a ještě jeden dotaz, co je lepší karbon nebo grafit? a proč?

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:09® lUbiC.xD

ještě k tomu přidám naviják http://www.hobby-g.cz/…ay-S350.html?… a můžu jít chytat, a jakou sílu vlasce by jste doporučili? chci chytat kapry +40 někdy i víc a potom cejny, plotice, líny, karasy atp. zvažuju nad 0,22mm nebo 0,22mm možná 0,18mm

Čtvrtek 30. července 2009 v 16:06® lUbiC.xD

tak dík mno za pozitivní odpověď, myslím si že s prutem budu spokojen, do začátku stačí a pak napíšu jak s ním jsem spokojen

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:58® olda
olda

lUbiC.xD> tak v tom ti neporadím protože jsem přímo z Ustí a kupoval jsem na krámě,jinak servis jo, je to značka a reklamace, mněl jsem uštíplou půlku očka na špici asi jsem někde tuknul bez problému vymněnili.Jestli koupíš tak napiš jak jsi spokojen.At se ohybaj špičky.

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:50® lUbiC.xD

konečně někdo co řekl to co jsem chtěl slyšet :-D vybral jsem si Feeder Colmic Progressive 3,6m Medium 30–80g, z e-shopu braunstar.cz, četl jsem že je to dybrý e-shop ale přece jenom mám otázku, bylo vše v pohodě? vše řádně zabaleno a co záruka, servis a reklamace?

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:49® olda
olda

lUbiC.xD> hele já budu hájit Colmic protože ho vlastním sice jiný tip ale přesto,špice neznačkový se daj dokoupit asi za 150kč,Mitchell neznám z vlastní zkušenosti.

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:47® sus1

lUbiC.xD> Proč zbytečně??na všechno se dá chytat.:-)

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:38® lUbiC.xD

já vím že vás tím otravuju ale přece jenom nechci vyhodit 1000kč zbytečně, ještě mi řekněte jestli jsou značky Mitchell a Colmic dobré a která z nich je lepší?

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:26® sus1

lUbiC.xD> Neznamená to,že když to bude vyhovovat mě,tak bude i tobě.Psal jsem proto,obejdi nějakej obchod a vem nějakej do ruky,uděláš si trochu představu a rozhodneš sám,nic víc ti k tomu nelze říct.Pokud je více špiček,zase bude větší cena,nic neni zadarmo.

Tento příspěvek byl editován 30.7.2009 15:27:23 uživatelem sus1.
Čtvrtek 30. července 2009 v 15:21® olda
olda

lUbiC.xD> hele kup si prut na jakej máš peníze a počítej s tím že časem budeš kupovat jinej až bude příhodnější finanční situace,já taky moc chtěl feedr a koupil jsem větev že se ohybala jen spice no a vydržel jsem sním chytat 2 roky pak byli peníze tak jsem si koupil lepší a jsem moc spokojenej asi tak.

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:19® sus1

lUbiC.xD> Já ne,bohužel.

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:17® lUbiC.xD

a máte nějaké zkušenosti s e-shopem hobby-g?

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:17® lUbiC.xD

ok tak, který u těch 3 si mám koupit?

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:15® sus1

lUbiC.xD> ,,a můžu se řídit čím více náhradních špic tak kvalitnější prut?" to je blbost.

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:12® lUbiC.xD

a můžu se řídit čím více náhradních špic tak kvalitnější prut? a je výhodné toto:http://www.tropicliberec.cz/…430rd-zdarma- ? nebo http://www.hobby-g.cz/…-zdarma.html?… všichni mi to vymlouvají a je Mitchell dobrá značka? pokukuji po tomhle:http://www.hobby-g.cz/…60-100g.html?… ale odrazuje mě že je vyroben z karbonu a uhlíkem je jenom potažený, je to dobré?

porad ktery z tech 3, a jinak do obchodu se chystam asi dnes nebo zitra tak uvidim

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:08® sus1

lUbiC.xD> Obejdi nějakej obchod tam u vás,vem jich pár do ruky,at si uděláš trochu představu,podívej se na gramáže abys veděl a pak se rozhodni.

Čtvrtek 30. července 2009 v 15:05® olda
olda

lUbiC.xD> http://www.tomi-korda.cz/?… skus tady ten možná budeš spokojenej,já mám Vailant a dobrej

Čtvrtek 30. července 2009 ve 14:46® lUbiC.xD

http://www.hobby-g.cz/…60-100g.html?…

a co říkáte na tento? sleva ze 1500kč, to už bude něco kvalitnější ne?