Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 29. července 2009 v 11:49® Sander
Sander

lUbiC.xD > vím jaký jsi měl namysli. Platí bod 6.

Středa 29. července 2009 v 11:24® crazykapr
crazykapr

lUbiC.xD> Nebude tě to omezovat ale nebude to chytání s feederem :-D Ale s tyčkou k rajčatům…

Středa 29. července 2009 v 11:23® crazykapr
crazykapr

lUbiC.xD> Souhlasím se Sanderem… Tento set ti feederovou techniku spíše znechutí než tě k ní přiblíží :-) Těch setů je na netu víc…

Středa 29. července 2009 v 11:22® lUbiC.xD

no aha, takže ho radši nebrat? ja měl na mysli tento: http://www.tropicliberec.cz/…430rd-zdarma-

a v čem mě to bude omezovat? a chytnu na to vůbec něco?

Středa 29. července 2009 v 11:21® lUbiC.xD

no aha, takže ho radši nebrat? ja měl na mysli tento: http://www.tropicliberec.cz/…430rd-zdarma-

a v čem mě to bude omezovat? a chytnu na to vůbec něco?

Středa 29. července 2009 v 10:44® Sander
Sander

lUbiC.xD > 1. řekl bych že ano. Ovšem nelze vyloučit to, že dojde věc třeba poškozená, jiná atp. V tomto případě máš možnost reklamace, výměny.

2. vlasec průměru 0,22mm na feeder použít lze, záleží na tom, co plánuješ chytat za ryby. Jsou situace, kdy je silný vlasec nutností.

3. nejběžněji používanou montáží je paternoster a montáž průběžná. Pokud zde trochu pohledáš, najdeš myslím návod na obě.

4. ano, je možné zlomit prut při náhozu. Je to pěkná pecka a všichni kolem se ti budou smát :-) Je to ale extrém, s prutem by se mělo zacházet trochu s citem, dřív nebo později poznáš, co si s ním můžeš dovolit.

5. cena 800 za feeder s navijákem je sice dobrá, ale nečekej za ni od těch věcí zázraky.

6. ne, do začátku bych si tento set nepořídil, a už vůbec ne přes internet. Může to být nepoužitelný kůl s tlustými tvrdými špičkami, které kromě proudů Niagary nemají využití.

Středa 29. července 2009 v 10:12® lUbiC.xD

Dobrý den, mám na Vás pár dotazů, 1.je bezečné kupovat v e-shopech? 2.je možné použít 0,22mm tloušktu vlasce 3.jaká montáž je nejbežněji používaná? 4.není možné prut zlomit náhozem? 5.je cena 800kč za feerder i s navijákem dobrá? 6.co říkáte na toto?

Prut Konger Corral(Salva) Feeder 3,6m/80g Délka prutu 3,60m Akce prutu 80 g Počet dílů 3+2 Transportní délka 125cm Váha 345g nová řada dělených feederových prutů v ceně 2 výměnné feederové špičky pruty jsou osazeny keramickými očky prut je vyroben z grafitového kompozitu kvalitní sedlo navijáku a rukojeť ,, EVA,,

Naviják Konger CarboMaxx 430 RD Ložiska: 4 Převod: 5,2:1 Kapacita: 0,25/245m Grafitová náhradní cívka Titanová úprava na rolničce Počítačově vyvážený rotor

Koupily by jste to do začátku?

Úterý 28. července 2009 ve 22:55® sus1

osprey> Jinak díky za odpověd.

Úterý 28. července 2009 ve 22:54® sus1

osprey> Sem to přesunul do Přívlače,radši.8-( Kdejakej admin si s tim potom dělá co chce.:-D

Úterý 28. července 2009 ve 22:47® osprey
osprey

sus1: Vcelku dobré, naše řeka má vodu této barvy – je to velmi přírodní odstín:-)

Sander: V zimě pletenka mrzne a nedovolí ti jít do nejjemnějších návazců. Spíš taková ta jalová období pčed zimou, v časném jaru a horkém létu (tam stoják).

Úterý 28. července 2009 ve 22:42® sus1

osprey>

Tento příspěvek byl editován 28.7.2009 22:46:51 uživatelem sus1.
Úterý 28. července 2009 ve 22:40® Sander
Sander

osprey > to by nebyl problém.

Ani mě nenapadl ten zimní lov, v tuto dobu ji také nepoužíváš?

Úterý 28. července 2009 ve 22:38® osprey
osprey

jarek b: Tak nějak. Souhlas. Ale je dobré ji mít.

Jinak na zásek stačí jen trochu svižněji zvednout prut a to zdolávání se dá naučit, ale je jiné a rizikem bývá hlavně jakákoli silová vložka „kdo z koho“ někde na hranici potopených větví.

Sander: Možná bych to potrénoval na cejnech na Orlíku.

Úterý 28. července 2009 ve 20:47® sus1

osprey> Jasně.:-) beru na vědomí.

Úterý 28. července 2009 ve 20:43® jarek b
jarek b

Ja bych tu pletenku videl tekto.jenom u spatne citelnych zaberu (nezalezi ani tak na vzdalenosti kde lovime),a z toho vyplivajici i pouziti v chladnem obdobi kdy jsou ryby mene aktivni -i pri zdolavani.nerekl bych ze je pletenka nejak zvlaste setrna k samotne rybe.

Úterý 28. července 2009 ve 20:41® Cudla
Cudla

Šnůru pouze do trávy,řeže jí jako kosa.Mam taky Amnesii,znáte to prudkej záběr prudká reakce.Na normální chytání mam radši vlasec,ale,je to věc každého soudruha co použije.Známej používá pouze pletenku,má to v paži a neviděl jsem ,že by ryby nějak strácel asi má větší cit nebo oběvil jádro pudla!!!!

Úterý 28. července 2009 ve 20:40® Sander
Sander

osprey > pokud je to problém jen u větších ryb, pak se nemám čeho bát.

Úterý 28. července 2009 v 19:42® cormaxx
cormaxx

Sander> Já jsem při prvním seknutí cítil,jak háček rozřízl tlamku a byl jsem bez ryby:-D Teď už vim co si můžu a co nemůžu dovolit.Jen mě mrzí že nemůžu využívat tolik sílu a rezervy prutu jako s vlascem.

Úterý 28. července 2009 v 17:04® osprey
osprey

sus1: Domluvit by se to dalo, ale nějakou dobu vydrž. Mám teď v srpnu dost divoký program a už tu budu dvě návštěvy mít.

V září se ozvi znovu, to by mohlo být volněji.

Rybouš: To je částečně pravda, ale dost zkreslená. Někdy jsi rád, že s pomocí pletenky zviditelníš záběry i na 15 m, jindy to můžeš mydlit s vlascem i na 50 m a není problém. Je to otázka razance záběrů a mnoha dalších věcí.

Úterý 28. července 2009 v 17:00® osprey
osprey

Sander: U malé ryby není důvod, proč by s ní byly a šňůře větší problémy. Je to problém velkých kusů, které dynamicky bojují. Úplný průser by byl duhák 60+.

To bys viděl, co jich muškaři upálí rovnou ze záběru s vlasci přes 0,20 mm. Ona je totiž lajna taky neprůtažná.

Délka Amnesie ti pomůže jen trochu, bo je to tvrdý klacek.

Úterý 28. července 2009 ve 14:40® Sander
Sander

cormaxx > jsem na to mé zdolávání se šňůrou také zvědav, kamarád měl měkký prut, možná proto jsem nevyřízl ani jednu, byť malou fišku.

Jenže já se s rybou při zdolávání snažím nepárat a Amnésie je docela vykošťovák, snad mě zachrání jeho délka.

Úterý 28. července 2009 ve 14:29® cormaxx
cormaxx

Já jsem se letos taky naučil používat šňůru.Chytám na stojákách a občas je potřeba házet dál(kvůli mělčině). Nejdřív jsem se jí vyhýbal.Zkoušel jsem měnit montáže,abych měl sekatelný záběry.Ale sekal jsem „jen když letěl feeder do vody“. Teď takhle dokážu chytat skaláky a ploťky na 40m. Nevýhoda je zdolávání.Pak když mi to veme kapr,tak musim zdolávat víc opatrně.Kope to jak sviňa a už jsem o 3 velký ryby přišel,protože jsem je vyřízl. Jinak používám FL crystal 0,06 a tak 3–3,5m vlasce 0,18.

Úterý 28. července 2009 ve 13:21® Rybouš
Rybouš

Takže jestli jsem to dobře pochopil šňůra na větší vzdálenosti(30m a dál) a vlasec nakrátko.(od břehu až na 29m)

Pondělí 27. července 2009 ve 23:23® sus1

osprey> Já se někdy k vám přijedu podívat:-) Kolik km?150

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 23:23:41 uživatelem sus1.
Pondělí 27. července 2009 ve 23:19® Sander
Sander

osprey > dobrá, jestli to prubnem tam jako minule a budem házet až k řece, třeba si tou šňůrou pomůžem. Jsem na to zvědav, v bezvětří to makalo bezvadně.

Pondělí 27. července 2009 ve 23:16® sus1

osprey> Jo, jo, já musim taky v devět vstávat,tak se měj.:-)

Pondělí 27. července 2009 ve 23:15® osprey
osprey

sus1: Proč ne.

A dobrou. Zítra brzo vstávám.

Pondělí 27. července 2009 ve 23:12® sus1

osprey> Neni zač se omlouvat.:-) Nějak to zkusim ještě u kluků v Plzni a v nejhorším ji dojdu koupit.Prodám Sanderovi nějakej starej klacek a bude doma.:-))

Tento příspěvek byl editován 27.7.2009 23:13:23 uživatelem sus1.
Pondělí 27. července 2009 ve 23:10® osprey
osprey

Sander: Až půjdem příště feedrovat, tak ti ji půjčím.

Pondělí 27. července 2009 ve 23:08® Sander
Sander

osprey > já právě někoho s tou šňůrou sehnal, seděli jsme na tom fleku jako tůhle s hechtem, šňůrou jsem si zachytal a líbilo se mi to. Nad tím co bych na ni chtěl chytat jsem nijak nepomýšlel. Pomýšlel jsem jen nad tím, kde jinde bych ji využil a zda to má smysl.

Bralo to tedy mnohem méně než minule, ale z těch záběrů jsem měl lepší pocit. A dokonce jsem jich i více sekl (v poměru s minulou rybačkou, kdy byla má úspěšnost záseku tak 10%). Možná to bylo tím, že jsem chytal s cizím prutem a průběžnou montáží. Házel jsem to až na hranu proudu, tedy ještě určitě o 10m dál.